Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959311 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #1800 Dátum: 2015. December 20. 13:00 »
Kitin!
Ezt írod. "Miért ne lehetne üvegezni zárszalaggal és szétteríteni az egész világban, önállóan, mint igazi Magyar Akácméz
Kóstolják csak meg."
Ha visszaolvasol az időben, szinte az első napon itt a fórumon is javasoltam a hungarikum vonalon való erősítést.
Hallottál vagy olvastál esetleg ez irányból valamit? Szerinted kinek a feladata akár csak más ez ügyben is eljárni mintegy az egyesülettel mint tömegbázissal a háta mögött megkeresni és felhívni az illetékesek figyelmét. Hidd el nem a tiéd és nem az enyém, annak ellenére, hogy akár közvetlenül is érinthet bennünket. Véleményem szerint szorosan összekapcsolhatóak a dolgok. Az előzőekben leírtam, hogy a kialakult helyzethez a legnagyobb mértékben okozója a jogszabályok és a hatóságok engedékenysége. Ezek figyelmét, illetve cselekvésre való buzdítását is nagyobb eredménnyel lehet elérni ha jelen van a tömegbázis jelen esetben az OMME tagsága.
Egy kicsit összehasonlítanád a részvényekkel a termékedet akkor rájönnél a folyamatra. Ez esetben is rendkívül hasonló módon játszódnak le a piaci folyamatok. De azt sem kell elfelejteni ,hogy a bróker akkor is nyer ha elad és akkor is ha vesz. Azt ,hogy ki a bróker csak be kell helyettesíteni. A jelen magyar valóságban akárki akármit is mond a méhészek nagyon nagy hányadának szüksége van a mézkereskedőkre a létezésükhöz. S mint többször le lett már írva a kereskedő olcsón akar venni, drágán eladni, mint a méhész olcsón termelni drágán eladni a piaci viszonyok között. Az meg megint csak relatív, hogy mi az olcsó és mi a drága. Kinek, kinek értékrendje szerint. Nem akarom el bagatelizálni a témát, de hidd el volt már ettől sokkal rosszabb időszak is, én már átéltem. Amíg a legolcsóbb mézet nagyban többszöröséért lehet eladni mint az etetőanyag cukrot megvásárolni egyedül csak a termés mennyiségével lehet elégedetlen az ember. Mivel most az állóvíz elég rendesen fel lett keverve, bizony meg kell várni míg minden le ülepszik. Addíg meg csak türelem, én sajnálom ,hogy nem igazolódik be mindenki számára ,hogy a méhészet "sztárszakma", hiszen itt is mint általában a mezőgazdaságban 5 éves átlagokat kell számolni. De volt egy régi mondás anno " a méhészetből megélni nem csak meggazdagodni lehet", amely mondás a bevétel bizonytalanságára utal, és csak remélhetjük ,hogy most elértük a hullámvölgy alját, vagyis innentől csak felfelé vezet az út.

Üdv. jani bátya

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1801 Dátum: 2015. December 20. 14:06 »
Ne gondoljátok, hogy a magyar akácmézért annyira ugranak a német mézfogyasztók! Árultam kint Berlinben mézet több éven keresztül és 20 eladott üveg mézből csak 1 volt akácméz. Nem szeretik, mert túl édes és jellegtelen. Tényleg javitóméznek való a mi akácunk, mert vannak olyan meditterán mézek, amikhez keverve az akácméz, megjavul az ízük és állaguk.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1802 Dátum: 2015. December 20. 16:23 »
Én úgy gondolom, a fogyasztó egészen addig fogyaszt valamilyen árucikket, főleg, ha azt a számára elfogadható áron kínálják, amig nem tudja mit fogyaszt.
Ez minden élelmiszerre igaz!!!!!!!

Igenis el kellet odáig jutni, hogy fel kellett hívni a fogyasztók figyelmét arra, hogy mit töm az orra alá, és ezt nem a hatóságoknak, hanem az azt termelő embernek kell megtennie.

