Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3174 válasz
  • 1211991 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #1755 Dátum: 2017. November 15. 20:46 »
Attila:
Idézet
Ez egy bumeráng elmélet, mivel az OMME-t és az elnököt akarta lejáratni, közben magát tette hiteltelenné.
A nyugtalanság, hirtelen felindulás, sokszor ehhez vezet.
Majd megtanulja, hogy előbb gondolkodjon, utána kapja fel a kürtöt.

Ezek nem a te szavaid. Senki nem akar senkit lejáratni, legfőképpen nem Bross Pétert, hiszen Tóth Zoltán is benne volt a változás csapatában, ahogy Csuja is. És most mind a kettő fekete seggű lett?

Ha indulatmentesen továbbgondolod azt ami itt fórumon le van már írva a mézek gyantakezelésével kapcsolatban, akkor igazat kell adnod Tóth Zolinak. Ráadásul Ő nem ijedős. Miért nem? Mert jó nyomon jár. Amit Ő képvisel az a termelő méhészek valós érdeke.

Beszéljünk tisztán, nyersen és őszintén:
Egyetlen méhésznek se szabad maszatolnia, mellébeszélnie, hazudnia a mézek gyantakezelése ügyében. TILTOTT MÓDSZER. Ez a módszer a mézekben olyan erős változást okoz, ami a méznek az alapvető tulajdonságait megváltoztatja. Ezt tudnia kell minden méhésznek és ezt kell mondania és ennek megfelelően kell cselekednie minden méhész érdekképviselőnek, még az OMME elnökének Bross Péternek is. 

Idézet
Most leszek újra kizárva?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1756 Dátum: 2017. November 15. 21:00 »
Nézzétek meg Dr.Darvas Béla előadását.
Akkor nem lesz ilyen kérdésetek.
A vezető pozícióban lévő emberek nagy részének lövése sincs ahhoz amit rábíznak.
Miért kell ezen csodálkozni?
A szakembereket mellőzik, ellehetetlenítik, akik meg jól fekszenek, felemelik.
Ez ma így működik nálunk.
Tóth Zolinak is javasoltam, hogy egy kicsit nézzen körül mielőtt bepánikoltatja a jó népet.
A Facebook sem maradt ki belőle.
Ez egy bumeráng elmélet, mivel az OMME-t és az elnököt akarta lejáratni, közben magát tette hiteltelenné.
A nyugtalanság, hirtelen felindulás, sokszor ehhez vezet.
Majd megtanulja, hogy előbb gondolkodjon, utána kapja fel a kürtöt.
Nagyernyei Attila

Attila!

Szándékosan félrevezeted és manipulálod az olvasóid, ráadásul már fenyegetőztök is.

Darvas Béla professzor úr nevét te a szádra ne vedd, éppen az ilyenektől kap frászt mint te!!

Képezd magad Attila, ha ilyen ügyekben nyilatkozol, látnád milyen marhaságokat írsz nap mint nap.

Én értem, hogy jót szeretnél de nem veszed észre, hogy akiben bízol használ, kihasznál, sőt bolondot csinál belőled és te nem veszed észre magad.

Attila a fél ország legalább már rajtad röhög, mi szükséged van neked erre.   

Én leírtam az méhészeknek mire figyeljetek, jelöljétek a mézeket ez hangzott el a Nébih részéről, és nem hallgattam el milyen gyalázatosnak tartom a kommunikációt illetve annak nem létét ebben az ügyben.

A fenyegetőzésekkel azt fogjátok elérni, hogy én is megteszem a szükséges lépéseket.

Ami nálam azt jelenti mire leírtam már megtettem.

Tudom jó döntést hoztam, köszönd magadnak és Brossnak.

(Nem Laci, most engem akarnak. Most várja a parancsot Attila.

