Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3164 válasz
  • 1167715 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #1860 Dátum: 2018. Január 15. 22:18 »
Napokban került kezembe egy nagykereskedői igény. Évi 5000 tonna akácméz kellene neki, de minden általános feltételen túl megkövetel 20 % pollentartalmat. A bolti akácmézek nem tartalmaznak 5%-nál több akácpollent. Mi akkor ezeknek a mézeknek a 75%-a? És mit képvisel az OMME elnöke és elnöksége?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1861 Dátum: 2018. Január 19. 18:40 »
Szerintetek ez rendben van?
Ezért is az OMME vezetői a felelősek?
Az OMME honlapján hirdeti a méhásztárs a következő portékáját.
"Négy hordó akàcméz eladó 1100ft/kg 120l hordókban.A hirdetés 01.21- ig lessz elérhető!"...írja
Már csak az a kérdés, hogy ez milyen méz?
Amikor a felvásárlási ár 1.200 és 1.250 Ft, akkor miért kínálja 1.100-ért?
Saját magunk értékeljük le a megtermelt mézünket?
Sokan vagyunk, felhígult a szakma.
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1862 Dátum: 2018. Január 19. 19:10 »
QUQURIQ !!!

"Sokan vagyunk, felhígult a szakma."
Nem Attila!
A méz lehet felhígulva...

Kiskakas

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1863 Dátum: 2018. Január 19. 21:26 »
Szerintetek. Ki teszi tönkre a magyar méz jó hírét? Az ötven családos méhész, vagy az ötszáz családos?
Aki katlanban olvasztja akácon mindenki előtt a szirupot és önti be a méheknek?

« Válasz #1864 Dátum: 2018. Január 20. 06:50 »
Azért érezhető, hogy enyhe a tél, ha máson nem is a Tó fenekén elkezdtek mozgolódni a békák.
Igaz Vivaldi?
Eddig mindig azt állítottad, hogy egyenesen Bross Péter (Kistakács) felelős a méz árárért?
Sokszor írtam, mondtam, hogy először a saját házunk táján kéne rendet raknunk!
Na nézzük mit mond a jelenlegi helyzetről egy közgazdász, aki nem a tó fenekén lapít?
"Rossz helyre címzett kritika az egyesület felé és irreális elvárás a felvásárlási árak befolyásolása. Mégis milyen eszköz állna a rendelkezésére ennek az eléréséhez? Az egyesület, de még maga a kormány sem képes senkit megkímélni  a piaci hatásoktól, így a méhészeket sem."
Tudom nehéz ezt megértened Vivaldi, de ez van.
Piacgazdaságban élünk, minden előnyével, és hátrányával együtt.
Először is el kell érni, hogy a Szegedi Piacról kitiltsák a Szabadkáról átcsempészett "izomixet", amit 1.000-1.200 Ft-árt árulnak a méhészek!
Annyi a jó hír, hogy olvastam a NÉBIH már le is csapott egy-két elvetemült "méhészre".
A mézhamisítókat meg kell büntetni, nevüket le kell közölni!
Akik minőségi mézet termelnek (főként azok akik évtizedek óta) magasabb árat kell, hogy kapjanak!
Egyébként mi inspirálja a tisztességes méhészt a minőségi méz termelésére?
Az utolsó, de talán a legfontosabb, szervezett formában kell elkezdeni az értékesítést, mert ha így szanaszéjjel vagyunk, az árakat egyáltalán nem tudjuk befolyásolni.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1865 Dátum: 2018. Január 20. 13:30 »
Szerintetek. Ki teszi tönkre a magyar méz jó hírét? Az ötven családos méhész, vagy az ötszáz családos?
Aki katlanban olvasztja akácon mindenki előtt a szirupot és önti be a méheknek?
Egyik se!
A mézüzem, ahol élelmiszer kémikusok, gépészmérnökök adnak tanácsot és készítenek profi gépeket, recepteket a mézhamisításra.

