Szakma-politika

• 4549 válasz
  • 1989617 megtekintés
*

Kitin

• 934
Re:Szakma-politika
« Válasz #1830 Dátum: 2015. December 26. 00:31 »
Látom a mézes mantrákhoz is segítséget kell adnom  :'(

Gyakran hangzik el itt a fórumon az OMME szó, ehhez próbáltam volna kis segítséget adni. Mit kell tenni?
- Megnyitjátok a mantrákat, mindegyikben sűrűn egymás után ismétlik az OM szót.
 Semmi mást nem kell tennünk csak mindig gyorsan hozzátenni /képzelni a ME  szócskát.
Tehát sűrűn ismételgetjük a ME szócskát.
Hogy is néz ez ki:
 ME-ME-ME

Nagyon jó, már közelítünk :o

MEEE-MEEE-MEEEEEE   ;D 

/a helyes megfejtés a birka/ De ez csak tényleg a gyengébbeknek  és 10000BOCSÁNAT érte.

https://www.youtube.com/watch?v=ZdukkTAJE0U

A csőlátó kicsihitű Kitin....  :D

« Válasz #1831 Dátum: 2015. December 26. 09:12 »
Látom Te is jársz vagy jártál OV-re, de az igazi a Küldöttgyűlés az általad említettek szemléltetésére!

Most már azért van a nyájban pár harapósabb birka is, a fekete bárányokon kívül!

Csak az a baj, hogy a kolompot nem a megfelelő nyakába akasztottuk, aztán a többi birka meg csak azt figyeli merre megy a Fő kolompos!

Kíváncsi lennék van-e pásztorunk?

Bár biztos van mert minden évben megnyírnak minket!  :D
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #1832 Dátum: 2015. December 26. 09:46 »
Kíváncsi lennék van-e pásztorunk?

Ezt a kérdést valaki másnak kellene feltenni.  :-X
Nyugger hobbi méhész

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1833 Dátum: 2015. December 26. 09:56 »
Uraim!

Bocsássanak meg, de rendre kell utasítanom az előbb megszólalókat.
A küldöttek és elnökök nem bírkák, hanem félrevezetett emberek. Ezt kimondta a bíróság már első fokon és ki fogja mondani másod fokon is.

Meggyőzőbbnek, következetesebbnek és cselekvőbbnek kell lenni. Erre hívtam fel a figyelmét Attillának isazzal, hogy nem jól szavazott. Elveszítette a célt és a megtévesztés áldozata lett
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1834 Dátum: 2015. December 26. 10:24 »
A célt nem vesztettem el,és nem vagyok áldozat!
Senkire nem lőttem, és rám s előtt még senki.
Köszönöm szépen jól vagyok!
Nagyernyei Attila

« Válasz #1835 Dátum: 2015. December 26. 12:30 »
Uraim!

Ameddig a saját nyomorunkon képesek vagyunk nevetni, akkor a nyomorunkon is képesek vagyunk változtatni!

Megjegyzem én is a kolomp akasztók között voltam, nem is szégyellem!

Csak akkor az a birka fehér színben pompázott, mit ha éppen akkor született volna!  :o

Karácsonyhoz a birkás/ bárányos hasonlatok valók! ;D

Majd a Küldöttgyűlés idején jönnek a nyulasok! Csak Stihl szerűen kollégák!  ;)
Szabó György

« Válasz #1836 Dátum: 2015. December 26. 13:00 »
"Kíváncsi lennék van-e pásztorunk? "

Hát persze.

« Válasz #1837 Dátum: 2015. December 26. 13:53 »
Ő vezetné a nyájunkat a Főkolompos által?  :o

Biztos vagy benne? ;)

Innen a tömegből nem úgy látszik!
Szabó György

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1838 Dátum: 2015. December 26. 14:04 »
Megette a fene, ha csak a vadászoknak van céljuk és a vad az áldozat. Én egészen egyszerű célokról és áldozatokról beszélek. Ezért is nehéz felismerni a megtévesztést. Hányszor leírta Molnár Jenő, hogy amig nem esett bele ő is a neonokotinoid mérgezésbe, addig nem hitte el, hogy a neonikotinoid komoly méreg a méhekre. Persze, hogy nem hitte el, hiszen minden küldöttgyűlésen és írásban is duruzsolták az OMME vezetői, hogy a neonikotinoid nem veszélyes. Ő pedig csak a méhészetben nagymester, de más irányban jó szándékkal elfogadta az OMME jeles embereinek iránymutatását.

Amikor találkoztam a neonikotinoid mérgezéssel, azonnal felismertem, hogy a baj oka nem betegség, nem varroa, hanedm ez egy új méreghatás. Pedig az én méhészetem nagyon enyhe mérgezést élt át, de a biológusi tudásom elég volt ahhoz, hogy felismerjem az események közötti összefüggést. Nem hiszem, hogy Lászlóffy Zsolt biológus, Tóth Péter növényvédő szakmérnök, Dr. Cserényi Péter állatorvos nem ismerte fel hozzám hasonlóan, hogy miről van szó. Ezért állítom, hogy saját tudásukat félretéve - hallgatva a hatalmi szóra - döntöttek arról, hogy a méhésztársakat hogyan tájékoztatják.

