Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1714961 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Gőzölgő
« Válasz #2580 Dátum: 2017. Április 16. 10:44 »
Most Bezzeg rúgott ki, mert nem oda való vagyok.
 Csak egy idézettel válaszolnék neki. Nem tudom miért, de ez ugrik be.

" Én szóra váltanám a gondolatot,
 De félek, hogy nem érdekel.
 Sajnos nem állnak össze a mondatok.
 Én nem ide jöttem,
 Nem ezt akartam,
 Reményt kaptam csak az útra,
 Én az örök átutazó,
 Azt, hogy minden bűnöm megbocsájtható.
Helló, Helló.
 Én a régi vagyok.
 Tévedésből jöttem a földre, és félek, hogy itt ragadok.
 Hiszed vagy sem,
 Egyszer hazajutok,
 Nem látsz majd többet,
 Hiányozni fogok."
« Utoljára szerkesztve: 2017. Április 16. 11:01 írta Vivaldi »

*

oszkár

• 1226
« Válasz #2581 Dátum: 2017. Április 16. 11:51 »
E
« Utoljára szerkesztve: 2019. Szeptember 23. 15:04 írta oszkár »

*

oszkár

• 1226
« Válasz #2582 Dátum: 2017. Április 16. 11:54 »
E
« Utoljára szerkesztve: 2019. Szeptember 23. 15:05 írta oszkár »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2583 Dátum: 2017. Április 16. 12:14 »
Idézet
Egy kicsit túl lőttél a célon szerintem. A mínuszos költségvetést a küldöttek hagyták jóvá még tavaly ha jól emlékszem amit még a Mészáros klán készített.

Igen, sőt dr. Mészáros László volt a levezető elnök is. Sajnos Bross Péter nem ismerte fel, hogy neki az őszi küldöttgyűlésre egy új költségvetést kellett volna beterjesztenie. Hiszen az alapszabályban nincs is arra szabály, hogy lehet-e bármiben, akár egyetlen fillérben is eltérni az elfogadott költségvetéstől. Márpedig, ha nincs rá szabály, akkor nem lehet.

Idézet
Jelen időben is ott vannak, ráadásul többségben ezek az emberek.

Remélhetőleg nem a választási ciklus végéig. Van három elnökségi tag, akiknek az összeférhetetlensége egyértelmű.

Idézet
Bross észre sem fogja venni és vagy inkább nem tud ellene tenni és kicsinálják mert ellehetetlenítik a munkáját.

Szerintem pontosan látja. Sajnos kiegyezésre és restaurációra törekedett, és ennek olyan ára van, amilyenre ő se gondolt.

Idézet
No ezen pénz és pozíció hajszoló embereket kell eltüntetni a "vezetésből", hogy érdemi eredményt lehessen felmutatni bármilyen téren.

Egyetértek.

Idézet
Szerintem az említett társaság szívesen asszisztál a visszahívó kezdeményezésed mögé bújva.

Egyetértek.

Idézet
Ha már váltani szeretnél tedd ezt úgy, hogy minden vezetőt hívj vissza .

Logikus. Egyetértek.

Idézet
Sok mindenben nem értek egyet Brossal, mégsem látom okát a leváltásának egyenlőre mert csak azoknak öntesz tápot akik a jelenlegi helyzetért a legnagyobb felelősek.

Egyetértek.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2584 Dátum: 2017. Április 16. 14:15 »
És az idézete?  "Tükörbe nézünk,de önmagunkba soha" mindig más a hibás,mindig más ostoba. Ez nem jutott eszedbe?
 Ez is Ákos.