Mit gondolsz miért csak 5 % a pollentartalom a bolti akácmézben? Mert az invertált  gyantaszűrt szirup fillérekbe kerül.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1866 Dátum: 2018. Január 28. 07:37 »
Lassan egy hete már, hogy 680 Ft a virágméz hordós ára, az akácé pedig 1.300 Ft.
Ezért továbbra sem értem mi indokolja a kollégákat(?), hogy 1.600-ér adják az üveges akácmézet.
Jó sláger szidalmazni a felvásárlókat, kereskedőket de a mi csapatunk sem gyenge.
Általában hétvégéken én is árulom a portékáimat, és ekkor sok információhoz is jutok.
Tegnap például megtudtam, hogy Pesten a fekete mézet, vagy erdei mézet 2.000-ért adják a kollégák, amikor 3.000-ért sőt 4.000-ért is simán viszik, de a Szekszárdi Szüreti fesztiválon ettől magasabb áron eladták a méhészek.
Azt is megtudtam, hogy Pécsen 1.600-ért is sokan árulják az akácmézet.
Én továbbra is tartom a frontot 2.500-as árral, és alább biztosan nem is adom.
Nagyernyei Attila

*

wr

• 1013
« Válasz #1867 Dátum: 2018. Január 28. 08:40 »
Idézet
Ezért továbbra sem értem mi indokolja a kollégákat(?), hogy 1.600-ér adják az üveges akácmézet.
Roppant egyszerű, elmondom. Én is annyiért adom, egész egyszerűen azért, mert többért nem tudnám. Nem tudom mások közelében miféle népek, rétegek élnek, de felénk olyanok akiknél a mézfogyasztás afféle kiváltság, azaz nem nagyon engedhetik meg maguknak, illetve inkább a többi élelmiszerre költenek, azokra amire valóban muszáj.
Akkoriban amikor 1400-ról illetve 1500-ról 1600-ra emeltem az árat, két olyan törzsvásárlóm is elhagyott akik elég nagy mennyiséget vettek tőlem minden évben.
Idézet
Tegnap például megtudtam, hogy Pesten a fekete mézet, vagy erdei mézet 2.000-ért adják a kollégák, amikor 3.000-ért sőt 4.000-ért is simán viszik, de a Szekszárdi Szüreti fesztiválon ettől magasabb áron eladták a méhészek.
Egy egy adott összejövetelt nem lehet mérvadónak tekinteni, azokban az esetekben aranyáron is megvesznek bármit (már aki) ha már elmentek oda és pénzt is vittek magukkal. Aki ezt tudja az eleve el sem megy egy ilyen rendezvényre, vagy ha el is megy nem fog ott mézet venni.
Idézet
Én továbbra is tartom a frontot 2.500-as árral, és alább biztosan nem is adom.
Sok sikert kívánok hozzá, mifelénk azon az áron egyetlen kilót sem kellene eladnod, még akkor sem ha nem adnánk annál olcsóbban, mert akkor megvennék az 1500Ft-os akácmézet a teszkóban, mert ott olyan is van.
És érdemes ilyenkor mindig megvizsgálni a másik oldalt is, mert ugye minden éremnek két oldala van. Bizony, ha nem méhészkednék és nekem is meg kellene vennem a mézet, én sem adnék kilójáért 2500Ft-ot, de még 2000Ft-ot sem, mert akkor inkább nem ennék. És nagyon sokan vannak ezzel így...

*

Nb18

• 797
« Válasz #1868 Dátum: 2018. Január 28. 11:28 »
Sziasztok!

Akácméz üvegben 1600?
Én a virágot adom 1800-ért!
Plussz üveg!
Az akác nálam 2400, aki ezt sokalja, az viszi az olcsóbb virágmézet!

