Szakma-politika

• 4549 válasz
  • 1983840 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #2970 Dátum: 2016. December 29. 22:51 »
 Robotur
  Félre értesz . Nekem sem megy a gépezés , egy ujjal gépelek, de azt ,h oldalakon keresztül sápítozik valaki mert nem találja az említett felhívást már bocsánat, A facebukon vitatkozik, itt vitatkozik, megy a ződre, tehát jelen van a neten , akkor miért nem kér meg valakit?!!! Az aláírás nem vezetne megoldáshoz, mert a logisztika mire fel állna, és ez el jut Brüsszelig , gyalog előbb kiérünk, - busszal sem kényelmes- .A másik véleményem az ,h lehetne szóban is híresztelni ezt a kampányt, beszéljük meg azokkal is akik nem tudnak szavazni, de csináljunk már valamit  .   Vitatkozunk azon ,h mikor volt az első pc, de a petícióról????? mikor hogy lesz tovább mi a következő lépés , Én erre lennék kíváncsi, és még lehet h lenne véleményem.

Albert

« Válasz #2971 Dátum: 2016. December 30. 03:40 »
Nekem Vivaldi írása után Petőfi verse a magyar
nemes jutott eszembe.
Igaza van:a magyar méhész nem ír,nem olvas.

Őseimnek véres kardja
Fogason függ, rozsda marja,
Rozsda marja, nem ragyog.
Én magyar nemes vagyok!

Munkátlanság csak az élet.
Van életem, mert henyélek.
A paraszté a dolog.
Én magyar nemes vagyok!

Jól készítsd, paraszt, az útat,
Mert hisz a te lovad vontat.
Csak nem járhatok gyalog.
Én magyar nemes vagyok!

Tán a tudománynak éljek?
A tudósok mind szegények.
Nem irok, nem olvasok.
Én magyar nemes vagyok!

Van, igaz, egy tudományom,
Ebben párom ritkán látom:
Enni, inni jól tudok.
Én magyar nemes vagyok!

Milyen jó, hogy nem adózok.
Gazdaságom van, de nem sok,
S van adósságom, de sok.
Én magyar nemes vagyok!

Mit törődöm a hazával?
A hazának száz bajával?
Majd elmulnak a bajok.
Én magyar nemes vagyok!

Ősi joggal, ősi házban
Éltemet ha elpipáztam:
Mennybe visznek angyalok.
Én magyar nemes vagyok!

Azért egy-két helyre még,behelyettesíthető lenne a méhész
a nemes helyett.
Gondoljatok csak pld. az OMME közgyűléseire.
Majd elmulnak a bajok.
Én magyar méhész vagyok!

Csányi Antal

« Válasz #2972 Dátum: 2016. December 30. 08:11 »
Az nem lenne gond (nem ír - nem olvas) de az eszét sem használja gondolkodásra!

Sok olyan embert ismertem, ismerek aki valamihez nem ért, nem diplomás, de van annyi esze, hogy ami Őt is érinti és egyetért vele segítséget kér olyantól aki nála többet tud az adott témakörben.

Nem szégyen segítséget kérni!

Az olyan méhegészségügyi felelősökről mi a véleményed akik még egyesületi tagok se!
Ő rájuk bízni, hogy a szabad idejükből futkossanak?  ;D
(A többség helyett egy kisebbség dolgozzon megint? Tényleg jó elképzelés!  :D)

