Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959330 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #1815 Dátum: 2015. December 21. 19:53 »
Végig olvastam a Küldöttgyűlés jegyzőkönyvét.

Főleg a 13.oldalon található OMME Méhes részt találtam nagyon szórakoztatónak!

Ismétlem az OMME legdrágább elnöke több alkalommal e-mailban lett értesítve a méhes állapotát tekintve.
Konkrétan atkásak a méhek és a gyógykezelés tekintetében a kapcsolattartó utasításokat várt (kb. 1 hónapon keresztül!!!!)

Jelzem nem azért, mert nem tudta volna államilag engedélyezett szerekkel a védekezést végrehajtani.

Az a bizonyos kézi irányítás, ami nem engedte pl. betelepíteni a megvásárolt konténert, mert az alkalmankénti 70.000 Ft-os fuvar költséget sokkalta valamelyik döntéshozó.... Ezért kellett a vándorlások során, nekem és a méhésztársnak a kezünkbe cipelni az OMME méhesét oda-vissza!!!
(Részemről mindezt kizárólag szeretetből!!!)

Ezek után a Legdrágább elnök Úr az emberi hozzáállásomat fikázza? Miféle ember vagy Te Legdrágább elnök Úr!  :o

Hogy Én akarlak Téged beállítani h..-nak.

Nekem ehhez semmit nem kellett eddig sem tennem, hogy magadat ilyen helyzetbe hozd!

Sajnos ez van! Így kell Téged "szeretnünk"!

Egy kurva köszönöm a szádat el nem hagyta (mint a méhészet tulajdonosától!), bár Tőled ezt "emberileg" elvárni, de tudod nem is tartok rá igényt!

Lássuk Dr. alelnök úr hozzá szólását.

A méhek a vándorlást befejezve július 30-án éjszaka (részben), és július 31-én éjszaka kerültek vissza a Gödöllői telephelyre. Az nem igaz, hogy a vándorlás előtt atka ellen kezelte volna őket a méhész, mivel a napraforgóméz elszedését követően közvetlenül el kellett hozni őket a területről.
Közben érdekes beszélgetés folytattam a terület tulajdonosával, ami egyenlőre nem publikus, de egy páran biztos csuklottak aznap este!!

Mint fentebb írtam már a méhek haza kerülése előtt, de egész augusztusban várták az atkairtó szert, módszert, mert ugye a tulajdonos dönt!!!
Szeptember elején megjelent ált. elnök h. úr a szerrel és az utasítással amit Dr. alelnök úr adott. A kezelést a méhész rendben a kapott instrukciók szerint elvégezte! Eddig hiba nincs! A gebasz akkor jött amikor a méhek látványosan összesetek az elvégzett kezelések ellenére!!!
Ekkor ment az október 15-i sokadik e-mail.
Milyen érdekes ez meg van, a többi nincs!!!
(A legdrágább elnök Úr meg papír alapon is várná, meg posta galambon, meg lovas futárral.....
Nem ezért lett megvéve a rengeteg laptop az OMME-ba, hogy a papírt mellőzük a gyorsabb ügyintézés reményében? Egyébként a megadott könyvelt OMME e-mail címre lett küldve minden, mint az október 15-i e-mail is!!)

Mint már korábban írtam az ezek után következő mindenki hibás, csak mi nem, sőt.... hozzá állás finoman szólva nem elegáns!

Én a fentiek miatt lemondtam az OMME méhesének méhegészségügyi felelősének tisztségéről, amiről e-mailban tájékoztattam az OMME Legdrágább elnök Urát.

Gondolom Dr. alelnök úr is helyesli a döntésemet, mert egy ilyen összeférhetetlen emberrel mit én vagyok csak kár érheti az OMME méhesét.

