Szakma-politika

• 4549 válasz
  • 1983170 megtekintés
*

Kitin

• 934
Re:Szakma-politika
« Válasz #3015 Dátum: 2017. Január 16. 23:05 »
Geddekas írta:
"Jandácsik Attila vetette fel a méhészek egészségügyi minimum vizsgájának bevezetését. Általános támogatást kapott. "

És tessék mondani a vizsgadíjat/ újabb tanfolyamot majd megint a méhészek fizetik?
Ugyan ki fogja majd ezeknek a vizsgáknak a meglétét számonkérni?

Nem volt még elég ez a MÉHÉSZEKBŐL ÉLÜNK irányzat?

Annak idején úgy hírlett, hogy majd szakmunkás vizsga nélkül nem lehet méhészkedni és mi van ma?
  Még nagyobb káosz
 :o

« Válasz #3016 Dátum: 2017. Január 16. 23:36 »
Az majdani uniós követelményekre hivatkozva, úgy 15 éve formán, volt már elhintve néhány dolog. Ezek a cikkek és hirdetések a Méhészetben jelentek meg. A vegyél inox hordót, mert az unióban csak abban adhatod le a mézed. De ott volt, a kötelezőnek vizionált minőségbiztosítási rendszer is. Csak néhány extrémebb tervezetét elég ha ide írom. Minden méhész számára kötelezö fix pergető ház építése, létesítése  a telephelyén, a vándortanyai  pergetés betiltása, fuvarozd haza a mézes kereteket és pergesd otthon, akár száz kilométerre is.  Ezt igaz rögtön enyhítték is,  vándortanyán megengedett pavilonokban, lakókocsik elősátrában stb.
A legjobb, a méz  azonosíthatóságára vonatkozott, a tervezetben ugyanis minden család mézét külön hordóban kellett volna tárolni.  Nyilván, az  alkotó nem méhész volt.  :)
 De ami a lényeg a biztosítási rendszer ismeretésére is, valami egyszerűsített tanfolyam féle volt tervezve. 

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3017 Dátum: 2017. Január 18. 18:16 »
Mai napon Fekete József általános alelnök levelet írt Szabó Györgynek, Simon Zoltánnak és Csuja Lászlónak, amiben azt állítja, hogy mindig a közhasznúság mellett állt.
Lehet! Ha következetesen létezett is ilyen véleménye, akkor is - álláspontom szerint - szinte észrevehetetlen volt ez a kiállás.

Az OMME 2014-es Országos Vezetőségi üléséről készült jkv 3-5. oldala jegyzi az OMME közhasznúsági kérdésében lezajlott vitát. Ebben egy helyen van jegyezve Fekete József álláspontja:

Idézet
Fekete József tájékoztat, hogy mivel a közhasznúság fel van függesztve, a nyilvánosságot meg lehet szüntetni. A Nemzeti Program jövőjével kapcsolatban Fekete József konzultált a Minisztériummal, a Nemzeti Programot a közhasznúság nem érinti. A közhasznúságnak pénzügyi téren megfelel az egyesület.
Az alapszabályt mindenképpen meg kell csinálni, ha közhasznú az egyesület, ha nem. Fekete József a közhasznúság megtartása mellett áll ki.

Ezt követően folyt tovább a vita közhasznúság melletti és elleni véleményekkel. Majd dr. Mészáros László levezető elnök kéri, hogy dr Sipos Ágnes ügyvéd készítse el az alapszabály tervezetét közhasznú és nem közhasznú változatban. A vitát a rendkívüli küldöttgyűlés 2014 november 16-i összehívásáról szóló szavazással zártuk. 54 szavazat mellette, 3 szavazat ellene, 1 szavazat tartózkodás volt.

Vajon a többi összejöveteleken milyen állásfoglalást adott és mit szavazott Fekete József?
Ugyanis az alábbi alkalmakkal volt lehetősége a közhasznúság mellett állást foglalni:
2014 november 16-án,
2014 november 30-án. 
2015 márciusi 1 OV március 28 Küldöttgyűlés
2015 őszi OV és november 14-i Küldöttgyűlés
2016 tavaszi OV és 2016 tavaszi Küldöttgyűlés
2016 november 13-i Küldöttgyűlés

