Hát, én nem akarok ebbe bele folyni, de én úgy tudom a szaktanácsadó a gazdasági kamarához tartozik neki a munkatársa, és az, hogy Fekete Józsi az omme általános elnökhelyettese az az ő omméban végzett munkájának köszönhető. Én emlékszem már réges rég szívügye, még akkor amikor valóban csak tagdíjat fizettünk és semmit nem kaptunk érte, ő sem. Már akkor az omméban dolgozott társadalmi munkában, amikor itt a legtöbben még azt sem tudták, hogy van ilyen.
Másrészt ő a Nógrád megyei szaktanácsadó. Ez ügyben nekünk van jogunk megbírálni Nógrád megyeieknek.
Valamennyire nekem is tisztem ez, ezért én a többiek nevében kijelentem, hogy a Józsi, segítőkész, és nem sorolom, mert nem szeretek senkit szembe dicsérgetni, de ha nekünk megfelel, akkor megfelel. Azt hiszem ehhez semmi köze más megyeieknek.
Az omme az ugye bárhogy is nézzük az meg csak egy egyesület. Nyilván nekem nekünk nagyon jó, hogy ott van, és szerintem meg is érdemeljük, a Nógrádi omme tagok, és a méhészek számát tekintve is.
Csak kiemelném, hogy most is csak ő áll veletek szóba a vezetőségből.
Hogy aztán ott az általam beláthatatlan omme magasságokban minek választják, vagy választják e valaminek, azt mi innen főleg Nógrádban a béka segge alatt lévő tagok már befolyásolni nem tudjuk. Tehát azt ott tudják legjobban. Én innen úgy látom, hogy mint általános elnökhelyettes helyt állt, akkor is amikor nem volt elnök.
Én úgy gondolom, hogy ez a vélemény , nyilván nem mentes egy kis elfogultságtól sem, de az igazsághoz jóval közelebb áll mint az elfogultsághoz.
No most. talán azért arra felhívnám a figyelmeteket, hogy talán nem kéne nyomban lebunkózni azt, aki véletlenül valamilyen kommunikációs csatornát meg akar nyitni, megtámadni, kizsigerelni a szerencsétlent. Jó lenne nektek is bármennyire is utáljátok az ellen felet, némi toleranciával viseltetni feléjük. Ugyanis a realitás az, hogy nélkülük nincs omme akárhogy is próbálnátok eltüntetni őket a föld szinéről, meg fordítva. Uraim, egyszerűen nincs más út, mintha egymással beszélni kezdtek. Úgy látszik erre rajtam kívül nem jött még rá senki.
Legutoljára mintegy utóiratként.
Én, kijelentem, hogy a gyógyszer-cukor támogatáson kívül egyetlen fillért se vettem fel az omme-ből, és megalázónak tartom azt ahogy a régi tagokkal bánik az a valaki aki ezt kitalálta. A világon még egy ilyen pályázati rendszer nem létezik, akár teszik ez az elosztónak akár nem. /Csak név nélkül, mert elképzelni sem tudom, hogy hol osztják el és kik ezek/. Tehát teljesen személyektől elvontan elmondom, hogy ez az eljárás ami mint mondtam az 1800-as években volt divat Amerikában a nyugat meghódításakor, még a korrupció gyanúját is felvetheti a tagság nézőpontjából, mert átláthatatlan általunk, teszik ez vagy nem.