Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959211 megtekintés
*

robi 75

• 1010
Re:Szakma-politika
« Válasz #2880 Dátum: 2016. November 21. 22:39 »
Teszek a "vonatkozásodra", méhészek közül meg mindegy kit jelölnek, mindenkit ízekre lehet szedni. A hozzánemértő maradék kilencmillió nem tudom hány százezer ember, meg semmit sem tud a méhészkedésről, teljes a sötétség.
Az ő szemükben a méhészek egy pénzéhes, terepjáróval szaladgáló népség.
Üdv:robi

« Válasz #2881 Dátum: 2016. November 21. 22:50 »
Hűű Robi! Csak nem felpöccintettem az agyadat?  ;D

"Az ő szemükben a méhészek egy pénzéhes, terepjáróval szaladgáló népség."
Talán mert néhányan ezt a látszatot keltik?

*

robi 75

• 1010
« Válasz #2882 Dátum: 2016. November 21. 23:04 »
Hát falun azt látják hogy "szalad a ló", persze szigorúan hozzájuk képest. Ezért is ugrottak bele (és akarnak is) sokan, nem szerelemből.
Üdv:robi

« Válasz #2883 Dátum: 2016. November 22. 06:08 »
"Az ő szemükben a méhészek egy pénzéhes, terepjáróval szaladgáló népség."
Á, dehogy.
A karaván halad, vagy mégse?

Nagyernyei Attila

« Válasz #2884 Dátum: 2016. November 22. 07:58 »
Anubisz!

Ha érdekelne a véleményed, már rég megkérdeztem volna!  ;)
De ez vonatkozik a többiekre is, akik állandóan velem vannak elfoglalva!

nagyon egyszerű a megoldás, eltűnsz a honlapról és hopp.....nem foglalkozunk veled többet, de amíg itt rontod a levegőt, sajnos kénytelenek vagyunk a baromságaidra válaszolni, mert kopasznak is hajmeresztő amit írsz!

macika, macika! nagyon magabiztos vagy, nehogy arccal beleessél a mézes bödönbe! :D

« Válasz #2885 Dátum: 2016. November 22. 08:22 »
"Hát falun azt látják hogy "szalad a ló", persze szigorúan hozzájuk képest. Ezért is ugrottak bele (és akarnak is) sokan, nem szerelemből." Robi irásából idézve.

Pontosan erről van szó, próbálunk a felszínen maradni. De a szakmán kivüliek közzül, még sokan a nagy kiugrás lehetőségeként, látják ezt a tevékenységet.
Ez részben, természetes társadalmi jelenség. Sajnos a félrevezető hivatalos propaganda, de még mi méhészek is okozzuk ezt a jelenleg  téves képzetet.

Egy a piacát nagyrészben elvesztő ágazatot nem hízlalni szoktak, hanem igyekeznek realizálni, csökkenteni a nagyságát. Szerencsétlenségünkre a kereslet csökkenése, a robbanás előtti pillanatban következett be. Akár a "robbanás" része vagy előzménye is lehet.

Jelenleg még lebeg az egész negatív folyamat, a méhészek teljes köréhez sem jutott el a tudatosulása. Pillanatnyilag még sokan a szokásos kereskedői fogásnak tudják be, amely az alacsony felvásárlási árakra irányul.

Végezetül itt az OMME, illetve van egyáltalán jelentősége hogy van vagy nincs?  Amikor még az is vitás  hogy érdekvédelmi funkciót el kell-e látnia. Mellékesen , (néhány éve) belső hatalmi harcok is bénítják, a támogatás szétosztó hivatallá degradált egyesülést.

Nagy fordulatot a vezetőváltás sem hozott, szépen lassan vissza kell szokni a Méhész Klub irányvonalát támogatóknak, az eddigi megszokott "ellenzéki, kontrol " szerepkörbe?
Én ezt a dilemmát érzem, a sorok közzütt mostanság.

Következne egy gondolat záró mondat, .. kompetensebbekre hagyom. 

