Neonikotinoidok

• 1753 válasz
  • 797825 megtekintés
Re:Neonikotinoidok
« Válasz #525 Dátum: 2016. Március 31. 23:35 »
Geddekas!

Sokat gondolkodtam a következőket privátban,
vagy a nyilvánosság előtt mondjam el Neked.
Nem szeretem az elkendőzött dolgokat,a tiszta egyenes ,nyílt
beszédet(ebben az esetben véleményt) szeretem.
Én Téged is ilyennek ismertelek meg.
Ezért a nyilvánosság mellett döntöttem.

Nem szeretnek a méhészek
NEM ÉRTEM MITŐL,MIÉRT VAN EZ ÍGY.
Kérdezem tőlük,miért,mit csinált,mi nem tetszik.
Konkrét válaszok nem igazán vannak,csak olyan semmilyenek.

Én nem ebbe a táborba tartozom.Mondom hamar,
mielőtt félre értenéd írásom.
Sajnos olyat kell leírnom amit nem igazán szerettem volna,
most -szándékom szerint nagyon egyszerűen- mégis megteszek.

Le kellene mondanod a jelölésed,mert nem vagy népszerű.
Ezzel tennél jót a változás csapatának.
Nem voltál Bross Péter székesfehérvári tájékoztatóján.
Ő ott elmondta,annak örülne,ha Te lennél az EB elnöke,mert
Te biztos keményen vezetnéd a bizottságot.
A népszerűtlenséged miatt nem Téged jelöltek be a csapatba.
Viszont nyerés esetén nyitott lesz minden és minden olyan munkába bekapcsolódhatsz,
amiben fontosnak érzed a tevékenységed.
Kérlek,lépj vissza a változás érdekében,ne aprózódjanak el a szavazatok.
Én is,Attila is megtette ezt,nem adva támadási felületet Cserényiéknek.

Sokat foglalkoztál a neokkal,köszönet érte.
Sok jó ügyért küzdesz,köszönet érte.

Sokat tehetsz ezek után is egy értelmes vezetés mellett.

Csányi Antal

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #526 Dátum: 2016. Április 01. 09:14 »
Köszönöm az őszinte szavakat. Négy lehetőség áll előttem, ahogy minden jelölt előtt is.
1.
Ha elindulok és vesztek, nem fogok hátat fordítani a szakmai közéletnek. Használom szaktudásomat, írok cikkeket, akár akciókat is szervezek, a Gödöllői Méhészegyesület vezetését is továbbviszem.
2.
Ha elindulok és elnyerem elégséges küldött bizalmát a vállalt feladathoz, akkor szolgálni fogom a méhészek nagy közösségét az OMME szervezetének megújításában és viszem tovább a helyi szervezet vezetését is.
3.
Ha visszalépek, akkor sem fogok hátat fordítani a szakmai közéletnek. Használom szaktudásomat, írok cikkeket, akár akciókat is szervezek, a Gödöllői Méhészegyesület vezetését is továbbviszem.
4.
A választáson nagy ígéretek, aztán eredménytől függetlenül édes vagy sértődött semmitevés. Na ez nem jellemző rám. 

Ez a Küldöttgyűlés és ez a választás nem egy átlagos esemény lesz az OMME életében, ezért nagyon elhamarkodott lépés lenne tőlem, ha előre döntenék ebben a kérdésben.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #527 Dátum: 2016. Április 01. 09:44 »
Geddekas!
Szerintem hallgass Antira.
Te a neok elleni élharcos vagy, ezt senki nem tudja elvenni Tőled!
Mindenki jobban jár, főként Te, ha visszalépsz.
Mi a frásznak keresed magadnak a problémát?
Szakmailag tudod segíteni az új csapatot, de az EB elnöki pozíció...... hát mit mondjak.
Én lebeszélnélek róla.
Önbizalomban nincs hiányod, viszont a közösség érdekében sokszor súlyos áldozatokat kell hozni.
Az emberek kialakítottak rólad egy negatív véleményt, amit személy szerint nem minden esetben értek, de ez van.
Éppen az EB és az ETB puhasága miatt kerültél ebbe a helyzetbe.
A küldötteknek nem jött át, hogy mér "rohangászol bíróságra", még akkor sem amikor az EB jelentésben is olvasható, hogy szabálytalannak ítélik ők is a gödöllői rendkívülit.
A döntés a Te kezedben van!
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila

« Válasz #528 Dátum: 2016. Április 01. 10:10 »
Elolvastam a Tetűirtó Tomipapa által beidézett jegyzőkönyvet, ahol az OMME képviselője mentegeti a menthetetlent. (Menyi pénzt kapsz ezért a kártékony munkádért és kitől Tomipapa, hogy itt rontod a levegőt és nem a saját kertészetedet gondozod ebben a dologidőben?) Miért nem Lászlóffy Zsolt vagy Tóth Péter, vagy Cserényi doktor pakolta fel ide ezt az anyagot? Nekik lenne dolguk mosogatniuk a saját szennyesüket, nem egy kertésznek, aki belekontárkodik a méhészek dolgába.

Nekem erről a jegyzőkönyvről az ajkai vörösiszaptározó gátszakadása kapcsán született legutóbbi bírói ítélet jutott eszemben és kijött belőlem a hajdúvér. Hogy nem szakad le a pofájáról a bőr annak a három embernek, akik ott ültek ezen a bizottsági ülésen?
Ezek még elénk mernek állni?
Ha ezeket Csorba Csaba írja, akkor Isten neki, fakereszt. Maga ellen nem köteles vallomást tenni. De a méhészek érdekképviselőjének nem ez a feladata.
1.
Hogy a fenébe nem mondják el, hogy a 4-8 ppb közötti méregmennyiség már a méhcsaládra halálos is lehet?
2.
Hogy a fenébe nem ismertetik, hogy a neonikotinoidok mintavétele terepviszonyok között rendkívül nehéz?
3.
Miért nem mondják, hogy a halálán levő mérgezett méhecskét nem fogjuk a kaptárban vagy előtte megtalálni?
4.
Miért nem mondják el, hogy az állati szervezetben a neonikotinoidok lebomlása és a kimutathatósági határérték alá csökkenése rendkívül gyors?
5.
Miért nem szólnak róla, hoyg a talajban és növényben a neonikotinoidok lebomlása nagyon lassú, ezért évről évre nőhet a koncentráció a talajban, talajvízben?
6.
Miért nem hívják fel a figyelmet arra, hogy a talaj agyagtartalmának növekedésével arányosan nő a méregmulekulák élettartama a talajban?
7.
Miért nem mondják el, hogy az orális toxicitást az engedélyeztető hatóság nem vette figyelembe a forgalmazási engedély kiadásánál?
8.
Soroljam még, hogy mi minden érve lehetett volna az OMME képviselőjének ott a helyszínen a tárgyalás során?

Ezeket kutya kötelessége lett volna elmondania!

Ettől még a hatóság úgy dönt, ahogy dönt, de legalább erről a három emberről nem mondhatnám azt sem én, sem más méhész, hogy megalkuvó szarember módra viselkedtek a méhészeket képviselő tárgyalópartnerek a Növényvédelmi bizottság ülésén.

Szerintem a méhészek küldöttsége háta mögött összenevettek a vegyszerlobbi képviselői, hogy a méhészek meg is érdemlik a sorsukat, ha ilyen a tárgyalóküldöttségük.

Ha nem így viselkedtek volna, akkor nem mondhatnám, hogy ők azok akik elárulták a méhészek érdekeit. Hanem azt mondanám róluk, hogy igen, ők igazi érdekvédők voltak és kiálltak az érdekünkben és amit tehettek, meg is tettek.

Kedves László!

