Szakma-politika

• 4549 válasz
  • 1989497 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #1710 Dátum: 2015. December 03. 10:23 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 22:08 írta kivancsi111 »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1711 Dátum: 2015. December 03. 16:14 »
QUQURIQ !!!

Lemegy a nap a maga járásán...bíbor kaftánban öltözik át a világ....menesztjük az OMME Királyát!

....és azután kiderülnek a titkosított jegyzőkönyvek, a hamisított jegyzőkönyvek, és érdekes átszámlázott számlák, és még sorolhatnám...
...mert az igazság létezik, csak gondosan titkolják a szemünk és a fülünk elől...
....és eljő a nap, amikor ezek az emberek elsütött szemmel, mennek el még a sarki boltba is...

Az igazság, jó ha tudjátok nem csak odaát van, hanem itt él velünk a lelkünkben...

A "lelkes" Kiskakas!

« Válasz #1712 Dátum: 2015. December 03. 21:22 »
Kiskakas!
Ezt írod:
"....és azután kiderülnek a titkosított jegyzőkönyvek, a hamisított jegyzőkönyvek, és érdekes átszámlázott számlák, és még sorolhatnám..."
Ma voltál az OMME központban?
Az elnök akinek soha többé nem köszönök ma is ezzel foglalatoskodott!
Bizony.
Írogatja át azokat a jegyzőkönyveket, amik neki nem tetszenek.
Gyakorlatilag újakat gyárt.
A hanganyag az beszédes, lehet rá sem fogunk ismerni.
Kíváncsi leszek, hogy az benne van e a firkálmányában, amikor kérem a titkos szavazást.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1713 Dátum: 2015. December 03. 21:34 »
Attila!
Mit csinál a mi pénzünkön, a mi jegyzőkönyveinkkel???
Ez a tipikus esete annak, ami szinte hihetetlen! Ha ezt a törvényszék megtudja, szerinted kinek lesz jajj! A KCS agymosott igazságfeltáró embereinek, akik galerinek merik nevezni a vezetés egyes csoportját?
Megint a KCS veri széjjel az OMME-t?
Hát ez már minden határon túl megy!
Mostmár értem miért kell a méregdrága elnöknek luxus ügyvéd!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1714 Dátum: 2015. December 03. 22:31 »
QUQURIQ !!!

Elnökünkben netán-tán ébredezni kezd a lelkiismeret???
Papírzsepit könnyen talál a kabátok melletti kávéfőző lukban, az OMME (ebédlője polcán)...
Sírás után jön a törhetetlen és alapos munka, eltüntetni a terhelő dokumentumokat, hamis jegyzőkönyveket...
Nagy munka lesz ez neked kedves, aranyos Elnökünk...
Most fülelj! Csak csöndben súgom a fülecskédbe, hogy mi, minden rendezvényről készítettünk hangfelvételt...
Jobb, ha minden stimmel a jegyzőkönyvekben!
Az írat megsemmisítés is csúnya dolog...
Megint füleljen Kendtek! Hangosan ketyeg az igazság órája....

Tik - tak, tiki - tak!

A stopper órás Kiskakas!

« Válasz #1715 Dátum: 2015. December 04. 12:23 »
Mi van akkor, ha valaki egy jegyzőkönyv tartalmát, annak lezárása után jelentősen megváltoztatja?
Momentán, a küldöttgyűlésen készült jegyzőkönyvet, saját szájíze szerint alakítgatja?

Az ilyen cselekménynek még a gondolatát is el kell vetni, ugyanis ez okirat-hamisítás lenne. A jegyzőkönyvnek valósághűen kell tartalmaznia a küldöttgyűlésen történteket. Ha hamis jegyzőkönyv készülne, akkor büntetőjogi felelősség terhelné a jegyzőkönyvvezetőt, a jegyzőkönyv hitelesítőit és a levezető elnököt is. Nekik nem véletlenül kell még a kézjegyükkel is ellátniuk a jegyzőkönyvet. 

