Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3164 válasz
  • 1167772 megtekintés
*

Koki

• 222
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #3090 Dátum: 2025. Január 09. 22:24 »

Nem minden öreg, vén ember válik bölcsé, van aki elbutul.

https://www.agroinform.hu/allattenyesztes/botranyos-allapotban-a-hazai-meheszet-es-nem-tudni-mi-mentheti-meg-78341-001

Hangzatos kijelentések voltak azon a pénteki napon, hogy...." Ezen a határon soha többé nem jön be egy deka ukrán méz"...majd mutogattak a határ felé, a sok méhész nagy ovációja mellett.
Aztán jött a hétfő, és jött az ukrán méz.

Azt szeretném kérdezni, még mindig jön az a "méz"?

Üdv: Kira
« Utoljára szerkesztve: 2025. Január 09. 22:39 írta Koki »

*

Koki

• 222
« Válasz #3092 Dátum: 2025. Január 10. 08:42 »
Mintha az előző hozzászólásban már feltettem volna ugyanezt a linket. Nem olvastad?
Na de ha a következő idézet megállja a helyét, akkor mi a baj?

", a támogatások arra elegendőek, hogy esetleg az adott évben a termelési költségeinket tudjuk fedezni, vagy hogy ha elromlik egy gépünk, akkor pályázati forrásból meg tudjuk vásárolni."[/i]

Melyik az igaz? Mert ugye ez is oda le van leírva:

"– Ezzel szemben az inputköltségek szárnyalnak."

Na és? Mondta H. agyaláGyula a pufajkás. (Akinek igaza volt arról az oldalról nézve.)
Akkor kit érdekelnek a költségek? Nem a méhész pénze, csak ő fizeti ki.

Ha fedezik a méhész költségeit a támogatások -ami szerintem is igaz-, akkor mi a baj? Akiét nem, az rosszul dolgozik.
Az igaz, hogy megalázó a felvásárlási ár az utóbbi években. De nehogy már a végtelenségig meg lehessen élni néhány család méhecskével szórakozva. Annak az időnek vége.
Meg kell tanulni gyorsan, olcsón, kis befektetéssel korszerű és egyszerű kaptárral dolgozni!!! A támogatásoknak köszönhetően, ami a kaptárból kijön, az mind haszon.
Az állományok növekedésével az átlagtermés mennyisége csökken. Viszont nem az átlagot, hanem a termést adja el a méhész. !!! Nem a nagy méhészetek kezeletlensége okozhat   problémát állategészségügyi szempontból. Az egy igen nagy butaság. Azokat elviszi az atka. A szakmához nemértő gyorstalpalós tanfolyamokon szakmunkásvizsgát tett okostojások, akik amikor rossz évek és árak vannak, akkor nem foglalkoznak a méheikkel. Akiknek aprópénzért méhésztanfolyamokat szerveztek gyakorlott méhészek, majd nulla tudással beengedték őket a szakmába, mert szerencsétlenek el is hitték, hogy értenek valamihez. Akik a jó években otthagyták munkahelyüket is, mert akkora bevétel volt a méhészkedésből, (+ támogatások), miközben az öregek a saját erejükből vitték valamire, akiknek piaci lehetőségeit rontották a szélhámosok. Miért? Mert ha gyengén teljesített, akkor is volt jó jövedelme, viszont a kevéske termése ott volt a kínálati oldalon. Na ennek vége. Ebből  a szempontból  a jelenlegi helyzetünk "vízválasztó". Na de kik verik a harangot? Mi, akik maradtunk, akik  a kaptár mellett fogunk felfordulni, még akkor is, ha a semmiért fogunk dolgozni, mert nem tudunk a kaptárillat és a füstölő kátránya nélkül már élni. De mire megyünk a hőbörgéssel? A szakmába belecsöppent játékméhészek vezetik az érdekképviseletet. Nem is akar már senki közéjük kerülni. Ha másoknak jó, ám legyen. Akik értettek valamihez, és ott voltak éveken át a vezetők között, jó ötleteikkel és figyelmeztető írásaikkal próbálták felhívni a figyelmet a várható problémákra, ők már rég kiszálltak onnét. Ha konkrétumot közöltek, fentről kapták a pofont, mert valamiért kicsúszott  a kezükből az irányítás. Ha esetleg tovább virgonckodott valamelyik, akkor kapta a fenyegetést, aztán egyedül maradt, nem álltak ki mellette. A kemény mag egy része a fórumról is elment, vagy kirúgta a Főni...
Na megérdemli a méhésztársadalom a helyzetét.

