Szakma-politika

• 4549 válasz
  • 1984187 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Szakma-politika
« Válasz #2910 Dátum: 2016. November 25. 08:28 »
Jól beleágyazódtatok Ti a kádár-rendszerbe Izsó és Vivaldi. Megvan a vezetés, innentől a végeken kuss, és lehet tapsolni. Mi az, hogy van ötleted? Majd a vezérnek/vezéreknek lesz ötlete, Te pedig tapsolj szépen, aztán a kocsmában a sör és a kevert mellett majd jól elszidod őket. Na ezért kell a brigád. ;) Hogy ne ez legyen!

Bicska

Jó kedvre derítettél így reggelről. Még, hogy mi? Arany barátom az Omme maga a Kádár rendszer utolsó maradéka. Amikor az Omme illetve Brossék megalkották az Omme felépítését, azt még az akkori egyesületi törvény alapján tették, ami egyenesen eredeztethető a Kádár rendszer egyesületi törvényéből, ami igazából nem engedi a beleszólást a tagoknak a szervezet életébe.
 Most sem történik semmi más, mint annak kisérlete, hogy hogyan tudná kikerülni, az érvényes egyesületi törvényt az Omme. Ahhoz, hogy ezt átlásd nem kell más mint egy érettségi. Csak olvasni kell hozzá, meg kb. fél óra értelmezni az új egyesületi törvényt. Ezért ez a marha nagy kavarás, mert aki vette a fáradságot az tudja az Omme törvénytelenül működik. Nem is működhetne így. Két óra hossza alatt rendbe lehetne tenni az Omme-t, ha akarnák.
 Ezért mindebből következik, annak belátása, hogy itt nem történik, és nem fog történni semmi, a méhészek érdekében az uniós pénz osztáson kívül. Ezért mondom mindenkinek , hogy nyugodtan üljön a seggén.
Valaki egyszer aki ráér kiszámolhatná, hogy a mostani állapot mennyibe került már a Magyar méhészeknek.
 De , ezt úgy saccolom, hogy ez a semmi ami most van ez már milliárdos nagyságrendű is lehet. Minden esetre nem lóg ki a magyar érdekvédelmi szervezetek sorából. Ott is sok tíz milliárdból érték el, hogy az alkalmazottak jogai soha nem látott mélységekbe süllyedjenek.
Ergo. Talán több milliárdot költöttünk már arra, hogy vagy nyomott áron, vagy egyáltalán ne vegyék meg a mézedet.
 Abban igazatok van, hogy ezt apródonként sok év alatt sokan adták össze. De, ez akkor is annyi amennyi, csak sokan nem gondolnak utána.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2911 Dátum: 2016. November 25. 09:34 »
Vivaldi!

Erős túlzás részedről, hogy az 1990-ben megalkotott egyesületi törvényt Kádár rendszer hagyatékának tartod, merthogy a kádár rendszer képtelen volt ilyen törvényt megszülni. 1983-ban a Kádár rendszerben Pl minisztériumi engedéllyel lehetett egyesületet alapítani és országos szervezetet a mozgáskorlátozottak csak úgy tudtak létrehozni, hogy megyénként kértek engedély az alapításra, majd ezek léptek szövetségre. Az elsők között alakult meg úgy az OMME elődje az MME 1983-ban a budapesti Apimondia farvizén, hogy nem kellett megyénként kilincselni, hanem egyből a minisztérium adta meg az országos szervezésre az engedélyt. Kapták ezt az engedélyt úgy a szervezők - élen Nikovitz Tónival, hogy a Hungaronektár, az akkori egyedüli felvásárló tiltakozott ellene, de az egyik minisztériumi főosztályvezető nem vette figyelembe a tiltakozást és tartotta a hátát a megalapításhoz.

1989-ben alkották meg az egyesületi törvényt és teljesen a legkorszerűbb európai normák szerint. És az OMME már ennek alapján lett regisztrálva 1992-ben. Ha bekocogsz a Fővárosi Törvényszék Civil irodájára a Nádor u. 28-ba, kikérhetet az egész dokumentációt és megszemlélheted.

