Azért érezhető, hogy enyhe a tél, ha máson nem is a Tó fenekén elkezdtek mozgolódni a békák.
Igaz Vivaldi?
Eddig mindig azt állítottad, hogy egyenesen Bross Péter (Kistakács) felelős a méz árárért?
Sokszor írtam, mondtam, hogy először a saját házunk táján kéne rendet raknunk!
Na nézzük mit mond a jelenlegi helyzetről egy közgazdász, aki nem a tó fenekén lapít?
"Rossz helyre címzett kritika az egyesület felé és irreális elvárás a felvásárlási árak befolyásolása. Mégis milyen eszköz állna a rendelkezésére ennek az eléréséhez? Az egyesület, de még maga a kormány sem képes senkit megkímélni a piaci hatásoktól, így a méhészeket sem."
Tudom nehéz ezt megértened Vivaldi, de ez van.
Piacgazdaságban élünk, minden előnyével, és hátrányával együtt.
Először is el kell érni, hogy a Szegedi Piacról kitiltsák a Szabadkáról átcsempészett "izomixet", amit 1.000-1.200 Ft-árt árulnak a méhészek!
Annyi a jó hír, hogy olvastam a NÉBIH már le is csapott egy-két elvetemült "méhészre".
A mézhamisítókat meg kell büntetni, nevüket le kell közölni!
Akik minőségi mézet termelnek (főként azok akik évtizedek óta) magasabb árat kell, hogy kapjanak!
Egyébként mi inspirálja a tisztességes méhészt a minőségi méz termelésére?
Az utolsó, de talán a legfontosabb, szervezett formában kell elkezdeni az értékesítést, mert ha így szanaszéjjel vagyunk, az árakat egyáltalán nem tudjuk befolyásolni.
Nagyernyei Attila