Egy pillanatra megijesztett, mikor azt írta: ".... és kijött belőlem a hajdúvér. Hogy nem szakad le a pofájáról a bőr annak a három embernek, akik ott ültek ezen a bizottsági ülésen?"

Vigyázzon arra a drága hajdúvérre, ki ne jöjjön az összes...

Ha már azt írta: "Elolvastam a Tetűirtó Tomipapa által beidézett jegyzőkönyvet, ahol az OMME képviselője mentegeti a menthetetlent.", legalább tényleg olvasta volna el azt a szerencsétlen jegyzőkönyvet. Rendesen. Akkor tudná azt, hogy nem a Növényvédelmi Bizottság ülésén nyilatkoztak a résztvevők, köztük a kend által kifogásolt méhészeti érdekképviseleti vezetők. Ja, szerintem azt se olvasta el figyelmesen, hogy kik voltak a méhészek részéről a tárgyalópartnerek, akik "megalkuvó szarember módra viselkedtek". Persze az sem lehetetlen, hogy olvasta, ki árulta el a méhészek érdekeit. Ha netán mégsem jól olvasta volna, vessen már egy pillantást a jegyzőkönyv jelenlévőket felsoroló részére: az OMME tárgyaló csapatát Bross Péter elnök vezette, s ő nyilatkozott az OMME, a méhészek  nevében, ő mondta azt, hogy Franciaországban nem a neonikotinoidok, hanem az atka és genetikai összeomlás  okozta a méhpusztulásokat...

Kedves László!

Kend egy valódi, virtigli hajdúember, aki nem hezitál, ha le kell szarembereznie bárkit, aki nem a Kend szájaíze szerint nyilatkozik. Még azt sem mondanám, hogy nem lehet igaza, amikor imígyen minősít bárkit is. Ennek ellenére javasolnám, először hűtse már le azt a forró hajdúvérét, utána meg pillantson már vissza arra az időszakra a saját "munkássága", kijelentései mentén is:
http://meheszforum.hu/forum/viewtopic.php?f=42&t=377&p=115762&hilit=SZTE#p115762
http://meheszforum.hu/forum/viewtopic.php?f=42&t=377&p=115861&hilit=SZTE#p115861

Gondolom, azt nem akarja letagadni, hogy az idézett obsitos egészségügyi gázmester személyében is Kendet tisztelhettük... Most akkor Kend is egy megalkuvó, méhészeket eláruló szaremberként aposztrofálja önmagát? Nem bánom, tegye azt!

Nem a neonikotinoid témába vág, de szeretném megkérni, eszébe se jusson hallgatni a Klubvezetőre és Csányi Antalra! Remélem meg se fordul Kendben, hogy visszalépjen. Még csak akkor tekintene szaremberként Kendre a méhésztársadalom. Bross Péter szerint is egy ilyen virtigli hajdúember kellene az EB elnöki székébe. Én ragaszkodom ahhoz, hogy induljon a posztért, s a sarkára állva utasítsa el a visszalépés gondolatát is.

Én biztosan Kendre voksolok! Azon is csodálkoztam, amikor nem egyenesen az elnöki székért indult, mert abban Attilának igaza van, hogy az EB elnökséghez kell valami spiritusz is. Viszont elnöknek tökéletes lehetne, hiszen nem csak a szakmaisága, de az érdekképviseleti munkában való jártassága egyenesen arra a posztra predesztinálhatná, s azt sem mondhatja senki, hogy megosztóbb személyiség lenne, mint Bross Péter. Mit gondol, ha a Küldöttgyűlésen jelölném az OMME elnöki posztra, vállalná a jelöltséget?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #529 Dátum: 2016. Április 01. 13:08 »
Senki se teljes tudással születik, Én sem! Amikortól kezdve átolvastam a neonokotinoidos szakirodalmat és a személyesen is megtapasztaltam a mérgezés hatását, azóta egyértelműen azonos álláspontot képviselek a neonikotinoidok ügyében.