Az OMME bajainak forrása az, hogy a kurucos vagy inkább kapcabetyár mentalitás uralkodik benne megalakulása óta. Mindig leszarták a törvényességet és mindig nyaltak az aktuális hatalomnak, miközben nagy hangon hirdették azt a választott tisztségviselők, amit éppen a közönség hallani akart. A közönség pedig soha nem kérte számon az ígéreteket, hiszen egy kurucot soha nem érdekli az ígéret, hiszen tudja, hogy hazugság a legalább a fele, hanem az érdekli, hogy a nagy hang mellett sunyiba vagy háttérben mit lehet megvalósítani a kisebb vagy nagyobb önérdekből.  Amikor emelkedik a méz ára, akkor persze lehet eredményt elérni sunyiban, sőt extra profitot is, és akkor tetszik a duma mindenkinek, de ha a felvásárlás akadozik, az ár esik, akkor persze az OMME a hibás és az éppen aktuális OMME vezető.

Most azért ennél sokkal összetettebb a helyzet. Ugyanis jelenleg Bross Péter restaurációs kísérlete és a Mészi féle nagy arányú pénzszivattyú egyszerre működik. Kíváncsi leszek rá, hogy mikor vezet ez robbanáshoz? Most ugyan a közös ellenfélnek - fekete báránynak - kikiáltott Csuja László összetartja őket, (egyik fél ki akarja rúgatni, a másik hallgatólagosan asszisztál hozzá) de ez nem fog sokáig tartani, mert közgazdaságilag és jogilag is tarthatatlan a a jelen helyzet. Ebből egy kiút lenne, a szervezet jogszerű és demokratikus működtetése, de ehhez egyelőre nem látok egyik félben sem akaratot.

Erős a törekvés arra, hogy az OMME egy valódi szövetséggé alakuljon, tehát azt akarja az OMME politikai elitje, hogy az OMME-nak  csak egyesület tagjai legyenek. Emlékezetem szerint erre már volt törekvés, de nem sikerült végrehajtani. Az OMME gyenge helyi szervezetei vajon képesek lesznek jogi önállóságra? Az OMME hogyan szerzi meg a pénzt a most lényegesen megdrágult működéséhez, ha csak egyesületi vezetőkkel, tehát egyenrangú felekkel fog tárgyalni erről? Az OMME hogyan fog döntéseket hozni, ha egyesületi vezetők lesznek az elsőrendű tárgyalópartnerei és nem küldöttek. Azt is be kell látni majd, hogy országosan 70 méhészegyesület nem lesz képes életbe maradni. De az OMME is lényegesen meg fog gyengülni a szövetséggé alakulással. Meglátásom szerint 20-nál több, de 40-nél kevesebb önálló méhészegyesület lenne életképes. Ha szövetséggé alakul az OMME, akkor biztosan vissza kell állítani az Országos vezetőség jogosítványait, de az egyes elnökök szavazati súlyát a taglétszámához kell arányosítani.

Összegezve: A jelenlegi helyzet tarthatatlan. De Magyarországon a tarthatatlan helyzetek szoktak a leghosszabb ideig tartani. Vajon most is így lesz?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Bicska

• 601
« Válasz #2912 Dátum: 2016. November 25. 10:20 »
"Két óra hossza alatt rendbe lehetne tenni az Omme-t, ha akarnák."

Kedves Vivaldi!

EGYETÉRTEK!

Nyilván a TELJES elnökségnek akarnia kell, vagy legalább a többségnek.

Üdv: Bicska (Szabó József)
« Utoljára szerkesztve: 2016. November 25. 10:24 írta bicska »
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #2913 Dátum: 2016. November 25. 12:34 »
Az OMME felemelkedésének és bukásának is legfőbb okozója a Magyar Méhészeti Nemzeti Program.
.......
Ugyanis nem törvényszerű, hogy az OMME ossza el a támogatásokat.
Vajon mikor következik ez be?

Ebben nagy igazsága van Geddekasnak, talán volna egy áthidaló megoldás. Természetesen a jelenlegi Omme vezetés ebben valószínűleg ellenérdekelt. Az OMME maradhatna a támogatások szakmai szétosztója, de a a támogatások feltételei közzül kikerülne az OMME tagsági viszony. Az amúgy is kötelező kamarai tagság váltaná ezt a feltételt. Ez nagy tisztulást elindulását hozhatná az egyesületi életben.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2914 Dátum: 2016. November 25. 13:28 »
Csuja. Nehogy már ezeket a Tenkes kapitányhoz hasonlítsd. Ezek nem kurucok, ezek inkább labancok.

