Szakma-politika

• 4549 válasz
  • 1989496 megtekintés
*

atya

• 1043
Re:Szakma-politika
« Válasz #1680 Dátum: 2015. November 23. 08:46 »
Idézet
büdös galeri?...
én mondtam, itt szag-lik valami.  :D
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #1681 Dátum: 2015. November 23. 10:27 »
A Zöld Fórumról átemeltem Takács Ferenc egész írását, mert ebben minden benne van ami az OMME szakmapolitikáját jellemzi.
......

Attila!

A korrektség kedvéért nem ártott volna "átemelned" Csalánosi fórumtárs válaszát sem, abból kitűnően átjön, ki is mond igazat...
Talán Varga Karcsi is leírja majd, hogy mi az igazság, mert eddig Csalánosi hozzászólásán kívül csak olyanok kommentjeit olvastam, akik a rendezvény közelében sem jártak, de -hozzád hasonlóan- ők tudják a "frankót".

Kiegészítésként: Csalánosit ismervén számomra nem kétséges, ki mond igazat, de azt is megértem, hogy te nem mehetsz szembe a "főnökkel", végül is "ánnák bázsevál á bándá, áki bétűzte a vonyóbá á mánit"...

Segítségképp átidézem én, mégse maradjon tájékozatlan a Klub tagsága:

TakacsFerenc írta:
"Nem voltam ott, de masképp hallottam a történetet.
Némi kritika érte az OMME-t, nem Bross Pétertől."

Csalánosi írta
"Én meg ott voltam.
Amikor Benjamin mondta az OMME-s tájékoztatóját akkor vágott közbe Péter, hogy "Ne haragudj Béni de ezt nem tudom tovább hallgatni! " és mondta el a monológját amit lentebb leírtam, hogy az OMME nem dolgozik nem csinál semmit és a mézhamisítási tiltakozásban nem is volt semmi szerepe csak Takács Ferencnek köszönhetők a történtek.
Amúgy a közönség soraiból ekkor már beszóltak, hogy "Ne mondj ilyet Péter mert nem igaz"
Varga Karcsi mondta az adok kapok végén:"Én kérek elnézést" és "Mind a két fél szükséges volt ahhoz, hogy a mézhamisítási ügy itt tartson" Igazán idéztem de nem szó szerint mert ugye nem vettem fel a beszélgetést de ez volt a lényeg.

Természetesen nem értek egyet Benjamin rendszámos beszólásával sem habár azt nem is lehetett hallani már hátul csak abból lehetett kikövetkeztetni amit Bross Péter válaszolt rá.
De Bross Péterrel sem mert nem biztos, hogy félbe kellett szakítani Benjamin mondandóját.

Még annyit, hogy ez az egész mennyire nem volt szimpatikus az embereknek: Amikor Varga Karcsi elmondta, Hogy én kérek elnézést és felkérem Bross Pétert az előadása megtartására. Többen bekiabáltak, hogy csak szakmáról szeretnének hallani."

Így talán kerekebb a történet...

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1682 Dátum: 2015. November 23. 12:55 »
Ha Csalánosi és Takács Feri elmondását összehasonlítom, akkor is ki kell mondanunk, hogy Gégény Benjámin olyan helytelen cselekedettel vádolta meg Bross Pétert, tételesen az "E rendszám üggyel", amit Bross Péter nem követett el, mert nem is követhetett el, hiszen akkor nem volt olyan tisztségben, amiben az elkövetésre akár módja is lehetett volna. Gégény Benjámin nagy szakmai nyilvánosság előtt tette kijelentését. Mikor Bross Péter válaszában cáfolta a vádat, akkor Gégény Benjáminnak - hiszem, hogy gerinces ember - illendő lett volna felállni és bocsánatot kérnie Bross Pétertől a hamis vád miatt. Ezt kívánná a méhész becsület, és remélem meg is fogja tenni.

