Hát akkor valahogy megpróbálok mindenkinek válaszolni.
Most azt hiszitek, hogy valamelyik "bukott" kereskedőt védem. Valamilyen szinten igaz is, hiszen ezek a szörnyű emberek is szépen vásárolták a mézeinket egészen addig míg be nem indult a malomkerék.
Bárki aki figyelmesen követte az eseményeket simán feltűnhetett, hogy mindössze két személyről szóltak a hírek, mindig csak kettő Takács Ferenc és a Klenác. Többen érintettek voltak az ügyben, néha apró betűkkel még a Nagy és fia is oda volt firkantva. És a többi? Azokkal mi van? Azt sem tudjuk kik azok.
Számomra az elejétől kezdve világos volt, hogy ez csak a két kereskedő csatája, az egyik a méhészeket toborozta katonának.
Most meg ez a gázos cikk ahol nem is a gázlopáson volt a hangsúly , hanem a visszaeső mézhamisító kotyvasztó betyár hazug stb. mézkereskedő. Olvastam és nekem valamiért Attila kerékpáros kalandja ugrott be, amikor már nem lehetett máshol fogást találni hát bedobták azt.
Örülök, hogy Atya már kezdi átlátni, hogy ez csak a kereskedők csatája.
A kínai méz szerintem csak a kezdet, rebesgetik ezt a szabad kereskedelmi egyezményt, és ha megkötik akkor hamarosan még több pancs lesz jelen.
A Magyar akácmézet nem ilyen cirkuszok árán kellene megvédeni, mert így csak jól lejáródik.
Most folyamatosan azt mantrázzák, hogy minden méz kevert pancsolt hamis, mi fog ebből megragadni a fogyasztóban??? Csoda, hogy nem kell a mézünk?
Miért ne lehetne üvegezni zárszalaggal és szétteríteni az egész világban, önállóan, mint igazi Magyar Akácméz
Kóstolják csak meg. Én biztos így csinálnám ha ez lenne a dolgom Miért kell fantázianeveken?
Visszatérve a tüntetésre.
Számomra nem volt világos, hogy miért indult meg hirtelen mindenki amikor a célok nem voltak világosak.
Olyan mintha aláírnánk egy papírt amit el sem olvastunk. Végül is a méhésztársunk mondta, hogy alá kell írni...
Nem értem. Atya például arra számít, hogy hosszú távon jobb lesz, mert most többet vesznek azóta háztól.
Most... De mi is volt a cél? Hogy eltűnjön a boltokból a szutyok. Most tudja a vásárló hogy szutyok van a boltokban, hát szalad a méhészhez és vesz mézet.
Ha véget ér a csata "célba érünk" eltűnik a szutyok a boltokból. Mi lesz akkor?

A vízcsapból is az fog folyni, hogy hurrá, nyertek a méhészek, nem hiába tüntettek ,eltűntek az ócska mézek a boltokból újra minőségi mézet lehet kapni.
Mi lesz ez után? Visszamegy a vásárló a boltokba, mert mondták, hogy újra "jó" mézek kaphatók ráadásul még sokszor olcsóbban, mint a méhészek adják. Jó lesz ez a termelőnek?
Egyébként a tudatos vásárló már rég a méhészektől vásárol, husit sem a nagyáruházakban veszünk már régóta, ezért mondom, hogy a méhésznek semmi köze a boltok polcaihoz.
Én senkit nem szeretnék bántani, de tessék bemenni az áruházakba és megnézni, hogy mi van a polcokon most, hogy eltűntek a szutykok és megnyerődtek "csaták".
Megmondom, barnás színű, nem is igazán sűrű lötyögős valami és rá van írva, hogy akácméz.
Na.
Miért fáj ez nekem ennyire?
Mert mikor ráeszméltem az eseményekre, szerettem volna gyorsan eladni a mézemet de nem sikerült időben és hatalmasat buktam mint rengeteg másik méhész.
Ti meg el vagytok folyton vakulva az OMME eseményektől, aláírom-ott sem tisztességesek a dolgok de számoljunk csak egy kicsikét, hogy hol is buktunk nagyobbat.
Van itt 12000 méhész ha jól tudom/ de inkább nem is szeretném tudni pontosan , mert ideges leszek tőle.
Tehát vegyünk 12ezer méhészt szorozva az elbohóckodott tagdíjjakkal, vagy a 12ezer szorozva több százezer forintokkal illetve milliókkal. Na hol is buktak a méhészek nagyobbat?
Miért éppen most kellett felkavarni az iszapot amikor mindenkinek a hordóban volt a méze?
Ha nem lettek volna ezek a cirkuszok állítom, hogy jobb áron adhattuk volna oda a mézeinket.
Most már csak 1000 az ár . január február? szinte biztos, hogy süllyed tovább, mert most már csak röhögnek rajtunk.
A kár felbecsülhetetlen.
Szerintem itt nem is a kínai méz a veszedelem, hanem inkább a méhsűrűség a legnagyobb probléma.
Hát ez volna az én véleményem....