Nem is nagyon értem a felvetést, mivel legalább tucatnyi hangfelvételt készítettek a résztvevők, ami a jelenlegi technikai eszközökkel (telefon, diktafon stb.) gyerekjáték. Ráadásul az sem kizárt, hogy a sokszor átkozott szabálysértési és büntető eljárások hozadékaként valamelyik hatóság, esetleg kamara képviselője a helyszínen is végigkövette az eseményeket.
« Utoljára szerkesztve: 2015. December 04. 12:46 írta Litterae »

« Válasz #1716 Dátum: 2015. December 05. 08:00 »
Litterae!
Azért amiket állítasz elég meredeknek tűnik.
Nem tudom mire "gyúr" az OMME elnöke, honnan ez a nagy bátorsága.
Ahhoz, hogy ezt meg merje tenni, komoly erőre és bátorságra vall.
Bátorság az egy veleszületett tulajdonság, az erőhöz, a fittséghez viszont legalább kondiznia kell, hogy tűrje a folyamatos kritikáinkat.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1717 Dátum: 2015. December 08. 19:26 »
Vannak még nála is bátrabbak, bár más témában.
Tegnap Marcaliban ismét elragadtatta magát a szaktanácsadó.
Olyan szakmapolitikai kérdéseket feszegetett, hogy hozzászólásából kiérződött, ez a feladata, ezt kell csinálnia.
Nagyon érdekesnek tartom, hogy a Nemzeti Programból finanszírozott szaktanácsadók egyre jobban belelovalják magukat a választási kampányba.
Az OMME elnöke sem rest, egyenesen azt álltja, ha az OMME Kontroll Csoport jelöltjei kapnak bizalmat a tagságtól, a szaktanácsadók ki lesznek rúgva.
Rettenetesen be lehet sz@rva, ha már idáig süllyed, hogy valótlan dolgokkal riogasson.
Továbbra sem értem, amennyiben nem képviselünk komoly erőt mi ez a pánik?
Kaposváron egyenesen megmondta, hogy mikor, ki előtt, és ki után legyen az előadása.
Állítólag nem akart Bross előtt lenni, majd pedig az sem tetszett neki, hogy utolsónak tegyék.
Nálunk, Szekszárdon ilyen gondja nem lesz, én meg sem hívom.
Nagyernyei Attila

*

atya

• 1043
« Válasz #1718 Dátum: 2015. December 08. 20:32 »
Attila!

A szakik is látnak, és tudják mi a helyzet. A véleményüket, mint méhésztársak teszik meg, (és ezt nem lehet elvitatni tőlük) nem mint szaktanácsadó. Persze valami kicsi áthallás lehet a dolgok között, de ez nem ellenünk szól. Szerintem most ők attól félnek, ha nem ellenünk tesznek, akkor lesznek kirúgva. Kvázi a véleményük megfogalmazását nem lehet összemosni a MMNP-al.
Szerintem biztosan tudják hogy ha egy másik "csapat" nyeri el a tagság bizalmát akkor sem fenyegeti őket a munkanélküliség.
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1719 Dátum: 2015. December 08. 20:52 »
Aki volt szaktanácsadó és most nem az, pontosan tudja, hogy mennyire komoly, de mennyire bizonytalan pozíció a szaktanácsadóké.
Ezt érdemes félteni. Minden hónap komoly bevétel. Szerződéses alkalmazott és az OMME elnöke köti vele a szerződést.
Persze az Intéző Bizottság többségi akarattal letolhat az elnök torkán olyan szerződést is, ami neki nem tetszik, de általában az elnök hoz döntéseket személyi kérdésekben.
Tény, hogy Dr. Mészáros Lászlónak már nincs esélye arra, hogy újraválasszák, hiszen már Dr. Cserényi Péter se áll mögötte. De ma még senki se tudja megjósolni, hogy ki lesz a megválasztott elnök.
A szaktanácsadók és Mészáros Józsi a saját jól felfogott érdekük miatt - még Dr. Cserényi Péter ellenében is - az utolsó pillanatig védeni fogják Dr. Mészáros Lászlót, de azért szép csendben mindent meg fognak tenni, hogy a következő elnöknek is a kedvébe járjanak.

