Atilla!
Valóban szeretnéd tudni a véleményünket? Mindenkiét?
Ilyen eklektikus "brainstormingot" már régen hallottam, talán utoljára Csujától. Nem, tévedtem, tőle sem...! Már csak azt nem értem, hogy ha már egyszer ilyen elsöprő győzelmet arattatok, ugyan mi a nyavalyát akarjátok még saját magatokat is újra és újra legyőzni?
A képviseleti demokrácia lényege, hogy azokat bízzuk meg az ügyeink vitelével, akikben megbízunk. Azokat demokratikus szavazás keretében választjuk meg. A civil törvény és a Ptk. kicövekeli a mozgásterét az egyesületeknek, azok, akik nem győztek, általában ellenzékben maradnak. A következő megmérettetésnek is megvannak a szabályai, a bizalmat kapott ügyvivői testület -ritka kivételektől eltekintve- kitölti a mandátumát, s eközben rendszeresen (esetünkben évente legalább kétszer- beszámol a végzett munkáról. Azt a beszámolót a legfőbb és esetünkben egyedüli döntéshozói testület vagy elfogadja, vagy a bizalmat megvonva nem fogadja el. Előbbi esetben az ügyvivői testület kitölti a mandátumát, utóbbi esetben lemond vagy visszahívja a küldöttgyűlés, s új választás következik.
Atilla!
Az előbbi logikád szerint a "Black&White Brigade for Change" (ha már a kis Bicskának ennyire tetszik...) tagadja a képviseleti demokrácia elveit és lényegét? Netán mindenféle küldöttgyűlési felhatalmazás nélkül amolyan árnyékkormányt óhajt alakítani, s egyféle "szuperbizottságot" alakítva gyakorlatilag puccsal kíván "hatalomba kerülni"? Készítsetek egy szerethető és kivitelezhető programot, jelöljétek a programotok képviselőit, s ez alapján méressétek meg magatokat egy demokratikus választáson, aztán ha ti győztök, váltsátok le azt az ügyvivői testületet, amely tevékenysége nem felel meg a kényes demokratikus ízléseteknek!
Sose gondoltam volna, hogy Vivaldi jóslata, a "Kontroll Csoportot Kontrolláló Csoport" létrejöttének gondolata egyszer valós szándékkal bárki fejéből is kipattanhat, de te sikerrel felülírtad még Vivaldi -irónia jegyében fogant- agymenését is, amikor az Elnök, Elnökség, Ellenőrző Bizottság, Etikai és Fegyelmi Bizottság munkáját kontrolláló bizottság felállítását kezdeményezted. Édes Istenem! A Küldöttgyűlés munkáját is idővel kontrollálni kívánod? Ebben kívánnál szerepet vállalni? Miért éred be ilyen kevéssel? A távlatok végtelenek, ne állj meg az OMME-nél, törj magasabbra! Végtére a Fidesz is sokaknak csípi a szemét, Orbán Viktor sem lesz örök időkig az ország miniszterelnöke. Ha nem veszted el az önbizalmad, még bármi is lehet belőled! Ne állj meg a miniszterelnöki posztnál sem, törj még magasabbra és magasabbra. Először csak a parlamentet és a kormányt kontrolláló munkabizottságot kell felállítanod, s aztán határ a csillagos ég! Ide nekünk az Uniót, aztán Amerikát, Kínát, végül akár az egész Föld bolygót! Micsoda? Mit beszélek itt hülyeséget, idővel biztosan szűk lesz neked ez a kis pitiáner sárfészek is! A rossebet, ide neked az egész Univerzumot!
Aztán majd idővel a Világ megteremtéséről sem lenne szabad megfeledkezned...!
Már csak azt mondd meg a Világ Urát ki fogja majd kontrollálni? Talán arra is létre kéne hozni valami munkabizottságot. Ígérem, abba is jelentkezem majd...!