Neonikotinoidok

• 1753 válasz
  • 797802 megtekintés
Re:Neonikotinoidok
« Válasz #555 Dátum: 2016. Május 25. 08:01 »
Nem csak egy szervezet mögé bújva kellene kiállni az igazunkér, hanem közvetlenül kellene megnutatni, hogy vagyunk, és sokan vagyunk! Nagyon jó irányba megy a folyamat, egyre többet hallani a sajtóban a méhészet helyzetét, nagyon sok a visszajelzés is az emberektől, de kevés még mindig és jelen pillanatban a fagykárról és a hamis mézről szólnak. Meg kellene piszkálni egy kicsit jobban ezt a vegyszer témát, de olyan oldalról megközelítve, hogy eljusson az átlag emberhez. Ha azt hallja, hogy pusztul a méhállomány a neok miatt, nem fogja meghatni. Ha világossá van téve számára, hogy rá, a gyerekére, vagy az unokáira milyen hatással van, talán jobban odafigyel mindenki rá. 

« Válasz #556 Dátum: 2016. Május 25. 08:03 »
Amíg írtam, Attila is megírta  lényeget ;)

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #557 Dátum: 2016. Május 25. 08:33 »
Na, hát ezért kell erős, méhekért, és a méhészetért mindent elkövető, elfogult ÉRDEKKÉPVISELET - ÉRDEKÉRVÉNYESÍTÉS !!!

Vivaldi !
Nekem úgy tünik, mintha beletörődnél a "sorsunkba", mintha a harcot feladtad volna, mondván úgysem tehetünk semmit.
De , igenis tenni kell, ütni a vasat, és minden olyan szervezethez csatlakozni, támogatni, segíteni amely a beporzó rovarokat és egyáltalán az élővilágot tűzzel vassal védi.

Bercsényi
« Utoljára szerkesztve: 2016. Május 25. 08:36 írta Vivaldi »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #558 Dátum: 2016. Május 25. 08:55 »
Na, hát ezért kell erős, méhekért, és a méhészetért mindent elkövető, elfogult ÉRDEKKÉPVISELET - ÉRDEKÉRVÉNYESÍTÉS !!!

Vivaldi !
Nekem úgy tünik, mintha beletörődnél a "sorsunkba", mintha a harcot feladtad volna, mondván úgysem tehetünk semmit.
De , igenis tenni kell, ütni a vasat, és minden olyan szervezethez csatlakozni, támogatni, segíteni amely a beporzó rovarokat és egyáltalán az élővilágot tűzzel vassal védi.

Bercsényi

"Az ember végül egy homokos,
szomorú, vizes  síkra ér.
Szétnéz merengve, és okos fejével
biccent, nem remél."

Én már vagy öt éve megmondtam, amikor még Bezzegék lehordtak mindennek.
Semmi új nincs a nap alatt, a nagy hal megeszi a kicsit.
 Nem a kis méhész az ellenség, hanem a közepes, aki veszélyezteti a profitot.
 A cél, hogy egy egy bizonyos tájegységen csak néhány nagy méhész maradjon.
 Az eszköz.
Engedély nélkül lepakolni bárhová, erővel, minden féle etika és emberség valamint kollegalitás mellőzésével. Aztán itt maradni erő felmutatásával. /Néhány alkoholista minden alföldi faluban van, aki csak össze kell gyűjteni néhány fillérért, néhány hétre./
Túlterhelni egy bizonyos területet, aztán önteni befelé a szirupot. /Erre, tanúk, de még fényképek is vannak az üstökről is amiben keverik./ Mivel, hogy a túl terhelt területeken nincs hordás, a kisebb vagy közepes, csak a megélhetésért létező méhészetek előbb utóbb úgy is feladják.
 Ők nagyon jól tudják, nincs aki tegyen ellenük.
Az állam célja a "nemzeti burzsoázia" kialakítása. Ez ebbe a vonalba nagyon is beleillik.
 Az omme vezetőségét szintén ők adják vagy befolyásolják, /bár ez csak az én feltevésem/ meg az omme egyébként is impotens.
 Törvény nincs ellenük.
 Ennyi a történet uraim. Ja, hogy jelen pillanatban, csak Nógrádban van így? Nyugodjatok meg, pár év és ez lesz mindenütt. Erre mérget is vennék. Minden terület ki fogja termelni a saját b......sát, aki mindenkit eltaposva, és legázolva uralkodni fog.
Hogy a terület nem is az övé, hanem ez tulajdonképpen a más legelője? Hát ez megint egy érdekes kérdés.

« Utoljára szerkesztve: 2016. Május 25. 09:02 írta Vivaldi »

« Válasz #559 Dátum: 2016. Május 26. 08:18 »
Vivaldi !

