Kakaskukorékolás

• 4213 válasz
  • 1753244 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #1065 Dátum: 2015. Január 05. 12:53 »
Még, ha már "megszóllítattam."
Nem sértődtem meg, és nem is haragszom senkire.
 A vitát én bírom, szeretek vitázni veletek és bárkivel. Azt is bevallom sokszor csak a vita kedvéért vitatkozom, tudván azt is, hogy egy akármilyen fórum azonnal el kezd halódni ha nincs rajta vita. /nézzétek meg néha a ződet, mivel a vitatkozókat lassan mind eltávolították, nincs azon már semmi érdekes. Esetleg csak Zsíros, ám bár szerintem ő nem igen érdekes. Bár az is igaz, be kell vallanom, erre az egy emberre haragszom./
 Az sem titok, hogy én a dolgokat szeretem megvilágítani amik egyeseknek szokatlan szempontok. Mert ők már régen megszokták, hogy így van minden régen, és azt hiszik így is marad. Nyilván vannak sokan akiknek úgy jó minden ha sunyiban marad. Nem szeretik hallani mások igazát. Meg vannak tabu témák is, amiket nem jó feszegetni. Aztán vannak érdekek, olyanok, hogy amikor egy egy témát felvet az ember, ezeknek bele akadok a képzeletbeli bajszába.
De, azért ebbe is bele lehet fáradni. Főleg, ha semmi értelme az egésznek.
 Mert ugye azt mondják, a kutya ugat a karaván halad. És én nem félek szembe nézni a helyzettel, bevallom. Itt bizony én vagyok a kutya. És ha a kutya hiába ugat inkább elvonul. Keres magának inkább valami medvét amit ugathat.
 Szerencse , hogy van hová. Vannak kis erdeim, vannak kis földjeim. Még szerencse , hogy nem az omme adta őket, mert már így is rám kiabálták egyesek, hogy menyi pénzt kapok értük.
Erre viszont én azt mondom: kedves barátaim ehhez semmi közötök.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Január 05. 12:58 írta Vivaldi »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1066 Dátum: 2015. Január 05. 13:53 »
Nincs is semmi gond veled Vivaldi. Az a gond, hogy tisztelt megyei vezérkarod téged és valószínűleg nemcsak téged olyan sötétségben tart, mint ahogy írod, szóval a béka feneke helyzetben. Nincs igazad abban, hogy onnan nincs út felfelé a jelen körülmények között. Csak rajtad múlik.

Szégyen az, hogy te még olyan romos pergetőt használsz, amit más már régen lecserélt, amikor ezer éve lecserélhetted volna te is egy legkorszerűbbre kényelmesebbre. Meggyőződésem, hogy nem tájékoztattak téged korrekten arról, hogy mit kellene tenned ahhoz, hogy a gépparkod korszerű és hatékony legyen. Hol Balassagyarmaton, hol Salgótarjánban van a tavaszi nagy eszközvásár, ahol megismerheted a legjobb eszközöket. Az eszközgyártók és forgalmazók szerintem szívesen segítenek neked abban, hogy a támogatási ügyet gördülékenyen intézd.