Remélem a saját lajosmizsei méhegészségügyi felelősével kialakított jó munkakapcsolat lesz a minta az OMME méhesét ellenőrző új méhegészségügyi felelőssel kialakítandó viszonyának és vele nem lesznek ilyen problémái mint Velem!
(Nézd a hülyét ingyen dolgozik a közért, pedig azért csak..................lehet!)
« Utoljára szerkesztve: 2015. December 21. 20:01 írta Texas Ranger »
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #1816 Dátum: 2015. December 21. 21:04 »
Kitin!
Örülök, hogy így döntöttél.
Azért mert több témában másként gondolkodunk, nem vagyunk ellenségek.
Nekem veled semmi gondom, írj csak bátran, valahogy csak el leszünk.
Texas Ranger!
Az utolsó előtti mondatodra reagálnék.
Doktor úrnak éppen hogy nem túl jó a kapcsolata a helyi méhegészségügyi felelőssel.
"Kémeim" jelentették, hogy a kötelező vizsgálatra be sem engedte a doki a méheü. felelőst.
Ezt el sem tudom képzelni róla, hiszen előadásaiban éppen ő hívja fel a méhészek figyelmét a szabályok betartására, tehát erős kétségeim voltak.
Ezekkel a hírekkel csínján kell bánni, mert ha olyan közli a "bomba hírt" aki nem szimpatizál az érintettel, akkor még álhír is lehet.
Mivel nem csak az OMME kommandó létezik, hanem az OMME Kontroll Csoport is, ők soha nem tudják ki adja le a drótot.
Teljesen meg vannak arról győződve, hogy a környezetükben csak csókosok vannak, de tévednek.
Honnan a frászból tudhatnám, hogy a méheü. felelőst nem engedte be a doki, ha nem a saját holdudvarából?
Most aztán nyomozhat, hogy ki az a szemét aki felnyomta.
A szabályok ugyanis mindenkire vonatkoznak, még ha valaki az Atya Úr Istennek is vallotta magát Gyulán.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1817 Dátum: 2015. December 21. 21:32 »
Jaj Attila miket gondolsz rólam!

Én csak azt írtam le, hogy velem nem voltak megelégedve, vettem az adást, lemondtam.

Reméltem, hogy a következő méhegészségügyissel meg lesznek elégedve, mint általában a sajátjával meg van elégedve a méhész.

Vagy nem? Te haragszol a saját méheü felelősödre?  :o

Rossz vagy!  :P
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Kitin

• 934
« Válasz #1818 Dátum: 2015. December 21. 23:22 »
Őszintén örülök, hogy így örültök nekem, már csak ezért is érdemes volt kiruccanni kicsit  :D

« Válasz #1819 Dátum: 2015. December 21. 23:47 »
Miért éppen most kellett felkavarni az iszapot amikor mindenkinek a hordóban volt a méze?
Ha nem lettek volna ezek a cirkuszok állítom, hogy jobb áron adhattuk volna oda a mézeinket.
Ez óriási tévedés. Én napraforgó pörgetés előtt voltam egy felvásárlónál /kb. július 20/, több száz hordó 1500 ft-os akácmézzel volt tele az udvara. Ő mondta, hogy "k..va nagy koppanás" lesz hamarosan, neki is mert csak veszteséggel tudja továbbadni a mézet, meg a méhésznek is. Utána már ő nem is vásárolt csak vegyest. Ez az  egész egy folyamat volt, csak a kifutása eltartott szeptemberig. Tehát a tüntetés meg a "cirkuszok" egy következmény, nem pedig az ok.   

Idézet
Mert mikor ráeszméltem az eseményekre, szerettem volna gyorsan eladni a mézemet de nem sikerült időben és hatalmasat buktam mint rengeteg másik méhész.
Tőzsdei nyelven szólva nem buktál, hanem realizáltad a veszteséget a napi áron. Nem ugyanaz. Elég csak arra az eshetőségre gondolni, hogy mondjuk januárban országosan megpattan az akácrügy, neked meg megvan még a mézed.
Lesz 5 kg akácátlag, meg minimum 1500 ft-os ár. De inkább több.
Most úgy tűnik azok jártak jól akik az erdőből eladták, ez igaz is azokra akik napi megélhetésre elköltik ezt a pénzt, de nem feltétlenül igaz olyanokra, akik csak berakják bankba, állampapírba, ingatlanba stb.
Sőt egy ilyen döntést megítélni csak több év távlatából lehet. Ismertem olyan méhészt, aki mikor felment az akác ára 830-ra, 4 év termését adta le. Igaz ehhez tartalék kell meg türelem...