"Engedély nélkül lepakolni bárhová, erővel, minden féle etika és emberség valamint kollegalitás mellőzésével. Aztán itt maradni erő felmutatásával. /Néhány alkoholista minden alföldi faluban van, aki csak össze kell gyűjteni néhány fillérért, néhány hétre./
Túlterhelni egy bizonyos területet, aztán önteni befelé a szirupot. /Erre, tanúk, de még fényképek is vannak az üstökről is amiben keverik./ Mivel, hogy a túl terhelt területeken nincs hordás, a kisebb vagy közepes, csak a megélhetésért létező méhészetek előbb utóbb úgy is feladják.
 Ők nagyon jól tudják, nincs aki tegyen ellenük."

Sajnos az idei évi tapasztalatom minden idézett szavadat visszaigazolja. Majdnem hogy a második akácon két letelepedési helyen hasonlóan jártam "közepes méhészetekkel" (250- 350 méhcsalád).
Az érv így hangzott:
"Senki és semmi nem érdekel, valamiből meg kell élnem"

A kérdésem: másnak nem ??????

Ezek az arrogáns, mindenkin átgázoló, etikátlan méhészek akik ellen mindenképpen fel kell lépnie a méhésztársadalomnak. Egyenlőre egy etikai eljárásra gondoltam??!!

Üdv: Bercsényi

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #560 Dátum: 2016. Május 26. 19:19 »
600 Ft-os mézár mellett ezeknek az agresszív embereknek a többsége nem marad méhész. Átállnak más mezőgazdasági területre.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #561 Dátum: 2016. Május 26. 19:35 »
Csuja , Csuja, má megint. Én nem mondom, ha hallgattál volna se maradtál volna bölcs. De legalább kicsit elfelejtenénk a furcsa gondolkodásod. Ezek nem végeznek félmunkát barátom.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #562 Dátum: 2016. Május 26. 19:45 »
Vivaldi! Károgsz, mint a Varjú. Láttam már néhány brutális barmot, aki nagy tőkével és nagy mellénnyel néhány évig uralkodott, aztán úgy eltűnt, hogy a nevére se emlékszik már senki.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

nata

• 176
« Válasz #563 Dátum: 2016. Május 26. 19:52 »
Hát ezek nem fognak átállni más ágazatra. Amíg akáctól vaddohány végéig etetnek és így is eladják a mézüket, addig nekik nincs gond. Ha 600-ért akkor annyiért. (A méhek mellett még van 400 ha földjük is, az éhhalál nem igazán fenyegeti őket)

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #564 Dátum: 2016. Május 26. 20:00 »
Volt Somogyban egy ember, volt földje, szódás üzeme, aztán belefogott és bele is bukott a méhészetbe. Sőt elbukta a teljes vállalkozását. Az adóságok elől külföldre menekült. Majd 5 év múlva szivárgott vissza. De mondhatnék más példát is.

Nem elég a szirupot önteni a méheknek. Nem elég alkoholistákkal ijesztgetni a környéket. Méhészkedni is kell tudni.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #565 Dátum: 2016. Május 26. 20:05 »
Ne magyarázzál nekem, ha én varjú vagyok akkor te meg kacsa.  Csak hápogsz. Ti Gödöllőre be se engedtek senkit. Mézet nem pergetsz nem vándorolsz, te honnan tudod mi van máshol?

*

nata

• 176
« Válasz #566 Dátum: 2016. Május 26. 20:37 »
Akiről Vivaldi beszél, az konkrétan 40 éve méhészkedik, előtte az apja volt méhész. Kevés az esély arra, hogy abbahagyja és arra is, hogy némi emberség költözzön belé.

« Válasz #567 Dátum: 2016. Május 26. 20:47 »
Ha jól tudom Gödöllő városát körülölelő erdők tulajdonos a Magyar Állam az állami erdészeteken keresztül.
Ráadásul már 1867-től királyi, állami vadász terület, körbe kerítve! Ha már jártál nálunk akkor tudhatod, ha meg nem akkor miről beszélsz? Az erdészet területére lehet bepakolni annak akit az erdészet beenged......
A varjak miatt már a maradék elkerítetlen területeket is sorompóval lezárták.
Kulcs az erdésznél és csak engedéllyel kaphatsz....

Majd felétek is ez lesz.... ;D

Nekünk gödöllői méhészeknek ehhez semmi közünk!

A jöttmentekre meg régóta vadászunk, ezt nem is titkoljuk! Van ezzel bármi problémád?
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #568 Dátum: 2016. Május 26. 21:13 »
 Nincs. Követendő útnak tartom. Csak ne mondja már nekem a bagoly, hogy nagy fejű vagyok.
 /Csuja, ez közmondás, ha nem érted elmagyarázom. Mert mivel a viccet nem érted, nem vagyok biztos benne, hogy a közmondásokat meg érted./

« Válasz #569 Dátum: 2016. Május 26. 21:29 »
A bagoly ügyben nem tudok nyilatkozni....  ;)
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!