Elolvastam a Tetűirtó Tomipapa által beidézett jegyzőkönyvet, ahol az OMME képviselője mentegeti a menthetetlent. (Menyi pénzt kapsz ezért a kártékony munkádért és kitől Tomipapa, hogy itt rontod a levegőt és nem a saját kertészetedet gondozod ebben a dologidőben?) Miért nem Lászlóffy Zsolt vagy Tóth Péter, vagy Cserényi doktor pakolta fel ide ezt az anyagot? Nekik lenne dolguk mosogatniuk a saját szennyesüket, nem egy kertésznek, aki belekontárkodik a méhészek dolgába.
Nekem erről a jegyzőkönyvről az ajkai vörösiszaptározó gátszakadása kapcsán született legutóbbi bírói ítélet jutott eszemben és kijött belőlem a hajdúvér. Hogy nem szakad le a pofájáról a bőr annak a három embernek, akik ott ültek ezen a bizottsági ülésen?
Ezek még elénk mernek állni?
Ha ezeket Csorba Csaba írja, akkor Isten neki, fakereszt. Maga ellen nem köteles vallomást tenni. De a méhészek érdekképviselőjének nem ez a feladata.
1.
Hogy a fenébe nem mondják el, hogy a 4-8 ppb közötti méregmennyiség már a méhcsaládra halálos is lehet?
2.
Hogy a fenébe nem ismertetik, hogy a neonikotinoidok mintavétele terepviszonyok között rendkívül nehéz?
3.
Miért nem mondják, hogy a halálán levő mérgezett méhecskét nem fogjuk a kaptárban vagy előtte megtalálni?
4.
Miért nem mondják el, hogy az állati szervezetben a neonikotinoidok lebomlása és a kimutathatósági határérték alá csökkenése rendkívül gyors?
5.
Miért nem szólnak róla, hoyg a talajban és növényben a neonikotinoidok lebomlása nagyon lassú, ezért évről évre nőhet a koncentráció a talajban, talajvízben?
6.
Miért nem hívják fel a figyelmet arra, hogy a talaj agyagtartalmának növekedésével arányosan nő a méregmulekulák élettartama a talajban?
7.
Miért nem mondják el, hogy az orális toxicitást az engedélyeztető hatóság nem vette figyelembe a forgalmazási engedély kiadásánál?
8.
Soroljam még, hogy mi minden érve lehetett volna az OMME képviselőjének ott a helyszínen a tárgyalás során?
Ezeket kutya kötelessége lett volna elmondania!
Ettől még a hatóság úgy dönt, ahogy dönt, de legalább erről a három emberről nem mondhatnám azt sem én, sem más méhész, hogy megalkuvó szarember módra viselkedtek a méhészeket képviselő tárgyalópartnerek a Növényvédelmi bizottság ülésén.
Szerintem a méhészek küldöttsége háta mögött összenevettek a vegyszerlobbi képviselői, hogy a méhészek meg is érdemlik a sorsukat, ha ilyen a tárgyalóküldöttségük.
Ha nem így viselkedtek volna, akkor nem mondhatnám, hogy ők azok akik elárulták a méhészek érdekeit. Hanem azt mondanám róluk, hogy igen, ők igazi érdekvédők voltak és kiálltak az érdekünkben és amit tehettek, meg is tettek.
Kedves László!
Egy pillanatra megijesztett, mikor azt írta: ".... és kijött belőlem a hajdúvér. Hogy nem szakad le a pofájáról a bőr annak a három embernek, akik ott ültek ezen a bizottsági ülésen?"
Vigyázzon arra a drága hajdúvérre, ki ne jöjjön az összes...
Ha már azt írta: "Elolvastam a Tetűirtó Tomipapa által beidézett jegyzőkönyvet, ahol az OMME képviselője mentegeti a menthetetlent.", legalább tényleg olvasta volna el azt a szerencsétlen jegyzőkönyvet. Rendesen. Akkor tudná azt, hogy nem a Növényvédelmi Bizottság ülésén nyilatkoztak a résztvevők, köztük a kend által kifogásolt méhészeti érdekképviseleti vezetők. Ja, szerintem azt se olvasta el figyelmesen, hogy kik voltak a méhészek részéről a tárgyalópartnerek, akik "megalkuvó szarember módra viselkedtek". Persze az sem lehetetlen, hogy olvasta, ki árulta el a méhészek érdekeit. Ha netán mégsem jól olvasta volna, vessen már egy pillantást a jegyzőkönyv jelenlévőket felsoroló részére: az OMME tárgyaló csapatát Bross Péter elnök vezette, s ő nyilatkozott az OMME, a méhészek nevében, ő mondta azt, hogy Franciaországban nem a neonikotinoidok, hanem az atka és genetikai összeomlás okozta a méhpusztulásokat...
Kedves László!
Kend egy valódi, virtigli hajdúember, aki nem hezitál, ha le kell szarembereznie bárkit, aki nem a Kend szájaíze szerint nyilatkozik. Még azt sem mondanám, hogy nem lehet igaza, amikor imígyen minősít bárkit is. Ennek ellenére javasolnám, először hűtse már le azt a forró hajdúvérét, utána meg pillantson már vissza arra az időszakra a saját "munkássága", kijelentései mentén is:
http://meheszforum.hu/forum/viewtopic.php?f=42&t=377&p=115762&hilit=SZTE#p115762http://meheszforum.hu/forum/viewtopic.php?f=42&t=377&p=115861&hilit=SZTE#p115861Gondolom, azt nem akarja letagadni, hogy az idézett obsitos egészségügyi gázmester személyében is Kendet tisztelhettük... Most akkor Kend is egy megalkuvó, méhészeket eláruló szaremberként aposztrofálja önmagát? Nem bánom, tegye azt!
Nem a neonikotinoid témába vág, de szeretném megkérni, eszébe se jusson hallgatni a Klubvezetőre és Csányi Antalra! Remélem meg se fordul Kendben, hogy visszalépjen. Még csak akkor tekintene szaremberként Kendre a méhésztársadalom. Bross Péter szerint is egy ilyen virtigli hajdúember kellene az EB elnöki székébe. Én ragaszkodom ahhoz, hogy induljon a posztért, s a sarkára állva utasítsa el a visszalépés gondolatát is.
Én biztosan Kendre voksolok! Azon is csodálkoztam, amikor nem egyenesen az elnöki székért indult, mert abban Attilának igaza van, hogy az EB elnökséghez kell valami spiritusz is. Viszont elnöknek tökéletes lehetne, hiszen nem csak a szakmaisága, de az érdekképviseleti munkában való jártassága egyenesen arra a posztra predesztinálhatná, s azt sem mondhatja senki, hogy megosztóbb személyiség lenne, mint Bross Péter. Mit gondol, ha a Küldöttgyűlésen jelölném az OMME elnöki posztra, vállalná a jelöltséget?