*

Kitin

• 934
« Válasz #1820 Dátum: 2015. December 22. 10:54 »
pink panther!
Rendkívül örülök, hogy te is megszólaltál és jó lenne, ha még többen ezt tennék végre !!!  HALLOTÁK?????
Most biztosan meglepődsz, de teljesen igazat adok neked, de egy kicsit azért még sincs igazad,
Este fogok jobban ráérni majd akkor bővebben leírom, hogy miért. Majd szétbontom több apró írásra, hogy ne legyen olyan hosszú és "Arisztokratás"

Tisztában vagyok vele, hogy a méhészet egy nagy szerencsejáték, Attila régebben tök jól megfogalmazta az újságcikkben, hogy a játék neve GAZDÁLKODJ OKOSAN    illetve KI NEVET A VÉGÉN?
A szerencsejáték számomra akkor igazán izgalmas, ha a résztvevők betartják a játékszabályokat és nem turkálnak bele mesterségesen.  :o

*

Kitin

• 934
« Válasz #1821 Dátum: 2015. December 22. 12:16 »
Ja, majdnem elfelejtettem. Amíg leszáll az este el ne felejtsünk koncentrálni a kialakult problémára.
Felhívom a figyelmet, hogy aki nem nézi végig, azért érdemes picit beletekergetni.
https://www.youtube.com/watch?v=jcl9qi_2YmA

« Válasz #1822 Dátum: 2015. December 22. 17:20 »
Ismertem olyan méhészt, aki mikor felment az akác ára 830-ra, 4 év termését adta le. Igaz ehhez tartalék kell meg türelem...

Ilyen régi mézzel nincs gond a HMF-fel vagy valami más értékkel, olyan sok tárolás után már a színe is sokkal sötétebb. Van valakinek ezzel konkrét tapasztalata? Én nem szoktam olyan sokáig tárolni.

« Válasz #1823 Dátum: 2015. December 22. 17:31 »
Ja, a kérdőjel lemaradt, szóval ez egy kérdés akart lenni, tehát: "Ilyen régi mézzel nincs gond a HMF-fel vagy valami más értékkel...?"

« Válasz #1824 Dátum: 2015. December 22. 19:07 »
Bocsanat,majdnem elfelejtettem:le az ommeval! ;D

Így nem helyes nem a OMME-val vannak a gondok ha nem a vezetőségél akik a sok szabálytalanságot el követik meg félrevezetik a küldöttgyűlést
 ( OMME =méhészek= tagok)

« Válasz #1825 Dátum: 2015. December 22. 21:32 »
Tisztelt Nagyernyei Attila úr!
Ezzel a megszólítással kaptam az OMME "Hivatalból" egy tájékoztatást, amelyet mellékletként írásom alján olvashattok.
Mit mondjak, megint találtam benne egy olyan kakukktojást, ami már az egyik OMME-méhészek közötti per tárgya volt.
Nézzük mi a gondom?
Ja és ez nem "formai" hiba!
A levél felkiáltó jellel jelzett részét idézem:
"Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Küldöttgyűlése, a 2015.november 14-i ülésén döntött a 2016. évi tagdíjakról, amely az előző esztendőhöz képest nem változott, az alaptagdíj továbbra is 5000 Ft/fő, a méhcsaládonként fizetendő összeg 65 Ft/méhcsalád."
Nézzük ezek után mi áll 2015.november 14-én, az ülésen készült hivatalos jegyzőkönyvben, idézem:
"Dr.Mészáros László levezető elnök:azért én annyit szeretnék mondani, hogy nézzétek meg az alaptagdíjat.
5000 forintról beszélünk. 2300 forintot eleve elkülönítettünk már év elején az újságra,és marad 2700 forint, amiből 1350 forint ott marad az önállóknál,....."