« Válasz #1757 Dátum: 2017. November 15. 22:48 »
Te pedig azt lásd be, hogy a NÉBIH is hibázhat.
Hamarosan kiadnak róla egy közleményt, amin most itt tanakodunk.
Nagyon sokszor tévednek, mert felületesen ismerik az ágazatunkat.
Ha marhaságokat írok az az én bajom, senkitől nem kérek hozzá tanácsot, ez a saját véleményem.
Szerintem meg nem kéne senkit azzal riogatni, ha nem jelöli meg a hordóit elkobozzák.
Addig amíg itt áll nálam az udvarban, és nem ajánlom fel eladásra abba senki bele nem köthet, hogy zabot, cefrét vagy mézet tárolok bennük.
Ez az igazi marhaság, bárki mondta, hogy jelöletlen hordókat lefoglalják.
Nagyernyei Attila

*

Bicska

• 602
« Válasz #1758 Dátum: 2017. November 17. 10:56 »
Mézesreggeli... ahogy mi csináljuk....
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

*

Bicska

• 602
« Válasz #1759 Dátum: 2017. November 17. 11:08 »
Töltés előtt-után. Szekszárd-Szedres.

« Válasz #1760 Dátum: 2017. November 17. 19:36 »
A Facebookról másoltam ide a következő szöveget.
Előtte az volt a téma, hogy eladó több ízű méz!!!!!!!!!!
"Török Hunor
Érdekes volt Kókai Zsolt előadása Siófokon a Vajdasági méhészkedésről. Nem ez volt az előadás legérdekesebb része, de természetesen előjött a mézár és a szabadkai piac is a kérdések között... Ami számomra megdöbbentő volt, hogy Zsolt elmesélte, hogy az ott élő emberek többsége(!) inkább megveszi a helyi, igazi, termelői mézet, kb. azon az áron amennyi a méz jelenlegi "megszokott" termelői ára. A mézpancsolást kifejezetten a magyarországi "bevásárlóturizmus" tartja fent, mert mi szeretjük azt ha valami "olcsó" (zárójelben hozzáteszem még akkor is, ha sz.r)! Szerintem tanulságos, hogy ott ahol az átlagfizetések jóval alacsonyabbak meg tudják és meg akarják (!) fizetni az igazi méz árát, míg a tehetősebb honfitársaink megveszik a szutykot, "mer' ócsó". Ebből is látszik, hogy a termelői méz helyzete nem csak (sőt szerintem nem elsősorban) a pénztárca vastagságától függ, hanem a tudatos vásárlói réteg vastagságától!"
Hát így állunk.
Nagyernyei Attila

*

Bicska

• 602
« Válasz #1761 Dátum: 2017. November 17. 21:13 »
Zsolttal több éve beszélgetek facebook-on. Úgy ismertem meg, hogy NB kaptár tervrajzot keresett, és én küldtem neki. Ügyes méhész, önerőből, szépen fejlődik. Sokat tud mesélni a vajdasági helyzetről. Van ott is jó, meg rossz is. Pl. anyanevelni lehetetlen, mert teljesen kevert az állomány. Szívesen meghallgattam volna az előadását.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1762 Dátum: 2017. November 19. 20:53 »
Ma volt az OMME rendezvény Gödöllőn. Méz minőség ügyben nagy durranás nem történt. Herpai úrtól sokkal több értelmes információt vártam. Ha valaki, hát Ő biztosan tudja, mi a valós helyzet.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1763 Dátum: 2017. November 19. 21:15 »
Simán beengedtek, vagy -szakzsargonnal szólva ;D-  álcáznod kellett magad?

