Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3164 válasz
  • 1167846 megtekintés
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #3105 Dátum: 2025. Január 16. 14:17 »
Nem tehetek róla ha 8 szakmám van.
Valamelyikből csak megélek.
Volt amikor párhuzamosan "űztem" hármat is, de az az idő elmúlt.
A méhészkedést sosem hagytam fel, és ez éppen a 42. szezonom lesz velük.
Ha voltatok anno az Országos Méhésznapokon akkor ott láthattátok azt a  kamiont ami a dévai árváknak gyűjtött mézadományokat.
Az volt az egyik munkám.
Ha valakit érdekel (rajtam kívül), szívesen teszek fel képeket.
Minden sorotokból csöpög az irigység.
Na rohanok mézet kiszerelni..........
Nagyernyei Attila

*

Koki

• 222
« Válasz #3106 Dátum: 2025. Január 16. 18:46 »
Nem tehetek róla ha 8 szakmám van.

Ezt a mázlit!!!

Igaza van Brossnak, még ha sokat is tett ezért a kijelentéséért, hogy jobb ha mindenki visszamegy az eredeti szakmájához mert a méhészkedésből megélni nem lehet.

Üdv: Kira

*

buksi

• 466
« Válasz #3107 Dátum: 2025. Január 16. 21:16 »
Attila drága,te szuper ember vagy,csak nem jól kamatoztattad a tudásod,a 8 szakma csak alibi,nem is értem miért a méhészetben "ragadtál" le,nem cukkolni akarlak,de nehéz a fölfogásod!Mindenki úgy méhészkedik ahogy akar és tud a helyhez és a körülményekhez képest,a munkája az ő munkája ezért nem kellene belekötni,a jelenlegi helyzet majd eldönti ki mint érvényesül,

*

oszkár

• 1226
« Válasz #3108 Dátum: 2025. Január 17. 09:50 »
Ez igen 8 szakma,az szuper!

Háromról biztosan tudunk.

Az atomerőműbe vissza ne menj mert azt Nemzet biztonsági kockázat lenne!

A méhészetben meg nagyfokú visszafejlődést produkáltál. (rakodótól a ládáig) Na ezeket ne erőltesd!

A kárpitozás még csak csak.

De mi lehet a többi öt ?

Műteni nem műtesz?   Mert lenne egy heresérves disznóm.  Az sem baj ,ha a műtét sikerül,de a páciens nem éli túl.  Majd betöltjük kolbásznak! :D :D

« Válasz #3109 Dátum: 2025. Január 17. 14:11 »
Szívesen megműtelek, de nem a disznódat.
Csak már egy kicsit remeg a kezem, nézd el nekem ha lenyisszantom a golyóidat.
Ma beszéltem egy pesti piacozós méhésszel.
Ott is csökkentették az árakat, mert az újak "akcióznak".
4.000 Ft-ért szépen fogyott az akácméz, addig amíg a kolléga nem köszönt be, 2.800-al.
Most beszélgető partnerem is 3.000-ért kénytelen adni.
Holnap ismét felmegy az üzemanyagok ára.
Az tuti, hogy én egy fillérrel sem adom kevesebbért mint eddig, inkább oszkárt megműtöm jó pénzért.
Nagyernyei Attila

*

oszkár

• 1226
« Válasz #3110 Dátum: 2025. Január 17. 16:02 »
Nagyon figyelj magadra!  A demencia, parkinson kórral is szokott párosulni.

*

Koki

• 222
« Válasz #3111 Dátum: 2025. Január 17. 17:41 »

Ma beszéltem egy pesti piacozós méhésszel.
Ott is csökkentették az árakat, mert az újak "akcióznak".

Jó az irány.
Akkor mi a gond?