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2886 Dátum: 2016. November 22. 09:40 »
Téged jelöltünk volna macika,de te egy senki vagy, még arcod sincs,nem hogy kimagasló szakmai tevékenységed! Társadalmi szerepvállalásod pedig abban merül ki,hogy az ismeretlenségbe burkolózva szapulod a méhészeket.

Jelöljetek engem. Engem csak ismertek. Bár, ha meggondolom inkább ne , mert nem szeretek nyakkendőt viselni, és így mi lesz velem a díjátadón?

« Válasz #2887 Dátum: 2016. November 22. 10:43 »
Téged jelöltünk volna macika,de te egy senki vagy, még arcod sincs,nem hogy kimagasló szakmai tevékenységed! Társadalmi szerepvállalásod pedig abban merül ki,hogy az ismeretlenségbe burkolózva szapulod a méhészeket.

Jelöljetek engem. Engem csak ismertek. Bár, ha meggondolom inkább ne , mert nem szeretek nyakkendőt viselni, és így mi lesz velem a díjátadón?
2017-ben feltétlenül téged jelölünk Vivaldi! :)

*

atya

• 1043
« Válasz #2888 Dátum: 2016. November 22. 12:50 »
Amennyiben a ki írás szerint ez fog szerepelni: (Fenntartható gazdaság a béka segge alól);) ;D ;D
« Utoljára szerkesztve: 2016. November 22. 18:06 írta atya »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2889 Dátum: 2016. November 22. 14:05 »
Így van. Hozzátenném az én gazdaságom fenntartható, és sokkal természet közelibb mint sok magamutogató feltaláló természetesnek mondott, vagy bio méhészete.
 Már nem dicsekvés képen, de tőlem vett mézet az egyik nagy gyógyszerforgalmazó is, pedig ő aztán járja az országot.
 Mert ha itt a béka segge alatt olyan zavaros lenne a víz mint nálatok odafönt, itt bizony megdöglenénk éhen.

« Válasz #2890 Dátum: 2016. November 23. 06:24 »
Roboturnak volt egy érdekes kérdése, nem szeretnék szótlanul átlépni felette.
Ezt kérdezi:
"Nagy fordulatot a vezetőváltás sem hozott, szépen lassan vissza kell szokni a Méhész Klub irányvonalát támogatóknak, az eddigi megszokott "ellenzéki, kontrol " szerepkörbe?"
Összeszedem gondolataimat, és talán este lesz időm válaszolni rá.
Ez egy igazi "tökös kérdés" volt.
Örülök, hogy ilyen nyíltan megfogalmazzátok a véleményeteket!
Csak így tovább!
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2891 Dátum: 2016. November 23. 12:32 »
"Hát falun azt látják hogy "szalad a ló", persze szigorúan hozzájuk képest. Ezért is ugrottak bele (és akarnak is) sokan, nem szerelemből." Robi irásából idézve.

Pontosan erről van szó, próbálunk a felszínen maradni. De a szakmán kivüliek közzül, még sokan a nagy kiugrás lehetőségeként, látják ezt a tevékenységet.
Ez részben, természetes társadalmi jelenség. Sajnos a félrevezető hivatalos propaganda, de még mi méhészek is okozzuk ezt a jelenleg  téves képzetet.

Egy a piacát nagyrészben elvesztő ágazatot nem hízlalni szoktak, hanem igyekeznek realizálni, csökkenteni a nagyságát. Szerencsétlenségünkre a kereslet csökkenése, a robbanás előtti pillanatban következett be. Akár a "robbanás" része vagy előzménye is lehet.

Jelenleg még lebeg az egész negatív folyamat, a méhészek teljes köréhez sem jutott el a tudatosulása. Pillanatnyilag még sokan a szokásos kereskedői fogásnak tudják be, amely az alacsony felvásárlási árakra irányul.

Végezetül itt az OMME, illetve van egyáltalán jelentősége hogy van vagy nincs?  Amikor még az is vitás  hogy érdekvédelmi funkciót el kell-e látnia. Mellékesen , (néhány éve) belső hatalmi harcok is bénítják, a támogatás szétosztó hivatallá degradált egyesülést.