*

főnix

• 104
« Válasz #2915 Dátum: 2016. November 25. 20:21 »
Tudod Főnix....

Az írásaid alapján egy művelt, olvasott ember vagy. Árnyalt utalások, fölösleges szócsaták helyett kérdeznék valamit:

Te szívesebben látnád Mészárost az elnöki székben, mint Brosst?

Egyértelmű, egyenes válaszod várom.

Kedves Jóska!

Köszönöm az elismerő szavakat, álszemérmesség nélkül jelenthetem ki, hogy örömmel tölt el, ha az írásaimba fektetett energia nem csak negatív emóciókat kelt az olvasóiban. Ez is a céljuk.

A kérdésedet viszont sajnos nem értem. A Klub moderátora vagy, feltehetően olvasod az itt elhelyezett hozzászólásokat. nem lehet titok előtted, hogy ki vagyok, s milyen portékával strichelek ezen a virtuális piacon. Nem hiszem, hogy titok lehetne a véleményem, hiszen akárhányszor kényszerűségből nicket váltottam, két-három hozzászólás után különösebb éleselméjűség nélkül is felfedezhető volt, ki írta azokat. Tehát miután soha nem titkoltam, a véleményem közismert. Nem is ragoznám vég nélkül, s miután igényed volt, hogy őszintén, egyenesen és nyíltan valljam meg, kit látnék szívesebben az elnöki székben, hát megválaszolom. A nyíltságra vonatkozó kitételedet nem tudom hová tenni, ezidáig minden alkalommal nyíltan és őszintén állást foglaltam a kérdésben.

Talán nem látogatod a Méhész Fórumot, ezért nem is találkoztál az ott elhelyezett hozzászólásaimmal. Nem elegáns ide átmásolni az írásokat, hiszen akit érdekelt elolvasta azokat ott, de itt újra megfogalmazni meg lusta vagyok, ezért egyet belinkelek, melyet e témában a Fórumon írtam Csányi Antinak. Nem most volt már, s az a vád sem érhet, hogy újabban váltottam volna paradigmát, köztudott, hogy a véleményem, morális értékrendem meglehetősen régen és aránylag változatlan formában a sajátom már:
http://meheszforum.hu/forum/viewtopic.php?f=11&t=32&p=142271&hilit=semmi+bajom+Brossal#p142271

Ha netán nem tudnád megnyitni, jelezd, s megküldöm privátban.

No, de nem kellett volna a Fórumról ide citálnom az írásaimból, itt is találsz sokat, melyek az elnökválasztás jegyében illetve az elnök működésének nyomán fogantak. Ne érezze senki úgy, hogy végre sikerült kiugrasztanod a nyulat a bokorból, hiszen itt akár Geddekas hazug csúsztatásai kapcsán, vagy Csányi Anti kérdésére válaszolva illetve Simon Zoli hozzászólására reagálva mindannyiszor nyíltan és egyenesen vállaltam a véleményemet, melyet Bross Péter elől sem rejtve és titkolva, nyíltan és egyenesen az elnök úrnak is elmondtam. Személyesen, nyilvánosan. Csak a példa kedvéért:

http://meheszklub.hu/index.php/topic,5.msg25866.html#msg25866
http://meheszklub.hu/index.php/topic,28.msg25968.html#msg25968
http://meheszklub.hu/index.php/topic,5.msg26020.html#msg26020

Nos, ezekből látható, miként vélekedek az elnökkel kapcsolatban. Nem lázadozok, s ha nem is az én elképzelésem szerint alakult az elnökválasztás, elfogadom a többségi akaratot, de nem hagyom szó nélkül, ha a megválasztott és legitim elnök nem úgy "működik", ahogy a választási kampány során ígérte.