Nem véletlenül vannak az eszköztámogatások. Vedd igénybe őket. Még a szaktanácsadódnak se kell érte kezet csókolnod, el tudod intézni te magad is. Semmivel se nehezebb, mint a földalapú támogatások meg az erdészeti támogatások igénybevétele. Legalább ennyi hasznod legyen már abból, hogy OMME tag vagy, ha már a közösségi életben való részvételhez nem fülik a fogad. Egyébként még azt se mondhatom, hogy nem fülik a fogad a közösségi élethez, hiszen szerveztem én olyan rendezvényt, amin te eljöttél és hozzá is szóltál.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1067 Dátum: 2015. Január 05. 22:10 »
 Saját magam védelmében, had szóljak még.
Azért azt megnézném, hogy kinek vannak olyan kaptárjai mint nekem. Minden dicsekvés nélkül. Ezt a facebookon meg lehet nézni, meg azt hiszem ide is tettem fel képeket. Ezek azért nem bóvli tamásiak mint a zömének van, hanem saját magam által tervezett falcolt kaptár rendszer./ Azért nem csak itt, és a ződön van élet, meglehetősen sokan vagyunk a facebookon is, sőt onnan többen is ismernek/ Azt hiszem minden vicc nélkül tudnék szervezni egy másik egyesületet egy hét alatt.
Hát a pergető nem új, de szerintem sok ami csillog villog még mindig nem tud annyit, mint ezek tudtak.
Másrészt viszont nem hinném, hogy a méhész műhelyek 80%-a úgy fel lenne szerelve  mint én fel vagyok szerszámokkal.  A műhelyem gépeiről is van feltéve kép, amikből az abriktert meg a fűrészgépet, sőt utóbb egy marót is, megint csak én csináltam saját két kezemmel. Sőt tervezem a kaptárgyártási technológiámat végig feltenni képekkel, hogy hogyan lesz a deszkából kaptár. Azt hiszem, hogy ezen a téren semmi szégyenkezni valóm nincs.
Aki volt már nálam láthatta. Ugyanis arra meg büszke vagyok , hogy eljönnek hozzám fiatal méhészek tanácsért, az ország messzi tájairól is.
Harmadrészt meg az is igaz, hogy négy éve mikor agregátort és fűkaszát akartam venni októberben, nekem már nem jutott pénz. A méhleseprőt már nem is kérdeztem. De azért meg vettem mind a hármat a saját pénzemből.
És az is igaz, hogy az idén megint csak ugyan ez volt amikor érdeklődtem utánfutó ügyben.
De, hát biztos vannak tőlem sokkal szegényebbek is, azok biztos jobban rá vannak szorulva.
 De nincs itt semmi gond. Majd megveszem használtan az utánfutót is, meg mást is amit akarok, ki tudom fizetni, hála a jó istennek annyit mindig ad, amire szükségem van.
A tagdíjat meg befizetem, vagy legfeljebb a fiam beviszi. Az újságot úgyis megvenném, akkor meg mindegy kinek fizetek a postának vagy az omme-nak.
Nagyon belefolyni az omme-ba nem akarok, bár tavaly nagy előre lépés történt, láttam egy küldöttet Gödöllőn, mint kiderült a szomszéd faluban lakik. Érdekes találkozás volt. Na ővele, biztos nem veszik össze senki.
 És így elleszünk ezután is békében, az omme meg én.
És minden megy tovább. Mint ahogy az öreg méhész mondta akit említettem, lesz ahogy vót.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Január 05. 22:30 írta Vivaldi »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1068 Dátum: 2015. Január 05. 22:25 »
QUQURIQ!!!

Ó ez az irónia!
Figyi! De tényleg!
Figyeld a NP eszközeinek az anyagi állását!
Már most szóljál a szakidnak, hogy ez-meg az kell, meg szeretnéd venni!
Ne szégyelld, ez a lehetőség jár! Miért vegye meg más, ha neked is elengedhetetlen szükséged van rá!
Az OMME 2015 tagdíjat meg fizessed be, úgy mint a kiskakas és a baromfi udvara.
Tudod régen, amikor még nem volt NP!!!

Üdv. Kiskakas!

*

zümi

• 1382
« Válasz #1069 Dátum: 2015. Január 06. 11:33 »
Harmadrészt meg az is igaz, hogy négy éve mikor agregátort és fűkaszát akartam venni októberben, nekem már nem jutott pénz. A méhleseprőt már nem is kérdeztem. De azért meg vettem mind a hármat a saját pénzemből.

Vivaldi!
Most már értem a sérelmeidet!
Csak annyit mondhatok, ne add fel neked is jár......
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1070 Dátum: 2015. Január 06. 21:14 »
QUQURIQ!!!

Egy gyors kérdés, mert az én tyúk, azaz kakas eszem nem tud eligazodni a tagdíj OMME felé utalásáról?
Ugye csak az 50% -át kell utalni? (alapszabály szerint)..
Vagy?
Tud valaki segíteni???

Kiskakas!  ::)

« Válasz #1071 Dátum: 2015. Január 06. 21:33 »
Kiskakas!