De mindenkinek szíve joga, hogy érzi a saját cselekedeteit. Nem értek egyet az OMME Ellenőrző Bizottságának azon álláspontjával sem, hogy nekik a kft-t nincs joguk ellenőrízni. Szerintem tévednek és megtévesztenek másokat is. Ebben a tekintetben nem értek egyet Körmendi-Rácz Jánossal se, holott sok más kérdésben osztom álláspontját.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1839 Dátum: 2015. December 26. 14:54 »
  A főkolompost lehet cserényi mint az áll anyát, csak minél gyorsabban mert bele rokkan a nyáj (család). :(

« Válasz #1840 Dátum: 2015. December 26. 15:03 »
Jaj jaj!

Hát Albert azt nem tudod, hogy az ál anyás "nyájat" feloszlatják.

A fiatalabbakat Olaszországba viszik, az öregekből Hungarikum készül? (Karcagi....)

Egy a lényeg mindenki a (levesbe) végzi!

Mivel ismerlek, mi biztos az utóbbi csoportba kerülünk már! Kell ez nekünk?  :D
Szabó György

« Válasz #1841 Dátum: 2015. December 26. 16:05 »
  A kolomposról volt szó nem a nyájról, ha időbe észre veszi a család és jelzi a bajt akkor még megmenthető a család ,de kell hozzá odafigyelés, elhatározottság, és egy kis előre látás, hogy merre tovább.Nem mindegy hogy ,hogy fogunk erre a lépésünkre vissza gondolni, vagy okulni . minél tovább áll anyás egy család annál nehezebb anyásítani, akkor van feloszlatás. :'(
üdv Albert.

« Válasz #1842 Dátum: 2015. December 27. 19:48 »
Texas Ranger

"Ameddig a saját nyomorunkon képesek vagyunk nevetni, akkor a nyomorunkon is képesek vagyunk változtatni!
Megjegyzem én is a kolomp akasztók között voltam, nem is szégyellem!
Csak akkor az a birka fehér színben pompázott, mit ha éppen akkor született volna! "

EGYETÉRTEK  !!!

« Válasz #1843 Dátum: 2015. December 29. 08:43 »
A mézmarketing rovatban írta Kitin a következőt, de itt válaszolok neki mert kiakaszt.
Ezt írja:

"Tehát Hibás az az állítás, hogy a felvásárlási gondok következménye a tüntetés!
A valóság az, hogy a tüntetés okozta a hanyatlást!"

Akkor kezdjük az elején!
2013-ban spanyol méhészek az utcára vonultak az alacsony mézár miatt amit egyértelműen a kínai szutyok beáramlásának tudtak be. (A neten megtalálod!)
Mikor is húzta meg először Takács Ferenc a vészharangot?
Most már másfél évvel ezelőtt!!!!!!!!!!!
Már akkor mondta, hogy baj lesz, mert óriási mennyiségű kínai eredetű hamisítvány árasztja el Európát!
Az OMME urai lefikázták, el sem jöttek, azt mondták egyéni szoc problémáját oldja meg!
Amikor mi augusztus végén megjöttünk Erdélyből ott már akkor nagy baj volt!
Fazekas Gyula Jászberényi előadásában is erre hívta fel a figyelmet.
Szerinted mit kellet volna tenni?
Azt amit az OMME díszes társasága?
Odahívni olyan alakokat akiket nem sokkal később a Kék Fény műsorában mutogattak?
Na akassz ki Kitin!
Szerinted az lett volna a jó megoldás, ha az Aranynektár is beáll sorba, és kínai mézet forgalmaz?
Akkor most 500 Forint lenne a méz!
Szerintem köszönjétek meg Petrus Lajosnak, hogy az élére álltak ennek a harcnak!
Véleményem szerint a mézhamisítás ellen az OMME-nak kellett volna lépnie, de mivel őket ez a dolog nem érinti, jóval többet kapnak a mézükért (Takács Ferenc szerint), így mi csak bohócoknak kellünk nekik, és ezért még fizetünk is.
Ne aggódj, hamarosan vége ennek a rémálomnak!
Ha pedig a küldöttek mégis ezt a káoszt, a mutyizást választják, azon a napon megszűnik az OMME!
Szerintem nem lehet ez senkinek a célja, egyedül azoknak akik az egzisztenciájukat, na meg a pénzüket védik!
Ezért zárnak ők össze, aminek az érdekvédelemhez semmi köze.
Mondtam, hogy a tűzszünetnek vége!
Nagyernyei Attila

« Válasz #1844 Dátum: 2015. December 29. 10:18 »
Egy 2013-as cikk a Méhészetből.
http://meheszet.hu/hu/irasok/nemzetkozi-mezpiac

Üdv. jani bátya