Figyelem : tévedés azt hinni, hogy a hatóság a média hír nélkül hathatósan lépett volna, hiszen az már tavaly ősszel tudva levő volt, hogy bizony ez a szutyok létezik, és teret hódít, egyes gátlástalan kereskedők irreális meggazdagodására!!

Kíváncsi lettem volna, bár most már ez lehetetlen, mi történt volna, ha "ELSUMÁKOLJUK, ÉS TOVÁBB HAGYJUK MŰKÖDNI A MAFFIÁT.
a MAGYAR MÉZNEK KAPUFA LETT VOLNA, EBBEN EGÉSZEN BIZTOS VAGYOK !

Egyébként,még mindig nem értem, ha az akácmézünkhöz kínait kevert valaki, akkor, az érdekképviselet miért nem lép fel a HUNGARIKUM mézünk gyalázása ellen.
Kíváncsi lennék, mit történne azzal az emberrel, aki a ZSOLNAI porcelán festésbe saját motívumokat beleszőne és ZSOLNAIKÉNT adná tovább a kereskedelem felé.

Ugye, hogy komoly ellen állásba ütközne? Sőt sok sok millára büntetné a hungarikum gyalázása miatt.

A MÉZZEL ezt miért lehet megtenni büntetlenül????
Hol az érdek védelem????

« Válasz #1803 Dátum: 2015. December 20. 18:58 »
Kedves Kitin!
Nehogy azt gondold nélküled megszűnik a Méhészklub.
Kicsit érzékenyebb vagy az átlagtól, és nem olvastad el a Méhészklub létrehozásának célját, amikor ezt írod:

"Akkor én itt szeretném megköszönni, hogy szólhattam és ezennel csatlakozom a többi fórumtárshoz aki már nem szólal meg többé, mert veletek nem is lehet értelmesen tárgyalni,  minden második szavatok a vezetőséggel van elfoglalva. Én nem erről szerettem volna párbeszédet folytatni."

Ha nem erről szerettél volna párbeszédet folytatni akkor valóban rossz helyen voltál.
A Méhészklub a méhészeti közélet tabuk nélküli kitárgyalására jött létre, Feketén-Fehéren.
A két és fél év alatt egyéb más témák is rárakódtak, ami nem baj.
Eddig és ezután sem fogom korlátozni a hozzászólásokat, addig amíg nincs személyeskedés, sértegetés.
Az, hogy minden második szavunk az OMME vezetőségével van elfoglalva, a céljainkat figyelembe véve nem lehet furcsa.
A választások alatt minden szavunk róluk fog szólni, még keményebben, még lényegre törőbben.
Nem szeretném ha bennünket is azzal vádolnának, hogy pudingok, vagy "lájtosak" vagyunk.
Ez egy ilyen honalap, ahol nem kell maszatolni, ami a szívünkön az a szánkon.
Te biztosan más stílushoz szoktál, és tetszik a titkolódzás, a sumákolás, a hazugságok, a mellébeszélések, a kirekesztés.
Akkor nálunk valóban nem jó helyen voltál, mert az OMME Kontroll Csoport és a Méhészklub nagy része ezek ellen küzd!
Azért jó volt veled diskurálni, további jó egészséget kívánok!
Üdvözlettel: Nagyernyei Attila