*

wr

• 1013
« Válasz #3112 Dátum: 2025. Január 25. 12:34 »
Idézet
Emiatt ezeket a mondatokat szűk látókörűségnek tartom.
Hát, a szűklátásról lehetne beszélni, de minek...
Idézet
A nagy európai üzletláncokba a változó minőségű termék ELADHATATLAN!
Hogy lenne eladhatatlan? Most írtad le, évről évre más, azaz sosem ugyanazt kapja a vevő!
Idézet
De amikor a mézeket egalizálják (keverik) pont az a cél, hogy a multikat egyenletes minőséggel tudják kiszolgálni, mert az ottani vevőkör ezt szokta meg, ezt igényli.
A lócitromot! Láttál te már olyan kereskedőt akinek a vevő igénye előbbre való mint a saját haszna? Mert én még nem. Már azt is megmagyarázták nemrég, hogy a német már hozzá van szoktatva a szirupos kutyulékhoz, ezért nem is kell már neki a jó (pl. magyar) minőség. Az ember esze megáll. Az egyenletes minőségről akkor lehetne beszélni, ha a népek napi szinten ennének mézet, de nem így van. Szerinted, aki vesz egy üveg mézet, majd 1 év múlva még egyet, az emlékezni fog az 1 évvel ezelőttinek az ízére? Lócitromot fog emlékezni! Ha nagyon durva minőségbeli eltérés (romlás) van azt észreveszi, de ezen kívül semmit. Aztán hallottál valakitől olyat, hogy a nógrádi vevő a zalai méhész mézét keresi vagy fordítva? Én még nem hallottam.
Idézet
Az egalizálás emiatt kötelező
Nem emiatt, és nem kötelező...

*

Koki

• 222
« Válasz #3113 Dátum: 2025. Január 25. 14:07 »
Hiába írod le ezerszer WR. Felesleges.
Sőt majd te is megkapod néhány ostobától, hogy miért b@....tod Nagyernyeit.
Egyébként a felettesei nyomják neki a mesét, amit aztán a saját gondolataival ötvözve ad át.
De nem értem miért hisztizik naponta, amikor:

Jó az irány.
Akkor mi a gond?
Üdv:Nagyernyei Attila

« Válasz #3114 Dátum: 2025. Január 25. 18:25 »
Látom nem érted wr!
Ismét annyira mellette vagy a témának, hogy az már fáj.
Ezt írod ugyanis:
"A nagy európai üzletláncokba a változó minőségű termék ELADHATATLAN!

Hogy lenne eladhatatlan? Most írtad le, évről évre más, azaz sosem ugyanazt kapja a vevő!"
Látod ezért nem értesz ebből se semmit, úgy mint a marketingből!
Ezért kell egalizálni, mert minden évben más-más a minőség!!!!!!!!!!!!!
Érted?
Nem.
Akkor megmagyarázom.
Ha sok méhésznek összekeverik a mézét, (több ezer tonnát) akkor sokkal egyszerűbb tartani azt a minőséget amit a kinti kiszerelő üzemek elvárnak.
De tudod mit?
Hívj fel egy exportőr céget, mondjuk a Nektárflórát, és ott szakszerű, kijózanító választ fogsz kapni a csacsi kérdésedre.
Ugyanis Lénerné a valamikori Hungaronektár laborvezetője volt, ha valki ért a méz minőségéhez, akkor Ő garancia rá.
Ha van türelme talán elmagyarázza neked, hogy működik a piac, és miért kell egalizálni a termelői mézeket.
Az a gondom veled, hogy ismét egy olyan dologba kotyogtál bele, amire kár energiát fektetnem.
Aki fel sem fogja miről írok, annak minek magyarázok?
Ezért konzultálj olyanokkal akik évtizedek óta adják el mézünket, de szerintem nekik sem fogsz hinni.
Azért vagy te wr.
A méhészek tudora, a legokosabbaknál is okosabb.
Sajna a piac kijózanító, de te neked ez nehéz.
Add el a saját kis termésedet 2.500-éert amiben megáll a kanál.
Végül is a vevőid jól járnak....jobb mint a rezsicsökkentés.
látom Kokinak is tetszik a hozzászólásod.
Benne is csalódtam, mert azt gondoltam Kivancsi111-nek ez már tiszta.

Nagyernyei Attila

*

Koki

• 222
« Válasz #3115 Dátum: 2025. Január 25. 21:27 »
WR!
Kérlek szépen!
Hagyd!
Reménytelen.

Hol találod írásaimban, hogy én azt ÁLLÍTOM aki keveri a szutykot az nem bűnös?

Az előző hozzászólásodban.

Tudjuk ki a fogó, ki a bűnös?
Igen!

Majd így folytatod:

Nem az aki bekeveri, hanem aki engedélyt ad arra, hogy ezt a szutykot bolti forgalomba hozhassák...

Elnézést Arisztaiosz és Miklós 552! Úgy látom tévedtem. Bocsánat! Tényleg nagyon buta.

