Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.

• 745 válasz
  • 412481 megtekintés
Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #225 Dátum: 2014. December 31. 18:24 »
Kedves Barátaim és Felebarátaim!

Nem tisztem védelmére kelni Petronius arbiternek de legalább az alapvető tiszteletet meg lehetne adni a fórumozó társaknak.Meg tudja ő védeni saját magát és mivel nem az észérvek mentén próbálja néhány kolléga hatástalanítani ezért minden mellékzönge nélkül kérem minimum az egészséges érvek vagy ellenérvek ütköztetését.Lehet példát venni Nagyernyei Attila hozzászólásaiból.Kedves Kánya nem tudom hány éves vagy de minden tiszteletem ha idősebb vagy mint Tomi papa ha pedig esetleg fiatalabb akkor simán csak bunkó vagy.Kocsmai stílusban is lehet társalogni de ezért fiatalabb koromban mikor még többet jártam az előbben említett műintézménybe 1-2 arc be is tört. Hej régi szép idők.Ott azért korrektebb ez a nagy duma mivel rögtön meg lehet válaszolni az általad használt jelzőket hasonló stílusban.Addig is ne rémüldözz ha nem kapsz hasonló stílusú válaszokat öreg barátunktól mivel az ő IQ-ja ugyan annyi mint a tiéd csak azt hiszem az övé több számjegyű.Kedves Csuja Laci ez a fórum szerintem nem olyan hely ahol ne lehetne vitatkozni.Szerintem te tudsz is sőt még azt hiszem szereted is ütköztetni érveid ha azok nem is mindig vannak köszönő viszonyba a mások által másként gondoltakkal.Miért bántod azért mert nem bírsz vele??Ha így van akkor értelek.Ha nem akkor meg mi van sok volt a pezsgő?

« Válasz #226 Dátum: 2014. December 31. 18:57 »
Vicc itt néhány ember csőlátása. De ez viccnek is nagyon gyenge.

« Utoljára szerkesztve: 2014. December 31. 19:09 írta Litterae »

*

irido

• 488
« Válasz #227 Dátum: 2014. December 31. 19:19 »
Kánya!
Itt megtalálod az összeset!
http://meheszklub.hu/index.php?action=profile;u=87;area=showposts;start=45
Ahogy olvasgatom mindössze néhány szó ismételgetése és kombinációja található meg. Megszégyenítő az a kontraszt, ahogyan Tomipapa példátlan választékossággal alázza ezeket a szösszeneteket. Ha Te büszke vagy rá, ám legyél. Na jó azt el kell mondanom, hogy ebben a témakörben Tomipapa sem bűntelen.A különbség csupán az, hogy neki más mondanivalója is volt. Tőled magvas gondolatot sajnos nem sikerült olvasnom. Azt valószínű a másik neveden teszed.
« Utoljára szerkesztve: 2014. December 31. 19:27 írta irido »

« Válasz #228 Dátum: 2014. December 31. 20:16 »
Irido!
Alig négy óra múlva itt az új év.
Hagyjuk ezt a témát a múltra. Addig is az utolsó megjegyzésem.
Arisztaiosznak a kitiltása előtt én sem tudtam már szépen válaszolni neki.
Provokált, züllesztett bennünket. Amennyiben szakmailag fitogtatná képességét, jobban járnánk mindannyian.
Ha valakit orrba vágnak,utána ne várjuk el tőle, hogy kezet rázzon.
BÚÉK!
Mindenkinek!
Nagyernyei Attila

*

atya

• 1043
« Válasz #229 Dátum: 2014. December 31. 20:23 »
Uraim!

Amint látom, Petronius arbiter írása elindított egy lavinát itt a Méhészújság, Méhész Közlöny, stb. oldalon.
Szerintem ebben az írásban nem volt ennyi. Kérek mindenkit, hogy ha esetleg ebbe a témában van még annyi, hogy folytatni lehessen akkor azt ne itt tegye.
Az ilyen és ehhez hasonló megnyilvánulásokra lett létrehozva a Gőzölgő.

Köszönöm és mindenkinek Szeretetben, Egészségben, Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet Kívánok.
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

irido

• 488
« Válasz #230 Dátum: 2014. December 31. 21:08 »

Hagyjuk ezt a témát a múltra.

Úgy legyen!

