Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959484 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #3000 Dátum: 2017. Január 13. 09:23 »
Azt szögezzük le, hogy a most leváltott ügyvezető feladata a romeltakarítás volt.
Neki az összeférhetetlenség miatt kellett távoznia.
Nekem meggyőződésem, hogy bárki is lehet a Kft. ügyvezetője, az egész egy hibás döntés, és minél tovább hagyjuk a Kft. agóniáját, annál nagyobb bajt fog okozni az OMME-nak.
Valamikor az volt az EB elnökének elképzelése, ha nem lesz Nemzeti Program a Kft. tartja el az OMME-t.
Itt kezdődtek a bajok, valamint találtak egy olyan balfácánt aki nemhogy Kft.-t alapítani nem tudott, olyan ordenáré szabálytalanságokat (törvénytelenségeket) vétett a tudatlansága miatt, hogy erről megy a titkolódzás.
Annak idején amikor etikai vizsgálatot indított Dr.Cs.P. ellenem, részben erre utaltam!
És mivel bejött, a vizsgálat megszűnt.
Én pedig belefáradtam, mert ha a méhészeknek nem számít mi lesz a pénzükkel akkor én miért szerezzek további ellenségeket.
Az "úszómester" lelépett, de még nem "úszta meg".
Az EB-nek is van még tennivalója, nem jegelték örökre a témát.
Engem ebben az egész történetben az háborít fel a legjobban, hogy a felelősök ismertek, a küldöttek pedig teljesen immunisak.
Pedig az érdekvédelembe az is bele tartozik, hogy védjük az OMME vagyonát, és aki ezt elherdálja, minimum seggbe rúgjuk.
Ezt hiányolom, hogy nincs számonkérés, a büntetésről nem is beszélve.
A joghoz nem sokat konyítok,de Ptk.-nek ezen része sokunk számára ismert:
"Aki másnak (másoknak) kárt okoz, köteles megtéríteni."
A törvény a Kft.-ben nem igaz?
Nagyernyei Attila

« Válasz #3001 Dátum: 2017. Január 13. 13:28 »
Röviden próbálok válaszolni:
Ez nem fog megtörténni.

« Válasz #3002 Dátum: 2017. Január 13. 14:57 »

Hallottátok-e ?

Az Úszószövetségben felajánlják lemondásukat a régi vezetőség tagja, hogy lehetőséget teremtsenek a megválasztott új elnöknek, hogy azzal dolgozzon , akivel szeretne!  Úgy vélik , hogy ezzel is segíthetik a szervezet megújulását,hatékonyabb működését.

Ennek kapcsán el  lehet merengeni,melyik a civilebb-esetleg -érdek azonosabb szervezet. 
üdv. E. János

« Válasz #3003 Dátum: 2017. Január 13. 15:45 »
A magyar Parlamentben is volt "szó" a méhészekről, mézről.

Az írásbeli kérdést és a rá adott választ az alábbi linkeken elérhetitek.

http://www.parlament.hu/irom40/13073/13073.pdf

http://www.parlament.hu/irom40/13073/13073-0001.pdf
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3004 Dátum: 2017. Január 13. 18:59 »
Hallottátok-e ? Az Úszószövetségben felajánlják lemondásukat a régi vezetőség tagja, hogy lehetőséget teremtsenek a megválasztott új elnöknek, hogy azzal dolgozzon , akivel szeretne!  Úgy vélik , hogy ezzel is segíthetik a szervezet megújulását,hatékonyabb működését.

Ennek kapcsán el  lehet merengeni,melyik a civilebb-esetleg -érdek azonosabb szervezet. 
üdv. E. János
Itt ilyesmire ne számíts. Még ha volt is ilyen felfogás korábban, ezt a gondolkodást a dr. Mészáros László féle vezetési stílus jó időre törölte a fejekből.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #3005 Dátum: 2017. Január 14. 17:20 »
T.Ranger!

Úgy látod, hogy a belinkelt levelek egymásra találtak, és azóta érezhető a méhészeti ágazat, a kormány és az FM közötti felhőtlen együttműködés, és megindultunk a lejtő aljáról hatalmas  lendülettel felfelé????

Mert, ha igen, Én hiszek Neked, csak tényekkel támaszd alá.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3006 Dátum: 2017. Január 14. 17:50 »
 OMME tagot kérdeztem meg, hogy tudja e, hogy leváltották az ügyvezetőt. Mit gondoltok hányan hallottak róla?

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #3007 Dátum: 2017. Január 14. 18:04 »
QUQURIQ !!!

A Kft ügyvezetőjét nem váltották le, csak ideiglenesen vállalta a Kft ügyvezetését, amíg pályázat útján újat nem találnak!