Bross Péter mentségére legyen mondva, hogy volt neki egy hosszú ideig megkérdőjelezhetetlenül sokra tartott szakmai alelnöke a doktori címmel rendelkező Cserényi Péter állatorvos, továbbá mellette ült két felkent szakember, az egyik Lászlóffy biológus úr, a másik meg Tóth Péter növényvédő szakmérnök vagy mifene. A vizsgálatokat Tóth Péter végezte. Tóth Péter eleinte úgy végzett monitoring vizsgálatokat, hogy a növényvédőszer maradványok vizsgálatára szinte alkalmatlan Tábornok utcai labort bízta meg a feladat, és csak külön figyelmeztetés után tért át másik laborra. Nem beszélve arról, hogy a mintavételi módszertanáról még ma se tiszta számomra, hogy miféle tudományos megfontolások alapján született és mennyire illeszkedik a méhek és a neonikotinoid molekulák sajátosságaihoz.

Tudomásom szerint nagy nyilvánosság előtt Csuja László kérdőjelezte meg először Dr. Cserényi Péter munkásságát a 2013-as tavaszi OMME Országos Vezetőségi ülésen, pontosan a neonikotinoidokkal kapcsolatos OMME állásfoglalások miatt. Előtte az OMME-ban senki nem mert szakmai kérdésben Cserényi szakvéleményétől eltérni, ha jól sejtem, akkor még Bross Péter sem. Korábban Ő szent volt és sérthetetlen. Ha jól látom ez a történet 2012 április 2-i vagyis pont az előző választások időszakában.  Bross Péter még ekkor maximálisan megbízott Cserényi, Lászlóffy és Tóth Péter tudásában, abban a hiszemben, hogy ezek az emberek maximálisan felkészültek, gondosan elemzik a helyzetet és nincsenek félrevezető szándékaik. Azóta meggyőződhetett róla, hogy nem felkészültek, nem jól elemeznek, és még a szándékaik se feltétlenül azonosak a közösségi érdekekkel, tehát a méhészek érdekével.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #530 Dátum: 2016. Április 01. 21:49 »
Tudjátok, hogy a gyávaság és a megfontoltság között mi a különbség?
A gyáva visít, uszít, de nem csinál semmit, nem kezdeményez, hanem "én megmondtam", aztán lesi a potyát a "jó" lehetőséget.

Vissza ne lépj!
« Utoljára szerkesztve: 2016. Április 01. 21:56 írta kivancsi111 »

« Válasz #531 Dátum: 2016. Április 01. 22:02 »
Sokat gondolkodtam, hogy reagáljak-e így a finisben Csuja Laci visszalépésével kapcsolatban, mert nem szeretném, ha feszültség lenne belőle. De ahogy Csányi Antal írta, beszéljünk nyiltan. Attila, én eddig minden írásoddal egyetértettem, de a legutóbbival nem tudok. Pont a makacssága, kitartása miatt lett jelölve. És akkor most meg mindenki aggódik érte? Eddig ahogy figyeltem bejegyzéseket, mindig volt néhány "lájk" a bejegyzéseid mellett, most viszont egy sem. Lehet ez véletlen, de lehet hogy másnak is furcsa ez a helyzet. Kimondom, olyan színezete van a dolognak, mintha eddig lett volna rá szükség. Remélem nincs igazam. Azt írtad, hogy nem érted az emberek ellenszenvét. Én igen. Úgy hívják, hogy emberi ostobaság. Egy hülye elkezdi a lejáratást és nincs megállás. Aki másképpen gondolkodik, vagy másképpen méhészkedik, az ellenség. Mondjuk én személy szerint egy kicsit elfogult vagyok, mert engem Ő tanított méhészkedni és ezért volt is néhány összetűzésem odaát a méhésztársakkal. Nekem hosszú évek alatt soha nem volt problémám Csujával, mert kölön tudtam választani azt amit olvastam róla és azt amit személyesen tapasztaltam. Szakmailag nem lehet kifogásolni és én csak tudást kaptam tőle. Megkockáztatom, hogy a "nemszetetemcsujalacit" táborba tartozók tulnyomó része életében egy szót nem bedzélt vele, de nég nem is látta. Csak hallott valamit. Én is sok mindent, mégis leszarom. Ja, hogy az a baj egyeseknek, hogy máshogyan méhészkedik? Ő dolga. Vagy a stílusa? Pont ez kellett ahhoz, hogy felnyíljon egy két szem. Vagy az arroganciája? Másokból is kiprovokálnák egyesek. De ha nem tévedek, Nektek is erre vot szükség. Akkor most mi változott meg?
Remélem nem voltam sértő.
Sok sikert minden küldöttnek a holnapi választáson.
Üdv:si

