Mi a baj? Nekem? Ugyan az mint mindenkinek, keveset adnak a mézért. Ettől még nem írom le naponta, hogy kevesebbet keresek, majd csak megélek valahogy. Azt meg már leírtam néhányszor: AKI NEM KÉPES RÁ, HOGY MAGÁÉRT TEGYEN VALAMIT, AZ MEGÉRDEMLI.
Tudod lakáskiadással is foglalkozunk, és ha egy fillért sem hoznak majd a méhek, akkor is megélek, és tartok méheket ha máshonnét kell erre pénzt elvennem.
Olvass picit! Mi a baj.
Az a baj, hogy csapágyazni kellett a gyalugépemen a motort, és mivel hétvégén nem lehet csapágyat kapni, ezért ebben a remek időben műlépezéssel múlattam az időt. A tartalék motorok kisebb teljesítményűek, azért egyet kipróbáltunk a fiammal, de az gyengécskének bizonyult, mert ezt az olcsó villanyt inkább hőtermelésre használta. (Minden házon van napelem a régi szerződéssel, és szokott megmaradni áramfeleslegem, de nem fecsérelem feleslegesen, meg aztán a motor sem bírta volna sokáig.)
Nem tudom emléxel-e még rá, 2 éve készítettem 200 új kaptárt, mert nem járok horgászni már, és piszkosul sokat unatkoznék. Azok is televannak. Van még 120 átalakított plusz méztér, levehető aljjal végső megoldásnak, ha nem bírok a rajokkal.
Tehát most még szeretnék meggyalulni 8 köbméter hársfapadlót, mert saját magam készítem a kereteimet.
Az sem gond, amikor közben kertet ások, mert szeretem a saját krumplimat, sárgarépámat, zöldborsómat, csemegekukoricámat, hagymámat... Az alma lemosózás fél nap. A 150 diófa lemosózás 2 nap volt, és még egyszer le kell nyomnom, mert a gnomonia sajnos egyre jobban hasonlít az atkához. Nem akar elmúlni. Azt traktorral is permeteztetem nyáron. De most megvettem egy hete a legnagyobb Cifarellit.
Aztán itt van ez a nagy fóliasátor. Rakjak fel képeket róla?
(Én a hétvégimet nem utazással "unokázással" töltöm, mert mindennapos tevékenység ez szeremcsémre, csak át kell mennem az úton szembe velünk, esténként meg áthozzuk. Karácsony előtt vettem le neki az utolsó paradicsomot a sátorban. 40 nap múlva vetem az újat, és a paprikát is.)
Tehát nem értem Attila miért tőlem kérdezed mi a baj. Nekem minden rendbe. Ugyan nem valami fényesek a méhcsaládjaim, de majd erősítem a gyengéket. Azoktól kérdezd meg, akik tényleg bajban vannak, meg azt is, hogy részese vagy-e ennek a bajnak, mert Te vért izzadva küzdöttél a mai állapotokért, csak nem tudod felfogni, és aki ezt neked elmondta, azoknak nekiestél, azokat kizártad. Na ez is baj.
Meg az is baj, amikor nem tudod hol a helyed.
Amikor Varga Karcsi (mega méhész) felhívott, hogy most vesz még 200 hordót, beszélgettünk.
Mondta, hogy milyen jó eredménye van a dokival együtt.
Aztán kérdezte az enyémet ....mit mondjak?
Amikor náluk már csak pötyögtek a méhek, nekem éppen 5 kilós napom volt még.
Akkor mennyi hordót kellett még vásárolnod? Láthatod, én megosztom veled a mindennapjaimat, kérlek áruld már el, mennyi száz hordó mézet tudtál termelni pluszban a Varga Karcsiéhoz képest IS! Az én csekély egy kamionnyi mennyiségű -ugyan mint olvashattad -rekordszuperminőségű mézem eltörpül a Te termésmennyiséged mellett, azt már érzékelem. (Ide most képzeljetek el egy nagyon röhögős emot!)
Sajnos a nagyobbik részét a vegyesnek mint már írtam eladtam 650-ért. az akác is csak 1200 lesz. De lást a segítő szándékot, találtam egy jobb árat a vegyesre.
http://www.omme.hu/aprohirdetes/hirdetes-olvasasa/?id=77397Köszönd magadnak, meg az érdekképviseletednek!
Üdv: Kira