Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3164 válasz
  • 1167776 megtekintés
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #1875 Dátum: 2018. Február 01. 20:22 »
Ja.
Csak akkor is adhatta vola a legtöbbet amikor azon hisztizett hogy ha nem adjuk neki a mézünket akkor kénytelen lesz a kiváló minőségű ukránt venni.
A mi megmentőnk.
Janóka:

Nem ezt mondta.
Azt mondta:ha  mit tudom én mennyiért nem kap,akkor kénytelen lesz lecserélni a "piacon" magyar méhészek mézeként
bevezetett terméket,az Eu méhészek mézére.
Ez nem hiszti volt,hanem figyelem felhívás.
Egyébként a jó méz Ukrajnában is finom.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1876 Dátum: 2018. Február 01. 23:38 »
Ukrajnai mezőgazdaság szépségéről a következőket kell tudni:
1.
A GMO-ra nincs korlátozás.
2.
Úgy nyomulnak mindenféle vegyszerrel az óriási mezőgazdasági táblákon, ahogy csak bírnak.

Ennek alapján az ukrán méz csak komoly mézüzemi beavatkozás után piacképes Európában. Az pedig nincs ingyen. Ezért nagyon alacsonyak az ukrajnai felvásárlási árak.

Kell hozzá gyantakezelés. Mivel a gyantakezelést követően a GMO-s pollen eltűnik a mézből, akkor kell hozzá GMO mentes pollen vagy magas pollenarányú magyar méz.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1877 Dátum: 2018. Február 07. 21:09 »
QUQURIQ !!!

Országosan tombol az influenza!
Miért nem hallani a sajtóban a méz jótékony hatásáról?
Mire van a reklámalap?
...még a vízcsapból is méznek kellene folyni.
Méz töltés közben egy borászati műsort hallgattam, de nem is firtatom tovább, csak sajnálkozom....
Még szerencse, hogy megemelkedett a reklámalapra a befizetés. Nem baj, majd nyáron csinálunk jó műsorokat...

Kiskakas

« Válasz #1878 Dátum: 2018. Február 13. 19:33 »
Na végre!
Így kell ezt csinálni.
A Facebookon olvastam a következő hozzászólást:
"Na erre varjatok gombot! Hétvégén Mohácson a busójáráson, 40 ezres helypénz mellett, 1200 ért adta egyik méhész a vegyest, 2000 ért az akácmézet! Most nem akarok senkit minősíteni de ha én egyszer ennyiért adom a mézemet, nyugodtan rúgjatok alám, vagy basszatok orrba! Ahoz már úgy is hozzászoktam!"
 Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1879 Dátum: 2018. Február 13. 21:02 »
QUQURIQ !!!

Tíz évvel előtt adtuk ennyiért a mézeinket Kapolcson!
Ennyi csak az önbecsülése és a szakmai becsülete a méhésztársnak?

kiskakas

*

zümi

• 1382
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #1881 Dátum: 2018. Február 18. 06:59 »
Tegnap Szekszárdon a rendezvényünkön részt vett egy felvásárló is.
Árai a következők:
Vegyes virágméz: 700 Ft/Kg!!!!
Akácméz:            1.350 Ft/Kg!!!
Igen, jól láttok!
Az OMME honlapján még mindig 1.100 Ft-ért kínálják a hordós akác(?) mézet.
Akkor kivel van itt a baj?
Nagyernyei Attila

*

Kitin

• 934
« Válasz #1882 Dátum: 2018. Február 19. 13:14 »
Látjátok így kell eladni valamit:
https://www.youtube.com/watch?v=vmMZDdUmK_w
https://www.youtube.com/watch?v=-2I7arGtZE0
Nem azt fejtegeti hosszasan, hogy milyen szép dolog fákat szaporítani-oltani-csillogni a támogatósdival, hanem egyszerűen odaáll és elmeséli az érzéseit.

Ha már "mézmarketing" akkor ilyen formán képzelném el.
Be kellene mutatni melyik méz milyen ízű állagú és mire jó. Milyen arányokban lehet vele lecserélni a czukrot, miért jobb a méz mint a czukor,  hogyan és milyen receptekkel lehet szuper sütiket-kenyereket- mézeskalácsokat sütni.
így talán nem a méhésztanfolyamok, munkahelyteremtés stb. lenne támogatva hanem szó nélkül-csordogáló nyállal szaladnának mézet venni a legközelebb fellelhető méhészismerőshöz és
már dőlne is kifelé az ablakon a finom illat minek hatására a szomszédokat is megbabonázva vásárlásra kényszerítené.
A célt elértük, úgy hogy egyszer sem csillant meg a rozsdamentes pörgető, mézletöltő tartályok stb.

*

lygo67

• 144
« Válasz #1883 Dátum: 2018. Február 19. 20:47 »
Tegnap Szekszárdon a rendezvényünkön részt vett egy felvásárló is.
Árai a következők:
Vegyes virágméz: 700 Ft/Kg!!!!
Akácméz:            1.350 Ft/Kg!!!
Igen, jól láttok!
Az OMME honlapján még mindig 1.100 Ft-ért kínálják a hordós akác(?) mézet.
Akkor kivel van itt a baj?
Nagyernyei Attila

NEM véletlen 1100 Ft  annak az ára !!!!
Valahogyan meg kell szabadulni a "koronás" akáctól és majd ezen áron jó lesz a "üvegezős" méhész kollegának

Nem csak a kínaival van itt a baj !  Először a "saját portánkon" kell(ene)  rendet vágni ! 
Nem is értem "rugózunk" itt a kft. -nk (egyáltalán a miénk ?) cukor árain ,inkább azon kellene "rugóznunk" hogy biztos NE garantáltan répacukort áruljon (azt hiszem valaki már emlitette ezt) mert akkor az ilyen olcsó "mézek" gyorsabban kiszűrhetőek lennének

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1884 Dátum: 2018. Február 19. 21:05 »
QUQURIQ !!!

