Sziasztok!
Jönnek a hírek a méhmérgezésekről.
A napraforgón ismét sokfelé komoly méhcsalád-népesség veszteséget jelentenek a méhészek.
Az ország minden tájáról beszámolnak arról, hogy eltűnnek a napraforgón a méhek.
Az eset pikantériája, hogy most azt csicsergik a verebek (kiskakasunk híján), hogy az OMME elnökének méhészetét is kár érte.(nem vagyok kárörvendő)
A szárnysegéd szaladt is ám sebtiben, de szakszerűen mintát még mindig nem tudnak venni!
Pedig képzeljétek, "csak" egy ártalmatlan gombaölővel permetezték a táblát ahova a prominens személyek lepakoltak.
Mennek majd a találgatások mi lehet a gond.
A megoldás ettől sokkal egyszerűbb, és találgatni sem kell.
Olvassátok el Dr.Békési Lázló cikkét a méhészetben,amiből kiderül, hogy mennyi idő kell a neonikotinoidok lebomlásához.
És ha ugyan ezt a táblát egy bejelentési kötelezettség alá nem tartozó gombaölővel kezelik, a két hatás (szinergens) összeadódik, és méhgyilkos szerré válik.
Tíz éve ezt pofázom, és mi erre a reakció?
Sok fantasztikus könyvet olvashattam gyerekkoromban.
Ha nem vennétek észre Magyarországon élünk.
Mindent tiltanak, és mégis mindent szert (technológiát) használnak!
Éppen az OMME honlapján hívják fel a veszélyre a figyelmet!
Csak emlékeztetőül az OMME honlap nyitó oldaláról:
"Értesítés neonikotioniddal csávázott napraforgó területekről"
Visszanyalt a fagyi?
Mégis csak veszélyesek a neok?
Én nem állítom 100% biztonsággal, hogy most is a neo. a ludas, de a tünetek nagyon arra utalnak.
Lehet, hogy testközelből megtapasztalhatták az OMME urai amiről már 10 éve tudunk?
A gond az, hogy a mai napon vett minták is katasztrofálisan szakmaiatlanok, az EU-ban elfogadott mintavételi technológiához semmi köze nincs.
Le kéne az OMME gőgös urainak ülni az előttük fényévnyire járó szakemberekkel, és kikérni a véleményüket, és a szabályos mintavételi technológiát, ami rém egyszerű, viszont rémisztő ez az arrogancia, az elutasító hozzáállásuk.
Hiába aki okos, és mindent tud annak nem kell tanulnia.
Én olyan emberekkel még soha nem találkoztam akik mindent tudnak, egyedül az OMME szakmai galerije.
Ők mindent tudók, de nem mindenhatók!
Addig vaktölténnyel lövöldöznek amíg nem tanulják meg a szabályos mintavételt, pedig a helyzet éles.
Ezzel a "mezei mintavétellel" csoda lenne ha kiderülne valami, de mivel a "Főnök" méhei is kárt szenvedtek, így van rá remény.
Egy nagyon csalafinta összetett dologról van szó, amit a Greenpeace szakemberei, a francia-belga méhészek már rég megoldottak, az OMME-nak nem fog menni azt borítékolom.
Majd készül egy vizsgálati jegyzőkönyv, aminek a valósághoz nem sok köze lesz?
Jordán úrék még ügyeletet sem tartanak a NÉBIH-nél, mert az illetékes éppen nyaralni volt?
Örülök, hogy nem vagyok szaktanácsadó, mert a 8 és fél év küzdelem, az örökös KUSS a témában már uncsi volt.
A szemem előtt ürültek ki a méhészek kaptárai, de az OMME "szakemberei" azt nyilatkozták, hogy a méhmérgezések és a csávázó szerek használata között nem mutatható ki összefüggés.
Akkor most mit fognak keresni?
Ajánlanék egy jó labort, és egy olyan szakembert, aki végre szabályosan tud mintát venni,holnap reggelre minden kiderülne.
Nagyernyei Attila