A konkrét kérdésedre a válaszom egyszer már közzé tettem a Klubon és a Fórumon is: szívem szerint a két elnökből gyúrnék össze egyet, Bross rátermettségét és szerethető svihákságát szívesen ötvözném Mészáros dr. mentalitásával, melynek legnagyobb értéke számomra a csapatmunkára való képesség és szándék.  Ha nem ötvözhető a két mentalitás, részemről a kollektív munkára való képességet választanám, tehát Mészáros Lászlót. Ha viszont valamiféleképpen ötvözhető lenne a két mentalitás, én összeolvasztanám őket, s kapnék egy kiváló, valódi "civil" elnököt. Ha Bross képes lesz a kollektív munka prioritását belátni, semmi kifogásom ellene, hiszen a választással olyan elnökséget választottunk mellé, melynek tagja Mészáros dr. is, tehát a megkezdett munkájuk folyamatossága biztosított, s mely elnökség személyi összetétele garancia a kollektív bölcsesség érvényesülésének lehetőségére. Ha ezzel Bross képes együtt élni, e szerint dolgozni, hiszem, hogy jó elnöke lesz az egyesületnek. Királya, egyszemélyi "tulajdonosa" viszont már semmiképpen nem lehet. Ha nem képes ezt felismerni és végigvinni, akkor nem Bross lesz az elnöke az egyesületnek, ám ebben az esetben sem én kívánok lenni a "királycsináló", vagy "királykicsináló", az egyesület tagsága  lehet csak képes a kollektív bölcsesség jegyében dönteni, kit látna szívesebben az elnöki székben. Ha netán a tagság azzal szembesülne, hogy nem ezt a virágszálat szerette volna szakajtani és négy esztendőn keresztül szagolgatni, akkor a tagság a küldöttein keresztül majd szakajt magának másikat, melynek illatát szívesebben szagolgatja...

Az én dolgom kimerül abban, hogy tapsolok, ha az elnök és az elnökség együtt dolgozva, békében és becsülettel helytáll, s esetleg ácsit mondok, ha mégsem. Nem szeretném a szerepemet felnagyítani vagy túlértékelni, az én véleményem csak egy vélemény a 420 körüli vélemény közül, s azt sem élem meg tragédiaként, ha az kisebbségben marad. Én már csak így vagyok összerakva, s a hátralévő időben gyökeres változtatást nem tervezek.

Azt viszont kérném attól a személytől, azoktól a személyektől, aki/akik hazug és pimasz módon próbál/próbálnak "mószerolni"  Bross Péter előtt, hogy Legyen/legyenek korrekt/korrektek. Mostanság találkozom néha az elnökkel és az egyik ilyen találkozásunk alkalmával nekem szegezte a kérdést: miért írok én össze dehonesztáló megjegyzéseket a Klubon? Kíváncsivá tett, mi lehet az, amire gondol, s rá is kérdeztem, ugyan mi ilyet olvasott tőlem. A válasz az volt, hogy ő nem olvassa a Klub és a Fórum írásait, de azt mondták neki, hogy én azt írtam róla, hogy az egyesületet nem, csak az újonnan vásárolt egyesületi gépkocsiját képes vezetni. Rövid úton sikerült bizonyítanom, hogy írtam már pár dolgot vele kapcsolatban, de ilyet soha. Gyorsan elő is kerestem az ominózus írást, melyet természetesen más jegyzett, így a félreértést sikerült tisztázni.
Üzenem tehát az illetékesnek, hogy ez a próbálkozása gyenge volt, s ha én bármit leírok az elnökről, bárkiről, azt bátran vállalom, s lehetőség szerint személyesen az illetékessel is közlöm a véleményem.

A sunyi, sötétben bújkáló "hírvivő" pedig semmi mást nem ért el a dologgal, mint hogy teljesen hiteltelenné vált immáron Bross előtt, nekem meg hiába igyekezett ártani, soha nem féltem a véleményemet -bárkivel szemben- vállalni.

*

Bicska

• 601
« Válasz #2916 Dátum: 2016. November 25. 21:42 »
Szia Főnix!