Egyébként meg az én álláspontom szerint
az elnöki posztot megillető tisztelet fenntartása miatt az OMME elnökének kötelessége utasítani Gégény Benjámint a bocsánatkérésre. Ha nem teszi, akkor hogyan várhatja el a posztjának kijáró tiszteletet a mindennapi méhészektől, az OMME és a  helyi egyesületi tisztségviselőktől?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1683 Dátum: 2015. November 23. 13:41 »

Petronius arbiter!
A korrektség kedvéért átemeltem volna, de ha észrevetted írásomat, hogy mikor tettem ide fel (időpont) akkor nem írsz ilyen baromságot.
Most jöttem haza, mert reggel óta dolgom volt Szekszárdon, a hozzászólásomat előtte írtam meg, így Csalánosi reagálását most látom csak, egyébként már hívtak, hogy miket hablatyolsz itt megint össze.
Varga Karcsival is beszéltem délelőtt, ő korrektül elmondta a történetet.
Én nem vagyok banda tag, hanem az OMME Kontroll Csoport egyik harcosa, ha így tetszik.
Nekem Takács Ferenc nem főnököm, nem munkaadóm, és vagy 10 éve mézet sem adtam le neki, úgyhogy nehéz lenne vele összekötnöd engem.
Az, hogy ő a Tolna Megyei Méhész Egyesület tagja,nem poén, én konkrétan örülök neki.
Van még ettől is nagyobb "skalpom", nem is egy, hanem kettő.
Kicsit fúrja az oldalad, hogy kik lehetnek ők?
Sokáig nem tudom titokban tartani, mert december 31.-én lesz a tagnyilvántartásunk zárása, a küldöttértekezlet döntése alapján.
Újévi jókívánságomban  közölni fogom.
Az a "vonyó" hasonlatod nagyon tetszik.
Húzzál bele Arisztaiosz, mert nagyon gyenge a nótád!
A lejárató kampány részeként szánalmas volt a mai akciód, a mentorod nem fog megdicsérni.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1684 Dátum: 2015. November 23. 20:14 »
Hűha!
Gödöllön olyan kitüntetések és elismerések lettek osztogatva, amiről sem az OV, sem a küldöttek nem lettek tájékoztatva!
Pedig azt írja a "biblia", mind a kettő, hogy elismerések, pénzjutalmak, kitüntetések a küldöttek tájékoztatása, illetve hozzájárulása nélkül nem adható!
Hát mi ez?? Visszajött a kommunista internacionálé??

Írjátok már meg, hogy ki mit kapott!! Név szerint!
Köszi!

« Válasz #1685 Dátum: 2015. November 23. 20:32 »
Bercsényi!
Ez neked nem logi-kuss?
Szakik-Kuss díj!
Nagyon de nagyon visszatetsző ez nekem is, mint volt szaktanácsadónak.
10 éves a szaktanácsadói hálózat azért kapták.
Ha már adni kellett, azzal a személlyel adattam volna oda, aki megálmodta, kitalálta, létrehozta az egészet!
Akkor igen.
Az egész OMME köszönhetne neki előre, Bénivel az élen!
A székházunkról és a két irodáról nem is beszélve.
Az egész bagázs nem tett annyit a magyar méhészekért mint ő egyedül, azért ezt ne feledjük.
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1686 Dátum: 2015. November 23. 20:39 »
QUQURIQ !!!

Érdekli is ez Őket!
Gatya letolva, Milkó a bankszámlán...
A többi meg kit érdekel?
Ja! és jókat hazudhatok...

Kiskakas a károsult!

« Válasz #1687 Dátum: 2015. November 23. 20:43 »
Attila!
Én mindent meg tudok érteni, ha logikus, szabályos és nem utolsó sorban még megérdemelt is!
De, hogy ki és mit érdemelne, nekem erről más jut eszembe!
Azt hiszem alapjaiban minden választott, kinevetett és pályáztatott személy az OMME-ben igen jól meg van fizetve, főleg ha figyelembe vesszük az elvégzett feladatokat. Azt hiszem , ha a mérleget néznénk, bizony a mérleg nyelve nem az elvégzett munka javára billenne.

« Válasz #1688 Dátum: 2015. November 23. 21:04 »
Bercsényi!
Tegyük félre, hogy ki mennyit dolgozik közülük, mert valójában ha értelmes dolgokkal bízzák meg a szakikat, nagy szükség van a hálózatra.
Véleményem szerint nem ezen kell morfondírozni, hanem a szaktanácsadók szerepéről az érdekvédelmi munkában.
Szavazatszámláló, elnök-szaktanácsadó, IB vagy "elnökségi" tag szaktanácsadó, alelnök szaktanácsadó.
Már többször kinyilvánítottam véleményemet, hogy a fizetett szaktanácsadók, akik a Nemzeti Programunkból kapják a javadalmazásukat ÉRDEKVÉDELMI MUNKÁBAN NE VEHESSENEK RÉSZT!
Etikátlan, összeférhetetlen, és civil szervezetünket eltorzítja, belső feszültséget okoz.
Mondom ezt úgy, hogy saját magam megtapasztaltam ennek előnyét, hátrányát belülről.
Lehetnek mindannyian elnökök, IB tagok, vagy alelnökök, ha a küldöttek többsége arra alkalmasnak tartja őket.
Egy kitétellel.
Mondjanak le szaktanácsadói megbízatásukról.
Akkor látjuk meg, hogy mekkora érdekvédők ők.
Addig amíg így marad a rendszer, az OMME vezetőinek egy "stratégiai fegyvere" a szaktanácsadói hálózat.
Az összes megyei elnököt rajtuk keresztül, és közvetve a támogatásokon keresztül tudják befolyásolni.
Az már nem is rendes szaki aki a "Főnököt" nem hívja meg legalább nyolcszor előadónak.
Jól ki van ez találva.
Nagyernyei Attila

