Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959531 megtekintés
*

Bicska

• 601
Re:Szakma-politika
« Válasz #2865 Dátum: 2016. November 21. 09:20 »
Számít, hogy kicsoda?
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2866 Dátum: 2016. November 21. 09:41 »
QUQURIQ !!!

Na ez az!
"Számít, hogy kicsoda? "

Tamás!
Te is tudod jól, hogy sántít az OMME alapszabálya. Az is tudom, hogy Te minden szakbizottságba jelentkeztél...
Ezért nem értem, hogy amikor a közgyűlésen az alapszabályt tárgyaltuk, miért nem voltál a teremben?
A Korrektség kedvvért nem ültél a helyeden. Miért baj az, ha mások is segíteni szeretnének szervezetünknek?
Attól demokratikusabb valami, minél többünk véleményét tükrözi. Azért mert Te most nemrég léptél csak be az egyesületbe, miért ne lehetne építő véleményed, amiből mi is kamatoztathatnánk.
Ne a párt érdek vezéreljen bennünket, hanem a szakmai jövőnk.
Igen is jó ötlet a szakbizottságok. Ha nem csinál senki semmit vagy csak lassítottban, nem oldódnak meg a szakmai problémáink.
Ezért ne egymást ostorozzátok, üljetek fel egy szekérre és ugye egyfelé....

Kiskakas

« Válasz #2867 Dátum: 2016. November 21. 12:18 »
Főnix!

Ha tényleg úgy van, ahogy leírtad, akkor az jelenti csak igazán az OMME végét!
Bízzunk elnök úr józan ítélőképességében, és abban, hogy véget vet ennek a játéknak, mielőtt elkezdődne!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2868 Dátum: 2016. November 21. 12:48 »
A magyar méhészet sorsa nem játék. Amíg egyetlen nagy érdekképviseleti szervezet fogja össze a szakmát, addig ennek az egy szervezetnek a sorsa meghatározza az ágazat sorsát.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2869 Dátum: 2016. November 21. 13:15 »
Tisztelt Méhésztársak!

Harmadik éve rendezik már az agrárium figyelemfelkeltő rendezvénysorozatát, ahol olyan személyeket várnak akik szakterületükön valami egyedülállót alkottak, és egyben jelentős társadalmi szerepvállalást is végeznek. A rendezvény-sorozat végén a győztes megkapja az agrárium „Prima Primissima” díját, azaz Az év agrárembere 2016 megtisztelő tulajdonosa lehet.
A rendezvénysorozatot jelentős médiaérdeklődés kíséri, mely során lehetőség van az agráriumon belül egy-egy ágazat állapotának, helyzetének bemutatására, jövőbeni célok meghatározására, fontosságuk érzékeltetésére.
Esélyt jelenthet ez a méhészeti ágazatunk számára, hogy legalább részben jelentőségéhez mérten viszonyuljanak tevékenységünkhöz, méhcsaládjaink fenntarthatóságához, és munkánk elismeréséhez. Mint ahogy már említettem az ideális jelölt az, aki valami egyedülállót már alkotott szakterületén, és társadalmi szerepvállalásukat tekintve aktívak.
Sok jó szakember között mégis csak kevés ilyen ember van, alig néhány.
Bejegyzésem hőse az a méhésztársunk aki Magyarország talán legismertebb méhésze, biodinamikus méhészete alapításával a fenntartható fejlődés elkötelezett híve, és társadalmi szerepvállalása is egyedülálló. A méhekért és értünk méhészekért már évek óta gigászi küzdelmet folytat, legyen szó akár a növényvédelemről, vagy a méhek megóvásáról vagy a méhészek érdekeinek képviseletéről. S ha mindez nem elég, nem árt tudni, hogy egy egyedülálló méhészet fenntarthatósága szempontjából kiemelkedő fontosságú bioremediáción alapuló induló környezetvédelmi projekten dolgozik, mely részleteit hamarosan megismerhetik a méhésztársak. Mindezt teszi évek óta elismerés nélkül, ráadásul a számkivetettség árnyékában. 
Nagy szerencsénkre akad köztünk aki észrevesz minden lehetőséget, és szakmánk megbecsülése érdekében vállalja a nem is könnyű megmérettetést.
Ismerjétek meg az alábbi linken Az év agrárembere 2016 egyetlen méhész jelöltjét Csuja Lászlót a Gödöllői Méhészegyesület elnökét!