Nagy fordulatot a vezetőváltás sem hozott, szépen lassan vissza kell szokni a Méhész Klub irányvonalát támogatóknak, az eddigi megszokott "ellenzéki, kontrol " szerepkörbe?
Én ezt a dilemmát érzem, a sorok közzütt mostanság.

Következne egy gondolat záró mondat, .. kompetensebbekre hagyom.

Robotur.
 Sokszor mondják, hogy én közelítem meg leginkább az igazságot, de most vitted a pálmát. Ami az utolsó 3 sorodat illeti, minden elismerésem.

« Válasz #2892 Dátum: 2016. November 24. 18:04 »
Még csak most vettem erőt magamon, hogy Robotur következő feltevésére válaszoljak:
""Nagy fordulatot a vezetőváltás sem hozott, szépen lassan vissza kell szokni a Méhész Klub irányvonalát támogatóknak, az eddigi megszokott "ellenzéki, kontrol " szerepkörbe?"
Az Országos Méhésznapon az idén Székesfehérváron Bross Péter kampánybeszédében is kiemelte, hogy a Kontroll Csoport tevékenységét fent kéne tartani, bárki legyen a következő ciklusban az elnök.
Én akkor egyet értettem ezzel, és ma sem látom másként.
Akár lehetne a neve Kontroll Csoport Bizottság.
Ügyek továbbra is vannak, így munka nélkül biztosan nem lennének a tagjai.
Sokan kérdezik tőlem privátban, méhész összejöveteleken, hogy én konkrétan mit szeretnék, miért NEM vállaltam semmilyen pozíciót?
A válaszom rövid, és tömör.
Rendet az OMME-ban!
Emiatt úgy látom továbbra is szükség lehet a civil kontrollra, mert kérdéseinkre még az EB elnöke sem hajlandó válaszolni, valamint valótlanságot állít!
Emiatt, akármilyen furcsa amit gondolok erről.
Még az Elnökség, az Etikai és Fegyelmi Bizottság, valamint az Ellenőrző Bizottság munkáját is javasolnám, egy erre a célra alakult bizottságnak kontrollálni.
Természetesen szigorúan küldöttgyűlési felhatalmazással!
Ez a bizottság látná el, az OMME-n belül, a méhészek által delegált tagokon keresztül, az "Önkontroll" szerepet.
Miért van erre szükség?
Mert most is úgy látom, hogy az EB csak maszatol, választott tisztségviselőink most már a pénzükért jól el vannak.
Ha ilyen bizottság alakulna, abban szívesen részt vennék!
De mi elenne a Fekete-Fehér Méhészklubbal, hiszen ezt a szerepet jelenleg ez a honlap látja el?
Szerintem a Méhészklub megszűnésétől nem kell tartanotok, mert a napirendi pontokról az elnökség dönt!
Addig pedig ne aggódjatok, biztosan leszavazzák, még a gondolatát is.
Nektek erről mi a véleményetek?
Nagyernyei Attila

*

izso60

• 573
« Válasz #2893 Dátum: 2016. November 24. 19:13 »
Üdv.Uraim!
Nagyernyei Uram!
Amennyiben engem is illettél e kérdéssel,az Én válaszom erre igen egyszerű.
Véleményem szerint valami ilyesmiért választunk elnökséget.
Ha értelmes dolgot kívánunk napirendre terjeszteni azt az elnökséggel időben közölve Ők megtárgyalják és döntenek a napirendre vételéről,ezért vannak,bármilyen bonyolultnak tűnik is.
Képzeljünk el egy "optimális" küldöttgyűlést úgy hogy négyszáz küldött előáll hatszáz önálló napirendi ponttal,ami természetesen minden küldött szerint a legégetőbb napi probléma megoldását hivatott megoldani.
Na ez lenne az igazi,nem az ahol az erre a feladatra választott tisztségviselők szervezik meg az egyesületet érintő problémák megoldását.
Az egyszerűség és praktikusság jegyében!