Nb18

« Válasz #1869 Dátum: 2018. Január 28. 17:46 »
Megnyugtatom wr kollégát, hogy éppen a mai napon volt, hogy 5 az-az öt éve ennyiért adom az akácmézet, tehát 2.500 Ft-ért.
Tavaly elhívtak egy Szedres melletti kis faluba, hogy az ottani "kézműves kiállításra" nincs méhész, pedig abban a faluban van vagy 10.
Addig fűztek amíg beadtam a derekam.
Az ottani méhészek megtudták, hogy megyek és üzenték, hogy ...majd meglássuk ez a kopasz ad e el egyetlen üveget is 2.500-zé....
Jelentem haza kellett mennem mézért, mert 2 óráig bírta a készletem.
Erről ennyit.
A kishitűek, és akik saját munkájukat semmibe veszik adják 1.600-ért.
Nálunk itt a faluban is van sok méhész.
Nem hirdetem, tábla sincs kint, mégis szépen jönnek a falubeliek.
Ahol rendszeresen árulom a mézet, ott is vannak törzsvásárlóim.
Az egyik, (legnagyobb vevőm) szomszédja is méhész.
Ő 2.000-ért adja a mézet, hozzám 5 Km-t autóznak 2.500-ért.
Ki érti ezt?
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1870 Dátum: 2018. Január 28. 19:24 »
QUQURIQ !!!

Harminc évvel ezelőtt amikor elkezdtünk piacozni az első alkalommal a piacon lévő méhészeknek megnéztem az árait, és drágábbra írtam ki az enyémet!
Amikor kipakoltam, haragos arccal megjelentek a méhészek!
Elkezdték mustrálni az áraimat...de te drágábban adod mint mi? (mondták)
Mire én... a Ti mézeitek mennyivel rosszabbak mint az enyém?
Igaz, mondták, és elkullogtak!
Piac végén odajöttek, hogy Ők is az én áraimra emelték az áraikat!
Mi is öt éve 2500 Ft/kg ért adjuk az akácmézünket.
Megjegyzés:
Nagyon sok szempont van, amíg ez az ár elérhető, stabilizálható!
A méz nem zöldség, a mézzel a méhész ott van minden vásárló otthonába!
Ez Kiskakas véleménye!

Kiskakas

« Válasz #1871 Dátum: 2018. Február 01. 07:49 »
Január 28.-i írásom óta sokan felhívtak, hogy sehol nem veszik 1.300-ért az akácot.
Kicsit érdeklődni kell, és infokat gyűjteni.
Ma már 1.320!!!!!
Nem sok, de a tendencia biztató!
A Zöldön nagy a csend, mert le sem merik írni ki ad érte ennyit, és ez nem fér bele az ottani szemléletbe.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1872 Dátum: 2018. Február 01. 09:24 »

A Zöldön nagy a csend, mert le sem merik írni ki ad érte ennyit, és ez nem fér bele az ottani szemléletbe.

Azért ezt nem állítanám.A zöldről átmásolva.

Akác 1270-1300 Vegyes 620-650

Virágkaptár közzététele alapján a Facebook.-on. Akác méz 1320 ft Vegyes méz 670 ft.

« Válasz #1873 Dátum: 2018. Február 01. 09:46 »
Bagira!
Én arra utaltam előző hozzászólásomban, hogy az esze águkban megnevezni a kereskedőt.
Azért nem nehéz kikövetkeztetni.
Ott állandóan szidalmazzák, ócsárolják most meg pont ő ad a legtöbbet?
Ez nem fér bele abba a gondolatvilágba amit Arisztaiosz, meg a többiek képviselnek.
Hála az égnek legalább a mi agyunkat nem fárasztják írásai.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1874 Dátum: 2018. Február 01. 17:56 »
Ja.
Csak akkor is adhatta vola a legtöbbet amikor azon hisztizett hogy ha nem adjuk neki a mézünket akkor kénytelen lesz a kiváló minőségű ukránt venni.
A mi megmentőnk.