Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959137 megtekintés
*

robi 75

• 1010
Re:Szakma-politika
« Válasz #1665 Dátum: 2015. November 16. 17:21 »
Valahonnan ismerős a sztori? De honnan?? ??? ???

Megvan!!!!! A parlament!!! ;D
Üdv:robi

« Válasz #1666 Dátum: 2015. November 16. 20:00 »
Sziasztok!
Privátban jelezték, hogy Egyed Árpád is a tagdíjunkon tengődik.
Azért évi 30 millát átnyomnak a tagdíjunkból a Kft-be.
Így kell ezt csinálni.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1667 Dátum: 2015. November 17. 14:18 »
30  milla minden évben a Kft.-nek? (12000x2300=27600000  (ez az újságra megszavazott lóvé, ami állítólag ingyenes))
De ezen kívül Egyed Urat is mi fizetjük? Ugye ez" vicc"!
Akkor ezt még add hozzá az elnöki, és az ügyvezetői bérköltséghez.
Na hát így kell takarékosan garázdálkodni!!
Ja és akkor tavaszra még majd elénk dobják a "marketinges" lóvéját is.
Nem kell 5 év, és az OMME kp állománya = 0-val

« Válasz #1668 Dátum: 2015. November 17. 20:13 »
Egyébként az Egyed úrnak, - az EB elmarasztalása és a független könyvvizsgálói jelentés tudatában, azonnal LE KELLETT volna MONDAIA!!
Vagy ha  akkor "büszkeségből" nem, akkor a küldöttgyűlésen, akkor amikor ez meg lett szellőztetve, fejlesütve, sírva kellett volna bocsánatot kérnie a jelenlévőktől, felajánlva a kiutalt munkabérének minimum  felét az OMME javára!!!
Nekem úgy jön le ez az egész, hogy a rossz és kártékony munkáért igen komoly honorárium üti a markát minden megválasztott és kinevezett tisztségviselőnek egyaránt.
Vajon hány évre lett volna megválasztásra javasolva, ha netán még hasznot is hajtott volna.  Holtáig????

Egyébiránt az elnökünknek sem dukálna a megszavazott összeg, a szándékos "bakikért", a cinizmusért, a törvényesség sárba tiprásáért és nem utolsó sorban a közhasznúság elvesztéséért.