*

főnix

• 104
« Válasz #2894 Dátum: 2016. November 24. 19:33 »
Atilla!

Valóban szeretnéd tudni a véleményünket? Mindenkiét?

Ilyen eklektikus "brainstormingot" már régen hallottam, talán utoljára Csujától. Nem, tévedtem, tőle sem...! Már csak azt nem értem, hogy ha már egyszer ilyen elsöprő győzelmet arattatok, ugyan mi a nyavalyát akarjátok még saját magatokat is újra és újra legyőzni?

A képviseleti demokrácia lényege, hogy azokat bízzuk meg az ügyeink vitelével, akikben megbízunk. Azokat demokratikus szavazás keretében választjuk meg. A civil törvény és a Ptk. kicövekeli a mozgásterét az egyesületeknek, azok, akik nem győztek, általában ellenzékben maradnak. A következő megmérettetésnek is megvannak a szabályai, a bizalmat kapott ügyvivői testület -ritka kivételektől eltekintve- kitölti a mandátumát, s eközben rendszeresen (esetünkben évente legalább kétszer- beszámol a végzett munkáról. Azt a beszámolót a legfőbb és esetünkben egyedüli döntéshozói testület vagy elfogadja, vagy a bizalmat megvonva nem fogadja el. Előbbi esetben az ügyvivői testület kitölti a mandátumát, utóbbi esetben lemond vagy visszahívja a küldöttgyűlés, s új választás következik.

Atilla!

Az előbbi logikád szerint a "Black&White Brigade for Change" (ha már a kis Bicskának ennyire tetszik...) tagadja a képviseleti demokrácia elveit és lényegét? Netán mindenféle küldöttgyűlési felhatalmazás nélkül amolyan árnyékkormányt óhajt alakítani, s egyféle "szuperbizottságot" alakítva gyakorlatilag puccsal kíván "hatalomba kerülni"? Készítsetek egy szerethető és kivitelezhető programot, jelöljétek a programotok képviselőit, s ez alapján méressétek meg magatokat egy demokratikus választáson, aztán ha ti győztök, váltsátok le azt az ügyvivői testületet, amely tevékenysége nem felel meg a kényes demokratikus ízléseteknek!

Sose gondoltam volna, hogy Vivaldi jóslata, a "Kontroll Csoportot Kontrolláló Csoport" létrejöttének gondolata egyszer valós szándékkal bárki fejéből is kipattanhat, de te sikerrel felülírtad még Vivaldi -irónia jegyében fogant- agymenését is, amikor az Elnök, Elnökség, Ellenőrző Bizottság, Etikai és Fegyelmi Bizottság munkáját kontrolláló bizottság felállítását kezdeményezted. Édes Istenem! A Küldöttgyűlés munkáját is idővel kontrollálni kívánod? Ebben kívánnál szerepet vállalni? Miért éred be ilyen kevéssel? A távlatok végtelenek, ne állj meg az OMME-nél, törj magasabbra! Végtére a Fidesz is sokaknak csípi a szemét, Orbán Viktor sem lesz örök időkig az ország miniszterelnöke. Ha nem veszted el az önbizalmad, még bármi is lehet belőled! Ne állj meg a miniszterelnöki posztnál sem, törj még magasabbra és magasabbra. Először csak a parlamentet és a kormányt kontrolláló munkabizottságot kell felállítanod, s aztán határ a csillagos ég! Ide nekünk az Uniót, aztán Amerikát, Kínát, végül akár az egész Föld bolygót! Micsoda? Mit beszélek itt hülyeséget, idővel biztosan szűk lesz neked ez a kis pitiáner sárfészek is! A rossebet, ide neked az egész Univerzumot!

Aztán majd idővel a Világ megteremtéséről sem lenne szabad megfeledkezned...!

Már csak azt mondd meg a Világ Urát ki fogja majd kontrollálni? Talán arra is létre kéne hozni valami munkabizottságot. Ígérem, abba is jelentkezem majd...!