« Válasz #1804 Dátum: 2015. December 20. 22:14 »
"Ne gondoljátok, hogy a magyar akácmézért annyira ugranak a német mézfogyasztók! Árultam kint Berlinben mézet több éven keresztül és 20 eladott üveg mézből csak 1 volt akácméz. Nem szeretik, mert túl édes és jellegtelen. Tényleg javítóméznek való a mi akácunk, mert vannak olyan meditterán mézek, amikhez keverve az akácméz, megjavul az ízük és állaguk. "                     
                                                                                                                                                        Nekem más a véleményem, ha javító minőség lenne akkor miért volt tavaly a felvásárlási ár annyi (2000ft). Pár évvel ez előtt a Méhészetben olvastam, az akkori vezetés kínai vendégeket fogadott és  érdeklődtek hogy, hogy lehetne az akác mézet felvásárolni. A pontos történetet nem tudom, de érdekes. Tőlem ha valaki visz külföldre mézet csak csodálkozik ,hogy amit ott lehet kapni az csapnivalóan rossz, ezen mi mérnem tudunk javítani? A marketingünk olyan rossz ,hogy az elképesztő.A 0,70/kg fogyasztásnak örülünk ,közben azt sem tudják ,hogy mennyi volt az idei termés. Sem piac kutatás sem reklám.Pl. mézes reggeli akció, Bp-en közel annyi gyereket sikerült kóstoltatni mint Tolnában ???Ukrajnában ,D-Kóreában miért nem volt standunk, a Szlovákoknak,Szerbeknek ,Románoknak Bolgároknak  megérte kimenni mert ők "nagyobb" termelők? Ezen el kéne gondolkodni és utána kellene vitatkozni és értelmes ötleteket gyártani amit később megvalósítani a termelők és a vevők érdekében. >:( Fúúúú.......egy kicsit mérges lettem.(a kutyát sem zavarja)        üdv mindenkinek  Albert.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1805 Dátum: 2015. December 20. 22:26 »
A "javító méz" az nagyon jó minőséget jelent. Nélkülözhetetlen a korrekten dolgozó mézüzem számára.
De ez nem azt jelenti, hogy a vevők imádják.
NEM IMÁDJÁK. Ez személyes tapasztalat.
És ennek nem a jó vagy rossz marketing az oka elsősorban, hanem az íze. Az akácméz önmagában csak édes, szintelen, íztelen, jellegtelen a hárs, levendula, narancs, hajdina, hanga, édesharmat, gesztenye stb mézekhez képest.
Viszont, ha a markáns mézekhez pontosan adagolod, akkor javítja azok ízét. Én már használtam. Selymesebb, lágyabb, ízesebb lesz tőle a markáns édesharmat méz.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1806 Dátum: 2015. December 20. 23:58 »
Kedves Albert!

EZT ÍROD:?Ukrajnában ,D-Kóreában miért nem volt standunk, a Szlovákoknak,Szerbeknek ,Románoknak Bolgároknak  megérte kimenni mert ők "nagyobb" termelők? Ezen el kéne gondolkodni...

Megmondom miért nem voltunk kint,mert Cserényi így gondolta.
Ezért.
Azért mert akkor dolgozni kellett volna és azt nagyon nem szeret.
Azért mert az OMME-ban mindennek úgy kell lennie,ahogy Ő akarja.
Senki nem mer ellentmondani,mert félnek a bosszújától.
Cserényi szerint mindenki hülye Szlovákok,Szerbek ,Románok,Bolgárok,mindenki.
Csak Ő az okos,Ő az Atya Úr Isten.
Nekem jár a szám,meg is van az ára.
Van is bajunk bőven.
Persze puszta véletlenségből.

Tudod Kitin!
Mert mindenről az jut az eszünkbe.

Csányi Antal
« Utoljára szerkesztve: 2015. December 21. 08:37 írta Csányi Antal »