Ha jól tudom Bross Péter lemondása mögött is egy erős vita állt, ami személyi kérdésekről zajlott. Az Intéző Bizottság megvétózott egy személyi döntést.  Nem tudom eldönteni, hogy igaza volt-e bárkinek is abban a személyi kérdésben, de az eset nagyon sokat jelez a mindenkori OMME elnök helyzetéről, mozgásteréről.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1720 Dátum: 2015. December 08. 21:15 »
Geddekas!
A szaktanácsadók helyzete addig tuti biztos amíg doktor úr kézmozgását figyelik, ugyanis ő a karmesterük.
Nem csak nekik, hanem mint hallhattátok az OMME elnöknek is.
Megtiltotta, hogy Takáccsal együtt szerepeljen.
Egy a lényeg, a szaktanácsadóknak a mindenkori hatalmat kell kiszolgálniuk, ezt úgy hívják lojalitás.
Ezen nincs is semmi kivetni való, de hol a határ?
Ezt nem tudja senki, mert az arrogancia, a hatalmi vágy, a pökhendi lenéző stílus, a pénzhez való ragaszkodás nem ismer határokat.
Jelenleg az összes szaktanácsadó megfelel az "elvárásoknak".
Nagyernyei Attila

« Válasz #1721 Dátum: 2015. December 08. 21:57 »
"Állítólag nem akart Bross előtt lenni, majd pedig az sem tetszett neki, hogy utolsónak tegyék." Balasagyarmaton meg tapasztalta , hogy milyen Bross előtt szerepelni (utána meg leszerepelni).

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1722 Dátum: 2015. December 08. 22:13 »
QUQURIQ !!!

Az OMME egy nagy küzdő tér, Aréna!

Cserényi a hopp mester, Ő a felelőse a porondért...
..azt kérditek, hogy akkor kik ülnek a páholyban?
Hát, hát, a szaktanácsadók!
Nem szólhatnak bele a küzdelembe, de a hopp mester reakcióira tapsviharral kell, hogy reagáljanak!
Azt kérdezitek, hogy miért?
Mert az árgus szemek, a besúgók, távcsővel nézik, hogy ki, hogyan tapsol a produkcióra!
Ja!
Hogy ki is küzd?
Na?
Van tippetek?
Talpig felfegyverkezve, az IB-EB_Etiai biz. elnöke.
..és ki az ellenfél?
.hát az a megátalkodott makacs fejű Kontroll csoport, csak úgy puszta kézzel, védő öltözet nélkül!
..és hol van a 12 000 méhész?
Ja! Nekik már nem jutott jegy, a küzdelemre...
...de a kint rekedtek lelki ereje minden fegyvernél többet ér!
Mert mindenki tudja, hogy csak az igazság és a demokrácia győzhet!
Valamikor a porond mesternek határozottak voltak a mozdulatai, most reszket a keze, mert tudja, hogy mi minden csináltak az útólsó 2 évben...
A karmester pálca most összeakadt, ez mér csak kalimpálás, küzdelem a túlélésért...

Kiskakas a drón...