Ameddig a többségnek így is jó (241 a 13.000 -ből), ahogy most van, addig............. reménytelen a társaság.
Ezt viszont minden erre járó ki is használja. :(
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2973 Dátum: 2016. December 30. 10:07 »
Na látjátok,  mégis csak nem hiába vagyok a béka segge alatt. Én legalább ismerem a népet.
Mint már leírtam nektek a méhészek gyakorlatilag 2/3-a egyáltalán nem érdeklődik másról, mint a méz áráról, és az omme meg annyiból érdekli, hogy mikorra kell leadni a gyógyszer cukor támogatásra a papírt.
 És most lehet versekbe foglalni meg ostorozni őket , de ez tény. és ha a segged földhöz vered ez akkor is így van.
Ha , én, aki amúgy is morcos ember hírében állok /akinek azért van már némi tekintélye itt a környéken, mint méh egészségügyi felelősnek is,/ arra nem bírom rá venni a kezdő méhészeket, hogy takarják már be a méheket, hogy ne legyen Szeptember elején egy ködfelhőnyi kutató méh a kaptárjaik körül. és nem bírom elmagyarázni, hogy a lerabolt családjaik nem elemi csapás áldozatai, hanem csak annak köszönhető, hogy nálunk 1 négyzetkilóméteren 42 család található, beleszámítva a határt, a futballpályát a parókiát a templomot és a polgármesteri hivatalt is.
És ezzel nincs mit kezdeni. Vagy elfogadod, vagy halálra idegesíted magad.
 Az utóbbin én már túl vagyok annyi mindent láttam, és bele is fáradtam.

« Válasz #2974 Dátum: 2016. December 30. 10:08 »
                           Találó Csányi A. írása;   Szabó Gy. kiegészítésével is egyetértek.

Hozzáteszem a gyermek versikét,(ugyanis itt sok gyermekdedség is  van !!! ).

...."Se hall se lát Dömötör, süket volt mint hat ökör, mert ez a....stb)    A hangsúly a se lát se hallon van !

Sajnálatos, viszont, hogy ezek a helyzetet tükröző gondolatok nem adnak megoldást a méhészek/méhészet dilemmáira/problémáira.

Ezt közvetlenül egy katarzis ,(megrázó esemény), vagy új felállás jelentheti.  Ez alatt értendő:
Pl. valaki előáll azzal, hogy megalkottunk egy új alapszabályt, a bíróságon a bejegyzés megtörtént ,csatlakozzatok ide.
Rövidebben nem tudom leírni !
                                   Nehézséget kívánok  a kaptárakba a következő évre !     E. János

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2975 Dátum: 2016. December 30. 10:24 »
János. A helyzet objektív megvizsgálásával eljutunk oda, hogy már mind létszámban mind felfogásban odáig jutottunk, hogy a helyzeten változtatni nem lehet.
 A méhészetet mint ágazatot a benn részt vevők tömege, és bizonyos nagyobb létszámú méhészetek, nehézkedési ereje viszi előre.
 Azt is meg kell állapítani, hogy az ágazatba túlsúlyba kerültek olyanok akik a vagyoni előrejutást látják benne és nem a méhek iránti szeretet vezényli őket.
 Talán most jutunk el oda, hogy az igazi harc elkezdődik. Ez első sorban abban csúcsosodik ki, hogy nagy létszámú méhészeteknek szükséges hely korlátozott. Mert az ország területe nem növekszik, sőt a méhlegelők területe sem.
Mostanra odáig jutottunk, hogy a nevezett méhészetek továbbfejlődésének gátjává váltak a közepes méhészetek, akiket ezért elakarnak lehetetleníteni. /Igényled leírom a módszerüket is./
A kis méhészetek gyakori megjelenése, csak hab a tortán, és egyenlőre az ellenséget nem bennük látják.
No most ugye lehet itt idejét múlt lózungokat hangoztatni, meg egyebek, mint Mózes kolléga teszi. De attól a helyzet már megváltozott, és változni fog jövőre is, és nem a jobb irányba.
 De ezt kár is magyarázni, mindenki látja, aki valahová vándorol, és nem teljesen hülye, vagy nem drogos.

« Válasz #2976 Dátum: 2016. December 30. 13:28 »
Csak egy gondolat.

Szerintem a közepes méhészetek gondozóiból kerül ki a legtöbb méh eü. felelős.