« Válasz #3093 Dátum: 2025. Január 13. 17:43 »
Ezt írja Koki:
"A kemény mag egy része a fórumról is elment, vagy kirúgta a Főni..."
Valójában ők nem kemény mag voltak, hanem ügyeletes b@szogatók.
Arra pedig semmi szükség.
Hallom a hirdetéseket, hogy 3 kiló fölött házhoz viszik a mézet 50-70 km-es körzetben.
Igen ám, de az elfelejtik hozzátenni, hogy idén január 1-től már nem azon az áron mint tavaly.
Ez mondjuk rendben is lenne, de még így is jócskán alánk vág a "kolléga".
Nekem és néhányunknak az a taktikánk, hogy nem emelünk árat, kicsit pihenünk a 3.500-as akác áron, majd pedig hamarosan eljő az idő amikor a kolléga ismét emelésre kényszerül, mert csak az idén két hét alatt holnap negyedszer emelik az üzemanyagok árát,tökéletesen megalapozva ezzel az idei vándorlásokat, és a piacon árusító méhészek "jólétét".
Lehet a polgárok farkát csavargatni, de mi ennek a vége?
Akár merre nézek mindenhol áremelkedés volt, egyedül a méhészek "akcióznak", saját sírjukat megásva.
Azt mindenki látja, hogy az élet összes területe hanyatlik, recesszió van, és zuhanunk....csak hol a gödör alja?
Ki mer így beruházni, fejleszteni és tervezni a jövőt?
Senki.
A túlélés lehet az egyedüli cél, és az sem kis erőpróba.
Ja vannak olyan ügyes méhészkollégák, hogy vándorlás nélkül 11 fajta mézet árulnak.
Ők biztosan túlélik ezt a helyzetet, csak a vevőiket sajnálja az ember.
Mellé olyan rizsát nyomnak, hogy az ájulás kerülget.
Ezt honnan tudom?
Hívjátok fel az egyik ilyen "hót ügyest", aztán megtudhatjátok, hogy a méz mire is való.
Előtte erősen kapaszkodjatok meg, hogy röhögés nélkül kibírjátok a szakszerű tájékoztatást.
Szegény Dr.Szalai Laci Bácsi forog a sírjában, ugyanis őt kértem fel előadónknak, hogy meséljen a méhészeknek.
Előadásának címe a következő volt. (Én írtam neki, azért tudom.)
"MIT KELL MONDANI A MÉHÉSZNEK A PIACON A VEVŐKNEK?".
Ez a kolléga nem volt ott.
Nagyernyei Attila

*

Koki

• 222
« Válasz #3094 Dátum: 2025. Január 13. 20:15 »
Ezt írja Koki:
"A kemény mag egy része a fórumról is elment, vagy kirúgta a Főni..."
Valójában ők nem kemény mag voltak, hanem ügyeletes b@szogatók.

Szerinted. Szerintem meg nem.
Valami nagyon nagy gondban lehetsz.
Ha tényleg annyit pergettél, és annak nagy részét eltudod adni háztól, akkor mi a  baj?
Én a vegyes nagyobbik részét eladtam 650-ért. Nem írom le ismét a mennyiséget, mert akkor jön a dicsekvős duma. Itthon is fogyogat...
Az tavalyi akácból meg a jövő héten adok el néhány autóval, és még marad több mint hetven mázsám. Az biztosan kitart az újig, mert azért eléggé érezni a "jólétet". Van még a 22-esből 16 hordóval, ki tudja mennyi lesz idén.
Ha neked is olyan éved volt mint azoknak akiket kizártál, akkor mi a baj? Termésed nagy részét eltudod adni jó áron, a többi megy a kereskedőnek.

Ja! jut eszembe. Tudod volt itt az a "Kíváncsi111" akit egyszer nem fizettek ki, és visszavitette a mézét, aztán kapott ám a fejére a vegyese miatt, ami aztán kiderűlt, hogy majdnem akácjellegűbe is elment. Meg volt az az akáca, ami az OMME vizsgálata szerint a legjobb minőségű volt a bevizsgáltak közül.
Most képzeld el, bevizsgálták a mézét, és nem fogod elhinni, 51-es a pollenje. Két barátjáé meg 29 és 30.
Ha kétségeid lennének, hívd fel a felvásárlót ennek igazolására!
http://www.omme.hu/aprohirdetes/hirdetes-olvasasa/?id=77345

Azt mindenki látja, hogy az élet összes területe hanyatlik, recesszió van, és zuhanunk....csak hol a gödör alja?

Sajnos ez igaz. Kérdezd meg az érdekképviseletet! Tedd fel nekik a kérdést! Hol van a gödör alja? Én nem érzem magamat jogosultnak a megkérdezésükre, mert nem én szakajtottam őket. "Szagújja aki szakajtotta." (Fehér Viktor kizárt fórumtárs után szabadon.)

