Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743441 megtekintés
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #1035 Dátum: 2015. Január 03. 11:20 »
Fekete József!

Sokan fognak tőled kérdezni,remélem győződ majd a válaszokat.
Többen írtunk a szakma politikában neked.

Csányi Antal

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1036 Dátum: 2015. Január 03. 14:42 »
Milyen jó, hogy visszatérünk 2013 október 11-re. Ez a nap határkő az OMME életében. Október 11-ről 12-re virradó éjszaka a legkárosabb folyamatokban született döntések éjszakája.

Tudjuk, hogy 2013 október 11-én mondta el dr. Ese Ferenc ügyvéd, hogy a közhasznúságnál is szigorúbb összeférhetetlenségi szabályokat kellene bevezetni az OMME-nél, mivel az OMME részt vesz az MMNP pénzeinek felhasználásával kapcsolatos döntések előkészítésében, meghozatalában.

2013 október 11-ről 12-re virradó éjszakán bontakozott ki teljességében az OMME mostani vezérkara a maga teljes valójában. Ekkor építették fel azt a stratégiát, ami mentén most is dolgoznak, és amiben az első komoly akadályt az idén szeptemberben érkezett bírói végzés jelentette.

Igen! Igaza van Fekete Józsefnek ő a hivatalos OMME IB ülésen nem vett részt 2013 október 11-én, de a nem hivatalos folytatáson viszont igen. És a lényeges döntések este 1/2 8 óra után születtek a szállodába, ahova viszont már Fekete József is hivatalos volt és teljes valóságában, sőt erős szellemi aktivitással rész vett a vacsorában az azt követő vitában és döntésekben. Ezt megerősítette Egyed Árpád is a másnapi Országos Vezetőségi ülésen. Akkor született végső döntés a kft elindításának hogyanját tekintve. Akkor született meg az a táblázat, amit az OV-n felvetített nekünk Egyed Árpád, sőt azon az éjszakán született döntés arra, hogy IB tag, és lehetőleg Egyed Árpád legyen az ügyvezető.

Fekete József még este a hivatalos IB ülés végére megérkezett és ott valóban emlegette a közhasznúság szükségességét, azonban éjszaka meggyőződött arról, hogy másnap az OMME OV ülésen már nem kell a közhasznúságot képviselnie. És láss csodát másnap már is nem képviselte az OMME OV ülés vitájában és szavazásában a közhasznúság szükségességét.

Viszont Csuja László akkor is egyértelműen a közhasznúságot képviselte, akkor is és azóta is.

Szerintem se Geddekasnak, se Csuja Lászlónak Fekete Józseffel szemben nincs miért bocsánatot kérnie, hiszen bár pontatlan volt, de a lényeget illetően mégis helytállóan fogalmazta meg Fekete József magatartását, aki saját egyesületében következetesen képviselte a közhasznúság szükségességét, de az OMME általános elnökhelyetteseként viszont - véleményem szerint - súlyosan káros folyamatokat hagyott jóvá, és segítette a káros folyamatok kibontakozását, fennmaradását.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Január 03. 15:08 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

atya

• 1043
« Válasz #1037 Dátum: 2015. Január 03. 19:56 »
Szia Vivaldi!

Hát, mindenki születik valahogy. Én úgy annyira a béka segge alatt vagyok, hogy engem nem is tudnak eltaposni, mert innen már nincs lejjebb.
 Eszköztámogatást eddig se kaptam, és ezután is meg leszek nélküle. Már bele se fogok, mert mire megvennék valamit addigra biztos elfogyna a pénz.
Ha nem kapok majd gyógyszer cukor támogatást, anélkül is meg leszek.................
Ép ezért nem is igen érdekel más mint az igazság. És azt képviselem akit itt senki, a mezei tagságot.

Boldog Új Évet Kívánok..............
.... A Magyar Méhészeti Nemzeti Program támogatásaihoz történő hozzájutás egyformán ad lehetőséget mindenkinek aki megfelel annak jogszabályi feltételeinek (még Vivaldi- Zoli méhésztársamnak is, aki nemcsak gyógyszer/cukor, hanem fűkasza támogatást is nyújtott be). ................

MOST HOGY IS VAN EZ??
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #1038 Dátum: 2015. Január 03. 20:56 »
Fekete Józsefnek!

Kedves Jóska Koma!