Keressétek - Fenntartható gazdálkodás jelöltjei között!! Szavazni regisztrációt követően, akár naponta többször is. Itt az alkalom segítsük fel ágazatunkat, a megérdemelt szintre!

http://www.azevagrarembere.hu/jeloltek/2016/23

„Fogjunk hát össze, segítsünk hát neki,
hogy a méheken segíthessen mindenki”

Üdvözlettel:  Tóth Zoltán

« Válasz #2870 Dátum: 2016. November 21. 14:44 »
akinek van regisztrációja, feltenné a "ződ" fórumra is?
.
.
.
elnézést, de van ennek a dolognak egy kis pikantériája!
Csuját kizárják az OMME-ból, közben pedig díjat nyerhet!
nincs rá sok esély véleményem szerint, de azért  ........ én szavazok :)

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2871 Dátum: 2016. November 21. 17:38 »
Csuját nem zárták ki! Csak akarták. Csuja fellebbezett. Szerintem figyelemelterelő hadművelet ez a kizárás sztori. Gumicsont, amit jól meg lehet csócsálni. Amíg ezzel az üggyel foglalkozik az Isten adta nép, addig nem a saras dolgok forognak közszájon. Pl. nem a kft ügye és nem a qrva drágán és rosszul működő informatikai rendszer, sőt nem is a mérgek, nem is a kínai méz, nem a rosszul szervezett magyar export stb. 
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

izso60

• 573
« Válasz #2872 Dátum: 2016. November 21. 18:33 »
Üdv.Uraim!
Sokáig nyugtattam magam mielőtt Tóth Zoltán írására reagáltam.
Nem egyszerű feladat egy ilyen tiszteletre méltó személy akinek a gondolkodásával maximálisan egyet lehet érteni,előáll egy nagyon nehezen vagy lényegében értelmezhetetlen témával és az alkalomhoz illő személlyel.
Megítélésem szerint amikor maradandó alkotásra gondol a szervező az az agráriumban esetünkben a méhészeti ágazatban létrehozott olyan fokú fejlesztés ami az ágazat fejlődését előre haladását segíti nem egy sajátos és gazdasági termelésre alkalmatlan,de egyébként izgalmas és több idegen honi kolléga által már erőltetett játszadozás.
Hozhatnék példákat a növénytermesztésből kertészetből,de nem teszem.
A társadalmi,közéleti szerepvállalásról ennyit,bizonyosan ismert néhányunk számára az említett "Úr"tevékenysége a Hemofíliában és az Országos Magyar Méhészeti Egyesületnél is.
Ugyan is ha az "Úr"nem pereskedik (mely pert egyébkén el is veszített) már régen lehetne az egyesületnek elfogadott alapszabálya és lehet hogy az "Úr"kizárását sem kellett volna kezdeményezni.
Nem,még egyszer mondom,nem kívánok senkit sértegetni,megsérteni,de ez ebben a formában az agrárium és azon belül a méhészeti  ágazat magas fokú kicsúfolása,pellengérre állítása.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2873 Dátum: 2016. November 21. 18:48 »
Csuját nem zárták ki! Csak akarták. Csuja fellebbezett. Szerintem figyelemelterelő hadművelet ez a kizárás sztori. Gumicsont, amit jól meg lehet csócsálni. Amíg ezzel az üggyel foglalkozik az Isten adta nép, addig nem a saras dolgok forognak közszájon. Pl. nem a kft ügye és nem a qrva drágán és rosszul működő informatikai rendszer, sőt nem is a mérgek, nem is a kínai méz, nem a rosszul szervezett magyar export stb.
Csuját nem zárták ki. Vajon honnan tudja a Geddekas?
 Biztosan találkozott Gedekas Csujával. Én halottam, hogy ha okos emberrel akarnak beszélgetni csak egymással beszélnek.
 Azt is halottam, hogy a Gedeekas a mentora a Csujának. Vagy fordítva.
 Minden esetre sokkal könnyebb nekik így ketten.