« Válasz #231 Dátum: 2015. Január 06. 08:38 »
"Versenyfutás az idővel"

Olvashatjuk az OMME elnökség újságában.
Nem kellet volna sehova futniuk, ha ránk hallgattak volna!
Olvassátok el Lászlóffy Zsolt mit nyilatkozik.

"Az új alapszabály megalkotása és elfogadása létfontosságú volt az egyesület jövőjének vonatkozásában."
Mondja az alelnök Úr!
Felébredt. Mióta mondtuk ezt? Ők azt állították, hogy 2016-ig ráérünk. Most meg versenyt futnak az idővel?
Most jön az ami rájuk jellemző, a lenéző, arrogáns stílus, az OMME igazi arca!
Ezt írja Zsolt:
"Mindannyian tapasztaltuk, hogy mindkét alkalommal igen hangos, esetenként legalapvetőbb kulturált viselkedés szabályaira is fittet hányó csoport hogyan próbált érvényt szerezni a véleményének."
Nem tudom alelnök úr mit tett volna, hanem kap szót?
Ezért érdekes az EB hozzáállása, hogy ezt nem tette szóvá, amiért a küldötteknek és egy EB tagnak nem adott szót Zsolt főnöke. Persze, hogy hangoskodunk! Mire számított?
Annyit szeretnék neki még üzenni, hogy ezt a kijelentését magamra is vettem, de emlékeztetem a tisztelt olvasókat, hogy Lászlóffy Zsolt viselkedése is mellőzte a kulturált elemeket, amikor az Apimondia elnökének megírta gyalázatos levelét. Most ő oktat minket kultúrából, erőből felülről.
Azt írja még lejjebb:
"A legmeglepőbb számomra az volt, amikor ezek a személyek egyrészt a törvény által előírt részeket is leszavazták, illetve amikor a saját, korábban az alapszabályt előkészítő bizottsághoz eljuttatott javaslatuk ellen szavaztak.."
Tudjuk, hogy alelnök úr mélyen ápolja a demokráciát, és azt sem vette észre, hogy az utolsó éjjel került fel az OMME honlapjára az alapszabály tervezet, valamint Németh Zsolt küldött felszólalása sem hatotta meg, aki azt kérdezte az OMME elnökétől:
Próbálom idézni:
"Elnök Úr! Amit én a kezemben tartok, ami a kivetítőn van, amit Ön itt nekünk felolvas, köszönő viszonyban sincs egymással."
Ez Lászlóffy Zsoltnak nem számított!
Bezzeg mikor Király méhésztárs javasolta, hogy azt kell megszavazni amit az IB akar, úgy tapsolt, hogy a két könyöke összeért.
Saját fizetéséért mindenki így veri a tenyerét az OMME-ban.
Ez nem is összeférhetetlen?
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #232 Dátum: 2015. Január 07. 15:54 »
Megérkezett hozzám postán a MÉHÉSZET újság januári száma. Gazdag a tartalom. Van mit olvasgatni, tanulni a meleg szobában és készülni a tavaszi munkák dandárjára.