Adjak ötleteket mit kell csinálni de kizárólag szabályosan..................... ;D
Szabó György

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2977 Dátum: 2016. December 30. 15:44 »
 Nyilván a  nagy méhészek nem érnek rá házról házra járni ősszel. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy egy hónapig is eltart például nekem 1300 család. Mert nem mindig van vizsgálatra alkalmas időjárás.
 Más kérdés, hogy én, bár megtehetném, éjt nappallá téve szaporítok, lekorlátoztam 70 családra. Ez önkorlátozás, pedig gyárthatnám a kaptárakat is százszámra , minden szerszámom meg van hozzá.
Egyébiránt ezt a felvetést, már ne haragudj Rangerkám egyáltalán nem értem. Ugyan is, lassan nyíltan bevallják, hogy a méhészetek számának csökkentése, és a nagy méhészetek megteremtése a cél. Ezért, vagy szaporítasz, és harcolsz vagy elpusztulsz. Ez az alternatíva áll előtted, ha közepes méhész vagy.

/Van még egy. Összefogsz a többi közepes méhésszel és közösen veszitek fel a harcot./

*

ata67

• 526
« Válasz #2978 Dátum: 2016. December 30. 18:57 »
Sziasztok!
Petíció segítség...

https://www.facebook.com/mondjuknemetamanipulaltmezekre/
http://meheszforum.hu/forum/download/file.php?id=9148
Magyarul

https://petiport.secure.europarl.europa ... 25C5%2591l

Én a legutolsó link segítségével tudta támogatni. Először regisztrá lni kell.
Üdv: ata
« Utoljára szerkesztve: 2016. December 30. 20:18 írta ata67 »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2979 Dátum: 2016. December 30. 20:02 »
Nagyszerű. nekem a "WEBHELY NEM ÉRHETŐ EL".
 És ha én egy egyszerű "néha netező" méhész vagyok, itt már fel is adtam.
Szerintem nem gondolták komolyan ezt a petíciót. Ez nagyon rossz szervezés.

« Válasz #2980 Dátum: 2016. December 30. 20:08 »
Tudod zenészkém a méheü felelősi munka is olyan mint a vasút.

Ha az összes szolgálati szabályzatot, előírást betartanának, nem járnának a vonatok..................

Ha minden szabályt betartunk, már be is tartottunk.  ;D

Szabó György

*

ata67

• 526
« Válasz #2981 Dátum: 2016. December 30. 20:20 »
Másképp csinálom, valamiért nem tudom a pontos linket bemásolni...
Ez a link a Méhész Fórum megfelelő hsz - ére mutat:

http://meheszforum.hu/forum/viewtopic.php?p=154074#p154074

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2982 Dátum: 2016. December 30. 20:35 »
Hát, ez kurva egyszerű. Kíváncsi vagyok, hányan regisztrálják magukat. Nekem inkább levélszemét továbbító oldalnak tűnik, meg hogy a telefonszámodat megtudakolják.
Ha már ilyen petíciót indítunk, nem kéne azok fejével gondolkodni akikkel aláíratni akarjuk?
 Kutya legyek ha lesz 2000 aláírás. Holott a petíció tartalmával mindenki egyetért a mézfelvásárlókon kívül.

*

ata67

• 526
« Válasz #2983 Dátum: 2016. December 31. 09:02 »
- A telefonszámot nem kötelező megadni, csak az e-mail címet.
- A hírlevél fogadását nem kötelező bejelölni, így, ha azt üresen hagyod, nem kapsz onnan "levélszemetet".
Ata

« Válasz #2984 Dátum: 2017. Január 01. 04:25 »
   Vivaldi
 Csak azt kell kitölteni ami csillaggal van jelölve. olvass figyelmesen.

Ne gondold ,h rossz vagyok segíteni akarok . ezt meg csak neked csak most https://www.youtube.com/watch?v=Sn4o1QX8JNc   :-*
   jól kezdődik az éved.
 Albert