*

robi 75

• 1021
« Válasz #1689 Dátum: 2015. November 23. 21:31 »
Volt kitől tanulni, nem kell messzire menni. Csak előbb testre szabták őket ;D
Üdv:robi

« Válasz #1690 Dátum: 2015. November 24. 07:14 »
Szaktanács adókat be sem engednék helyi clubokra- rendezvényekre előadást tartani, van fogadó órájuk és helységük, irodájuk, ettől eddig és nem több ( nem még bemutató méhészet)!!! Ezért lenne jobb, ha a kamara alá tartoznának független az OMME-tól ( mint a falugazdászok). Megszűnne a mutyi az ágazatban a feszültség a korrupció ( egy része)!!!
« Utoljára szerkesztve: 2015. November 24. 07:23 írta konihoney »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1691 Dátum: 2015. November 24. 07:51 »
QUQURIQ !!!

....fosnak is, hogy átkerülnek az agrárkamarákhoz. Ott a fizujuk a fele sem volna, vagy szélnek eresztenék Őket, mert a falugazdászoknak bele férne az idejükbe még a méhészek nyomtatványaikat is átvenni.
Hogyan is volt ez régen???
Terméktanács idejében kiküldték a nyomtatványokat, kitöltöttük és elpostáztuk.
Ezért a műveletért mennyi is megy el a nemzeti program pénzéből??? Hány %-a a NP. összegének?
Arról nem is beszélve, hogy az EU -s pénzekből fizetés nem adható.
Ezzel a kitüntetéssel Cserényi miért generálja az OMME szétszakadását?

Kiskakas!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1692 Dátum: 2015. November 24. 11:53 »
Jelenleg nagyon kevés valóban szakmai munka megy az OMME életében. Ami megy, az menne az egyesület nélkül is, hiszen az EU és a Magyar Kormány 50-50%-ban finanszírozza. Az OMME nem mer foglalkozni a méhészet sarkalatos problémáival.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1693 Dátum: 2015. November 24. 14:52 »
Nem szokásom a vitában részt venni. Itt rengeteg értékes gondolat,tettrekészség mutatkozik.  Ez  az érem egyik oldala: A másik oldala ..... a hogyan tovább?
Vesszőparipának deklarálom , hogy  az "OMME-nak szervezeti megújuláson kell átesnie!"
- ez hozhatja felszínre a valódi belső tartalmakat:
-  a problémaérzékenységet,
- a feladathoz kell vezetőt keresni , és nem fordítva, /a méhész társadalom fordítva ül a lovon !/
-  a nagyszámú passzív méhész cselekvő részvételét,
-  az OMME-tagság összetételének megismerését,
-  a méhészek érdekeit,
-   ... és még lehetne sorolni...
Amiről írtok, az mind következmény, egy despota,anakronisztikus,nihilista ,regresszív, arrogáns stílus és tartalom  együttese. 
Kérdés, hogy milyen eszközökkel  és módon  lehet változást elérni  ?

üdv. kis méhész

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1694 Dátum: 2015. November 24. 15:26 »
QUQURIQ !!!

üdv. kis méhész

...ici pici Méhész!

Egyetértek Veled!
A megújulás részben megtörtént, és történés folyamatban van!
A váza az új csapatnak a helyén áll, és már dolgoznak!
A képlékenység meg abban áll, hogy még kik legyenek a leg rátermettebbek, dolgozni akarók a méhészekért!
A mi Új vezetőségünkben elsőrendű szempont az egyszerű méhész, és minden méhész érdeke!
Így lehet az egyesület jó, és demokratikus érdekvédő!!!

Addig is, finomítsad az alapszabályodat, mert az új vezetés azonnal beadja azt elfogadásra a bíróságra!
A mostani fércmunka, kuka! Úgy jár mint a hamis mézek...elégnek...

A hírszerző Kisakas!