Január 20-án a Fővárosi Törvényszék meg fogja mondani mennyi most az OMME tagdíj, és minek a fele marad az egyesületeknél.
Egyébként az 5.000 Ft-nak kéne visszakapnunk a felét, de csak a 2.700-nak adják vissza a felét.
Hoppá-hoppá!
Ez meg, hogy lehet? Feledékeny vagy Kiskakas?
A 2.700 Ft-ot felnyomta az akkori OV 2.300 Ft-al, a tagdíjunkból létrehozott "ingyen" újság árával, így most az OMME tagdíj 5.000 Ft. Matekból is megbuktak, mert 5.000-nek a fele nem 1.350!!!!!!!!
Értitek ezt? Így számolnak, nekünk, nektek értetek!
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1072 Dátum: 2015. Január 06. 21:43 »
QUQURIQ!!!

Nagyok köszi!
Most már értem, hogy miből jut a Wellneszezésre, a csapat építésre!
Csak azt nem értem megint, hogy-ha ők magukkal jóban vannak, mit építenek?
Hiszen egy jó csapat vezeti az OMME-t…
Ja! A Kft ügyvezetőjének kell a fizu?
Már ezt is értem!
Csak már megint azt nem értem, hogy fél év óta, mit csinál a Kft két fővel?
Ja?
Ezt Ti megválaszoljátok nekem…

Kiskakas!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1073 Dátum: 2015. Január 07. 19:35 »
QUQURIQ!!!

Ma nálunk az erdőben -17.2 C volt hajnalra.
Kíváncsi voltam a fészek hőmérsékletére. Le van eresztve egy távszonda.
24,2 C fok volt.
Hét végére meg igen kellemes időt ígér a meteorológia.
Nem jó ez a sűrű hőmérséklet ingadozás.
De legalább az anyák még nem indultak be.

Kiskakas!

« Válasz #1074 Dátum: 2015. Január 07. 20:08 »
Kiskakas!

Bocsánatot kérek,most aztán tényleg jó időjárás jóst hallgattál!
No azért nálunk "csak"-5 volt!
Ajner Szilárdra is ráküldöm az APEH-et!
Ugye a magyar ezt így csinálja,persze csak szeretetből.
Nem venné a szívére ha a feljelentett kedves "barátja" unatkozna!
Hajrá 3/3-asok!
Ma is nagy szükség van az infóra!
Itt az információs társadalom,vagy mi a fene!

Csányi Antal

« Utoljára szerkesztve: 2015. Január 07. 21:32 írta Csányi Antal »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1075 Dátum: 2015. Január 07. 20:40 »
QUQURIQ!!!

Van egy érdekes észrevételem!
Lehet, hogy csak a Kiskakas rosszmájú,(ehetetlen)
De!
Felteszem a nagy kérdést???
Hogyan létezik az, hogy Békés megyében minden egyes szervezet önálló?
Ott, ahol az OMME Ellenőrző Bizottság elnöke él.
Vajon összebeszéltek? Vagy csak véletlen fintora?
Ezek után meg sem lepődne a tarkatollas, ha kiderülne, hogy mind közhasznú?
Vajon miért?
Nem becsmérlem le a vidéki embereket, hisz én is közéjük tartozom, de ennyi eszük van?
Több mint az OMME Elnökének?
A viharsarki egyesület önálló és közhasznú?
De!
A fővárosban tevékenykedő OMME központban székelő… vezetésnek nincsen ennyi sütni valója???

A Közhasznú Kiskakas!

« Válasz #1076 Dátum: 2015. Január 07. 20:51 »
Kiskakas!

Mond ki a tutit!
Nem ezt szoktuk meg tőled!
Ennél Te konkrétabb szoktál lenni.

Csányi Antal
« Utoljára szerkesztve: 2015. Január 07. 21:33 írta Csányi Antal »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1077 Dátum: 2015. Január 07. 21:41 »
QUQURIQ!!!

Csak a valós tények a tények…

A kiskakas!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1078 Dátum: 2015. Január 08. 22:35 »
QUQURIQ!!!

Mindig ez a töprengés…

Csak arra lenne kíváncsi az a nagy torzom-borzas Kiskakas, hogy ha az EB elnöke meneszteni akarta hivatalosan az OMME Kft becses nagy munkaképességű ügyvezetőjét, de az IB „szenté” avatta.
Az EB elnöke fordult-e, vagy fordulhat-e vagy fordulni kellene-e,ee az etikai bizottsághoz felülvizsgálatért!
Mert ez így nem fer!
Vagy az EB főnöke-e-e az etikai bizottságnak???
Mert!
Ha!
Igen!
Akkor viszont utasítania kellett volna az EB elnökének, az Etikai b. Elnökét, hogy folytassa le a fegyelmi eljárást a Kft ügyvezetője ellen!

