Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3170 válasz
  • 1190111 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #1500 Dátum: 2017. Március 01. 07:52 »
Mi a helyzet a kínai alacsony árú méz ügyében elindítandó antidömpig eljárással, amiről az OMME Küldöttgyűlése ősszel döntött? Ehhez kell 60 000 EU méhész aláírása.

Ez ügyben
 - mit tett az OMME elnöke?
 - Mit tett az OMME elnöksége?
 - Milyen diplomáciai lépéseket tett az OMME külügyese Lászlóffy Zsolt, azon kívül, hogy kellemesen érezte magát Brüsszelben?

Erről az ügyről nem hangzik el a mondat se az OV tagoknak kiküldött beszámolóban. Pedig a kínai méz jelenléte súlyosan érinti az európai méhésztársadalmat, közöttük a magyart is. A magyar méhészeti ágazat zuhanásának fő oka az EU határain a hamisítás elleni küdelem súlyos hiányosságaiban keresendő. Ebben a tekintetben nem szabadna az OMME vezetésének kompromittálódnia.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Március 01. 07:56 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1501 Dátum: 2017. Március 01. 07:58 »
QUQURIQ !!!

Ott voltak, dolgoztak, készítik elő az EU Profik találkozóját!
Mindenkinek az "lenne" az érdeke, hogy eltüntessék az EU-ból a a szutykokat!
Remélem célt is érnek el, jó lenne úgy nekiindulni az új szezonnak, hogy a méz árak visszanormalizálódnának!

Kiskakas

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1502 Dátum: 2017. Március 01. 10:47 »
Ott voltak? Olé, elhiszem. De mit dolgoztak a Küldöttgyűlés határozatainak végrehajtása érdekében? Erről egy sort se lehet olvasni és Bross az előadásaiban se szólt erről egy szót se.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1503 Dátum: 2017. Március 01. 19:00 »
Sikerült kitisztítani a hazai mézpiacot az elmúlt évben: a polcokon a hamisított ázsiai mézek helyett már csak magyar áruk közül válogathatnak a vásárlók.
http://magyaridok.hu/gazdasag/megtisztult-hazai-mezpiac-1449886/
http://inforadio.hu/gazdasag/2017/03/01/eltunt_a_kinai_mez_a_magyar_polcokrol/

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1504 Dátum: 2017. Március 02. 20:57 »
Sikerült kitisztítani a hazai mézpiacot az elmúlt évben: a polcokon a hamisított ázsiai mézek helyett már csak magyar áruk közül válogathatnak a vásárlók.
http://magyaridok.hu/gazdasag/megtisztult-hazai-mezpiac-1449886/
http://inforadio.hu/gazdasag/2017/03/01/eltunt_a_kinai_mez_a_magyar_polcokrol/

Ezt írja az újság, de nem ez a valóság.
A gyantakezelt mézet nem tudja a NÉBIH kimutatni.

« Válasz #1505 Dátum: 2017. Március 03. 16:26 »
neten találtam:
"Tegnap este Bezzeg Laci elnökségi tag, hivatalosan semmit sem tudott a Méz-kerekasztalról, még az összehívásáról sem kapott értesítést.
Ezek szerint Bross Péter, alias Kistakács, tegnap úgy ült le tárgyalni, hogy még a szűk vezetéssel sem egyeztetett.
Nem titok, hogy Bross megválasztását nagyon sokan elleneztük.
Sajnos az elnök beváltani látszik legrosszabb várakozásainkat.

Mint az OMME közhasznú egyesület tagja követelem, hogy az ülés jegyzőkönyvét, vagy ha ez egészében nem lehetséges, az OMME részéről elhangzottakat hozzák nyilvánosságra."

« Válasz #1506 Dátum: 2017. Március 03. 16:30 »
Mi meg a Kft- vel kapcsolatos iratokat követeljük vagy 3-4 éve!  ;D