Szeretnék segíteni eligazodni itt a fórumon.
Nem csak a néhány százezer forintos gyógyszertámogatás MMNP-s pénz, hanem az elmúlt 10 év aránytalan szaktanácsadói díjazása is.Megfeledkezni egy ilyen 35-40 milliós tételről, az már a gátlástalanság kategóriáját meríti ki.
Főleg akkor ha a jövőbeni támogatásokat is veszélyezteti a korábbi összeférhetetlenség miatt.
Mégis milyen jogcímen került a szaktanácsadói díjazás kifizetésre, netalán önkormányzati szociális segélyként?
Nem kellene ilyen nyiltan is bolondnak nézni a tagságot.Ez nem a meheszforum.hu és főleg nem tükör a moderátor.
Csuja Lászlóval kapcsolatban szeretném megjegyezni, legalább a szaktanácsadók igy te is komám felzárkózhatnátok már a szintjére igazán. Ennyire teljesíthetetlen?? Nézzétek csak meg a publikációit! Fizetség nélkül éritek el az interneten. Amennyiben egy fillér szaktanácsadói díjazást sem vettél fel, én magam ütlek lovaggá. :-[

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1039 Dátum: 2015. Január 03. 22:16 »
Hát, én nem akarok ebbe bele folyni, de én úgy tudom a szaktanácsadó a gazdasági kamarához tartozik neki a munkatársa, és az, hogy Fekete Józsi az omme általános elnökhelyettese az az ő omméban végzett munkájának köszönhető. Én emlékszem már réges rég szívügye, még akkor amikor valóban csak tagdíjat fizettünk és semmit nem kaptunk érte, ő sem. Már akkor az omméban dolgozott társadalmi munkában, amikor itt a legtöbben még azt sem tudták, hogy van ilyen.
Másrészt ő a Nógrád megyei szaktanácsadó. Ez ügyben nekünk van jogunk megbírálni Nógrád megyeieknek.
Valamennyire nekem is tisztem ez, ezért én a többiek nevében kijelentem, hogy a Józsi, segítőkész, és nem sorolom, mert nem szeretek senkit szembe dicsérgetni, de ha nekünk megfelel, akkor megfelel. Azt hiszem ehhez semmi köze más megyeieknek.
Az omme az ugye bárhogy is nézzük az meg csak egy egyesület. Nyilván nekem nekünk nagyon jó, hogy ott van, és szerintem meg is érdemeljük, a Nógrádi omme tagok, és a méhészek számát tekintve is.
Csak kiemelném, hogy most is csak ő áll veletek szóba a vezetőségből.
Hogy aztán ott az általam beláthatatlan omme magasságokban minek választják, vagy választják e valaminek, azt mi innen főleg Nógrádban a béka segge alatt lévő tagok már befolyásolni nem tudjuk. Tehát azt ott tudják legjobban. Én innen úgy látom, hogy mint általános elnökhelyettes helyt állt, akkor is amikor nem volt elnök.
Én úgy gondolom, hogy ez a vélemény , nyilván nem mentes egy kis elfogultságtól sem, de az igazsághoz jóval közelebb áll mint az elfogultsághoz.
No most. talán azért arra felhívnám a figyelmeteket, hogy talán nem kéne nyomban lebunkózni azt, aki véletlenül valamilyen kommunikációs csatornát meg akar nyitni, megtámadni, kizsigerelni a szerencsétlent. Jó lenne nektek is bármennyire is utáljátok az ellen felet, némi toleranciával viseltetni feléjük. Ugyanis a realitás az, hogy nélkülük nincs omme akárhogy is próbálnátok eltüntetni őket a föld szinéről, meg fordítva. Uraim, egyszerűen nincs más út, mintha egymással beszélni kezdtek. Úgy látszik erre rajtam kívül nem jött még rá senki.

Legutoljára mintegy utóiratként.
Én, kijelentem, hogy a gyógyszer-cukor támogatáson kívül egyetlen fillért se vettem fel az omme-ből, és megalázónak tartom azt ahogy a régi tagokkal bánik az a valaki aki ezt kitalálta. A világon még egy ilyen pályázati rendszer nem létezik, akár teszik ez az elosztónak akár nem. /Csak név nélkül, mert elképzelni sem tudom, hogy hol osztják el és kik ezek/. Tehát teljesen személyektől elvontan elmondom, hogy ez az eljárás ami mint mondtam az 1800-as években volt divat Amerikában a nyugat meghódításakor, még a korrupció gyanúját is felvetheti  a tagság nézőpontjából, mert átláthatatlan általunk, teszik ez vagy nem.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Január 03. 22:23 írta Vivaldi »