Kedves Maya Péter! Hiányoltam a beharangozást tőled. Pedig lett volna mit.
Új esztendő és új méhésztárs (Hizsnyai Pál) írja az emlékeztetőt.
Szép cikk emlékezik meg a 100 éves prof. Móczár Lászlóról, akinek állathatározóján a természettudományok iránt érdeklődő több százezer ember nőtt fel. Nem is tudtam, hogy él még az öregúr. Ne felejtkezzünk el Csapodi Veráról sem, aki Kárpát Medence növényvilágát (méhlegelőnket) mutatta be csodálatos szép akvarell rajzokon.
Legfontosabb árucikkünkről a termelői mézről, forgalomba hozatalának feltételeiről Dr. Sidó Zoltán kétoldalas alapos és aktuális cikke jelent meg. Ja, bocsánat. A végén pár szót szentel a többi termékünknek is.
Buchinger György 60 éves termelési tapasztalatait adja közre szösszenetekben. Tanulságos, de már-már csak történelem. Miért? Az agyontámogatott árutermelői szemlélet miatt és a hosszú hatástartamú növényvédőszerekkel telített világunkban a méhcsaládok sajnos nem képesek teljesíteni Buchinger Gyuri által támasztott követelményeket. De azért olvassuk el, hogy lássuk minek kellene történnie a méhcsaládban és mit nem teljesít az erkölcsileg súlyosan hiányos magatartású méhésztársadalom. 
Szabó György méhegészségügyi felelős látszólag csak a múltat idézi, de rendkívül alapos kritikát mond a mai helyzetről és megszívlelendő tanácsot ad az OMME-nak.
"Veszélyes vizeken" címmel ír cikket Cs Nagy András kisújszállási méhész közéleti dolgainkról.Észre se veszi a cikk írója, hogy rendkívül erős, neheztelő kritikát mond az OMME működéséről. Miért mondom, hogy észre se veszi? A cikk utolsó bekezdésében a következőket írja:
Idézet
a számokkal bizonyíthatóan jól működő OMME-t folyamatosan támadó kisebb csoport ahelyett, hogy széthúzásra, rombolásra pocsékolja az idejét, értelmes párbeszédben, amihez partner a jelenlegi vezetés, keresné a megoldást vélt vagy valós sérelmeikre.
Nem tudom, hogy milyen számokra gondol Cs Nagy András?
Az ellopott méhcsaládok számának növekedésére?
A méhegészségügyi felelősök képzetlenségére és létszámának csökkenésére?
A szakképzés egyenetlen színvonalára?
A továbbképzés hiányára?
A méhészetek üzemeltetési költségének növekedésére?
A vándorlás ellehetetlenülésére?
A sok-sok kényszer méhész megjelenésére?
A nyúlós költésrothadásos körzetek számának növekedésére?
Az ifjú gazda pályázatok résztvevőinek bukdácsolására?
A neonikotinoiddal kapcsolatos helytelen OMME álláspont miatt elpusztult több százezer kg méhre?
Az évről-évre csökkenő mézmennyiségre? Lassan lesüllyedünk az afrikai államok termelési szintjére a méhcsaládonkénti mézhozamban.
A méhsűrűség növekedésére? Ami csak számszerű, mert az éves mézhozam mutatja, hogy a termelő méhtömeg csökkent az elmúlt években.

Kedves Cs. Nagy András!
Te valószínűleg ott vagy a küldöttgyűlésen és látod, hogy az OMME vezérkara immár harmadszor rugaszkodott neki a törvény által előírt alapszabály készítésének. Első alkalommal visszakozott, de ősszel két küldöttgyűlést is összehívott ez ügyben.
Tudod, amit időben nem csinál meg az ember, azt utóbb már dupla munkával is tökéletlenül lehet megcsinálni. Ha 2014 áprilisában az OMME vezérkara nem visszakozott volna az alapszabály elkészítése elől, akkor most ősszel unalmas szervezeti problémák helyett a cikkedben leírt súlyos ágazati problémákkal foglalkozhattunk volna.
A mi kritikánk nem személyes sérelmekről szól! A cikkedet azért írtad, mert közös ügyeinket nem lehet ilyen felelőtlenül csinálni, ahogy eddig zajlott. Ebben egyetértek veled. Ha ebben egyértünk, akkor már közelebb is kerülünk a megoldáshoz. Mert legalább azok értsenek szót egymással, akik a problémákat látják, ha már azok nem foglalkoznak vele, akik a problémák megoldásáért a legtöbbet tehetnének.
"tudósok az eredetiség védelméért" című cikk egy mondatára felfigyeltem:
Idézet
az európai üzletemberek felbújtóként, szintén felelősek a hamis kínai méz ügyében.
Nocsak-nocsak. Vajon miért is nem szorul ki az alacsony minőségű és hamis kínai méz az európai piacról?
Internetes fórumon sokszor kérik az NB kaptár készítésének rajzát. Íme. Kérés teljesítve.
Bross Péter az ukrajnai méhészet helyzetéről írt cikket. Ukrán méhészeknél nincs önbizalomhiány:
Idézet
Az ukrán méz nem az egyik, hanem a legjobb a világon
A "Nemzetközi mézpiac" cikksorozat harmadik részéhez ért. Pályi Krisztián széles körképet adott a világhelyzetről. A magyar méhész árutermelő, ezért nem hagyhatja figyelmen kívül, hogy mi történik a világban.
"Vendégségben egy bajor méhészetben" című cikk kár, hogy ilyen rövid. A kis sejtes műlépről is szó van. Kár, hogy nem beszél bővebben erről.
Sok méhészet van rossz méhlegelőn tavasszal. Ezeknél "a méhcsaládok kora tavaszi takarmányozása" nélkül nem lesz akácra érett az állomány. Fendrik doktor tanácsait érdemes megfogadni.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #233 Dátum: 2015. Január 07. 21:06 »
Kedves Csuja Laci!