Oszikám./ A macskámat ugyan így hívják, de tényleg./
 Miért is kéne nekem tükörbe néznem. Csak nem azt fájlalod, hogy zavarom valakiknek a köreit.
Mert ugye miről is van szó. Leegyszerűsítve nem másról, mint, hogy ki, kinek okoz kárt. No most akkor ugye elmondanám, hogy ott fönn ti sokkal nagyobb károkat okoztok, csak elvárnátok a politikai korrekséget a néptől, meg tőlem is, hogy még szóvá se tegyük. Mert ugye más kárt én nem tudok okozni. Ez meg olyan mint a falra hányt borsó. Jót röhögtök rajtam.
 A korektség alapvető kívánalma, hogy a nagy problémákról, még csak ne is beszéljünk. Már pedig itt alapvető morális problémák is kezdenek felvetődni látszani. De ott fent az az érdek, hogy minden legyen úgy ahogy volt. A langyos álló pocsojában, csak meg van nektek aminek meg kell lenni. Néhány kis meztelen csiga, meg hal, mint a Gollamnak a gyűrűk urában. Ő se halt éhen, de amiből itt is, jól eléldegélnek egyesek.
Oszikám barátom, tudom, hogy nem szeretsz, de nem szerethet mindenki, mondá a Lokomotív GT valahai dalában. Talán akkor jobban meg lennék ijedve, ha mindenki szeretne. Van aki szeret, meg van aki meg nem, ezért nékem nincsenek álmatlan északáim.
 De, én látod beszélhetek. A béka segge alatti létnek van egy előnye, innen nincs lejjebb, még belémkötni is nehéz, ezért nyugodtan kinyithatja az ember a száját, anélkül, hogy bármit is a szemére vethetnének. Már mint, hogy ő is azt csinálta, meg ezt, meg amazt. Mit beszél.
Nézd arany barátom Oszikám, / jut is eszembe meg is simogatom, itt fekszik mellettem, és szuszog/ nékem a tükröm tiszta. Szegény vagyok, de becsületes. Meg lehet azért vagyok becsületes, mert valahogy engem senki nem akar korrumpálni, talán mert a béka segge alól nem látszom ki. A fene vigye el.
 Így aztán marad nékem a becsület, ha kell ha nem, ez van.
 De ha tudnál olyat, aki jól meg korrumpálna valamivel, szóljál már légyszives.
Ja a címem: Szénégető. Patak, a Béka segge alatt.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Április 16. 14:28 írta Vivaldi »

*

oszkár

• 1226
« Válasz #2585 Dátum: 2017. Április 16. 14:56 »
E
« Utoljára szerkesztve: 2019. Szeptember 23. 15:07 írta oszkár »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2586 Dátum: 2017. Április 19. 22:19 »
Bocsáss meg. Ha Olvastam nevű választott tisztségviselő is kapna egy dorgálást, akkor magamra veszem a kritikát.

Úgy látom, hogy se Kiváncsi, se Olvastam nem tudott hozzászólni a szövetséggé alakítás gondolatához. Szerintem elemzés ebben az ügyben eddig nem történt. Vagy ha történt, akkor nagyon nagy a baj azok fejében, akik még ennek tudatában mondja azt amit mond.

Kedves Barátocskám!

E a baj veled! Mindíg másra kened a dolgokat!
Április 17-én szóltam bele először, akkor már régen itt vitáztál. Én nem tudok máshova írni, ha arra nyomok, hogy idézet. Hogyan írjak máshova, ha nem ott van a előzmény?

Csakhogy Te mindenhonnan ugyanoda kanyarodsz!

Mindenki monggyon le, egyedül a Csuja okos, meg még időnként mások. De azok se sokáig, csak addíg, amíg pont azt mondják, amire gondolsz!!!

A hangnemet is te kezdted, mert vagy setét vagy, vagy ........., azaz................ vagy!
Megvan hol folytassátok!
A Gőzölgőben!
Nagyernyei Attila
Klubvezető

Idézet
Hogyan írjak máshova, ha nem ott van a előzmény?
Már bocsánat, de erre találták ki a ctrl copy-t.

Idézet
Mindenki monggyon le
Hol írtam ilyet? Szerintem sehol.
Lemondani csak Önként lehet. No, de ha nincs annyi vér a pucájába, hogy ezt megtegye, akkor nem történik meg. Aki összeférhetetlenségi szabályokat súlyosan megsérti, az megteheti hogy lemond, hogy az önmagára nézve nagyobb bajokat elkerülje.

Idézet
A hangnemet is te kezdted, mert vagy setét vagy, vagy ........., azaz................ vagy!
Ja. És ezzel mi a probléma? Fogalmazzak árnyaltabban? Minek? Hogy kevésbé legyen érthető? Más következtetést akkor se lehet levonni. Te tudnál?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2587 Dátum: 2017. Április 23. 11:54 »
Geddekas! Nem a Gőzölgő-ben levő cikkedre válaszolok, másik cikkre, de szerintem itt a helye. Néha olyan felvilágosult, szakmaias, lényeges, gyakorlati kérdéseket írsz, teljes igazságokkal,  amivel teljes mértékben egyetértek.  Néha ennek pont az ellenkezőjét, légből kapottakat, hibás következtetéseket írsz, mintha nem is Te írnád. Hogy lehet ilyen kettősséggel állástfoglalni? Erre nem is tudom mit írjak? Talán ha reálisan néznénk a dolgokat és nem ennyire elfogultan?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2588 Dátum: 2017. Április 23. 12:33 »
Akkor most éppen mi a helyzet?