« Válasz #1669 Dátum: 2015. November 21. 16:04 »
Elindult az OMME bosszúhadjárata, mert kampánynak nem nevezhető ami ma történt!
Írásomat több rovatban is megtehetném, de ez szakmapolitika a javából.
Ma Kecskeméten, Varga Karcsiéknál volt Bross Péter előadó.
Jönnek a hírek, de nem az előadásáról, hanem amit Gégény Benjamin szaktanácsadó botrányos viselkedése okozott!
Bizony, mindjárt az elején belekötött Brossba, hogy az ő idejében kétszer 15 millió forintot eltüntetett az OMME-ból volt elnökünk.
Béni csúnyán mellé lőtt, felkészítője nem volt elég alapos, most úgy járt mint velem szemben Fekete József, mehet a bíróságra, mert Bross állítólag már ott bejelentette, hogy nagy nyilvánosság előtt tett kijelentése miatt jogi útra tereli a kérdést.
Nézzük a történetet, és a valóságot amit Gégény nem tudott, és így csúnya nagyot hibázott!
Azzal "vádolta" az elmúlt időszak tisztelt elnökét, hogy az "E" rendszámokat az OMME nagyon drágán készíttette a Vándorcirkuszosokkal.
Megjegyzem, hogy ismerem a történetet és ez igaz!
Egyet tévesztett el a szaktanácsadó, hogy ez a történet 13-14 éve volt, akkor még Gráf Ferenc volt az OMME elnöke, és Sulok Gábor intézte az "E" rendszámos kérelmeket.
Bross számon kérte tőle, hogy mi ez az árkülönbség, és azonnal kirúgta!
Gégény ma azt kérdezte Pétertől, hogy miért nem jelentette fel azonnal?
Értitek, egy "Csernyista" ajánlja azt, amiért támadják az OMME Kontroll Csoportot!
A történet kicsit hosszabb, de a lényegét vázoltam.
A bajaiak egyébként csináltak már bőven szabálytalanságot, örüljenek, hogy megúszták, mert a Nemzeti Programba éppen miattuk kellett különböző fékeket betenni!
Még szaktanácsadó voltam amikor Dr.Cserényi Péter feldúlva kérte Bross Pétert, hogy Gégény Benjamint azonnal rúgja ki, egy nyilatkozata miatt.
Péter azt mondta neki, hogy egyszer mindenki hibázhat, Béni marad!
Akkoriban az volt a szokás, hogy csak és kizárólag az OMME elnöke nyilatkozhat ágazati kérdésekben, és ezt a szabályt Gégény Benjamin csúnyán megszegte, a Petőfi Népének adott egy olyan nyilatkozatot, amit nem tehetett volna meg.(Most Cserényi Népének kampányolt.)
Valamilyen mértékű fizetésmegvonással megúszta, a mértékére pontosan nem emlékszem.
Tehát az az ember próbálta ma Bross Pétert lejáratni, akinek köszönheti, hogy még mindig ott rontja a levegőt.
Ezekről az emberekről szoktam írogatni, ők a köpönyegforgatók, mert mindig az éppen poszton lévő hatalomnak kíván eleget tenni, közben nem veszik észre magukat, hogy a méhészek ezért megvetik.
Most is "műveleti feladatot" látott el, megpróbálta Brosst kellemetlen helyzetbe hozni, aztán megköszönheti felbujtójának, hogy ezután tőle fognak kérdezni, miért állított valótlant.
Azt nem tudom megérteni, ha valakit le akarnak járatni, miért nem készülnek fel jobban.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1670 Dátum: 2015. November 21. 17:04 »
Előző írásomat folytatom, mert eszembe jutnak a régi dolgok!
Amikor szaktanácsadók lettünk annyira csóró volt az OMME, hogy saját fizetésünket nem vettük fel!
Most néztem utána a Tolna Megyei Méhész Egyesület 2.5 millió tagi kölcsönt utalt át az anyaegyesületnek, mert a NP megállt volna!
Ebből, hogy tudott Bross Péter kétszer 15 millió forintot ellopni?
És ami a legfontosabb!
Hogy jön egy elnök-szaktanácsadó ahhoz, hogy szakmapolitikában nyilatkozzon?
Itt az összeférhetetlenség épületes példája!
Az OMME alapszabályába kell foglalni, hogy a szaktanácsadók nem vállalhatnak érdekvédelmi szerepet, mert rajtuk keresztül irányítja a vezetés civil szervezetünket!
Én a saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy sokszor kellett zakót cserélnem, mert abban a pillanatban kellett döntenem, elnök vagyok vagy szaktanácsadó.
Ezért vettem le önként az egyiket, bár egy kicsit hozzá is segítettek.
Én voltam egyedül aki szaktanácsadóként is ki mertem nyitni a számat, ha a méhészek érdeke azt kívánta.
Most, a jelen helyzetben az OMME vezetői elvárják a szaktanácsadóktól, hogy gyakoroljanak nyomást az egyesületek vezetőire, így befolyásolva a döntéseket!
Nézzük a nyílt szavazásokat!
Minden szaktanácsadó megszavazza a vezetés zűrös dolgait, mert ezért tartják őket.
A mai nap mérföldkő, a szaktanácsadó túl messzire ment, és még valótlant is állított.
Ki lesz a bíróságon a tanúja?
Dr.Cserényi Péter?
Ébresztő küldöttek, benneteket megvezetnek!
Szerintem a küldöttek azt sem tudják, hogy mik a jogaik.
Erről a legutóbbi Küldöttgyűlésen megbizonyosodtam.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1671 Dátum: 2015. November 21. 18:30 »
Sajnálatosnak, lesújtónak, tartom az általad leírottakat. Ez tükrözi az OMME jelenlegi működését.
Nem igazán értem a kecskeméti elnök hozzáállását sem a dolgokhoz az ő feladata lett volna mederben tartani az előadást, ha csak nem előre megrendezett dologról volt szó. Szerintem a szaktanácsadó azt adta elő amit a szájába rágtak, lehet még prémiumot is fog érte kapni. Mondjuk én nem csalódtam benne, találkoztam már olyan hozzászólásával olyan helyen ahol nem igazán tudta volna igazolni illetékességét az ügyben.
A legnagyobb problémám az, bizonyíthatatlan dolgokkal dobálóznak , miközben a tényeket totálisan mellébeszélve elferdítik, vagy elhallgatják. Az én véleményem is az, hogy a szaktanácsadói hálózatot mindenképp függetleníteni kell az egyesület minden szintű vezetésétől. Ezért sajnálom, hogy egy évvel ezelőtt az EB által javasolt összeférhetetlenségi záradék az eddíg elfogadtatott 3 alapszabály közül egyikbe sem került be azóta még javaslat szinten sem.