Szerintetek mi történt???

1.   nagy hallgatás….EB elnöke presztízsvesztesége….?
2.   EB –IB konfrontálódás?
3.   EB elnök retorziója…?
4.   Nagy színjáték, románc ….?
5.   Ami késik, nem múlik…?

Túl nagy a vihar előtti csend…..

A viharvadász Kiskakas!
« Utoljára szerkesztve: 2015. Január 11. 12:42 írta kiskakas »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1079 Dátum: 2015. Január 16. 15:16 »
QUQURIQ!!!

Ma EB ülés az OMME palotában!

Vajon miért?
Talán folytatódik a színjáték a KFT ügyvezetője ellen?
No nem… védjük meg a saját gyerekünket?
Vagy az OMME elnöke kihozta a sodrából az EB elnökét?
No nem… (mert igen nagy az egyetértés)!
De vajon mi történhetett???
Ezekben a szép napsütéses napokon egy kicsit kapirgálgattam, csak úgy unalom űzésileg…
Itt egy pajor, ott egy csótány, amott meg egy szép vastag piros földi giliszta...
Olyan jól éreztem magam, hogy mélyebbre kapirgáltam…
Hopp!
Bele is akadt egy érdekes levélbe a karmantyúm….
Ami arról szól, hogy mennyire volt az OMME elnöke a helyzete magaslatán!
Az-az mekkora „okos önhatalmú” döntést hozott az IB – EB küldöttközgyűlési határozat nélkül!!!
Az OMME részéről elkészült (ingyen, sztárügyvéd nélkül) az alapszabály, hiszen választottunk egy alapszabály kidolgozó brigádot!
Erdélyi János is írt egyet, ami ingyen lett volna! Persze ezt ez „ellenzék” nevébe került volna beadásra!
Az OMME elnöke, nem hogy meghallgatta volna Erdélyi János előterjesztését, esélyt sem adott Neki, leültette!
Innentől kezdve Dr. Mészáros László OMME elnök teljesen önhatalmúlag döntött az OMME közhasznúsága felett!!!
Az elnöki székekben ülők is csak nézték egymást, hogy mi is ez most?
Az OMME elnöke kimutatta, hogy nem közösségi ember, önhatalmúlag döntött az OMME törvényéről, az alapszabályról, arról, amiről a küldöttek dönthettek volna csak!
Tisztelt Elnök Úr!
Ha nem tudná, az OMME legfelsőbb döntést hozó szerve a küldöttgyűlés!!!
Azután az OV.
Majd az IB.
És csak ezután következik Maga uram!
A sor végén kullogva…
Igaz, az is, hogy a küldöttközgyűlés közötti időszak az Ön döntése és annak felelősége!
De!
Pont, pontosan akkor éppen, azonnal küldöttgyűlés volt!
Ön meg hasba akasztotta, de igen alaposan az egész méhész társadalmat, az önkényes döntésével!
Ezzel, igen nagy kárt okozott egy civil szervezetnek! (az OMME-nak).
Van önkritikája?
Ha van, tudja, hogy mit kell tennie...
Ha nincsen, emlékeztetni fogjuk, minden egyes alkalommal…
Csak ennyit a szava hihetőségről…?
Az Etikai Bizottság elnöke is szégyellhetné magát, hogy nem független, sőt részre hajló!
Mert Rádi úrnak kellett volna leg elsőször az etikai, fegyelmi eljárást megindítani az OMME elnöke ellen!
Az EB elnöke is csak melegedni megy el az IB- ülésekre?
Fáskerti Úrnak is kutyus kötelessége lett volna az elnök jogállását felfüggeszteni!
Miért hallgat mindenki???
Mi ez a nagy csend?
Most miért nem ordított híven önmagához a szakmai elnök???
Lett aki meghallotta volna…
Kíváncsi lesz a Kiskakas, hogy mennyire tudják fehérre mosni a pelenkát?

Csak egy kapirgáló Kiskakas a sok közül…!