« Válasz #1723 Dátum: 2015. December 09. 18:22 »
Kampány van!
Tisztelt Méhészek.
Az OMME Kontroll Csoport tagjainak egy részét sokan azzal vádolták, hogy a feljelentések "nagyon gusztustalanok", milyen emberek azok akik feljelentik a saját egyesületüket?
Én mindig kipártoltam, és ma is szimpatizálok azokkal, akik a méhészek érdekében vállalták a nem túl szimpatikus szerepet.
De nézzük, hogy az OMME jelenlegi vezetése nem csinált e ilyesmiket?
Gondolom még emlékeztek arra, hogy Csuja László "hacker" akciója miatt, az OMME elnöke kopókat küldött rá.
Még mielőtt azt gondolnátok, hogy vége a feljelentgetések sorának az OMME vezetői részéről, szeretném veletek közölni, hogy egyes OMME Kontroll Csoport tagok ellen most is zajlik átfogó NAV, NÉBIH összehangolt vizsgálat.
A szálak az OMME felső vezetőihez vezetnek, mondhatni úgy, hogy az ő munkásságuk.
Na de sebaj, ellenük is zajlik egy vadi új nyomozás, amiről már többször említést tettem.
Kampány van.
Információm szerint gőzerővel gyártják a koholmányokat, mindazok ellen aki számukra nem "szimpatikuss"!
Mindenki bűnöző lesz, aki nem az ő jelöltjük, erre már itt a Méhészklubon tettem utalást, viszont én sem gondoltam arra, hogy mire képesek.
Két elnökjelölt már biztosan van, a jelenlegi, Dr.Mészáros László, és alelnöke Fekete József.
Reményeim szerint a nevető harmadik mindkettőt kiüti.
Ebben azért vagyok elég optimista, mert ha tudtak az urak a megelőző időszakban történt szabálytalanságokról, törvénysértésekről, akkor gyakorlatilag magukat fogják feljelenteni.
Ugyanis a bűnpártolás, bűncselekményre utaló nyomok eltusolása, komoly vétség.
Mostanság nem ilyen érzékenyek, amikor a független könyvvizsgálói jelentést titkosították, amiben olyan nevek szerepelnek, akik jelenleg is pozícióba vannak, és sorozatos törvénysértéseket követtek el.
Lehet itt vagdalódzni, feljelentésekkel fenyegetni, de a méhésztársadalom lassan erre a gyűlöletkampányra nem lesz vevő.
Higgadt, szakmailag felkészült, alázatos vezetés után kiállt a tagság.
Rengeteg problémát zúdított a méhészekre a jelenlegi társaság,(ezt már fel sem sorolom, mert uncsi) és most már látható jelei is vannak, hogy egymással sincsenek kibékülve.
Bognár Éva, Kollár Imre bácsi megnyilvánulásai,  is jelzés értékűek.
Az, hogy Fekete József "beindul" Mészi ellen, az különösen pikáns kis történetet vetít előre.
Kicsit szaladnak az urak, mert január 26-a átrendezheti a gondolataikat, ha előtte nem meszeli el őket egy másik hatóság.
Hajrá OMME-s fiúk!
Húzzatok.... bele!
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1724 Dátum: 2015. December 09. 19:54 »
QUQURIQ !!!

Ma még elfogadható idő volt a Kiskakas röpködéséhez. A szélirány Bács megyébe vitt. Ott találkoztam pár méhésszel, és tőlük hallottam, hagy Dr. Cserényi is indul az elnök választáson. Kiskakas váltig állította, hogy ez lehetetlen, mert a szakmai elnökséggel sem tud megküzdeni...
Elnöknek?
Kinek dirigálhatna így?
Csak a hátsó perifériát szereti, onnan a fa mögül bekiabálni a frankót!
Így most már három elnökjelöltünk is lesz?
Dr. Mészáros, Fekete,  és Dr. Cserényi?
Hajrá Gyerekek!
Vannak még mások is az IB-ben EB-ben...
...vagy Mészárostól mind megirigyelte a milliókat???
...aztán a két szék meg oly messze van egymástól, közé lehet esni!
Jut eszembe! Kiskakas is indul az elnöki posztra.
....csak azért, hogy negyedelni lehessen az ünnepi tortát...így könnyebb az osztozkodás...

Kiskakas az elnökjelölt...