Na kérem szépen!
Azért sok minden kiderül ám, ha egy picit a színfalak mögé nézünk!
A küldöttgyűlés 5000 Ft/fő alaptagdíjat szavazott meg!
És ennek az alaptagdíjnak kéne az önállóknak visszakapniuk az 50%-át, nem a 2700 forint régi alaptagdíjét!
Hoppáci!
Elekes László az OMME ellen indított perében részben ezt kifogásolta, és az önállók még most sem értik, hogy át vannak vágva, tehát akkor nekik így megfelel.
Ez ugyanis egy virtuális tagdíj, a KFt kell megfinanszíroznunk, azon belül pedig az "ingyen" újságot.
Azért elég vastag a bőr az orcájukon, hogy ilyen szemrebbenés nélkül átvágnak 13.000 méhészt!
Felháborítónak tartom ezt a mellébeszélést!
Miért nem állnak ki a tagság elé, és mondják meg őszintén a frankót?
Egyszerűbb hazudozni, titkolódzni?
Így nagyon könnyű a Kft-t is nyereségessé kozmetikázni, hogy mi méhészek asszisztálunk ehhez a színjátékhoz.
December 24-től, az ünnepekre való tekintettel általános tűzszünetet rendelek el a Méhészklubon!
Addig is várom megtisztelő válaszotokat!
Üdvözlettel:Nagyernyei Attila

*

Kitin

• 934
« Válasz #1826 Dátum: 2015. December 22. 22:08 »
 ;D  finom!

« Válasz #1827 Dátum: 2015. December 23. 07:37 »
Kitin!
Azért mert finom, nem biztos, hogy mindenki jóízűen fogyasztja.
Nézzük ennek a tájékoztató levélnek a belső tartalmát.
1.
"Az OMME Hivatalt legkésőbb 2016. január 31-ig írásban (omme1984@enternethu) tájékoztatni szíveskedjék."
2.
"A  2016. évi tagdíjfizetések és az új tagok adatainak a rögzítése, 2016. január 4-től kerülhet sor a HER online felületen."
3.
"A 2016 évi tagdíjfizetés határideje: 2016. március 31."
4.
Akkor most én folytatom!
A 2015. 11. 14- OMME Küldöttgyűlés úgy döntött, hogy két "létszámellenőrzés lesz", az egyik határideje minden év szeptember 30, a másik, minden év dec. 31!
Erre azért van szükség mert az "ÚJ" alapszabály szerint évente két Küldöttgyűlés lesz.
Erre azért van szükség, mert a küldöttek létszáma így módosul.
Többször írtam e-mailt, tiltakoztam, de az erő ismét győzött, leszartak.
Tisztelt Méhészek!
Mint a fenti, és a tegnapi írásomból is láthatjátok, teljesen szétesett az OMME iránytó apparátusa.
Annyi időpont van, és olyan kusza minden, hogy ember legyen a talpán aki ezen eligazodik.
Szép hangzatos szavak, hogy "HER online felület" meg mindenféle kornak megfelelő újmódi vakítás, aztán mégis akkora a káosz, hogy az már süt.
30 évig toll meg papír volt, (akkor is voltak gondok bevallom) de mindenki tudta a szabályt, és gyönyörűen működött az egyesület.
Március 31. a tagdíj befizetések határideje, dec. 31. a taglétszám zárása.
Mi a frásznak kellett ezt így megbonyolítani?
Ennek egyetlen oka van, keverni a papírokat, irathalmokat, hogy úgy tűnjön dolgoznak.
Még azt sem mondanám, hogy nem jót akarnak, de valahogy nem úgy sül el.
Komoly változásra van szükség, mert most minden szinten káosz van, de ők zsenik mert feltalálják magukat.
Ja ki a zseni?
Aki a káoszban is eligazodik.
Nekem ez nem ment.
Nagyernyei Attila

*

Kitin

• 934
« Válasz #1828 Dátum: 2015. December 23. 13:02 »
Még arra is kíváncsi lennék, hogy a kamarai tagdíjjainkat mire fordítják.    ::)
Azt nem tudjuk.  :o

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1829 Dátum: 2015. December 23. 22:00 »
QUQURIQ !!!

Attila, kedves méhész Barátaim!

Az alapszabály vitát csak egy módon lehetne megszüntetni, ha maga egy független bíróság írna nekünk egy törvényes, demokratikusat.
...és azt is megkövetelné, hogy teljes egészében a vezetés, pontról - pontra betartsa!
Így ez a gyomorforgató, saját céljaikért kaparó, méhész ellenes vezetést benevezné a tisztességes érdekképviselet versenyében!
Abnormális, hogy mennyire szembe mennek a demokratikus érdek képviselet, alapszabályával...

A 13 ezer méhészt képviselő kiskakas!