Ha a fent felsorolt küldöttgyűléseken a zárószavazásokon megszavazta Fekete József a beterjesztett közhaszontalan alapszabályokat, akkor azzal egyetlen kézfelemeléssel törölte is a saját közhasznúság melletti álláspontját. Ezzel szemben Csuja soha nem szavazott meg se részlegesen, se egészében olyan alapszabályt, ami a közhasznúság kritériumainak nem felelt meg. Sőt jogi lépéseket is tett, nehogy a közhaszontalan alapszabályok hatályba léphessenek.
És fel se soroltam az évi minimum 6 OMME IB/Elnökségi üléseket, sőt mindazokat a nagy méhészrendezvényeket, ahol minden alkalommal OMME aktuális ügyeinek ismertetése során érvelhetett közhasznúság fenntartása mellett. Megtette ezt érzékelhető meggyőző erővel? Azért az OMME általános alelnöke olyan pozíció, amiben nagyon sok a mozgástér és erőteljes véleményformálási lehetőség rejlik. Személy szerint nem áll távol a valóságtól álláspontom, ha úgy értékelem, hogy nem élt a ráruházott jogokkal kellő mértékben.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #3018 Dátum: 2017. Január 18. 18:58 »
Tisztelt Méhésztársak!
Azt kell mondanom ebben a kérdésben NEM Fekete József az OMME alelnöke a fogó!
Már Texas Ranger hozzászólásai után megírtam válaszom, de kitöröltem, és vártam.
Most jött el az idő, hogy közöljem veletek a következőt, mert Geddekas sem jól tudja a dolgokat.
Akkor, amikor ez a kérdés élseben zajlott, az OMME Küldöttgyűlés szünetében odamentem Fekete Józsihoz, és kértem, hogy ne engedjen a nyomásnak, szavazzon a közhasznúság mellett.
Ő akkor azt mondta, soha nem fogja megszavazni, hogy az OMME NE LEGYEN közhasznú.
Aki ott volt, láthatta (sokan megrökönyödtek), hogy ő volt egyedül aki végig kiállt a közhasznúságunk mellett, és
gyakorlatilag "kiszavazott" abból az IB-ből, ami egyébkén ütéseinktől megkeményedve, mindig összezárt.
Még egyszer hangsúlyoznom kell, Fekete József ebben a kérdéskörben teljesen tiszta, és méltatlanul bántok vele.
A FŐ fogó, Dr.Mészáros László!!!!!!
Amikor az OMME elnöke akarattal, erőből nyomta  a közhasznúságunk elvesztését, sajnos Fekete József súlytalan maradt.(Hogy "Nagy Mészinek ki súgott, számomra is rejtély, csak gyanítom.)
Úgy éreztem meg kell szólalnom, hogy végre kiderüljön az gazság, és az igazság.
Nagyernyei Attila

« Válasz #3019 Dátum: 2017. Január 18. 19:18 »
Még a súlytalan embernek is van hangja, mint közülünk sokaknak!

Én még mindig fenntartom, hogy akkor és ott nem állt fel, hogy a Legdrágább nem mond igazat a közhasznúság kérdésében így Ő is vastagon benne van!

Ő volt az OMME előző elnöke! Ha felállt volna, hogy Lacikám most nem mondasz igazat, mert a Palócok sőt még a gyulaiak is megcsinálták, mert meg kellett csinálni, az OMME-nak meg MOST!
De nem csinálta!
Azt hogy nem tudta volna, hogy mit kell csinálni ellent mondana a közhasznúság melletti  folyamatos kiállásának.
Vagy olyan dolog mellett áll ki ................ amiről nem tud mindent?  ;D

"Ne azt nézzék amit mondok, hanem azt amit teszek!"
Valahonnan ismerős!  ;)

De hagyjuk a témát..............
Most már biztosan jól fogunk aludni!  ;D ;D ;D ;D ;D
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3020 Dátum: 2017. Január 18. 19:25 »
Kedves Attila!

Értem azt amit írsz. Azt nem értem, hogy te érted-e azt amit én írtam.
Idézet
Ha a fent felsorolt küldöttgyűléseken a zárószavazásokon megszavazta Fekete József a beterjesztett közhaszontalan alapszabályokat, akkor azzal egyetlen kézfelemeléssel törölte is a saját közhasznúság melletti álláspontját.

Megszavazta a zárószavazáson (végszavazáson) vagy nem szavazta meg ezeken a döntéshozatalokon a közhaszontalan alapszabályokat?
Mi erre a válasz?
Dátumok és utána igenek illetve nemek.
Ha megszavazta, akkor annyi meg egy bambi. Vagyis egyetlen kézmozdulattal agyoncsapta saját álláspontját.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3021 Dátum: 2017. Január 18. 19:31 »
Attila!

Emlékezz rá, hogy mit kérdezett Csuja dr. Sebők Pétertől a küldöttgyűlésen és az OV-n. Az ilyen kérdésekre semmi mással, csak mellébeszélés nélküli tényekkel lehet válaszolni. Minden más válasz érvénytelen, sőt ...

Ugyanez a helyzet Fekete Józsi esetében is. Mire szavazott a végszavazások alkalmával? Ez teszi valóban hitelessé a szavait.

« Válasz #3022 Dátum: 2017. Január 18. 19:41 »
Érdekes lehetett akkor annak a 4 gödöllői szavazatnak a súlytalansága is amikor egyedüliként a mi egyesületünk ellenezte az OMME beszámolóját, amibe alapszabály ellenes tételek is voltak.
(Azoknak aki nem voltak ott, 4 ellenszavazat az összes többi mellette vagy 300, tartózkodás nélkül!)

Kétszer is megszámoltak minket!  ;D ;D ;D ;D ;D

Akkor hogy is van ez?

Úgy is lehet, hogy kiállunk az igazság mellett, ha csak 4-en vagyunk mindenki ellen?

Azt is lehet, hogy egyedül hátat fordítunk a hazugságnak?