*

kas62

• 146
« Válasz #1040 Dátum: 2015. Január 03. 22:32 »
Provokálsz és eljátszod az értetlent!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1041 Dátum: 2015. Január 03. 22:56 »
Figyelj tetszik ez nektek nem tetszik. Az, hogy szaktanácsadó valaki az a  kamara dolga. Ők ott alkalmazottak. Onnan kapnak fizetést is. És a  kamara elnöke vagy mi dönti el, hogy megfelelnek e vagy nem. Ehhez egyik vagy másik omme tagnak nincs semmi köze. Ez teljesen független az omme től. Most. Meg már két éve.
Az, hogy mi volt eddig, meg Bross alatt, azért meg támadhatnátok az összes szaktanácsadót, ha jól tudom még Attila is az volt. Ezek a dolgok amik az omme ban mentek Bross alatt, az is elérhetetlen magasságokban volt a tagoktól.
Az meg, hogy mi Nógrádiak hogyan itéljük meg a mi emberünket az meg a mi dolgunk. Ha másnak járt fizetés, mért ne járt volna a Józsinak is. Ennyi.
Ez meg nem is a Mészárosék sara, mert Bross alatt kezdték.
 De tudod mit? Én már tiszta hülye vagyok hozzá, meg nem is voltam soha olyan pozícióban, hogy legalább is bele lássak a dolgokba.
Mert akárhogy is de ha vissza gondolok, majdnem mindent amit most én nem tartok jónak, mellesleg inog tőle az omme is a szaktanácsadóktól az alapszabály, támogatások elosztásáig a Bross alatt találtak ki, és akkor kezdtek.
Üssétek egymást ahol tudjátok.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Január 03. 23:12 írta Vivaldi »

*

kas62

• 146
« Válasz #1042 Dátum: 2015. Január 03. 23:21 »
 ::)

« Válasz #1043 Dátum: 2015. Január 04. 00:10 »
Vivaldi!

Tényleg nem vagy képbe!
A szakikat a nemzeti programból fizetjük,Te is meg Én is.
Mit gondolsz kifizeti be azokat az adó forintokat.

Senki nem vonja kétségbe a azt,hogy a Józsi jó szaki,de
az OMME vezetői a főnökei a szakiknak,magyarul saját maga főnöke.
Nem érzed,hogy valami gázos így.

Te tényleg jó dolgokat is írsz,de alapvető tévedéseid vannak.
Tényleg nem bántani akarlak!
Nem úgy mint Te a Brosst!
Pedig a ti ügyetekben nem a Bross volt a hibás!

Csányi Antal

« Válasz #1044 Dátum: 2015. Január 04. 09:53 »
"Figyelj tetszik ez nektek nem tetszik. Az, hogy szaktanácsadó valaki az a  kamara dolga. Ők ott alkalmazottak. Onnan kapnak fizetést is. És a  kamara elnöke vagy mi dönti el, hogy megfelelnek e vagy nem. Ehhez egyik vagy másik omme tagnak nincs semmi köze. Ez teljesen független az omme től. Most. Meg már két éve."

Tisztelt Vivaldi!
Alapvető hiányosságok mutatkoznak a tájékozottságodban. Vagy nem figyelsz eléggé, vagy nem is akarod megérteni azt amiről itt már lassan másfél éve folyik a beszélgetés.
Több soron leírtam, hogy a szaktanácsadók az OMME-val kötik vállalkozói szerződéseiket, kivétel a vezető szaktanácsadó. Ő a nemzeti program szerint munkaszerződésben áll az OMME-val.
Fizetést és a munkájuk után járó összeget az OMME-tól kapják, mely összeget az  OMME hívhat le a nemzeti programból. Az OMME ezt az összeget bevételként és kiadásként is könyveli. Szerintem ez így egyszerű és világos. Azt hogy kiből lehet szaktanácsadó és megfelel e, az OMME szakmai elnökhelyettes vétójogával a vezetés dönti el. Tehát nem stimmel az, hogy független az OMME-tól. Aki ezt mondta neked az szándékosan félrevezetett, ha meg magadtól találtad ki akkor gyorsan felejtsd el. Ha így lenne akkor az azt jelentené, hogy az OMME elveszítette a NP- feletti koordinációs szerepét ami nagyon, nagyon gyors taglétszám csökkenéshez vezetne, de ez még nem következett be, de nincs kizárva, főleg így ebben az állapotban, hogy a vezetés elhazardírozta az egyesület közhasznúságát.

Üdv. jani bátya

« Válasz #1045 Dátum: 2015. Január 04. 09:58 »
Vivaldi ezt írta!

"Az, hogy mi volt eddig, meg Bross alatt, azért meg támadhatnátok az összes szaktanácsadót, ha jól tudom még Attila is az volt."

