Lilahagyma!
Azt gondolom tudod, hogy a neonikotinoidok témába már jó régóta beleástam magam.
Nagyon figyeltem arra, hogy mindig a gyakorlati oldaláról közelítsem meg a neokat.
Az első ez irányú tevékenységem az volt, hogy Tengelicről elhoztam egy Gauchoval csávázott napraforgó vetőmagos zsákot, és kiszögeltem az OMME pincéjének falára.
Pirossal aláírtam, hogy ez lesz a magyar méhészek veszte!
Bross levetette, hogy ne csináljam a tüzet, akkor még ő sem értett velem egyet.
Teltek, múltak az idők, és volt aki felfigyelt egyéni akciómra, és teletömött külföldi szakirodalommal, vizsgálati anyagokkal, valamint Dr.Fendrik Pétertől is sokat tanulhattam.
Egyre jobban érdekelt a téma, majd előadónak is felkértek.
Szégyellem magam, hogy akkor még szaktanácsadóként nem fogalmaztam olyan kritikusan, mert "főnököm" volt mellettem a másik előadó.
Ma már simán, kendőzetlenül merek beszélni ezekről a dolgokról, különösen azóta, hogy nyolc ország szakembereit volt szerencsém ebben a témakörben meghallgatni.
Az egyik belga neves szakember, hajnalig tartó horrorfilmbe illő előadása után, (Bross fordított) végleg rádöbbentem, hogy az OMME kész átverést hajt végre!
Katasztrófa az egész monitoring.
Tudod mit mondott rájuk az egyik legnagyobb európai méhész?
"Kőbaltával járó szakbarbárok."
Ezt az egyik küldöttgyűlésen fel is olvastam, gondolhatod majdnem nekem ugrott Cserényi doki.
Akkor (még) szaktanácsadó voltam.
Lilahagyma!
Szívesen figyelmedbe ajánlom a guttációs cseppekben rejlő tudományos kutatási eredményeket.
Ha ilyeneket írogatsz nekem, hogy felszíni pocsolyákból miért lehet még délelőtt 10 órakor is kimutatni, ehhez nincs mit hozzáfűznöm.
Vagyis annyit, hogy délelőtt 10 órakor már nincs guttációs csepp, tehát nincs mit vizsgálni!
Az OMME "szakmai" gárdájától kérdezd már meg, hogy vizsgáltak e guttációs cseppeket?
Először magyarázd el nekik, hogy azt a növény levelének fonákján keresgessék, mert a színén lévő harmatcseppek nem azok.
De itt befejeztem, mert nem kívánom felzaklatni, a sarlatánokon magam.
Téged meg nehogy ilyen felszíni pocsolyából nyert vízzel locsoljanak, mert akkor ki sem fogsz kelni.

Üdvözlettel:Nagyernyei Attila