Ki mer így beruházni, fejleszteni és tervezni a jövőt?

Én.

« Válasz #3095 Dátum: 2025. Január 13. 20:56 »
Íme egy boldog ember....Koki.
Akkor mi a baj?
Nagyernyei Attila

*

Koki

• 222
« Válasz #3096 Dátum: 2025. Január 14. 09:24 »
Mi a baj? Nekem? Ugyan az mint mindenkinek, keveset adnak a mézért. Ettől még nem írom le naponta, hogy kevesebbet keresek, majd csak megélek valahogy. Azt meg már leírtam néhányszor: AKI NEM KÉPES RÁ, HOGY MAGÁÉRT TEGYEN VALAMIT, AZ MEGÉRDEMLI.
 Tudod lakáskiadással is foglalkozunk, és ha egy fillért sem hoznak majd  a méhek, akkor is megélek, és tartok méheket ha máshonnét kell erre pénzt elvennem.
Olvass picit! Mi a baj.
Az a baj, hogy csapágyazni kellett a gyalugépemen a motort, és mivel hétvégén nem lehet csapágyat kapni, ezért ebben a remek időben műlépezéssel múlattam az időt. A tartalék motorok kisebb teljesítményűek, azért egyet kipróbáltunk a fiammal, de az gyengécskének bizonyult, mert ezt az olcsó villanyt inkább hőtermelésre használta. (Minden házon van napelem a régi szerződéssel, és szokott megmaradni áramfeleslegem, de nem fecsérelem feleslegesen, meg aztán a motor sem bírta volna sokáig.)
 Nem tudom emléxel-e még rá, 2 éve készítettem 200 új kaptárt, mert nem járok horgászni már, és piszkosul sokat unatkoznék. Azok is televannak. Van még 120 átalakított plusz méztér, levehető aljjal végső megoldásnak, ha nem bírok a rajokkal.
Tehát most még szeretnék meggyalulni 8 köbméter hársfapadlót, mert saját magam készítem a kereteimet.
Az sem gond, amikor közben kertet ások, mert szeretem a saját krumplimat, sárgarépámat, zöldborsómat, csemegekukoricámat, hagymámat... Az alma lemosózás fél nap. A 150 diófa lemosózás 2 nap volt, és még egyszer le kell nyomnom, mert a gnomonia sajnos egyre jobban hasonlít az atkához. Nem akar elmúlni. Azt traktorral is permeteztetem nyáron. De most megvettem egy hete a legnagyobb Cifarellit.
Aztán itt van ez a nagy fóliasátor. Rakjak fel képeket róla?

(Én a hétvégimet nem utazással "unokázással" töltöm, mert mindennapos tevékenység ez szeremcsémre, csak át kell mennem az úton szembe velünk, esténként meg áthozzuk. Karácsony előtt vettem le neki az utolsó paradicsomot a sátorban. 40 nap múlva vetem az újat, és a paprikát is.)

Tehát nem értem Attila miért tőlem kérdezed mi a baj. Nekem minden rendbe. Ugyan nem valami fényesek a méhcsaládjaim, de majd erősítem a gyengéket. Azoktól kérdezd meg, akik tényleg bajban vannak, meg azt is, hogy részese vagy-e ennek a bajnak, mert Te vért izzadva küzdöttél a mai állapotokért, csak nem tudod felfogni, és aki ezt neked elmondta, azoknak nekiestél, azokat kizártad. Na ez is baj.

Meg az is baj, amikor nem tudod hol a helyed.

Amikor Varga Karcsi (mega méhész) felhívott, hogy most vesz még 200 hordót, beszélgettünk.
Mondta, hogy milyen jó eredménye van a dokival együtt.
Aztán kérdezte az enyémet ....mit mondjak?
Amikor náluk már csak pötyögtek a méhek, nekem éppen 5 kilós napom volt még.

Akkor mennyi hordót kellett még vásárolnod? Láthatod, én megosztom veled a mindennapjaimat, kérlek áruld már el, mennyi száz hordó mézet tudtál termelni pluszban a Varga Karcsiéhoz képest IS! Az én csekély egy kamionnyi mennyiségű -ugyan mint olvashattad -rekordszuperminőségű mézem eltörpül a Te termésmennyiséged mellett, azt már érzékelem. (Ide most képzeljetek el egy nagyon röhögős emot!)
Sajnos a nagyobbik részét a vegyesnek mint már írtam eladtam 650-ért. az akác is csak 1200 lesz. De lást a segítő szándékot, találtam egy jobb árat a vegyesre.

http://www.omme.hu/aprohirdetes/hirdetes-olvasasa/?id=77397

Köszönd magadnak, meg az érdekképviseletednek!

