Saját magam védelmében, had szóljak még.
Azért azt megnézném, hogy kinek vannak olyan kaptárjai mint nekem. Minden dicsekvés nélkül. Ezt a facebookon meg lehet nézni, meg azt hiszem ide is tettem fel képeket. Ezek azért nem bóvli tamásiak mint a zömének van, hanem saját magam által tervezett falcolt kaptár rendszer./ Azért nem csak itt, és a ződön van élet, meglehetősen sokan vagyunk a facebookon is, sőt onnan többen is ismernek/ Azt hiszem minden vicc nélkül tudnék szervezni egy másik egyesületet egy hét alatt.
Hát a pergető nem új, de szerintem sok ami csillog villog még mindig nem tud annyit, mint ezek tudtak.
Másrészt viszont nem hinném, hogy a méhész műhelyek 80%-a úgy fel lenne szerelve mint én fel vagyok szerszámokkal. A műhelyem gépeiről is van feltéve kép, amikből az abriktert meg a fűrészgépet, sőt utóbb egy marót is, megint csak én csináltam saját két kezemmel. Sőt tervezem a kaptárgyártási technológiámat végig feltenni képekkel, hogy hogyan lesz a deszkából kaptár. Azt hiszem, hogy ezen a téren semmi szégyenkezni valóm nincs.
Aki volt már nálam láthatta. Ugyanis arra meg büszke vagyok , hogy eljönnek hozzám fiatal méhészek tanácsért, az ország messzi tájairól is.
Harmadrészt meg az is igaz, hogy négy éve mikor agregátort és fűkaszát akartam venni októberben, nekem már nem jutott pénz. A méhleseprőt már nem is kérdeztem. De azért meg vettem mind a hármat a saját pénzemből.
És az is igaz, hogy az idén megint csak ugyan ez volt amikor érdeklődtem utánfutó ügyben.
De, hát biztos vannak tőlem sokkal szegényebbek is, azok biztos jobban rá vannak szorulva.
De nincs itt semmi gond. Majd megveszem használtan az utánfutót is, meg mást is amit akarok, ki tudom fizetni, hála a jó istennek annyit mindig ad, amire szükségem van.
A tagdíjat meg befizetem, vagy legfeljebb a fiam beviszi. Az újságot úgyis megvenném, akkor meg mindegy kinek fizetek a postának vagy az omme-nak.
Nagyon belefolyni az omme-ba nem akarok, bár tavaly nagy előre lépés történt, láttam egy küldöttet Gödöllőn, mint kiderült a szomszéd faluban lakik. Érdekes találkozás volt. Na ővele, biztos nem veszik össze senki.
És így elleszünk ezután is békében, az omme meg én.
És minden megy tovább. Mint ahogy az öreg méhész mondta akit említettem, lesz ahogy vót.