Virágzik a repce. Permeteznek a gazdák. Mit csinál az OMME?

No ebből lehet látni, hogy az OMME nem azt csinálja ami a dolga lenne. Miközben rágja a gittet álságos témákkal, felszedik választott tisztségviselőink a díjazást. A méhész kínjában növeli a méhállományt. Az OMME bevétele családlétszám arányosan nő, a miniszter Gyönyörű statisztikai kimutatásokat lát. A méhész meg egyre szegényebb.

Ha meg számonkérem akkor mit kapok OLVASTAM nevű választott tisztségviselő társunktól? Magyarázkodást, hogy mit miért nem lehet mecsinálni. Ja, kérem. Ilyet lehet írni kis gondolkodás után. Nekünk eredményre van szükségünk, nem magyarázkodásra.

« Válasz #2589 Dátum: 2017. Április 23. 21:09 »
Akkor most éppen mi a helyzet?

Virágzik a repce. Permeteznek a gazdák. Mit csinál az OMME?

No ebből lehet látni, hogy az OMME nem azt csinálja ami a dolga lenne. Miközben rágja a gittet álságos témákkal, felszedik választott tisztségviselőink a díjazást. A méhész kínjában növeli a méhállományt. Az OMME bevétele családlétszám arányosan nő, a miniszter Gyönyörű statisztikai kimutatásokat lát. A méhész meg egyre szegényebb.

Ha meg számonkérem akkor mit kapok OLVASTAM nevű választott tisztségviselő társunktól? Magyarázkodást, hogy mit miért nem lehet mecsinálni. Ja, kérem. Ilyet lehet írni kis gondolkodás után. Nekünk eredményre van szükségünk, nem magyarázkodásra.

Te mit csináltál? Az egyesület tagokból áll. Bejelentetted a permetezést? Volt veszteséged rajta, Egyáltalán ki tudtak repülni nálatok?

Te ne kérj számon senkit, csak magadat. Magadban keresd a hibát. Tedd hozzá a magad tevékenységét, és húzd egyirányba a szekeret. A Csuját meg állítsd le, (ha letudod ötödik Sally) mert ő meg mindent kritizál, de mézet nem ad bevizsgálásra, és csak dumál. Nem csodálkoznék, ha nem lenne repcén. Ha meg ott van, akkor segít bekeverni a jelölésre nem kötelezett szerekből hármat is a gazdának. De hogy még nem hallottam arról, hogy valamilyen bejelentést tett volna,...

Szóval Te mit csináltál? Honnan tudja az OMME, ha nálatok permeteznek? Mivel permeteznek? Betartják a szabályokat? Ha nem, hatósági ügy. Mi is a dolga az OMMÉ-nek a te méhhullásoddal?

« Válasz #2590 Dátum: 2017. Április 24. 07:16 »
Te mit csináltál? Az egyesület tagokból áll. Bejelentetted a permetezést? Volt veszteséged rajta, Egyáltalán ki tudtak repülni nálatok?

Te ne kérj számon senkit, csak magadat. Magadban keresd a hibát. Tedd hozzá a magad tevékenységét, és húzd egyirányba a szekeret. A Csuját meg állítsd le, (ha letudod ötödik Sally) mert ő meg mindent kritizál, de mézet nem ad bevizsgálásra, és csak dumál. Nem csodálkoznék, ha nem lenne repcén. Ha meg ott van, akkor segít bekeverni a jelölésre nem kötelezett szerekből hármat is a gazdának. De hogy még nem hallottam arról, hogy valamilyen bejelentést tett volna,...

Szóval Te mit csináltál? Honnan tudja az OMME, ha nálatok permeteznek? Mivel permeteznek? Betartják a szabályokat? Ha nem, hatósági ügy. Mi is a dolga az OMMÉ-nek a te méhhullásoddal?

Az OMME-nak semmi, de mivel egyesület, így nem is az egyéni károk utólagos, tűzoltás jellegű regisztrálása és a panaszkodás volna a feladata, hanem pl. egy olyan közös álláspont kialakítása és következetes képviselete, hogy ezek a károk meg se történhessenek. Az érdekképviselet szerintem arról szól, hogy elérje: minden érintett (méhész) érdekét képviselve beszüntessék (vagy ha van ilyen, elfogadható szintre korlátozzák) a mérgek kijuttatását, nem pedig arról, hogy elkönyvelje sokak kárát. Az elhullott méheket az OMME sem tudja feltámasztani.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Április 24. 16:35 írta Jam Clerk »
A méhek nem hazudnak.
Sem arról, hogy mivé kellene változtatnunk a környezetünket, sem arról, hogy végül mivé sikerül.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2591 Dátum: 2017. Április 24. 07:26 »
Olvastam!
Drága! Sőt igen drága Tisztségviselőm!