*

oszkár

• 1226
« Válasz #3097 Dátum: 2025. Január 14. 17:07 »
Válasz helyett ezt nézd! Lehet magára ismer.

https://www.youtube.com/watch?v=NWdCCZ4SCYs

« Válasz #3098 Dátum: 2025. Január 14. 17:59 »
Végül is Kivancsi111-től (Kokitól) az-az Molnár Jenőtől megszokhattuk már a hencegést.
Nekem nem kell ennyi méhcsaládot kezelnem ahhoz, hogy elfogadható életszínvonalon tengődjek.
Szépen sikerült az ausztriai kiruccanás is, valamint a konkurencia árai is kezdenek "elfáradni", árat kellett emelniük.
Rossz stratégiát választottak, de ez egy örökös harc a piacért, pláne ebben a tisztességesnek egyáltalán nem mondható mézpiaci helyzetben.
Én nem dicsekedek az eredményeimmel, mert addig amíg irigyeseim vannak, nem sajnálóim, biztosan jól csinálok valamit.
Nagyernyei Attila

*

Koki

• 222
« Válasz #3099 Dátum: 2025. Január 14. 18:16 »
Mik vannak neked? :o

... mert addig amíg irigyeseim vannak,

*

oszkár

• 1226
« Válasz #3100 Dátum: 2025. Január 15. 10:21 »
Ezt már megszokhattuk Attilától!

Aki nálad jobb és le meri írni az mind HENCEGŐ, NAGYKÉPŰ, AZ ÁLMAIT FOGALMAZZA MEG!

Térj már magadhoz,és fogadd el ,hogy igenis vannak akik nálad  jobban csinálják. ;)

« Utoljára szerkesztve: 2025. Január 15. 11:04 írta oszkár »

« Válasz #3101 Dátum: 2025. Január 15. 13:11 »
Mi bajod van oszkár?
Talán az álmodban zavart meg valaki?
Hol találsz írásimban olyan részletet, hogy én vagyok a legügyesebb, legokosabb?
Kérlek idézd.
Olyant viszont sokat találsz amikor arról írtam, hogy szaktanácsadóként, méhegészségügyi felelősként sokat tanultam a méhészektől.
Valami gondod támadt, hogy ekkora marhaságot fogalmaztál meg?
A méz eladásban sem érzem különbnek magam a kollégáktól, de vannak dolgok amiket másként látok, és másként csinálok.
Ebben már nem fogok súgni, mert így is neveltem elég konkurenciát.
Anno 20 évig autókat kárpitoztam.
Általában nem szerettem ha a vevő (tulajdonod) ott toporog a járműve mellett.
Az egyik alkalommal azt vettem észre, hogy a a kuncsaft sokat kérdezget a technológiáról.
Aztán nem sokra rá megtaláltam a hirdetését Baján, mint autókárpitos.
A méz eladással ugyan így jártam.
Elmondtam sok méhésznek mi a marketing alapja, aztán jókorát alám vágtak.
Ennyit a nagyképűségemről.
NagyernyeiA ttila

*

Koki

• 222
« Válasz #3102 Dátum: 2025. Január 15. 13:14 »
Már szinte csak olyanok vannak. Nézd csak a képet Oszi! Leszokhatna róla.
Attila legközelebb:

*

Koki

• 222
« Válasz #3103 Dátum: 2025. Január 15. 13:24 »

Anno 20 évig autókat kárpitoztam.
Általában nem szerettem ha a vevő (tulajdonod) ott toporog a járműve mellett.
Az egyik alkalommal azt vettem észre, hogy a a kuncsaft sokat kérdezget a technológiáról.
Aztán nem sokra rá megtaláltam a hirdetését Baján, mint autókárpitos.
A méz eladással ugyan így jártam.

Hát hogyne.
Egyik alkalommal meg valaki az atomerőműben állt melletted, aztán azóta van otthon saját reaktora.

De nem szeretnék alul maradni. Ha hülyéskedünk, én benne vagyok.
Én meg egyszer együtt horgásztam Farkas Bertalannal.
NASA segítségével aztán sikerült a Holdra szállnom, de nem szoktam vele dicsekedni.
Képem is van róla:

*

oszkár

• 1226
« Válasz #3104 Dátum: 2025. Január 16. 09:40 »
 ;D ;D ;D ;D

A végén még kiderül ,csak értesz te valamihez! Mint Mekk Elek.  Ő is csak a végén látta be mihez is ért.

A tehenek megvoltak elégedve a nekik vart szép foltos ruhával.

Halkan jegyzem meg, rokonszakma a kárpitozással. :)