Ide már emberek kellenek, akik felvállalják azt amit képviselnek, gondolnak.  ;)
Szabó György

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #3023 Dátum: 2017. Január 18. 20:54 »
QUQURIQ !!!

"Azt is lehet, hogy egyedül hátat fordítunk a hazugságnak"?

Hegesztő szemüvegben! ;D :D ;D

Kiskakas

« Válasz #3024 Dátum: 2017. Január 18. 21:09 »
 ;D ;D ;D ;D ;D

Munkavédelmei  felszerelés kiemelten fontos egyes esetekben.

Szabó György

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3025 Dátum: 2017. Január 19. 13:25 »
Fekete Józsi "úgyissáros, úgyissáros."
Most nem én mondtam, hogy nem sáros, hanem Nagyernyei, nektek még is sáros.
 Nem kéne már nektek egy pszichológus? Már megszoktam Csuja egoizmusát amikor egyes szám harmadik személyben beszél saját magáról, de ő már amúgy is ki van rúgva.
 De az a személyiség szegénységére vall, hogy váltig állítom a vélt igazamat, még ha a barátom igazít is helyre. Rangerkám most azt kell mondanom neked is: eredj oda, ahová én gondolom.

« Válasz #3026 Dátum: 2017. Január 19. 17:38 »
" Nem kéne már nektek egy pszichológus?"

Kedvenced is így kezdte, ha neki nem tetsző véleménnyel találkozott tőlem és országos szinten hasonlót terjesztette rólam!
Úgy látszik ez valami Palóc szokás!

Azóta nem beszélünk egymással és már nem is fogunk!  ;)

Nekem ez a véleményem (sőt ott a rengeteg bizonyíték) a kedvencedről, neked meg más (csak a levegőbe eregetett valami) az OMME jelenlegi elnökéről.

A helyre igazítást az OMME küldöttgyűlésen kellet volna megtennie a barátodnak. Tudod mikor?  ;)

Mivel Te egyes témakörökben kimeríted a reménytelen eset kategóriát, ezért nem ajánlom egészségügyi szakszemélyzet igénybevételét számodra annak feleslegessége voltán!

Én nem küldelek Téged sehova, jó helyen vagy már most is! Csak egy a lényeg, maradj is ott!  ;D

Szabó György

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3027 Dátum: 2017. Január 19. 17:57 »
Palóc szokás, Palóc szokás, de meg igaz is lehet ha ketten mondjuk, egymástól függetlenül.
 De ne felejtsd el Nagyernyei is azt mondta, hogy nincs igazad. És ő nem Palóc.

« Válasz #3028 Dátum: 2017. Január 19. 18:06 »
Jó akkor nincs igazam!  ;D ;D ;D ;D ;D

(Tudod köpönyeg forgató üzemmódba váltottam!   :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[)

De azért még gondolhatom azt, hogy van?  ;)

Majd az idő felfedi kinek és miben volt igaza..............akkor lesz ám csodálkozás!  :o :o :o :o :o

De ez legyen az érintettek gondja!
Szabó György

« Válasz #3029 Dátum: 2017. Január 19. 18:54 »
Mivel Vivaldi a "Zöldön" és itt is emleget, hát ismét hozzászólok.
A személyes vitáktól szeretném magam távol tartani, eddig sikerült.
Én leírtam amit mondtam Fekete Józsefnek, és amit válaszolt, vagy ahogy ott szavazott.
Teljesen helyezzük át más alapokra ezt a témát, és név nélkül, úgy nagy általánosságban folytassuk.
Hogy nézne ki ha az alelnök, nyíltan az OMME elnökét támadná?
Vissza a konkrét témához.
Fekete többször kifejtette, hogy az OMME közhasznúsága mellett tör pálcát, és az IB-n belül is ezt képviselte!
Valóban elő kell venni a jegyzőkönyveket, és utána folytathatjuk.
Épületes példa arra, hogy egy fecske nem csinál nyarat.
Ők egymással (zárt körben) többször veszekedtek, de a méhészek és a küldöttek előtt soha.
Én sokat ostoroztam az elmúlt vezetést, és ma sem tennék másként ha úgy működnének, de egyben profik voltak.
Kifelé, a tagság felé egységet sugároztak.
Sokáig nem tudtam ennek megfejteni a valós okát, pedig a leváltott csapat rengeteget vitázott, amiből semmi nem látszott.
Mára megfejtettem a titkot.
A Kontroll Csoport, vagy Változás Csapata, vagy nevezzük aminek akarjuk, sorozatos "ütéseitől" megedződtek, és összezártak.
Ennek a csapatnak mi adtuk az erőt!
Milyen közfelháborodás volt amikor az akkori EB elnök nyíltan, a küldöttek előtt vitázott az ügyvezetővel.
Gondoljatok vissza milyen káosz lett volna.
A közhasznúságunk elvesztéséért egyedüli felelős Dr.Mészáros László!
Jogi végzettsége miatt is tudta, hogy mi lesz a következménye, teljesen tisztában volt rémtettével.
Ebben Fekete József nem volt partnere, de ezek a viták kifelé nem jöttek.
Befejeztem.
Nagyernyei Attila