Jó az Újság!Szerintem mióta van konkurencia azóta sokat javult és ezen csak nyert minden kolléga.Nem értek egyet avval sem hogy széthúzásra játszanátok ezt a meccset ha így érezném nem is írnék egy sort sem.Nem az probléma megoldása ha támad és folyamatosan védekezésre kényszerít egy olyan fórum ami nem erre jött létre hanem a dolgok megoldásán dolgozik,hanem szerintem az ad okot ezen félreértésre hogy nem old meg semmilyen gondot az ha szembesítjük és folyamatosan vélt vagy valós hibák sorozatával bombázzuk az un."másik oldalt". Mivel szerintem egy az oldal ezért az idézetért csak azért nem kérek elnézést mert hiába a legjobb szándék akkor ha a tárgyalási mód nem olyan ami elfogadható mind két tábor részéről.Két tábor viszont biztosan van de ahhoz hogy ne legyen ebből számháború (erre gondolt a cikk író) bizonyosan ez még nem az az idő hogy akárki is elvitassa az OMME jelenlegi választott vezetőinek a legitimitását.Itt olvastam arról hogy a küldöttgyűlés szavazataránya nem ér semmit mivel kevesen voltak ott.Ezek szerint nem volt határozatképes?Dehogynem.Ha csak egy közvélemény kutatásnak veszem a szavazati arányokat akkor is jelentős a nem ide szavazók aránya.Laci nem akarván senkit megbántani se kioktatni de biztos jó a stílus? Szerintem ha hozzám becsöngetsz kimegyek behívlak,megkérdezem mi járatban vagy és ha te azt mondod szeretnék néhány dolgot megbeszélni mivel ha nem is értünk  mindenben egyet hátha egy nevezőre jutunk,ezután  én mondom ülj le az asztalomhoz és fogjunk hozzá hátha lesz megoldás.De! Ha véletlenül fejszével kopogtatnál és ordítva szidalmaznál  felrónád vélt vagy valós hibáimat rá adásul előző héten még a bíróságon találkoztunk mivel fel is jelentettél akkor minimum járna a tökön rúgás legalább azért hogy őszintébb hangon sikíts.Egyetlen mód ami szerintem közelebb hozná a "Béke és haladás" jegyébe a két tábort az minimum az egymás tisztelete.Nem azért de ez néha nem egyértelmű az itt leírtak alapján.
Az már szerintem halottad hogy a stílus maga az ember. Ennek fényében az ismertséget elismertségre sokkal könnyebb lenne átváltani.

Üdv:Elmélkedő Karcsi

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #234 Dátum: 2015. Január 07. 21:22 »
Karcsi!

A válaszom egy idézet:
Idézet
Nem tudom, hogy milyen számokra gondol Cs Nagy András?
Az ellopott méhcsaládok számának növekedésére?
A méhegészségügyi felelősök képzetlenségére és létszámának csökkenésére?
A szakképzés egyenetlen színvonalára?
A továbbképzés hiányára?
A méhészetek üzemeltetési költségének növekedésére?
A vándorlás ellehetetlenülésére?
A sok-sok kényszer méhész megjelenésére?
A nyúlós költésrothadásos körzetek számának növekedésére?
Az ifjú gazda pályázatok résztvevőinek bukdácsolására?
A neonikotinoiddal kapcsolatos helytelen OMME álláspont miatt elpusztult több százezer kg méhre?
Az évről-évre csökkenő mézmennyiségre? Lassan lesüllyedünk az afrikai államok termelési szintjére a méhcsaládonkénti mézhozamban.
A méhsűrűség növekedésére? Ami csak számszerű, mert az éves mézhozam mutatja, hogy a termelő méhtömeg csökkent az elmúlt években.
Továbbá:
Idézet
Kedves Cs. Nagy András!
Te valószínűleg ott vagy a küldöttgyűlésen és látod, hogy az OMME vezérkara immár harmadszor rugaszkodott neki a törvény által előírt alapszabály készítésének. Első alkalommal visszakozott, de ősszel két küldöttgyűlést is összehívott ez ügyben.
Tudod, amit időben nem csinál meg az ember, azt utóbb már dupla munkával is tökéletlenül lehet megcsinálni. Ha 2014 áprilisában az OMME vezérkara nem visszakozott volna az alapszabály elkészítése elől, akkor most ősszel unalmas szervezeti problémák helyett a cikkedben leírt súlyos ágazati problémákkal foglalkozhattunk volna.
A mi kritikánk nem személyes sérelmekről szól! A cikkedet azért írtad, mert közös ügyeinket nem lehet ilyen felelőtlenül csinálni, ahogy eddig zajlott. Ebben egyetértek veled. Ha ebben egyértünk, akkor már közelebb is kerülünk a megoldáshoz. Mert legalább azok értsenek szót egymással, akik a problémákat látják, ha már azok nem foglalkoznak vele, akik a problémák megoldásáért a legtöbbet tehetnének.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #235 Dátum: 2015. Január 07. 21:31 »
Karcsi!