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #532 Dátum: 2016. Április 01. 22:20 »
Átviszem a témát egy másik topicba.

« Válasz #533 Dátum: 2016. Április 01. 22:38 »
Sárosi István!

Semmi sem változott meg.
Attila és én is ugyan azt írtuk amit Te is kifogásolsz.

"Megkockáztatom, hogy a "nemszeretetemcsujalacit" táborba tartozók túlnyomó része életében egy szót nem beszélt vele, de még nem is látta. Csak hallott valamit. "

Mi nem bántottuk a Lacit.
Az emberek sajnos gonoszak,a különleges embereket nem fogadják el.
Mi csak erre akartuk felhívni a figyelmét,arra,hogy nem népszerű.
Nem az a barátod ,aki azt mondja neked amit hallani szeretnél,
hanem az aki az igazat mondja.

Csányi Antal

« Válasz #534 Dátum: 2016. Április 01. 22:51 »
Ebben egyet is értünk, de ha népszerűtlen és valaki azt írja, hogy hülye, én akkor is kiállok mellette, mert nem úgy érzem. És pont ezt hiányoltam, hogy senki nem állt ki mellette, hanem a buzdítást kapta, hogy lépjen vissza. Tudom, hogy nem bántottátok, nem is rátok céloztam írásomban.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Április 02. 20:07 írta Sárosi István »

*

barger

• 173
« Válasz #535 Dátum: 2016. Április 01. 23:01 »
Messzemenőkig egyetértek Csányi Antal utolsó mondatával. Nem kifejezetten a témát érintve hanem úgy általában is.

Csuja Laci! Sokat segítene az itteni megítéléseden ha nem egy "márkanév" beszélne helyetted első szám harmadik személyben saját magadról. (Nem tudom, lehet hogy ez valami direkt óvintézkedés feljelentések ellen ha valami olyat írnál?) Nekem azért furcsa ez az egész mert egyenes emberek névvel vállalják itt a véleményüket.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Április 02. 08:29 írta barger »
Baranyi Gergely

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #536 Dátum: 2016. Április 03. 00:02 »
Tóth Péter ma Csuja László kérdésére a Küldöttgyűlésen 400 ember előtt bevallotta, hogy tudott a Vetőmagszövetség kérelméről. Tudta, hogy ők 32 000 hektáron akarják használni ez évben kukorica és napraforgó vetőmag termelésben a neonikotinoidos csávázást. Tudta, de az OMME ez ügyben érdemi tiltakozást nem nyújtott be a Minisztériumhoz.

Altatta a jónépet Tóth Péter, hogy majd meg fogjok tudni pontosan, hogy hol is vannak ezek a vetésterületek és különben is nagyon kicsi területről van szó.

És ez az ember továbbra is ott fogja rontani a levegőt az OMME elnökségében.

« Válasz #537 Dátum: 2016. Április 07. 10:28 »
https://www.youtube.com/watch?v=lR-SiiUdvb0

2014. június 25-ei GMO Kerekasztal nyílt üléséről részlet

*

Geddekas

• 5859

« Válasz #539 Dátum: 2016. Április 14. 21:27 »