Üdv. jani bátya

*

izso60

• 573
« Válasz #1672 Dátum: 2015. November 21. 19:23 »
Üdv.Uraim!  Újfent elmondom nem áll szándékomban kötekedni de,régebben is történtek olyan dolgok amin bárki hajba kaphatott volna az aktuális vezetéssel csak nem vagyunk egyformák "hála Istennek".Történt ugyanis hogy Bross Péter nyilatkozott a televíziónak,nyilvánosságnak, de nem köznyelven hanem precízen ugyan de szakmai nyelven,amit a fogyasztó kapásból félre ért. Kértem  az akkori " sajtó gurut " Dögei Uramat hogy tegyük ezt helyre mert a piacozó méhészek alatt vágjuk a fát.A későbbiekben engem tettek helyre mondván, a Mi csodálatos nyelvünkben egy szó mennyi mindent jelenthet.   Az E-rendszám engem is érint ugyanis magam is "vándorcirkuszos" vagyok. Vagy mi? Maradjunk annyiban hogy amíg Sulok Gábor  intézte addig elintézett volt. Később megbízták Kollár Imre "bácsit" azóta annak isszuk a levét.  Az pedig hogy Béni mit és hogyan mondott,(szerintem egyikünk sem volt ott)ilyen távlatból,meg egyáltalán jogunk sincs hozzá.Ne ítélkezzünk!!!!

« Válasz #1673 Dátum: 2015. November 21. 19:34 »
Nézzük, hogy ilyen távlatból mit lehet tenni.
Első kérdésem!
Már akkor volt az OMME-nak bűnös galerije?
Ha Gégény Benjamin tudott 30 milliós korrupciós ügyről miért nem jelezte?
Ki volt akkor az EB elnöke?
Kik voltak akkor az IB tagjai?
Lehet most is nagy része pozícióban van?
Szerintem Béni megbuktatta a saját megbízóit.
A fagyi visszanyalt!
Tetszik.
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1674 Dátum: 2015. November 21. 21:10 »
QUQURIQ !!!

....pedig már akkor Cserényi is benne volt a vezetésben!
Ő is részese lehet a történetnek? Fáskerti nagy uram is EB elnök volt....
Ki, miről beszél Bénikém!!!
Merész ember vagy, hogy szembe mersz szállni a feletteseiddel...
Azért így nagyot nőttél a szememben!
Végre valaki megmondta a tutit!

Kiskakas

« Válasz #1675 Dátum: 2015. November 21. 22:29 »
Igazad van Attila,  a Bénivel kapcsolatban akkor, amikor bajban volt a Bross tőlem is megkérdezte, hogy mi a véleményem a Béni munkájáról. Akkoriban  nem találtam kifogásolni valót a munkájában.  És Bross akkor kiállt a Béni mellett.
De Bross felkarolta Lászlóffy Zsoltot is, és talán Ő volt az első, aki hátba "szúrta"!

Hát ilyen jelenlegi OMME elit!

« Válasz #1676 Dátum: 2015. November 22. 06:45 »
Közeben olvasgatom itt a hozzászólásokat... Hát, mi tagadás, alakulnak itt a dolgok kérem szépen.  :o

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1677 Dátum: 2015. November 22. 23:12 »
Tisztelt elnök társak!

A tanulság a Gégény Benjámin ügyből és a mai jutalomosztásból annyi, hogy a szaktanácsadót távol kell tartani a szervezetek gyűléseitől, ha mégis ott lesznek, tilos nekik szót adni, mert ki van adva nekik a feladat. Hogy mi a feladat? Nem nehéz kitalálni.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1678 Dátum: 2015. November 23. 07:59 »
A Zöld Fórumról átemeltem Takács Ferenc egész írását, mert ebben minden benne van ami az OMME szakmapolitikáját jellemzi.
Annyit fűznék hozzá, hogy szégyelljék magukat, ez már a vég kezdete.
Ezért, és hasonló tetteikért tüntette ki Dr.Cserényi Péter a szaktanácsadókat, hogy egy tisztelt előadót valótlan dolgokkal bombázzanak?
Nincs a szaktanácsadók között egy tökös srác aki végre elmagyarázná Cserényinek, hogy mi azért vagyunk doki, mert a Magyar Méhészeti Nemzeti Program által nyújtott támogatások hozzájutásához kell a méhészeknek segédkeznünk?
Nem az érdekvédelmi munkában aljas, bosszúálló módon, kitervelten részt vállalni, és ezt úgy becsomagolni, hogy a szaktanácsadók védik meg az OMME-t!
A szaktanácsadók nem az OMME-t védik meg, hanem a jelenlegi vezetést!
Az OMME a méhészek közössége, nem a választott tisztségviselők!
Ők elszakadtak a tagságtól, saját pecsenyéjüket sütögetik.
Nekem erről ez a véleményem, és ha 100 etikai vizsgálatot kezdeményeznek akkor sem változik, különösen a Gödöllőn történt esemény miatt!
Ezért hívtam oda Fáskerti László EB elnököt, hogy végre saját fülével is hallja milyen emberek vezetnek bennünket az orrunknál fogva.
Ahogy végighallgattam Fáskertivel a panaszos eszközkereskedőt, elmondta, hogy újabb hatóság lép fel az OMME "ügyeskedő" vezetői ellen, és ő még csak nem is méhész.
Közölte, hogy milyen korrupciós ügy fültanúja volt, és ezt a beszélgetést szívesen lejátssza mindenkinek.
Valójában most borult ki a bili egy része.
Most nézzük a zöldön bejegyzett Takács Ferenc hozzászólását:

"Kedves Csalánosi!
Nem voltam ott, de masképp hallottam a történetet.
Némi kritika érte az OMME-t, nem Bross Pétertől.
Erre reagált úgy Benjámin, hogy miért bántják az OMME-t, mert problémák voltak Bross idelyében is pl E rendszám ugyben. Bross nem tehetett mást megvédte magát. Persze sikerült kihozni a béketűrésből, hiszen annyira abszurd volt amit Béni mondott, hiszen nem is az ő elnöksége alatt volt az E rendszám ügy. Amikor elnök lett azonnal megszüntette ezt az anomáliát.
A lényeg Béni elérte amit akart, belerángatta Brosst az iszapbirkózásba.
Sokan nem értették miért mondott le Bross. Ezért! Ha szembe fordult volna ezzel a csapattal egy óriási sárdobállás közepén találta volna magát. Ő sokmindenben kiváló, úgy mondanám, hogy a mostani teljes vezetés a bokájáig nem ér föl, de az iszapbírkózásban nagyon nem az.
Nekem nem kérdés, hogy ez egy kiszámított akció volt, mert még mindíg tartanak tőle, pedig már eddig is sikerült alaposan elvenni a kedvét attól, hogy bármilyen tisztséget is vállaljon. Szerintem lelkileg fel kell készülnie, hogy más előadásain is lesz ilyen. Lehet, hogy az a cél, hogy előadásokat se vállaljon?

Más. Kínai méz ügy. Nekem nem fáj, hogy a főállatorvos az OMME-re hivatkozva szedeti le a kínai mézet. Ellenkezőleg örülök neki! Én is a kaposvári egyesület (KTME) is OMME tagok vagyunk. Tény, hogy a főállatorvos azt nyilatkozta, hogy a szerdán megkapott jegyzőkönyvek alapján járt el. Én a KTME vizsgálati eredményeit küldtem el neki szerdán.
Lacitól (Mészáros) tudom, hogy ők már októberben odadták neki az OMME jegyzőkönyveket.
Ami a lényeg elkezdték leszedetni (egyenlőre ideiglenesen, a vizsgálatok befejeztéig) a kínai szutykot. Ez egy óriási eredmény! Miért? Ennek a küzdelemnek az a tétje, hogy vagy sikerül elvenni a kedvét a láncoknak a kínai méztől, vagy úgy járunk mint Románi, Szlovákia, Spanyolország stb. Szinte nem lesz hazai méz az üzletekben Magyarországon."

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1679 Dátum: 2015. November 23. 08:22 »
QUQURIQ !!!

Nem kell ezzel a szaktanácsadói dologgal törődni, melyik mit mond, kire, és hogyan kampányol a jelenlegi vezetés mellett!
Kb. egy éve, a klubokban felvételre kerültek a szaktanácsadók kampány beszédei, részre hajlásaik.
Ők mint Nemzeti Programos szerződéses munkavállalók, teljesen távol kellett volna maradniuk a szakmapolitikától.
Megkapják a fizetést és Kuss! (főnöküktől tanulhatnának a lelkeim)!
Ez az összeszedett hanganyag, az ország déli, keleti, nyugati és északi + középső részéről összegyűjtött anyag.
Tudjátok, olyan Bartóki népdalgyűjtés...
Ez az anyag megy az EU támogatásokat elosztó bizottság elé.
Az jár jól, aki nem költötte el az eddig felvett fizut, mert ez így teljesen illegális, törvénytelen.
Persze a beadványban szerepelni fog, hogy a jelen vezetés tisztújítási kampánya részévé, eszközévé vált.
Nem a zsoldosokra szokták bízni a háború kidolgozását...
Addig feszelegnek a szaktanácsadók, amíg fel nem borítják az OMME-t..

Elnök= szaktanácsadó
Elnök = Kft ügyvezető
Elnök = IB tag
Elnök = agrárkamarai nacsalnik

Ki  meri erre azt mondani, hogy nem összeférhetetlen???????????
Hogy is mondta Attila? büdös galeri?...

..hát uraim! Ezek jelenleg az ágazatunk kitüntetett díszmadzagaik!

A kötélgyártó Kiskakas!