Kiskakas

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3008 Dátum: 2017. Január 15. 19:01 »
Messziről jött ember azt mond amit akar. Ti is rangerkám. Én meg nektek nem hiszek. Gödöllőieknek főleg nem.
 Valahogy ez a magyar méhészet belétek ragadt, azt hiszem még az Öreg Örösi kezdte ott.
 De ti most már annyit kavartok, hogy talán jó lenn eltávolítani onnan mindent ami a méhészkedéssel kapcsolatos, mert különben szétrohad az egész.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3009 Dátum: 2017. Január 15. 21:19 »
Ne ad te itt az ártatlant. A te egyesületed közhasznú, miközben az OMME elveszítette a közhasznúságát. Ebben az ügyben Fekete azt mondta, hogy nem illik látványosan ellentmondani a többieknek az elnökségben. Hát erre azt mondom és szerintem nem állok ezzel egyedül, hogy vétkesek között cinkos aki néma.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3010 Dátum: 2017. Január 15. 21:55 »
Ne ad te itt az ártatlant. A te egyesületed közhasznú, miközben az OMME elveszítette a közhasznúságát. Ebben az ügyben Fekete azt mondta, hogy nem illik látványosan ellentmondani a többieknek az elnökségben. Hát erre azt mondom és szerintem nem állok ezzel egyedül, hogy vétkesek között cinkos aki néma.
ranger azt állította, hogy Józsi megszavazta, hogy ne legyen az. Te azt mondod csak hagyta. Én meg azt mondom ellene volt. Akkor, javaslom holnap 10-kor találkozunk, Salgótarjánban a Spar előtti parkolóban, aztán elmegyünk együtt Józsihoz és megkérdezzük. Holnap van fogadó órája is.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #3011 Dátum: 2017. Január 15. 23:55 »
QUQURIQ !!!

Vivaldi!

Nem akarok bele beszélni a dolgaitokba, de vigyázz mert Geddekas képes és ott lesz!
Vivaldi ezt írtad!
"Te azt mondod csak hagyta. Én meg azt mondom ellene volt".
No, én is ott voltam azon az ominózus közgyűlésen!
Mészi bácsi saját akciója volt, az IB is akkor hallotta először az érveit!
A kép még mindig előttem van, hogy mindenki csak forgolódott az elnökségben!
De, senki sem szólt közölük egyetlen egy mondatot!
A Kontroll csoport reagált csak rá, de hamar elhallgatták Őket.
Aztán meg kiderült, hogy Fáskertiék egyesülete is közhasznú, meg még valakié az elnökségből!
Ezért nem értette senki, hogy miért nem álltak ki a közhasznúság mellett az elnökségben...

Kiskakas

« Válasz #3012 Dátum: 2017. Január 16. 08:41 »
Csak Vivaldi kedvéért, idézzem egy másik topikból (mézes hamisítósból):

";D
Én meg a saját szememnek hiszek!
Tudod láttam Őt, amint szép csöndben nem csinál semmit, amikor a Legdrágább előadta, hogy ráérünk még!
Mondhatta volna, hogy nem így van!
Nem szólt!
Az OMME Küldöttgyűlésen történt mindez!

Ennyi!"

Ki állított olyat hogy megszavazta, hogy ne legyen?

Én azt állítom, hogy az OMME alapszabályánál nem csinálta meg azt, amit a Palóc alapszabályánál megcsinált, sőt ott előbb és ráadásul még jól is! Innentől kezdve a szándékosság fennáll .....
Ezt lehet többféleképpen magyarázni, de a bírósági bejegyzési adatok, küldöttgyűlési dátumok miatt borul a becsülete  az általatok nagyra tartott kollégátoknak.

Ezek után, hogy értékeled az OMME ért végzett tevékenységét?  ;)
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #3013 Dátum: 2017. Január 16. 10:00 »
                   ?    kérdőjel hátán  . 

Amennyi energiát (fölöslegesen) pazaroltok ,amennyi "töltényt  ugyancsak (fölöslegesen) pufogtattok", abból már  meg lehetett volna alkotni egy új alapszabályt.  A régit meg sutba kellene dobni. Ennek a mostani verziójával nem lehet ugyanis semmi érdemlegeset sem kezdeni. Ugyanis....nem lehet beilleszteni a nem önálló szervezeti részeket törvényszerűen. Nem is beszélve a számviteli tv. betartásáról. Rendkívül szigorú,és részletes szabályozást igényel miden szinten. Bonyolultabb mint a versenyszférában. 
Az önálló szervezeteknek -ha akarnak szervezettségben maradni-célszerű lenne kialakítani egy szakmai minimumot.
Egyértelmű.... , hogy sok a prioritás! Mindig is lesz !                                                                                                     Legelső prioritás... a másként kellene gondolkodni....szemléleti jellegű !
Aztán..... szervezetben kell gondolkodni..!
Aztán.... fogalmi szinten egyet kellene érteni...!
---Aztán...folytatás helyett.....olyan időket élünk, hogy ami nincs adekvátan ,helyzetnek megfelelőenmegszerkesztve, létrehozva,azt "megeszi az idő" (mint az OMME-t most). ..És akkor a folyamatos  megújulásról még nem szóltunk !
Biztos:A belső ellentéteken kívül...egyre több társadalmi kihívás jön szembe a méhészekkel+a mezőgazdasági technológiák+használt szerek következményei+a kártevők/kórokozók .   (lehet folytatni..!)
Ennek tükrében ...csak azt a kérdést tedd föl magadnak:..mi is az összefogás ?    
Erre kellene választ adnia szervezeti alapszabálynak...és az arra épülő, abból adódó minden egyébnek.                           
 E. János

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3014 Dátum: 2017. Január 16. 20:18 »
-"Fogjunk össze, majd azt csináljátok amit mondok."-