Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.

• 745 válasz
  • 412112 megtekintés
*

FInta

• *
  • 23
Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #525 Dátum: 2016. Március 07. 21:07 »
Na akkor itt jön a 100Ft-os kérdés:

Kik azok a cégek, akik nem tagjai a Magyar Mézkereskedők és Mézcsomagolók Egyesülete-nek??

Ezt tudja valaki?

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #526 Dátum: 2016. Március 07. 21:12 »
QUQURIQ !!!

Annyit tudok, hogy Szeremlére vannak bejegyezve.
Biztos, hogy nem minden kereskedő van benne!

Kiskakas

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #527 Dátum: 2016. Március 07. 21:19 »
QUQURIQ !!!

Nézzétek csak mit kapirgáltam?

A mézkereskedők önként változtatnak a jelölésen

Kategória: Mezőgazdaság
    Megjelent: 2016. március 07.

A Magyar Mézkereskedők és Mézcsomagolók Egyesülete, a Magyar Élelmiszerkönyv megengedőbb előírásaitól függetlenül az eddigieknél pontosabban feltüntetik a méz származási helyét a címkén – közölte az egyesület.

Az egyesület – amelynek tagjai a magyarországi, mézkereskedelemmel foglalkozó vállalkozások árbevételének több mint 80 százalékát adják – elismerik a mézfogyasztók jogos igényét arra, hogy megismerjék a méz termelési helyét, és ezzel a lépéssel követendő példát kívánnak mutatni – áll a közleményben. Az egyesület tagjai tehát a jövőben a méz címkéjé minden esetben feltüntetik a méz eredetét, a származási ország(ok) nevének megjelölésével. Lényeges változás, hogy ezután nem használják a jogszabály által megengedett, de a fogyasztók által méltán kritizált  „EU-országok mézkeveréke”, „nem EU-országok mézkeveréke”, „EU- és nem EU-országok mézkeveréke” megjelöléseket.

A közleményben szerepel az is, hogy a Központi Statisztikai Hivatal kimutatása szerint 2015 év összes mézimportja 1591 tonna volt. Kínai eredetű mézet 2015. október óta az egyesület tagjai nem vásárolnak – hangsúlyozzák. Közlik azt is, hogy az Ukrajnából érkező 904 tonna mézből tagjaik összesen 20 tonnát vásároltak.

Kiskakas

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #528 Dátum: 2016. Március 08. 07:23 »
Miután eladhatatlanná vált a rossz híre alapján a kínai. De tavaly azért elég tetemes mennyiséget hoztak be, illett ezt nyilatkozni.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #529 Dátum: 2016. Március 08. 16:09 »
Az a kereskedő aki az Ukrán akácmézet árusítja Magyarországon annak kötelessége lett volna az Eu és Eu-n kívüli keverék jelzéssel illetni a mézét.
A Magyar Mézkereskedők és Mézcsomagolók Egyesülete nyilatkozatával beszűkült a kör, hogy mégis ki hozhatta be a 800 tonna (Geddekasnak üzenem: nem kg) "magyar akácmézet". A Takács nem volt, mert ő a szívére tett kézzel kijelentette, hogy ebben a kérdésben tiszta, akkor már csak ketten lehetnek...

« Válasz #530 Dátum: 2016. Március 08. 16:29 »
Ebben a percben olvastam a zöld fórumon, hogy a belépett a MMME-be mindenki a Takácson kívül.
Ferenc, remélem olvassa a fórumot, és rájött, hogy tudjuk: hazudott a méhészeknek.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #531 Dátum: 2016. Március 08. 16:59 »
Miről?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #532 Dátum: 2016. Március 08. 17:03 »
Takács érdekeltség hozta be a nyolcszáznyolcvannégy tonna ukrán mézet.

« Válasz #533 Dátum: 2016. Március 08. 17:05 »
Lilahagyma!
Úgy tudom már fel is jelentette azokat akik ezt állítják róla, erről már itt is olvashattál.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #534 Dátum: 2016. Március 08. 17:11 »
Ezek szerint Takács azt állítja, hogy nem az Ő érdekeltségei révén került Magyarországra ukrán méz. Ha nem Ő és nem a MMME tagjai, akkor ki? Merthogy a statisztikában szerepel.

« Válasz #535 Dátum: 2016. Március 08. 17:42 »
Sziasztok!
Beszéltem ma az OMME ügyvezetőjével, Mészáros Józseffel.
Kérdeztem tőle, hogy megkapta-e a levelemet, melyet mellékelve neki is elküldtem, címzettje Dr.Ludányi István.
Megkapta, és továbbította főszerkesztő Úrnak.
Felhívtam Ludányi doktort is.
Kérdeztem tőle, hogy írhatjuk e a cikket?
Mondta, hogy nagyon furcsállja, hogy több aláíró is van.
Válaszom, hogy persze, mert Petrus Lajos az elnök, Csonka Imre a rendező, én meg az vagyok aki.
Azt mondta rengeteg a dolga majd válaszolni fog.
Erre azt kérdeztem, írhatjuk a cikket, lapzárta előtt kapok még választ?
Azt mondta, fogok válaszolni.
Én erre, ismét megkérdeztem, hogy remélem nem április 1-én!
Á,á, dehogy.
Tudjátok a cikkben Ludányi doktor, Bross Pétert bolondnak nevezi.
A kérdésemben a dátum erre utalt.
Nekem az a maszek véleményem, hogy addig lesz főszerkesztő Ludányi amíg én ebbe az újságba nem írok.
Megtiltja neki a cikket dr.Cserényi Péter.
Fel van nekik adva a lecke, de érezhetően gyűlöl a főszerkesztő úr.
Ezt már két éve is megtapasztaltam tőle, amikor az év méhésze pályázaton indultam, és ő volt az egyik bíráló.
Első kérdése az volt miért utálom a jelenlegi OMME vezetést?
Azt gondoltam a méhészetem, és a méz, méhészeti termékeim fogja a zsűrit érdekelni, hiszen ez volt a pályázati kiírásbán.
Gondolom főszerkesztő úr ezt nem olvasta.
Így "teljesen függetlenül" tudott dönteni.
Az egész OMME egy kuple...nem folytatom.
Én legszívesebben Ludányi ellen etikai vizsgálatot indíttatnék, és még arra is van remény, hogy Rádi Tibor vizsgálja.
Pedig mennyire mondta, hogy már a napokat is számolja, nem indul az ETB elnökségért.
Az én ügyemet legalább le tudja zárni.
Nagyernyei Attila