« Válasz #1807 Dátum: 2015. December 21. 08:09 »
Szia Anti!
Csak nem mondod, hogy a doki felnyomott benneteket?
Állandóan minket vádolnak azzal, hogy bosszúállóak vagyunk, aztán ilyenre vetemedik?
Mindenki vigyázzon, mert beindult az OMME Kommandó!
Gabika is ennek lett az áldozata!
Aki velük nem ért egyet, mert más a véleménye, vagy olyan emberekkel tart kapcsolatot ami nekik nem fér bele az elképzelésükbe, mert kritikát fogalmaznak meg az OMME diktatúrával szemben, bizony veszélyben vannak.
A szaktanácsadókat gyakorlatilag szakmapolitikájukkal zsarolják, és saját önös érdekeik szolgálatába állítják.
Ezzel a mondatoddal nem értek egyet Anti!
"Senki nem mer ellentmondani,mert félnek a bosszújától."
Kivéve engem!
Én akkor is ellent mertem neki mondani amikor szaki voltam!
Most meg már pláne!
Van amivel egyet értek vele, de a legtöbbel nem!
Bosszúálló, erre az OMME újság, és Bross elleni kirohanásai nagyon jó példák!
Szépen csendben nyugdíjba kéne mennie, és hagyni az egyesületet úgy működni ahogy megálmodtuk.
Gondoljatok csak a Gödöllői Rendkívüli Küldöttértekezletre!
Hogy tapsoltak, amikor egy "ellenzéki" javaslatot leszavaztattak a küldöttekkel, utána pedig szót sem kaptunk.
Itt már mindenki mindenkit feljelentett!
A játék címe!
MARADJ TALPON!
Mi biztosan talpon maradunk, mert nincsenek zűrös dolgaink, nem úgy mint nekik!
Nagyernyei Attila

« Válasz #1808 Dátum: 2015. December 21. 08:34 »
Attila!

Ezt írtad;
"Csak nem mondod, hogy a doki felnyomott benneteket?"
Én nem ezt írtam.
Viszont tény,jönnek szépen sorban.

Csányi Antal

« Válasz #1809 Dátum: 2015. December 21. 08:46 »
Bocsánat!
Lehet elragadtattam magam?
Nekem mindjárt ő jött le az írásodból, valamint egy más, független forrás is ezt erősítette meg.
Tévedni én is tudok, de olyan sok a mostanság a véletlen.
Nem tudok elvonatkoztatni magamtól sem, amikor ilyeneket írok.
Az Év Méhésze pályázaton..... telefon az OMME-ból, hogy ne má.
A Tolna Megyei Elnök választás alkalmával az egyik jelöltnek telefon az OMME központból, hogy Attilát mindenképpen ki kell ütnöd XY!(ennek fültanúja is van)
Sajnálom de nekem mindjárt Ő ugrott be.
Még nagyobb a baj, ha ezek mind ilyenek.
Még egyszer bocs.
Nagyernyei Attila

*

Kitin

• 934
« Válasz #1810 Dátum: 2015. December 21. 12:52 »
Kitin visszatér....

Bocsánat, meggondoltam magam , mégis írok néha ha nem bánjátok.  ;)
Attila! Rosszul látod, nem vagyok én érzékeny, csak úgy láttam, hogy annyira különböznek a felvonulás hasznával kapcsolatos véleményeink, hogy minek is fárasszuk egymást. Még egyszer mondom, tiszteletben tartom a ti véleményeteket is, mindennek megvan az oka és nézőpontja.
A fórum etikettet megismertem, elfogadom megígérem, hogy ezentúl utcai cipőben soha nem lépek be az edzőterembe és az ajtóban innentől kezdve mindig meghajlok és minden írásomban törekedni fogok, hogy kivétel nélkül szerepeljen az OMME és vezetőség!  Van még néhány adalékom és a jövőben törekszem minden írásomat bizonyítékokkal is alátámasztani.
Mennyire gondolom komolyan? A drága időmet ismét nem sajnálva körülnéztem, hogy a világ más tájain egyes népek mennyire tisztelik az egyesületüket, ezt próbálja bemutatni a következő, témába vágó néhány perces filmecske, melyet mindenképpen nézzetek meg: https://www.youtube.com/watch?v=ZdukkTAJE0U
Vagy ez még jobb:  https://www.youtube.com/watch?v=xzS3Y77QTH8
Akkor Nézzük! Írásaim kapcsán voltam én itt mézhamisításban érdekelt személy, egyesületi vezető, vezetőségi tag, átlagnál érzékenyebb emberke és végül de nem utolsó sorban "kicsihitű"   ;D
Megnyugtatok mindenkit egyik sem vagyok, vagy talán mégis??
Igen talán OMME vezető vagyok!   A saját OMMÉHEIMET vezetem!  Igen ! Én magam, még anyát is nevelek  :D