*

neo

• 1000
« Válasz #3116 Dátum: 2025. Január 26. 07:34 »
Attila!
Arra kérlek, hogy gondolkodj el kicsit logikusan. Amikor Te eladod a mézedet üvegben, akár itthon, akár Ausztriában, akkor Te is egalizálsz? Különben nem tudod eladni? Kutyulod a mézed más megyebeleikkel, vagy öt évre  visszamenőleg a sajátodból csinálsz keveréket?
Szerintem nem így van. Na látod, ez az a híres-neves makerting. Elhitetik a vevővel és a méhésszel, hogy a mézet csak keverve lehet eladni. Aki ezt állítja, az benne van a buliban. A bor a bizonyíték. Akkor abból is az egységest keresné a vevő, nem pedig az egyes termelőét, és az üzletekben sem lennének borospolcok különböző borászatok boraival.
Azért kell keverni, hogy lehessen hamisítani. A szirupba ugyanis kell azért némi méz is. Hogy legyen benne pollen. Az igaz, hogy egy db is elég egy üvegben. Na pont ez a lényeg. Ezt kell kivárnunk, Amikor már csak egy db lesz benne. Mert ugye kezdetben csináltak mondjuk 50%-os keveréket. Fele szirup fele méz. Aztán aki tiszta mézet akart eladni, az nem tudta ezen az áron adni. Ezért ő csinált 40 százalékost (60 százalék szirup). Aki pedig emiatt nem tudott mézet eladni, az a 30 százalékossal tudott a körben maradni. Így aztán eljutunk az egy százalékhoz is majd. Ami alá nem lehet menni. Akkor dől össze a rendszer. Illetve akkor nem dől össze, ha csak a kartell tagjai kapnak a vizsgálatokon átmenő szirupot a keveréshez, amire előre meg lesz írva a maximális higítás mértéke. Aki alá megy, azt a kartell fogja  a hatóságoknál feldobni.  Hogy ne lehessen alámenni az áraknak. Ennek van realitása. De ellenszere is. Olyan előírás, amelyik már a 99 százalékos mézszirup forgalmazását is megtiltja. Na akkor már majdnem lehet egalizásásról beszélni. Ha a vevőkör egy része tényleg ezt igényelné. A sort a fajtamézekkel lehetne kezdeni. Arra ugyanis könnyebb lenne "szabványt" írni. Hogy mást ne mondjak akác esetében akácpollen nennyiségének előírása. Nem százalék, hanem db akácpollen/gramm méz. Vegyes virágméznél már kezdődnek a bonyodalmak. Milyen pollenből mennyi legyen. Az éppen ezért sokáig marad termelői kategóriában. Amelyikre van konszenzusos szabvány, azt lehet egalizálni. Ha ilyen nincs, akkor az egalizálásról szóló mese nem más, mint a hamisítás igényének biztosítása.
A javítás a db akácpollen/gramm méz-re vonatkozott, mert előtte félreérthető volt.
« Utoljára szerkesztve: 2025. Január 26. 07:46 írta neo »

« Válasz #3117 Dátum: 2025. Január 26. 07:55 »
Nem is olvastam tovább neo írását, csak eddig:
"Elhitetik a vevővel és a méhésszel, hogy a mézet csak keverve lehet eladni. Aki ezt állítja, az benne van a buliban. "
Azt gondoltam te egy más dimenzióban gondolkodsz, de tévedtem!
Amikor egy kontinenseken túl nyúló több ezer tonnát exportáló mézkiszerelő kínálja az áruját, be sem tudná indítani a gépsorokat ha nem egalizálná a különböző minőségű termelői mézeket!
És itt a TERMELŐI MÉZ-en van a hangsúly!
Abban mi a bibi?
Az, hogy valaki (mondjuk én) a saját minőségemet a saját logómmal tüntetem fel, és így értékesítem az tök természetes, így egyedi.
De egy mega mézkiszerelőnél ez kivitelezhetetlen.
Neked is azt tudom ajánlani, hogy konzultálj egy exportőrrel aki a mézet kiszerelve értékesít, és akkor leszállsz a magas lóról.
Ti, és te is összekevered a mézhamisítást a termelői mézek egalizálásával.
Én ehhez többet nem tudok hozzátenni, gyúrjátok egymást.
Vettem erőt és tovább olvastam.
Ezt írja neo:
"Azért kell keverni, hogy lehessen hamisítani."
Nem!
Azért kell egalizálni, hogy minden évben hasonló legyen a minőség.
Azért mert gyengébb években amikor mondjuk (sárgább az akácmézünk a különböző kísérő növények miatt) is eladható legyen akácnak.
Itt a vége.
Akkor a mumus kifejezést is ideemelem, ebben minden benne van amiről írtam.
" Az egalizált szó jelentése: egységesített".
Mert exportra nem úgy kerül, hogy X, vagy Y méhész méze, hanem, hogy MAGYAR TERMELŐI AKÁCMÉZ.
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2025. Január 26. 08:10 írta Nagyernyei Attila »

*

Koki

• 222
« Válasz #3118 Dátum: 2025. Január 26. 08:12 »

Azért kell keverni, hogy lehessen hamisítani.

