A Tolna Megyei Méhész Egyesület Közgyűlése pedig március 6-án úgy döntött, hogy a küldötteink nem fogják támogatni Csuja László kizárását.
Indokaim ismertek, többször leírtam, de most megismétlem.
Már a téma felvetését is aggályosnak tartom, mivel egy közhasznú státusszal rendelkező szakmai civil szervezetről van szó.
Egy civil szervezet nem hozhat olyan szankciót, amellyel hátrányba hoz egy tagot, gyakorlatilag kizárja a Magyar Méhészeti Nemzeti Program támogatásából.
Itt nem Csuja Lászlóról van szó!
Az elv hibás, súlyosan hibás, és emiatt mindenkit higgadtságra intenék.
Tajti Zoltánt a Tolna Megyei Méhész Egyesület elnökét is kizárta a küldöttgyűlés!
És tudjátok mi lett belőle?
Na így kell ezt a témát is firtatni, mert óriási veszélyt jelent az OMME és a méhészek számára bármely tag kizárása.
Nem a név, hogy kiről is szól a történet a lényeges.
A Magyar Méhészeti Nemzeti Program támogatása minden méhésznek ALANYI JOGON jár, tehát nem adható (nem pofára adják), hanem járandóság.
Ez itt a nagy bi-bi.
Emiatt egy civil szervezet nem hozhat olyan intézkedést, amivel ettől a jogától egy tagot megfoszt, kizár egy olyan támogatásból melynek nagy részét az EU biztosítja.
Ha pedig mégis így lesz, annak bizony komoly következményei lesznek, mert Csuját ismerve nem áll meg.
Ez nem zsarolás, nem fenyegetés.
Hol van az OMME Etikai és Fegyelmi Bizottsága, akinek elsődleges feladata, hogy a tag ne forduljon bírósághoz?
Valójában az ETB-nek egy védőháló szerepe lenne, hogy a tag fejében meg se forduljon a törvényszékhez, vagy az ügyészséghez fordulni.
Ha támadunk, ha egy emberbe állandóan belerúgunk, gyalázzuk, pocskondiázzuk, és valótlanságok garmadát(bizonyítékok nélkül) állítjuk róla, akkor min csodálkozunk?
Többen javasoltuk, hogy le kell ülni vele, kibeszélni a vitás kérdéseket, és akkor egy felnőtt civilszervezet módjára cselekszünk.
A bíróság, az ügyészség nem fog "cicizni".
Ezt kéne elkerülni, én azért tettem arra javaslatot a közgyűlésünkön, hogy ne támogassuk a tag kizárását.
Nagyernyei Attila