Nos.. Elolvastam a belinkelt bejegyzéseid. A stílusa olyan, mintha Nagybandó írta volna, márpedig Őt  szeretem.  A tartalma.. Hát..
Azt mondod, tudnom kellene, ki vagy. Neked meg tudnod kellene, én ki vagyok. Ami EMBERILEG Mészáros alatt történt, az finoman szólva is ocsmány.
A választásnak vége. Volt, aki örült, és volt aki nem. Azt nyilván Te is sejted, hogy Bross Péter nem egy-személyben dönt a dolgokról. Az elnökség dönt, ahol jócskán maradtak bent a neked szimpatikus emberek. El kell ismernem, még sakkozni is tudnak. Lehet kicsinyesen betartani, pocskondiázni, de ha nem lesz valós változás, és munka, akkor majd ÜLHETÜNK A ROMOKON és gondolkodhatunk, hogy hogyan építkezzünk újra. Pontosan tudod, miről beszélek. Ekkora réssel a pajzson nem lett volna szabad támadni.. Lehet bízni Istenben, de a puskapor vizes..

Még mielőtt azt hinnéd, hogy azt várom, hogy bekövetkezzen a katasztrófa, közlöm, hogy NAGYON NEM.. Ettől még a játszma elkezdődött, a bábuk mozognak.

« Utoljára szerkesztve: 2016. November 25. 21:46 írta bicska »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2917 Dátum: 2016. November 25. 22:21 »
Bicska, se meg más sem beszél a lényegről. Úgy elvagytok magatoknak, hol az egyik támad , hol a másik. Aztán védekeztek felváltva. De nem ez a lényeg.
 A lényeg uraim nem egyéb, mint a válasz. Vagyis, hogy  ez az elnök és ez a vezetőség, tud e, egyáltalán akar e választ adni a méhészek problémáira. Mert azt azért ismerjük el, nem hogy vannak problémák, de egyre halmozódnak, mint az ember megoldatlan ügyei, vagy az adósság, amit ha nem törlesztünk a végén az egész a nyakunkba szakad.
 Bevallom időnként, fogom magam és kitörlöm a leírt betűket, mert egyik vagy másik hozzá szólásra nem is érdemes reagálni, mert nem a lényegről szólnak. Legtöbb esetben világos, hogy a hozzászólónak gőze sincs a lényegről.
 Ha most a két elnökről elmélkedünk, holott már rég túl kellett volna lépni mindkettőn, úgy is megközelíthető, hogy ki akar vagy akart  választ adni a méhészek problémáira. Ebből a szempontból meg kell jegyezni, hogy tulajdonképpen egyik se. Cserényi nekem személyesen elmélkedett arról, hogy most, lásd az előző ciklust minden rendben, ez a kánaán, minden megy és minden rendben. Ezt én bánom, hogy akkor nem hívtam fel a figyelmét, hogy ilyet állítani, finoman szólva is szűklátókörűség. A bukásuk egyik oka ez volt.
 Bross viszont eljutott addig, hogy ő már rájött, hogy a méhészek problémáira nem is tud, de ami rosszabb ebből következik, nem is akar választ adni. Hogy ő meddig képzeli az elnökségét így, azt nem tudom. tanulhatna az előző elnök bukásából.
Jelen pillanatban tehát a nevezett pajzs úgy néz ki mint valamely afrikai törzsé, nádból van. A pajzs nem más mint az uniós támogatás. Ennek megléte határozza meg, hogy meddig nem ülünk a romokon. Ha ez megszűnik a nyakunkba omlik az egész omme. Rekord rövid idő alatt fog megszűnni.
Másrészt talán megérne egy pszichológiai kutatást, hogy meddig lehet elmenni. Tehát milyen a lelki beállítottsága a Magyar méhészeknek, és mikor kezdik el előbb kérdezni, aztán követelni a választ a problémáikra. Mert elkezdik. Sőt mint mondtam, már el is kezdték. Uraim, talán el kéne menni, a piacokra, az ott áruló méhészek, pontosan tájékoztatnák Önöket arról, hogy valójában mit is gondolnak az egészről. Szerintem jobb lenne minél előbb.

« Válasz #2918 Dátum: 2016. November 25. 23:56 »
Attila !             Nekem Frédi-Béni rajzfilm sorozatból a Frédi handabandázó figurája jutott az eszembe !!!!
« Utoljára szerkesztve: 2016. November 25. 23:59 írta mézengúz »

*

Bicska

• 601
« Válasz #2919 Dátum: 2016. November 26. 06:24 »
Szia Vivaldi!