« Válasz #536 Dátum: 2016. Március 08. 19:29 »
Ugy tunik hogy ez a kellemetlen "ukran mez" tema szepen le lett keverve. ;D

« Válasz #537 Dátum: 2016. Március 08. 19:42 »
Attól függ kinek kellemetlen.
Mivel tudjuk, hogy Cserényi szerint Bross Péter, Takács Ferenc fia, tehát Péter apucija Takács, azóta nyomjátok.
Nekem momentán uncsi, mivel a kereskedés szabadon gyakorolható.
Az irigység meg egy elég nagy testi, szellemi romboló.
Mindenki fölött másfél méter föld lesz, oda még senki nem vitte a vagyonát.
Próbálj üzletrészt vásárolni az Aranynektárban Jaden Korr, de akkor válts stílust, mert Takács nem szereti azokat akik valótlanságokat állítanak róla.
Egyébként miért nem kérdezed meg őt, mindenkinek szívesen válaszol, még Cserényinek is.
Az Aranynektár mézüzembe kérhetsz látogatást, mindent megmutatnak.
Mondj még egy magyar mézüzemet ahova hívnak, hogy nézz körül.
Az előítélet, a fals információk nagyon működnek a magyar társadalomban.
Ismét szerettem volna jelenlegi vezetés stílusát egy politikai párthoz hasonlítani, de nem teszem!
Nem teszem, mert kampány van.
Ezért az összeesküvés elméletet Bross lejáratására dolgozták ki, és ezt ellopták, lemásolták egy párttól.
Működik?
Te már beszoptad Jaden Korr.
Én meg nem.
Az állás X.
Nagyernyei Attila

*

Nb18

• 797
« Válasz #538 Dátum: 2016. Március 08. 20:51 »
Sziasztok!

Üzletpolitikai és kereskedelmi laikusként csak egy dolgot jegyeznék meg. Ukrajnából bekerült pár száz tonna (akár a mi mézünkkel vetekedő minőségű) méz. A Távol keletről bejött több tízezer tonna méznek titulált fos. Szerény véleményem szerint aki ezek között párhuzamot von, az kissé árnyékra vetődik.
Persze az lenne a legjobb, ha a hazai boltok polcain csak és kizárólag hazai méz lenne (ez vonatkozik gyakorlatilag az összes élelmiszerre) de azért a két dolog nem ugyanaz....
Ez pedig, hogy Takácsot mindenféle bizonyíték nélkül kapcsolatba hozzák százféle sötét ügylettel csak és kizárólag a rágalmazókat jellemzi!

Nb18

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #539 Dátum: 2016. Március 08. 20:54 »
A közel 20 éves egyesületi vezetői tapasztalataim azt mutatják, hogy akkor sikeres az egyesületi munka, ha mind a gazdasági szereplőktől, mind pedig a államhatalmi tényezőktől egyenlő távolságot tart a szervezet vezetése. Soha nem vádoltak meg még engem azzal, hogy ezt a szabályt megsértettem volna.

Az OMME vezetése is így kell viselkedjen!

A megfelelő távolságtartás csak akkor működik, ha
1.
nem fikázzuk le érdemtelenül, alapos ok nélkül egyik szereplőt se.
2.
Sérelmeket soha nem raktározunk és nem emelegetünk fel senki felé.
3.
Ami jót tettünk, elértünk, azt soha nem szabad elfelejteni, sőt mindig emlegetni kell! Sőt mindazokat meg kell mindig említeni, dicsérni, akik abban a jó eredményhez vezető munkában résztvettek.
4.
Mindig minden ágazati szereplővel éreztetni kell, hogy nekünk önálló értékünk, érdekünk és véleményünk van, nem vagyunk kiszolgáltatva sem az államhatalomnak, sem a gazdasági szereplőknek.
5.
Mindig minden ágazati szereplővel éreztetnünk kell, hogy a barátság és az ellenféli helyzet percről-percre változik vagyis nincs örök barátság és nincs örök ellenféli helyzet sem.

Nincs makulátlan államhatalmi szerv és nincs makulátlan gazdasági szereplő sem. Ha mi korrekten viselkedünk, akkor tisztul a terep. Ez a legfontosabb szerepünk valójában. Tisztán kell megfogalmazni érdekeinket, ahhoz következetesen kell ragaszkodni és akkor ehhez igazodik a környezetünk is. Tökéletes soha nem lesz, de rendezettebb, kiszámíthatóbb és sokkal elviselhetőbb viszont igen.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Március 08. 20:59 írta Geddekas »