Lássuk melyik kerül elő előbb?  ;)
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #1507 Dátum: 2017. Március 03. 18:14 »
Kevanaar!
Már megint a rosszindulat szólt belőled!
A Méz-kerekasztal értekezletre a NÉBIH-től meghívottak voltak jelen, kivéve Cserényi doktort, aki meghívás nélkül is ott volt.
Az OMME-t az elnök képviselte.
Hála az égnek én nagyon sok fontos részletet is tudok, amiről majd a küldöttek is kaphatnak tájékoztatást.
Ami publikus, azt az OMME honlapján olvashatjátok.
A kereskedők nem kímélték egymást!
Annyit "elkotyogok", hogy a méz minőségi problémák nem csak kínai eredetűek.
Egy néhány méhész odáig merészkedett, hogy akkor is pörgetett amikor mások csak sopánkodtak.
Ezek az ügyes méhészek mikor megbuktak, sajnos nem kobozták el a az egész szutykukat, hanem elvitte egy másik kereskedő!
Ez a baj!
Az ilyen méhészeket(?) ki kell pellengérezni, ki kell őket közösíteni, és a kereskedőt aki pedig megvette tőlük, felfüggeszteni a vállalkozását, aztán gondolkodjon.
Az ülésen nevek is elhangzottak, de nem bolondultam meg, hogy leírjam.
Sajnos ismert méhészek, többször voltak szóbeszéd tárgyai.
Az a gond, hogy ebben az országban jelenleg mindent szabad!
És ha nem fogják megtekergetni a töküket, akkor egyre többen kapnak vérszemet...ha neki is lehet, én is csinálom jelszóval felvértezve.
Az OMME-nak itt óriási szerepe van!
Meg kell nevezni a csalókat, és akkor megszégyenülve talán többet nem pancsolnak!
Nem kell itt személyiségi jogokra hivatkozni!!!!!
Aki szemét, lejáratja a tisztességesen termelő méhészeket, nekik vannak csak jogai?
Akik becsülettel dolgoznak, és nem trükköznek az egyesületnek meg kell őket védenie!
Ez pedig nem lehet más mint egy súlyos szankció, különben ezek az ülések is csak szófosások maradnak.
Követelnünk kell a csalók kiközösítését, és a NÉBIH-nél kezdeményezni kell a kutyulmány elkobzását, mert a mi termékünket szorítják le a polcokról.
Amíg a mocsoknak lesz piaca, ne reméljetek áremelkedést!
Mert a mocsok olcsó is!
Tudjátok, az igazi méz drága!
Meg kell tisztulnunk, és a tisztességnek kell felszínre törnie!
Nekem erről ez a véleményem.
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1508 Dátum: 2017. Március 03. 19:27 »
QUQURIQ !!!

Kevanaar!

Csak azzal vagdalkozzál, ami tuti információk!
Ez így egy hiteltelen csúsztatás, rossz indulatú hatáskeltés...
Az megint más kérdés, hogy Te személy szerint kit szerettél volna elnöknek!
A küldöttek többsége meg Brosst akarta, ez a demokrácia!
A "Nagy Takácsnak" meg olyan kedvelted akart szirupos mézet leadni, aki a kegyelted...
Ez itt a nagy baj a "kis Takács-nagy Takács" dolgokkal...

Kiskakas

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1509 Dátum: 2017. Március 03. 20:16 »
 :o :o :o :o :o :o

*

linen

• 123
« Válasz #1510 Dátum: 2017. Március 03. 20:28 »
Kiskakas!

Kevanaar írásának itt a forrása, épp az előbb olvastam a "zöldön".
http://meheszforum.hu/forum/viewtopic.php?f=5&t=79
Nem szeretnélek megbántani, de többször olvastam korábban minden alaposságot alátámasztó infókat tőled.
Te elvárod, hogy más precíz legyen, viszont általánosságokban beszélsz sok esetben.
Mindenki hibázhat, természetesen a cél érthető a minél hitelesebb információ érdekében.

« Válasz #1511 Dátum: 2017. Március 03. 20:32 »
Köszi Linen, hogy közebírtál, de csak bemásolom amit írtam.
Én írtam a ********eknek.

Attila, kakaska, Ti betegek vagytok teljesen!

Ne támadjatok már le! Olvassatok már vissza, hogy azzal kezdtem, hogy a neten találtam.
Az meg, hogy ki a rossz indulatú?!
Pont ti fröcsögitek teli a fórumot az előző vezetést szapulva.
Azért had lehessen már itt információt megosztani...rajtatok kívül.
De így tényleg lehet magatokra maradtok.
Hujjaj, itt bűzlik valami. Piszokul véditek.
undorító..