« Válasz #2874 Dátum: 2016. November 21. 19:19 »
Maci a méhesben ezt írja:
"Fogalmazhatnék úgy is, hogy le se sz...ták a felszólalásait!"
Tehát nem tetszett a küldötteknek?
Mivel "tökös csávónak" minősítettetek, így is kell viselkednem.
Felszólalásaim nem öncélúak voltak, hanem a méhészek közösségének érdekében tettem.
A Kft.-vel kapcsolatos kérdéseimre a BÉKE megőrzése miatt nem kaptam választ.
Minek piszkálni a múltat?
Ez a jelentés nem rég készült, Ficzere egyébként ebben óriásit csúsztatott!
Az EB elnöke azt mondta én ebből a jelentésből már idéztem.
Látnoki képességgel nem rendelkezem, így csak abból a jelentésből tudtam idézni amit Mészárosék rendeltek meg, hogy elfedjék a valóságot!
Ha neked megfelel, hogy lyukas a zsák, a Te bajod.
Engem zavar, hogy a méhészeket nyíltan lehúzzák, no nem akarattal, hanem a hozzáértés hiánya miatt.
Az egyik felelős már a Nagyatádi Uszodában folytatja kiemelkedő szakmai tudását, bár az elmúlt jelentés kicsit beárnyékolja Árpádunk tevékenységét amikor ezt állapítják meg..
"Pénzügyi-számviteli törvényt sértett..."
Szerintem ha a jelenlegi vizsgálatot egyszer a büdös életben megkapják a küldöttek, szerintem nem engem fognak lesz..rni.
Aztán a másik felszólalásom Dr.Soós áldásos tevékenységét kifogásoltam,és az volt a javaslatom, hogy addig ne kaphassa meg a gázsiját amíg nincs bejegyezve az általa sok helyen elcseszett alapszabály.
A harmadik hozzászólásommal mi a gondod?
Azt a méhlegelők védelmében, konkrétan a galagonyások kipusztítása ellen tettem!
Már beszéltem azóta a Madártani Egyesület Baranya megyei Elnökével, és még más szervezetekkel is.
Én aggódom a méhlegelők pusztítása miatt, de ha neked ez megfelel és semmi más célod nincs mint a fikázásom, ebben éled ki magad, az nagymértékű lelki traumára utal.
Főnixnek nem válaszolok, hozza a formáját.
Érdekesnek tarom, hogy mennyire tájékozott Főnix.
Ez nem sért személyiségi jogokat?
Nehéz így eszmecserét folytatni ha a vitapartner lesben, a hátam mögött, sunyi módon pocskondiáz, én pedig "tökös csávó" lévén vállalom az arcom, nevem.

Nagyernyei Attila
Attila !
 Biztos tudod Te is ,hogy itt nem eszmecsere folyik. Az ugyanis előre mutató, érvelő,van  tartalma ,mondanivalója  stílusa.   (A jelzős szerkezeteket most kihagytam . ) 
  E. János

*

izso60

• 573
« Válasz #2875 Dátum: 2016. November 21. 19:42 »
Üdv. Uraim!
Vivaldi!
És nagyon valószínű hogy kevesebbszer keverednek vitába egymással mint egyébként bárkivel.

« Válasz #2876 Dátum: 2016. November 21. 21:36 »
Geddekas+Csuja=skizofrénia

« Válasz #2877 Dátum: 2016. November 21. 21:45 »
Ugye ez most valami vicc, hogy Csuját jelölik a Prima Primissima díjra?!  ;D
Hát tényleg sokat tett az ágazatért, főleg az OMME-ért a pereivel! Ebből kifolyólag a társadalmi szerepvállalása is jelentős, valóban! És olyannyira el is ismerik a szakmájában, hogy amikor a kizárásáról van szó, érdekes módon egyből nincs megosztottság az OMME-n belül, inkább üdvrivalgás!
Ennél jobb viccet nem mostanában hallottam!  ;D Szakadok a röhögéstől már fél órája! ;D ;D ;D  Csak mostanra sikerült összeszednem magam annyira, hogy megírjam ezt a bejegyzést!   ;D
Igaza van izsó60-nak: "az agrárium és azon belül a méhészeti  ágazat magas fokú kicsúfolása,pellengérre állítása"  :'(

« Válasz #2878 Dátum: 2016. November 21. 21:53 »
Téged jelöltünk volna macika,de te egy senki vagy, még arcod sincs,nem hogy kimagasló szakmai tevékenységed! Társadalmi szerepvállalásod pedig abban merül ki,hogy az ismeretlenségbe burkolózva szapulod a méhészeket.

« Válasz #2879 Dátum: 2016. November 21. 22:15 »
Anubisz!

Ha érdekelne a véleményed, már rég megkérdeztem volna!  ;)
De ez vonatkozik a többiekre is, akik állandóan velem vannak elfoglalva!