Az én vállalkozói díjazásom brutto 396.000 Ft volt! Nem kevés!
Ebből tankoltam, átlagban 2000-2.200 km-t! Fizettem a 27%-os ÁFÁ-t, nyugdíj, EÜ járulékot, iparűzési adót, nyereség adót, meg ki tudja még mit nem.
A könyvelőm szerint netto. 92.000 Ft maradt meg  átlagosan, havonta, ebből a tevékenységemből.
Én ezt elfogadtam, megfelelt.
Most a szakik bruttó "fizetése" 500.000 Ft., ami valójában a szerződésük alapján kapott vállalkozói díj.
Mindent maguk fizetnek ebből, most már a telefon költséget is, de ezt a MMNP-ban megtalálhatod, nyilvános adat.
A szaktanácsadói munkáról nem nyilatkozom, mert tőlem nem lenne etikus.
Jobbító szándékú javaslataim voltak, meg lennének, de mindig egy okoskodó majomnak tartottak (pedálgépnek) és valójában én ezt untam meg.
Volt még más is ami nem tetszett, de arról jobb ha nem írok.
Nekem is meg kell tanulnom egyet. Van amikor a hallgatás előrébb viszi a dolgot, mint a pofázás.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1046 Dátum: 2015. Január 04. 10:19 »
Közben jani bátya folytatta, ezt írja:

"Azt hogy kiből lehet szaktanácsadó és megfelel e, az OMME szakmai elnökhelyettes vétójogával a vezetés dönti el. "

Na most viszont nem kéne hallgatnom!

Tehát nem a helyi közösség, az adott megye méhészei javasolják ki legyen szaktanácsadó?
Ez az igazi antidemokratikus pofavizit!
Ebből nem kértem, ezért hagytam a francba az egészet!
Itt tetten érhető az arrogancia, a nyomásgyakorlás, az erőből való irányítás.
Beforradni látszó sebeimet szaggatod Jani bátya!
Az OMME egy erőszakos, pénzosztó, banki szolgáltatást végző, vállaltként működő valamilyen kreálmány, semmiképpen nem érdekvédő szervezet!
Miért nem kérik ki a méhészek nagy táborának véleményét, miért nincs egy szakmai csörte az indulók között?
Azért mert ez nem lényeges!
Jól üljél komám a szeren, soha nem legyen más véleményed, még ha méhgyilkos készítményeket is reklámozunk, csak az IB véleménye kaphat zöld utat, és fogd be szád.
Ez az általános "vezér elv", én ennek nem kívántam megfelelni.
Rögtön hozzáteszem, hogy a jelenlegi Tolna megyei szaktanácsadóval felhőtlen a kapcsolatom, sem ő sem én eddig nem tettünk egymásnak keresztbe, a fenti megjegyzésem nem róla szólt!!!!!!!!!
Ezt nyomatékosítanom kellett, a félreértések elkerülése végett.
Én az OMME-ban uralkodó általános szemléletről kívántam a saját véleményemet elmondani, lehet most kellett volna hallgatnom?
Talán nem jelentenek fel, úgy mint Csuját.
Nagyernyei Attila     

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1047 Dátum: 2015. Január 04. 10:44 »
QUQURIQ!!!

HŰ-HA Attila!
Most mérd meg a vérnyomásod!
Nem ér az egész ennyit!
Azért én a mindentudó Kiskakas is megerősítem az érdekes kinevezéseket!
Pl. Neveztek ki úgy szaktanácsadónak valakit, (tudom a nevét) aki még OMME tag sem volt!
Na ennyit a szakmai vezetésről…

Vivaldi!
Már ne is haragudjál, de a Nemzeti Program 2004 óta van!10 éve! Mint olvastam, Te is vettél fel EU-pénzt!
Ha már minket (régi) szakikat akarsz egyes dolgokról meggyőzni, legalább vegyed a fáradságot, nézzél tényeknek utána!
Ezek után most már meggyőződtem arról, hogy azért nem veszel támogatást, mert az alapvető, 10 éves dolgokkal sem vagy tisztában!
Ne fikázzad azokat a méhészeket, akár kezdőket is, hogy kinek milyen jogcímen jár, adható a NP-ből!
Itt a tél, az OMME honlapon az összes törvény megtalálható!
Gyűjtsed ki magadnak, fontossági sorrendben, hogy mit is kellene a méhészetedben fejleszteni.
A mézedért kapott összegből, meg az előfinanszírozást meg kell oldanod!
Ne csak magadra és a családodra gondoljál, hanem a méhecskéidre is!
Nem mindegy, hogy jó eszközökkel hamarabb végeztek, kíméletesebben a pörgetéssel, és nem pusztulnak a méhek, bele a pörgetőbe, a födelező állványon, a hordókba,és a kutatásról még nem is írtam. (most igen)!
Aki tud élni a NP lehetőséggel, éljen!
Egy percre sem vetem meg Cserényiéket, hogy mennyi mindent vettek!!!
Nagy méhészet, sok és modern eszköz kell!
Mindig is azok voltak a nagy méhészek, akik sok pénzt tudtak belefektetni, igaz azok is termelték a sok mézet, amiből azután be tudták fizetni az előfinanszírozást!
Ez így van rendjén!
Ne a sebeidet nyalogassad, tegyél érte, hogy Neked is könnyebb és gyorsabb legyen a munkád!