Ne hergeld már te is Attilát! Még mindig nem látod kinek az embere?
Mi az, hogy ne lehessen keverni?
A "tüntetéseken" ezért harcolt a megvezetett méhészekkel.
Ezért ülte kockásra a seggét.
RÉGEN:

A mézhamisítás témába most nem nem mennék bele, viszont Kivancsi111-nek van egy olyan mondata, amelyet a két busznyi magyar és a külföldi méhésztársak nevében visszautasítok!
Ezt:
" A sok idióta meg veletek megy -ellenetek tüntetni- önmaga ellen, és ki sem lát a sötét fejéből, de van véleménye, és "kockásra" üli a fenekét a mi pénzünkön kirándulva, na meg még büszke is erre."

KÉSŐBB:
"Legyen feltüntetve a címkén a mézek származási helye, közöljék százalékban keverési arányokat."

Most már tudod Neo, ???hogy nem a hamisítás ellen tüntettek, hanem éppen azért? Lehessen keverni.

Egyébként innét az idézet.

https://szabolcsihir.hu/hir/bekes-demonstracio-nyiregyhaza-belvarosaban

Na akkor kinek van szégyene? Ostobák. Kiharcoltátok a szabad hamisítás lehetőségét, most meg lapítotok, mert vagy még mindig fogalmatok sincs arról, amit elősegítettetek, vagy próbáljátok elfeledni. Nagyernyein kívül nem olvasom senki büszke tüntetési ovációját. Mondhat egyeseknek bármit az ember, attól még világít a fejükben a Negró. De végül ez jó is, mert ha az atkáról van szó, éppen ez a reakció.
Az érdekképviselet pedig csak pénzosztó szervezet. Ha ez megszűnne, akkor talán lehetne valamit kezdeni, mert lepattannának azonnal akik a méhészekből élnek.
Ehhez viszont meg kell tisztulni a szakmának. Tényleg nem lehet megcsinálni 12ezer méhésszel. Ez igaz.

*

neo

• 1000
« Válasz #3119 Dátum: 2025. Január 26. 08:31 »
Attila!
Azt mindig tudtuk, hogy nagyon rövid a memóriád. A hsz. végére elfelejted, hogy mit írtál az elején.
Miből indultunk ki? Ha visszavonatnánk a jelenlegi jogi szabályozást az Európai Bírósággal, akkor mi történne? Akkor lehetne csak termelői mézet árulni. Hiszen ez a jogszabály engedi meg a keverést. Ha nincs jogszabály, akkor nincs keverés. Addig, amíg megszületik egy konszenzusos jogszabály. Amelyben a szirup és a méz között különbséget lehet tenni azért, hogy a keverés végeredménye is ezeknek a feltételeknek feleljen meg. A jelenlegi a higításnak felel meg. Vagyis a végeredmény a jogszabály szerint a higítmányt nem különbezteti meg a méztől, mert irreleváns paramétereket határoz meg (Az előírt "cukortartalomak" melyik szirup nem tud megfelelni? Hol van a pollentartalom grammonkénti értéke? Sehol. Így bármeddig higíthatsz egy mézet. Ez viszont hamisítás, nem egalizálás. Egalizálás az, amikor két mézet keverünk össze. Na, amikor egy új jogszabályban meg lesz határozva, hogy mi a méz, annak fel lesznek sorolva a minimum teljesítendő paraméterei, akkor utána majd lehet egalizálni. Addig pedig, ha ha vevőnek így nem kell a méz, akkor nem lesz méz az üzletláncokban. Punktum! Aki mézet akar venni, az megveszi a piacon, a termelőnél, vagy a webáruházban.
De addig nincs egalizálás amíg az a hamisítás törvényi biztosítéka.
Ha nem így történik, akkor a hordós mézet termelő eltűnik a süllyesztőben. Az érdekképviselet jelenlegi tevékenysége ezt a célt szolgálja!