Igen, Cserényiék ebbe buktak bele.. A "minden szép és jó"-ba, a kussoltatásba, a megfélemlítésbe. Problémák vannak, bőséggel..
Megosztott elnökséggel szerintem nehéz választ adni, de én személy szerint még várok, meglátjuk, mi lesz tavasszal.. (remélem, jó akác, de most nem erre célzok)
Amit alávalóságnak tartok, hogy Bross Pétert hibáztatjátok egy személyben mindenért. Ül ott még egy pár koma az elnökségben szavazati joggal, aki nektek szimpatikus. Kérdezzétek meg őket is, milyen választ adnak, milyen előterjesztést tesznek. Nem Csuja László kizárására irányuló törekvésre gondolok.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2920 Dátum: 2016. November 26. 10:21 »
Tovább mondom így reggelről.
 A világon mindig mindenhol úgy volt, hogy a kereslet kitermelte előbb vagy utóbb a kínálatot.
 Lefordítom. Egy bizonyos társadalmi igény mindig kitermeli a saját emberét. Márpedig, ha 20000 méhészt veszünk, beleszámolva azokat is akik eleve nem bíztak az Omme ba, és nem léptek be. Ez azért nem kis társadalmi csoport.
 No már most, jelen pillanatban ezek  is akik benn vannak, és talán azok is akik nincsenek benn, az Omme-tól várnak választ a bajaikra. De, mint látjuk az Omme nem tud vagy nem akar választ adni a problémákra. Ebben az esetben máshol minden normális esetben természetesen létre jön egy másik érdekvédő szervezet. Vagy..... Vagy ha végképpen bebizonyosodik, hogy ilyet nem lehet, mert megakadályozza konkrétan most az Omme valamilyen eszközzel, akkor elkezd ez a társaság, ebben az esetben a méhészek ízekre szakadni. Kis regionális alakulatok fognak össze a saját érdekeik védelmében. Ezeknek a csírái már meg vannak, ott ahol van elég méhész és elég erő. Ahol nincs azokra sajnos rossz idők fognak bekövetkezni. Jelen pillanatban ez az osztódás még csak ott tart, hogy a megyékben szakadtak szét, és alakulnak külön egyesületek az ommén belül. De lassan ezeken a szervezeteken belül is osztódni fognak a méhészek.
 Van még egy harmadik lehetőség, aminek van némi esélye. Viszont ez tőlünk nagyjából független.
 A munka erő hiány akkora lesz, és a munka bérek úgy emelkednek, hogy a legelőhiánnyal, a bajokkal , és a mostani és várható kártevőkkel, nem érdemes megküzdeni, plusz még a mézet se lehet eladni,/ ez önmagában is megsemmisítheti az egész ágazatot/ hogy inkább megéri valahol, sokkal kevesebb kockázattal megkeresni a megélhetéshez szükséges pénzt. Ezzel elveszti jelentőségét az ágazat, vele az Omme is, mert nem lesz tagdíjbevétel.
Én nem vagyok társadalom tudós. Ha az lennék akkor talán tudnék még negyedik és ötödik utat is. De azt hiszem ennyi is elég.

« Válasz #2921 Dátum: 2016. December 07. 21:25 »
Átkirándultam a "Zöldre".
Kár volt.
Arisztaiosz(nálunk Főnix) levetette mikulás ruháját, és ezt húzta elő puttonyából:
" Igaz, az előző érdekképviseleti ügyvivői testület létrehozott egy gazdasági társaságot, de azt deklaráltan elsősorban a szaklap kiadása és az üvegforgalmazás érdekében tette, s az is jó példa a közös beszerzés (illetve ennek analógiájára a közös értékesítés) nehézségeire, hogy pl. a cukorforgalmazás sajnos már nem tartozik a Kft. sikertörténetei közé. Ráadásként Bross mindent bevetett annak érdekében, hogy a Kft-ot megszüntesse. Hogyan képzeljük hát el a közös értékesítést?"
Nem árt az ismétlés!
Először is a MÉHÉSZET szaklap vásárlásáról volt szó, nem Kft. alapításról.
Amikor szabálytalanul megszavaztatták, akkor pedig egy OMME hírvivő újságról szónokoltak, a tagdíjunkból.
Na akkor ez rendbe téve.
A Kft. az üvegforgalmazásból él, a méhészek kárára.
Azért kell nyomni ezerrel az üveget, hogy a veszteség csökkenjen, és az ügyvezető, valamint az alkalmazott bére valahogy összejöjjön.
Tudjuk mit mondott Ficzere Péter az OMME Küldöttgyűlésén?
"Azt kell megvizsgálnunk, melyik az a bevételi határ, ahol a Kft. kitermeli a működési költségét."
Tehát veszteséges, a Kft. még úgy is, hogy felemelték az üveg árát, és lehúznak bennünket.
Ha nem lenne Kft. olcsóbb lenne az üveg!
Nem könnyes a szemetek?
Azért fizetünk évi 30 milliót, hogy lehúzzanak bennünket.
Nincs még egy ilyen ágazat, ahol azért fizetnek, hogy többe kerüljön az ami nélküle kevesebb volna.
A cukorforgalmazás már nem tartozik a Kft. sikertörténetei közé?
Szerintem az egész Kft. egy agyrém!
A méhészek nyílt lehúzása!
Nekem erről ez a meggyőződésem.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2922 Dátum: 2016. December 07. 21:39 »
Idézet
Arisztaiosz(nálunk Főnix) levetette mikulás ruháját, és ezt húzta elő puttonyából:
Mostmár nem is tagadja Tomipapa, hogy Ő egy szócső és nem több. De kinek a szócsöve?