A méheim körül 5 km sugarú körben repce méhlegelő nincs szerencsére. Nem is ezért írtam. Hanem azokért a méhekért, méhészekért, akikért téged megválasztottunk, hogy te az Egyesületnek a tagjaiért, a méhésztársaidért, ne látszat tevékenységre fordítsd az energiádat, hanem az érdekeink védelmére.

Mit tettél a rovarölőszerek elleni küzdelemben az asztalunkra?

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2592 Dátum: 2017. Április 24. 13:26 »
Hajrá Csuja, csak így tovább.
Nekem már nem is kell fárasztanom magam az írással.
Azon gondolkodom, kit kéne még kizárni.......

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2593 Dátum: 2017. Április 25. 11:56 »
Baldavári hol van mostanában?
Őt nem akarják kizárni véletlenül?
Hát ha előjönne az igazságérzete..... Neki is.

*

főnix

• 104
« Válasz #2594 Dátum: 2017. Április 25. 19:13 »
...........

Az első és második csoport népesebb mint az utolsó, legalább is tapasztalatom szerint. De ugye ismervén azt a közmondást, miszerint "egy nagy fazék babba is elég egy kis darab sz@r," hogy ehetetlen legyen, meg bírják keseríteni a  röpkörzetükben méhészkedők életét.

De, a veszély nagysága eltörpül a "sok családos" méhészetek mellett akiknél egyáltalán nem lehet tudni, mi is van az állományukban. Papírok nélkül jönnek mennek, zárlatból be és zárlatból ki, stb. Engedély nélkül telepednek be bárhová, mindenféle méhész etika, és hatályos törvények ellenére. Hogy mindenre feltegyék a koronát, vagy inkább a hab a tortán, akácvirágzás alatt nagy mennyiségű cukor szirup bebetetését végzik, javítva ezzel a magyar méz hírnevét is. Ezek közül kiemelkedik egy ... kezdőbetűvel kezdődő nagy alföldi nagy méhész. gyakorlatilag a bab leves hasonlatnál maradva, ők a nagy tál babban, nagy darab szarok.

No most uraim, képzeljük el  , hogy a méhészet összes problémáját belesütjük egy pizzába. /elfelejtve az előbb említett kolosztrumot/ Egyik cikk sonkás, a másik sajtos stb. Különböző cikkelyekben különböző problémák vannak. Vegyük úgy arra vagyunk itélve, hogy az említet pizzát vagy megesszük, vagy éhen veszünk. Az omme most ezzel úgy van, hogy tudja, hogy egyszer valamikor el kéne kezdeni enni, de csak körbe körbe jár, és szagolgatja, hogy vajon hol kezdje. És oda megy ahol a leghidegebb a pizza és könnyen emeészthető. Pedig ha valóban meg akarja enni a pizzát, azt is meg kell enni neki ami majd megüli a gyomrát.

Kedves Zoli!

Nem modom, hogy mondanivalódból semmivel nem értenék egyet, hordoz némi igazságot is a hozzászólásod. Ennek ellenére esmeg ellent kell mondjak neked, miként tettem azt anno 2013. tájékán a Méhész fórumon, mert az egyébként rendkívül szemléletes hasonlatodat ismét elrontod egy rossz fogalom-használattal. Nincs azzal baj, ha valamit "sz@rnak" titulálsz, az ellen sincs kifogásom, ha bárkit is "sz@revőként" aposztrofálsz, ám rá szeretnék mutatni, hogy ha idegen nyelvű kifejezést használsz, tedd azt helyesen és értelmesen, mert ellenkező esetben kinevetteted magad, mint tette egykor a jó Geddekas ezen a fórumon (is): Gőzölgő #1108 válasz, 2016. jan. 16. 20:30

Nos, te ismételten a "kolosztrum" rágásáról értekezel, mint egykoron. Ne tedd, az mást jelent. Nem ragozom tovább, inkább idézem az akkori polémiánkat. Ideje lenne rendet raknod a fogalmak között...:
http://meheszforum.hu/forum/viewtopic.php?f=11&t=73&p=97832&hilit=kolusztrum#p97832

Egykor példát mutattam a helyes topic-választásról is. Most is ezt teszem, megkímélve a Szakma-politikát ezen aprócska, ám mégis fontos helyreigazítástól...
« Utoljára szerkesztve: 2017. Április 25. 19:31 írta főnix »