Olvasgatom az újságot, (amit ma kaptam meg) és az újság cikkei miatt itt megjelent írásokat is.
Elszabadult indulatok jellemzik a kommenteket (írásokat), igaz ezt ügyesen kiharcolták a cikkek írói.
Mindennek ellenére kijelenthetem, hogy a KCS soha nem akarta szétverni az OMME-t!! Ezzel riogatták vezetőink a tagságot, hogy ne hallják meg a mondanivalónkat, észrevételeinket.
Nyilván ezek után a KCS változást szeretne, de az nem egyenlő a szakadással, mert az senkinek nem lehet érdeke!
Hogy lesz e béke a választások után? Ezt előre megmondani nem lehet, mert mindkét oldalon van indulat rendesen.
Remélem mindenki felül tud emelkedni vélt, vagy valós sérelmein, és az OMME-t, a méhészek érdekeit tartja szem előtt, és nem a saját érdekét, sérelmét.
Én is azok közé tartozom, akik szeretnék ha változás lenne, mert rá fér a változás a méhésztársadalomra. Elszaladt az idő egyes vezetők felett, (békében dicsőségben) de be kell ismerni, lépést kel tartani a felgyorsult világgal, életünkkel.
A Méhészet újságban sem hordó szónokokra lenne szükség, hanem arra hogy mint a regnáló vezetők, korrekt igazi hamisítatlan, méhész érdek-képviseleti programokkal álljanak elő, amivel a tagságot meg tudják tartani. Észrevételem; ha egy évvel ezelőtt kezdték volna akkor is késő lenne.
Ehez annak idején, 2013-ban az elnök tett egy félreérthető próbálkozást, amit talán mi értettünk félre. Azt hittük, hogy kíváncsiak a méhészek véleményére, bevonnak a problémáink megoldásába. De nem így volt. Sajnálom őszintén.
Azt is sajnálom, hogy ezeknek a vezetőknek sikerült elhitetni jó pár méhésszel, hogy a KCS csupa rossz, hazug, akadékoskodó emberekből áll. De szerintem ugyan annyian amennyien elhitték ezt, annyian gondolják ennek ellenkezőjét rólunk. És ennek szívből örülök. Soha semmi nem ment volna el a végsőkig, ha meghallgatnak, és legalább úgy tesznek mintha elfogadnák a véleményünket, észrevételeinket.
Egy szó mint száz, nagyon jó lenne ha nem fajulna el személyeskedésig a választási kampány, mert az senkinek nem jó. Főként nem a méhészeknek. A méhészek OMME-t akarnak, erről már döntöttek 30 éve is.
A méhészeknek jó vezető kell, és a mostani nem nevezhető annak!

Üdvözlettel: Elekes László