Idézet
Szerintem az egész Kft. egy agyrém!
A méhészek nyílt lehúzása!
1000%-ig így van.
De a küldötteknek Mohács kell. Hát meg is kapják és nem fognak rájönni, hogy amit át fognak élni, azért ŐK felelnek elsősorban. Az elnökség sorsa az Ő kezükben van.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2923 Dátum: 2016. December 07. 21:42 »
Vivaldi!

Egyik jóslatod se fog teljesülni, mert mind túlzás lenne. De minden jóslatodból egy kicsi meg fog valósulni, mert annyi valóság magja azért van a jóslatodnak.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2924 Dátum: 2016. December 18. 12:20 »
O.K.! A számomra nem túl szimpatikus bizottságok maradjanak meg, de nem mint elszabadult hajóágyú, hanem a választott ügyvivői testület vezetése és irányítása alatt.
Ha neked ez nem elfogadható? Akkor nem veszel részt benne, de nem akadályozod. Normális ésszel belátható, hogy az OMME szétzilálása nem tenne jót az ágazatnak sem.
Térjünk vissza erre a hozzászólásra mivel a szakbizottságok felállítását elszabotálja az OMME elnöke Bross Péter. Nem értem, hogy miért teszi. Erről már született küldöttgyűlési döntés is és elnökségi is. Az OMME elnökének az operatív végrehajtás lenne a feladata.
De Ő ezt elszabotálja!
Miért?

De beszéljünk egy kicsit Huber agymenéséről is. Bocs a jelzőért, de megnyilvánul a hozzászólásában egy antidemokratikus, szocreál szemlélet.
Az OMME demokratikus szervezet kellene legyen a jogszabályok szerint. Ez mit jelent esetünkben?
A választott tisztségviselők szolgálnak! Kit? A tagok közös érdekét.
Mi a feladata a szakbizottságoknak? A közös érdek megfogalmazása egyes szakmai kérdésben.

Pozitív példa a szakbizottságok szükségességére és eredményes működésére a számítástechnikai szakbizottság munkája. Hamar kialakult a munkamegosztás a bizottságban és már látszanak az eredmények is. Nehogy azt mondja nekem bárki, hogy ez csak és kizárólag azért sikerült, mert a szakbizottságban ott csücsül egy elnökségi tag. És lám a bizottság munkájába bekapcsolódott ugyan egy nem kompetens személy, Tomipapa, de gyorsan belátta alkalmatlanságát és lelépett.

A számítástechnikai bizottsághoz hasonlóan eredményes munkát tudna végezni a többi szakbizottság is, ha az elnök úr venné a fáradtságot és hajlandó lenne azokat is összehívni.

Példának okáért elsőrangúan fontos lenne a Méhegészségügyi szakbizottság összehívása az informális elnökségi ülés helyett. Miért sürgős? Januárban a minisztérium módosítani kívánja a méhegészségügyi rendeletet és nehogy már az elnökség tök laikus többségének ötletelése kertüljön a minisztérium asztalára.