« Válasz #1512 Dátum: 2017. Március 03. 21:10 »
Mi az undoríót Kevanaar?
Az, hogy a NÉBIH meghívta az ágazat első számú képviselőjét?
Mindig az volt a bajotok, hogy nem megfelelő a szabályozás, nem jó a mézdirektíva.
Kinek kellene ott lennie, ha nem azoknak akik a mézünket eladják?
Mi termelők vagyunk (szerintem), és az a dolgunk, hogy kiváló minőséget produkáljunk.
A kereskedők pedig a sok méhész termését egalizálva adják el.
Brosst védjük?
Hát ez szerintem nem titok, mivel a TÖBBSÉG rá szavazott!
Ez biztos nagyon fájdalmas, de el kell fogadnotok.
Ott az OMME Küldöttgyűlése, ha nem tetszik, a demokratikus utat betartva lehet kezdeményezni a leváltását.
Mivel azt sem tudod, hogy mi hangzott el a Méz-kerekasztal értekezleten, így ismét csak arra tudok gondolni, hogy a gyűlölet kívánkozik ki belőled.
Pihenjetek egy kicsit, most Bross Olaszországban a profik kongresszusán van Zsolttal, teszi a dolgát.
Sajnos abban óriásit hibázik, hogy nem tájékoztatja a méhészeket az elvégzett munkáról, bár az utóbbi napokban azért kerültek fel hírek az OMME honlapjára.
Ebből a szempontból valóban jobb volt Mészi.
Ő még azt is propagálta amit soha nem csinált meg!
Tudjátok, autópálya kapukba chip leolvasók.
Hála az égnek és a küldöttek akaratának!
Ne nyugtalankodjatok már odaát!
Egy törpe 10 % alatti kisebbség mit ugrál?
Nagyernyei Attila

« Válasz #1513 Dátum: 2017. Március 03. 21:25 »
Attila!

Nem szoktam írni többed magammal a szakma politika rovatotokba, meg a többibe sem, és tudod miért.
Mert nem akarok belemenni sárdobálózásba. Gyűlésre is azért utálok járni, mert megy a fikázás.
Az igazság az, hogy semmi bajom a jelenlegi vezetéssel ellentétben veled, aki végig fikázta a régit.
Ha épp egy picit meg akartuk védeni, akkor meg jött a sárdobálózás, és aki nem a te oldaladon állt, azt lefikáztad.
Most csak egy cikket írtam be, és lerosszindulatozol?
Te vagy a rossz indulatú, mert csak egy cikket írtam be, és nem tudod elviselni.
Úgy emlékszem mikor Klenánczot gázlopáson kapták, meg jöttek a kutyult mézekről az infók, akkor nem védted meg, akkor nem a méhészek voltak a hibásak a pancsolt méz miatt. Most meg igen?
Vegyél már visszább és ne illess ártatlanul,
Csak beillesztettem egy írást.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1514 Dátum: 2017. Március 03. 21:31 »
QQUQURIQ !!!

Kerdves linen!

..és most figyeld az információt!

"Kevanaar!
Már megint a rosszindulat szólt belőled!
A Méz-kerekasztal értekezletre a NÉBIH-től meghívottak voltak jelen, kivéve Cserényi doktort, aki meghívás nélkül is ott volt.
Az OMME-t az elnök képviselte".
Ha lettél volna már vezetőségi tag, alapvetően tudhatnod kellene, hogy egy-egy állami, szakmai megbeszélésre a meghívóban benne van, hogy kit, és kiket is várnak el a tárgyalásra!
Ha az OMME elnök volt megívva, nem mehetett volna el kiskakas!
Az OMME elnökének viszont kötelessége tájékoztatni a vezetést, hogy mire jutottak a megbeszélésen.
Ezek után lehet kitenni az OMME portálra a történteket!
Az, hogy valaki megsértődött, hogy nem kapott meghívást, az az Ő dolga, ezzel a meghívónál kell reklamálni...
Tehát így már más fekvése van a gyereknek!
Még jó, hogy időközben írtál még egy két ékességet...
Ezt írod!
"Nem szeretnélek megbántani, de többször olvastam korábban minden alaposságot alátámasztó infókat tőled.
Te elvárod, hogy más precíz legyen, viszont általánosságokban beszélsz sok esetben".

Igen, 33 év alatt sok mindenkiről sokat tudok, de vannak dolgok amit nem nevesíthet meg az ember, pedig szeretné!
A "a neten találtam", meg nem tények!
Találtad.
Ezt is Te írtad  linen!
"Pont ti fröcsögitek teli a fórumot az előző vezetést szapulva".
Nos! azokat amiket évek óta leírtunk, nagyon sokszor bemásolt dokumentek tömkelegével alátámasztott tények voltak, és azok ma is!
Megkérdezlek, hogy a Kft eltitkolt millióiról ki az aki tud a 13 500 méhészből?
Az üveg ügy, az újság ügy, a tiszteletdíjak???
Ébresztő? a szemeket is ki kell nyitni, nem csak a füleket...
A vádak helyett informálódni kell, és azt az utat kell választani, ami az igazságot képviseli...

Kiskakas