Maradjunk inkább a "kicsihitűnél" , ez tetszett a legjobban.  Ilyen nincs és mégis van  :o
Sajnos az én mézes hordóimra mikor átvették nem volt ráírva, hogy OMME  KGY  KCS  OV  IB  OB stb.
 Mindenképpen pótolni fogom!    :o
Kiskakas is nagyon hallgat, az Ő véleményét nem ismerjük még. Biztos megtalálta az aranytojást tojó tyúkot, vagy éppen tüzeli a hamis mézeket  /  Jönnek a hűvösebb idők.
No de hogy térjünk végre valóban az OMME-ra!
Tudjátok-e, hogy 2016. 01. 13-án 18. 00 órakor  egy nagy OMME egyéniség látogat Kalocsára?
Nem más, mint Tóth Péter.
Az előadás címe:  "Nagy méhpusztulások Magyarországon, hogyan kerüljük el a nagy méhpusztulásokat?"
Sajnos nekem megint nem lesz módom elmenni, de az vigasztal, hogy én már néhány éve a benzint nem sajnálva döglesztő melegben a meghallgattam az előadását. Felejthetetlen volt...
Érdemes hát ellátogatni és a már megszokott csípős kalocsai kocsmai/kávéházi hangulatban csendben figyelni a tömegből. Még lehet menni Görögországba is van még hely a buszon!
 Hogy honnan tudom?   Hát innen: http://users.atw.hu/kalocsaimehesz/

Ha esetleg van még valakinek véleménye, hozzáfűznivalója az elmúlt beszélgetéseinkhez, kérem tegye meg, látjátok, hogy ha van beleszőve egy kis OMME akkor mindjárt nem harapják le az ember fejit.
Jó lenne még néhány nézőpontot vagy véleményt megismerni, Kiskakastól mindenképp és aki nem nagyon szokott hozzászólni, az is tegye meg hátha találnánk egy közös nevezőt.

Addig is az OMME legyen veletek!
A "kicsi hitű Kitin" ...
« Utoljára szerkesztve: 2015. December 21. 13:10 írta Kitin »

« Válasz #1811 Dátum: 2015. December 21. 18:44 »
En orulok hogy nem tunsz el kitin,rendszeresen mas megvilagitasba helyezed a dolgokat,remelhetoleg egy kis gondolkodasra kesztetve a tisztelt tagsagot.
Ennyit szerettem volna elmondani,megyek,visszaulok a fotelba.

« Válasz #1812 Dátum: 2015. December 21. 18:46 »
Bocsanat,majdnem elfelejtettem:le az ommeval! ;D

*

atya

• 1043
« Válasz #1813 Dátum: 2015. December 21. 18:52 »
Kitin!
Kérlek írd meg a címed, ahová a koronát küldhetjük a visszatérésed alkalmából.  :D
Igaz nem volt több 26 óránál, amit kénytelenek voltunk nélküled eltölteni.  :-[
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #1814 Dátum: 2015. December 21. 19:21 »
Kitin.

köszönöm ezt a megnyugtató mantrát , nagyon jó.!!! Ezt akkor jó hallgatni mikor szeretnék el jutni arra a nyugalmi állapotra amikor kizárok mindent magam körül.Jön az ünnep ezt fogom használni, de jó akkor is mikor Te és Petróleum abrikter írásait olvasom.Főleg a második mantra ,de komolyan. Köszönöm Albert