Egy Kiskakas az EU-ból!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1048 Dátum: 2015. Január 04. 10:55 »
Attila!

Biztos vagy te abban, hogy a mostani szaktanácsadó nem tett neked keresztbe? Nekem vannak más információim is ezek szerint, mint neked.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1049 Dátum: 2015. Január 04. 11:42 »
QUQURIQ!!!

HŰ-HA Attila!
Most mérd meg a vérnyomásod!
Nem ér az egész ennyit!
Azért én a mindentudó Kiskakas is megerősítem az érdekes kinevezéseket!
Pl. Neveztek ki úgy szaktanácsadónak valakit, (tudom a nevét) aki még OMME tag sem volt!
Na ennyit a szakmai vezetésről…

Vivaldi!
Már ne is haragudjál, de a Nemzeti Program 2004 óta van!10 éve! Mint olvastam, Te is vettél fel EU-pénzt!
Ha már minket (régi) szakikat akarsz egyes dolgokról meggyőzni, legalább vegyed a fáradságot, nézzél tényeknek utána!
Ezek után most már meggyőződtem arról, hogy azért nem veszel támogatást, mert az alapvető, 10 éves dolgokkal sem vagy tisztában!
Ne fikázzad azokat a méhészeket, akár kezdőket is, hogy kinek milyen jogcímen jár, adható a NP-ből!
Itt a tél, az OMME honlapon az összes törvény megtalálható!
Gyűjtsed ki magadnak, fontossági sorrendben, hogy mit is kellene a méhészetedben fejleszteni.
A mézedért kapott összegből, meg az előfinanszírozást meg kell oldanod!
Ne csak magadra és a családodra gondoljál, hanem a méhecskéidre is!
Nem mindegy, hogy jó eszközökkel hamarabb végeztek, kíméletesebben a pörgetéssel, és nem pusztulnak a méhek, bele a pörgetőbe, a födelező állványon, a hordókba,és a kutatásról még nem is írtam. (most igen)!
Aki tud élni a NP lehetőséggel, éljen!
Egy percre sem vetem meg Cserényiéket, hogy mennyi mindent vettek!!!
Nagy méhészet, sok és modern eszköz kell!
Mindig is azok voltak a nagy méhészek, akik sok pénzt tudtak belefektetni, igaz azok is termelték a sok mézet, amiből azután be tudták fizetni az előfinanszírozást!
Ez így van rendjén!
Ne a sebeidet nyalogassad, tegyél érte, hogy Neked is könnyebb és gyorsabb legyen a munkád!

Egy Kiskakas az EU-ból!

Vettem fel eu támogatást. És képzeld el az úgy jár, hogy ha van földed kapsz, ha nincs földed nem kapsz. Nekem van valamennyi, ezért kapok. Ha pedig még a gyógyszer cukor támogatást sem vehetném fel, már nem lennék omme tag.
De, most is kijelentem a gyengébbek kedvéért ötödször. Soha egy fillér eszköztámogatást nem kaptam még, pedig tudom hogy vannak akik ezen futtatták fel a méhészetüket. És ez a nagy pénz barátom.
Tehát megismétlem, a földalapúhoz semmi közötök.
De ha gondolod a gyógyszer cukor támogatást sem veszem fel ezek után. Csak befizetem a tagdíjat.
Egyébként az egész ami itt megy annyira elkeserítő, hogy ezzel normális ember nem is foglalkozna.
Negyedrészt pedig barátom nem tudom te ki vagy személy szerint, de már egy szer elmondtam mindkét csoportban vannak olyanok akik nem oda valók.
Én azt mondom. A Jó Isten mentse meg az omme-t és minket attól, hogy olyanok mint személy szerint te is, valamilyen vezető szerepet kapjanak az omme ban. Mert te, nem hogy jobb lennél mint a mai vezetőség, hanem sokkal rosszabb. És az lenne az omme vége.