A problémákkal van probléma. Merthogy az OMME vezérkara az érdekképviselendő problémákkal nem hajlandó foglalkozni. Helyette egy év óta csak alapszabály ügyeink vannak. Azzal aztán ezerrel. Először igyekszik a szőnyeg alá söpörni a megoldandó problémát, majd minden normális előkészítést és egyeztetést mellőzve a küldöttgyűlésre erőltet olyan alapszabályt, amit - magánvéleményem szerint - még ő se vesz komolyan. Legalábbis a mindennapi élet ezt igazolja.

« Válasz #236 Dátum: 2015. Január 07. 21:40 »
Laci!

Nem ezen ügyek helyességét,helytelenségét firtatja a Karcsi!
A stílusoddal nem ért egyet,ha nem tévedek.
Én is hasonlókat kértem rajtad számon egyszer kétszer.
Sajnos ,hasonlók miatt nem állnak sokan szóba veled.
Nem velük vagyok,Te érted írtam le a gondolataim.

Csányi Antal

« Válasz #237 Dátum: 2015. Január 07. 21:40 »
Olvasom ezt vitát(?), vagy beszélgetést.
Sokszor kapja meg azt a vádat, a megújulásáért küzdő csapat, hogy minek ez a feljelentősdi.
Azért nem írok konkrét embereket (méhészeket) mer sokunkat érint, és ez valóban személyiségi kérdés, mindaddig míg az OMME honlapján nem pellengérezik ki a nevét! 
Szeretném itt megkérdezni nyilvánosan, hogy tudja e valaki közületek, miért citálják az OMME elnökét ismét bírósági tárgyalásra? Egyáltalán tudjátok, hogy lesz újabb tárgyalás?
Szerintem a szabályok betartása mindenkire vonatkozik, különösen a vezetőkre, mivel nekik kell példát mutatniuk!
Ha behajtunk a tilosba megbüntet a rendőr. Akkor is reklamáltok?
A piros az tilos. Én úgy tanultam a KRESZ-ben. Ez attól komolyabb meccs. Az alapszabály többszöri súlyos megsértése? Na ki tudja a választ? Aki az alkotmányos rendet veszélyezteti, azt el szokták marasztalni.
Az OMME alapszabálya, a mi alkotmányunk!
Akkor talán nem is lenne ekkora ellenállás ha tudnátok a valós dolgokat.

Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2015. Január 07. 21:46 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #238 Dátum: 2015. Január 07. 21:56 »
Elmélkedő Károly!

Azért ne felejtsd el azt a picinyke különbséget ami közted és hőn szeretet vezéred között van.
Szóval van aki meghallgatja a másikat.
Szóval van aki felhívja a problémákra az illetékesek figyelmét,javaslatot tesz,a jobbítás
szándékával,van aki azt mondja mindenki elé kiállva,hogy minden rendben(emlékszel a profikon a doktoréra),
mert meg van győződve tökéletességén.Nincs itt hiba semmi,mondja.
Mint az igazi nagy vezérünk,csalhatatlan!
Miközben itt a lehetőség a méhész államtitkár személyében.
Nem is akármilyen lehetőség,mert tökös legénynek tűnik.
No,ez nem a seggnyalás volt,tényleg annak tűnik.

Csányi Antal

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #239 Dátum: 2015. Január 07. 22:02 »
Anti!

Igazad van. Vérmérsékletemet szüleimtől örököltem, akik heted íziglen szabad szellemű hajdúk voltak. Ott szokás az egyenes beszéd és sokszor az ütközés és megbékélés is. Ha mégis oktalanul megbántok bárkit, nem szégyellem a bocsánatkérést. Ha hibázok, nem szégyellem elismerni. De az igaz érdekek és jó társaim mellett szívvel-lélekkel kiállok.