« Válasz #1764 Dátum: 2017. November 19. 22:07 »
   " álcáznod kellett magad" 
  bugyuta poén.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1765 Dátum: 2017. November 19. 22:16 »
Tőlem a harmadik széken ült Bross Péter és Tóth Péter is.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1766 Dátum: 2017. November 21. 18:01 »
A Facebookról másoltam ide a következő szöveget.
Előtte az volt a téma, hogy eladó több ízű méz!!!!!!!!!!
"Török Hunor
Érdekes volt Kókai Zsolt előadása Siófokon a Vajdasági méhészkedésről. Nem ez volt az előadás legérdekesebb része, de természetesen előjött a mézár és a szabadkai piac is a kérdések között... Ami számomra megdöbbentő volt, hogy Zsolt elmesélte, hogy az ott élő emberek többsége(!) inkább megveszi a helyi, igazi, termelői mézet, kb. azon az áron amennyi a méz jelenlegi "megszokott" termelői ára. A mézpancsolást kifejezetten a magyarországi "bevásárlóturizmus" tartja fent, mert mi szeretjük azt ha valami "olcsó" (zárójelben hozzáteszem még akkor is, ha sz.r)! Szerintem tanulságos, hogy ott ahol az átlagfizetések jóval alacsonyabbak meg tudják és meg akarják (!) fizetni az igazi méz árát, míg a tehetősebb honfitársaink megveszik a szutykot, "mer' ócsó". Ebből is látszik, hogy a termelői méz helyzete nem csak (sőt szerintem nem elsősorban) a pénztárca vastagságától függ, hanem a tudatos vásárlói réteg vastagságától!"
Hát így állunk.
Nagyernyei Attila

Ha minden áruházból kitiltanák a mézeket, és csak a hazai méhészek által termelt mézet ehetnék a fogyasztók, akkor se fogyna el a Magyarországon termelt mézek 20%-a se. Mert a Magyar piac képtelen elfogyasztani amit mi itthon termelünk.
Viszont érdekes ebben az, hogy minden dologra ugrotok ami eltereli az omme dolgait mézárak tekintetében. /Például az elnökünk nyilatkozatai a termés mennyiség tekintetében/.
Mert, ha már annyi eszetek nincs, hogy valamit tennétek mézár ügyben, legalább hallgatnátok róla.

« Válasz #1767 Dátum: 2017. November 21. 20:20 »
Vivaldinak már megint ez a baja:
"Mert, ha már annyi eszetek nincs, hogy valamit tennétek mézár ügyben, legalább hallgatnátok róla."
Még mindig nem érted, hogy ez nem az OMME feladata, hatásköre, dolga, tennivalója...?
A mézkereskedelem egy szakma.
Az OMME pedig egy érdekvédő szervezet, ha tetszik, ha nem.
Arra lennék kíváncsi te ezt, hogy csinálnád?
Nagyernyei Attila

« Válasz #1768 Dátum: 2017. November 21. 20:48 »
Oda menne a királyhoz.
Király Uram!
Adjanak mán több pinzt a mizért.

« Válasz #1769 Dátum: 2017. November 22. 09:30 »
Kedves Attila!

Párszor hallottam már Tőled, hogy a marketing területén próbáltad okítani a Méhésztársakat, illetve buzdítottad Őket ennek a nagyszerű "tudománynak" az elsajátítására... ( Sokan bele is vetették magukat, viszont az eredmény nem mindenkinek tetszett  ;D ) Ebből gondolom, hogy van némi tudásod ezen a területen.

Ebben az esetben viszont nem értem, hogy miért írod:  " Még mindig nem érted, hogy ez nem az OMME feladata, hatásköre, dolga, tennivalója...? A mézkereskedelem egy szakma. Az OMME pedig egy érdekvédő szervezet, ha tetszik, ha nem.
"
Érdekvédelem - mézkereskedelem. Teljesen szét kell/lehet választani? Érdekes gondolat...
Ugyanis az OMME nyíltan végez marketing tevékenységet! ( A tevékenység célja nem mindenki számára egyértelmű , és minősége nem mindenki számára elfogadható.) Üveg, zárszalag,repi anyagok, reggeli, kerekasztal, rádió, TV szereplések de még sorolhatnám...
Ebből kifolyólag árbefolyásoló , közvetlen illetve közvetett  módon, a mézkereskedelem minden szegmensében!
Gondolom ezzel Ők is tisztában vannak, nem csak véletlenül történnek  a dolgok.

Bele lehetne mélyedni ...  ;)

Üdv.: Beeznisz