Az egyik méhész kollégánk, aki vagy 40 éve piacozik egyszer megvett egy újonnan piacozást kezdő méhésztől mézeket.
Vajon miért?
Mert nagyon áron alul adta.
Saját pénzén bevizsgáltatta.
I. osztályúak voltak a mézei, pollenileg, víztartalmilag, és HMF re is!
A 40 éve piacozó már nem árul ezen a piacon, mert ennyire alacsony áron nem adja a mézeit.
Minden szabályos volt, csak az a bőr, túl vastag volt az orcácskáján...

Kiskakas

« Válasz #1885 Dátum: 2018. Február 27. 07:55 »
Ezt írják odaát:
"A másik, hogy a piacon, az üzleti életben a legfontosabb és legnagyobb súlyt a bizalom jelenti. Ezen is lenne mit javítania a kereskedőknek."
Szerintem itt a probléma gyökere!
Előbb maguk között kéne rendet rakni, és nem folyton a kereskedőket szidalmazni.
Nekünk az a feladatunk, hogy minőségi mézet tudjunk pergetni, majd ezt magas áron értékesíteni.
Ezt, hogy lehet elérni?
Nem kell odaadni, 600-ért meg 650 ért a virágmézet, 1.300-ért pedig az akácot.
A méz ennyiért nem eladó, a cukorszirupból készült szutyokért meg sok.
Az üveges akácmézek már 1.600-1.700-nál járnak!
Kicsit nézzünk magunkba is!
Ezért az utolsó mondatát a hozzászólónak így módosítanám:
Ezen is lenne mit javítania a méhészeknek!
Nagyernyei Attila

*

wr

• 1013
« Válasz #1886 Dátum: 2018. Február 27. 09:04 »
Már megint osztod itt (is) az észt nagy mellénnyel.
Idézet
Nem kell odaadni, 600-ért meg 650 ért a virágmézet, 1.300-ért pedig az akácot.
Hanem mit kell csinálni vele, nézegetni évekig?
Én akár még azt is elhiszem hogy felétek olyan k.rvajól megy ez a biznisz, mert aranyáron is megveszik a mézedet... Gyere próbáld meg nálunk eladni az akácodat 2500-ért. Kiröhögnek, nem fogsz eladni egy kilót sem.
Egyik évben panaszkodtak ismerősök a Balaton parton hogy nem tudnak 2000 alatt termelői akácmézet venni. Mondom akkor vegyetek nálam, abban az évben közel 2 hordót adtam el oda üvegben.
Nem tudom hogy hányas voltál matekból, de számoljunk egy kicsit. Segítek. Még a néhány kg 1600-ért eladott akác is több mint a 0 kg 2500-as áron. Érted vagy ragozzam még?
És nem ilyen az arány, mert 1600-ért viszik, itt-ott még 1800-ért is, de 2000-ért már az ajtót sem nyitják rád.

« Válasz #1887 Dátum: 2018. Február 27. 13:16 »
Kitin !

Te nagyon "fejbevágtad a szeget". !!
Csak nézek, mint jani a moziban, ezzel a típusú mézmarketinggel messzemenőkig  én is egyetértek.
Sőt nem is igazán kellene kritizálni a kínai és egyéb akár szerb mézutánzatokat!!
Egyszerűen el kellene mondani miért jó a magyar mézet fogyasztani. PONT.

wr-nek csak röviden: azért 1600 a méz mert annyiért is ODAADJÁTOK !!!  PONT.

« Válasz #1888 Dátum: 2018. Február 27. 14:59 »
"Ezt írják odaát"
Hol? Lobenben?

« Válasz #1889 Dátum: 2018. Február 27. 18:48 »
Ezt kérdezi tőlem wr aki matekból kitűnő volt:
"Hanem mit kell csinálni vele, nézegetni évekig? "
Erre olyan választ írtam, hogy gyorsan kitöröltem.
Aztán ez se gyenge gondolat:
"Nem tudom hogy hányas voltál matekból, de számoljunk egy kicsit. Segítek. Még a néhány kg 1600-ért eladott akác is több mint a 0 kg 2500-as áron. Érted vagy ragozzam még?"
Szerintem ragozd.
Azon már rég túl vagyok, hogy marketinget soha nem tanultál, de legyen rád büszke a matektanárod.
Én végül is örvendek, hogy 1.600-ért adjátok az akácot, mert így legalább nem éri meg majd méhészkedni.
Azért ha az 1.350-es árra rátesszük az üveget a tetőt, a címkét, meg az üvegért el is kellett autózni, esetleg helypénzt fizetni, akkor nálad is hiba van a matekkal.
Én már 5 éve 2.500-ért adom az akácot, és az idén még senki nem utasította vissza,hogy drága.
Sajnos a magyar méhészek legnagyobb ellensége a kishitűség, és a mérhetetlen tájékozatlanság.
Holnaptól is számolj, mert a gázolaj ismét felmegy 5 forinttal.
Szerintem add 1.500-ért az akácot akkor még jobban fog fogyni.
Hála az égnek jó messze vagy tőlem, bár Szekszárdon is lenne haverod, aki alávág az egész város méhészközösségének.
Gondolhatod mennyire szeretik.
Szerintem ezzel a hozzáállással te is kivívtad a Fekete-Fehér Méhészklub elismerő címet.
Nagyernyei Attila