Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743769 megtekintés
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3795 Dátum: 2019. Október 08. 12:08 »
Már rég válság van, tömegesen hagyják el, vagy csökkentik brutálisan az állományt a méhészek a környékemen
Kérdés hogyan csökkentik? Kènlappal? Vagy hagyják az atkát dolgozni?
Az igazi veszély, amire már vannak ráutaló jelek, hogy ezeket a családokat az állam fogja felvásárolni nyúlós kártérítés gyanánt.

« Válasz #3796 Dátum: 2019. Október 08. 19:37 »
Fehér Viktor benyögése rávilágított arra, hogy semmit nem tegyek közzé.
Abba biztosan nem tud belekötni senki.
Ennyi.
Nagyernyei Attila

*

izso60

• 573
« Válasz #3797 Dátum: 2019. Október 08. 20:32 »
Üdv. Uraim!
Tomipapa!
Ezt jól elqrtad,nem lesz itt ezután "galamb"puki sem nem hogy "nagy durranás lenne!
Megint a Te számlád terheli ez is,remélem kész is lettél nyomban.

« Válasz #3798 Dátum: 2019. Október 08. 21:03 »
 :D

« Válasz #3799 Dátum: 2019. Október 09. 00:08 »
Üdv. Uraim!
Tomipapa!
Ezt jól elqrtad,nem lesz itt ezután "galamb"puki sem nem hogy "nagy durranás lenne!
Megint a Te számlád terheli ez is,remélem kész is lettél nyomban.

Izso Barátom!

Fenét kukorékoltam el, nem is én voltam a hunyó, már a jó N.Agyernyei mester is megírta, hogy én nem tudom őt elkussoltatni, kitiltani, elhallgattatni meg semmiképp, úgysem leszek képes neki megálljt parancsolni. Belátom, én ehhez valóban kevés vagyok...

Ezt írja kivancsi111 tévesen:
"A Klubvezető Úrnak és feletteseinek ugyanakkor részben megálljt parancsol."
Nekem Fehér Viktor (Tomipapa mikulás,aki az ördöggel is cimborál) biztosan nem fog megálljt parancsolni.
Úgy fogalmaznék, hogy ő ehhez kevés.
Soha nem gondoltam volna, hogy visszasírjátok az elmúlt vezetést, akik kitiltottak, kussoltattak, ordítottak.
Azonnal magatokról állítottatok ki egy bizonyítványt, hogy melyik stílus tetszik nektek.
Majd a küldöttek döntenek addig meg nyugi "Tamások".
Nagyernyei Attila

Engem tényleg nem érdekel Nagyernyei szenvedése, nem érdekel a mocskolódása, nem érdekel, ki, kinek nyal be csontig, az sem érdekel, ki-kit perel. Én óvatosan próbáltam figyelmeztetni a klubvezért, s nem hallgatott a jó szóra.

Így járt, de hangsúlyozom, nem tölt el diadalérzettel, hogy most hazajáró lesz a bíróságon, ám be kell vallanom, hogy különösebben bánatosnak sem érzem magam a fejleményektől. Gyakorlatilag nem érdekel, nem az én ügyem, s nem is én lennék, ha most elkezdenék triumfálni a klubvezető nyomorúsága fölött. Egyszerűen nem érdekel, maga mászott bele, magának is kell kimásznia. Nincs módom rá, hogy hajánál fogva rángassam ki a kulimászból, félek, erre magának sem lesz esélye. Magának kereste, magának találta a bajt.

Arra meg szerintem semmi szükség, hogy keltse itt a hangulatot, sajnáltassa magát, toborozza az "együttérző-kórust", nagyokat durrogasson. Még a kis gerlepukijaira sincs semmi szükség... Tényleg jobb, ha hallgat, bár ismerve őt, nem sokáig fogja kibírni az önkéntes szilenciumot...

Nincs tehát szükségünk a klubvezető kommentjeire a saját ügyében, mindig is azt vallottam: Nemo esse iudex in sua causa potest. (Syrus)

Amire viszont szükségünk van (itt jobbára csak lenne), az a hiteles tájékoztatás, a hatékony méhész-érdekképviselet, tisztességes, mocskolódásmentes hangvétel, a klubvezér véleményét nem osztó, ellenvéleményen lévő klubtagok elfogadása és megtűrése és még millió dolog, amiért érdemes lenne ide járni. Arra meg képtelen a domain-tulajdonosunk.

Szemmel látható, hogy Nagyernyei pörös görcseivel szemben szinte minden hozzászólót a mézárak alakulása és a méhészet jövője érdekelné, s mindenkinek tele már a hócipője Bross titanicos dumájával, az újkori katasztrófa-jóslataival, a mézkereskedők szubmisszív, szervilis elnöki kiszolgálásával, Nagyernyei alfarhangjaival.

Tudom, tegnap elkezdődött a kampány, ám amikor Nagyernyei "napirenden kívül" a méhészek elé tárta "meghurcoltatását", Bross valami olyasmit mondott (nem szó szerint, de ha kérhetném, hogy a videófelvételt tegye közkinccsé a klubvezér, akkor pontosan lehet idézni),  hogy "én figyelmeztettelek, mondtam, hogy ne csináld ezt", vagy olyasmit: "Mondtam Attila, hogy ne csináld...!"... Nagyjából 11111111.  Lehet ezt érteni akár Bross óvatos kitolatásaként is, pedig nincsenek illúzióim, a jó elnökötök kötésig benne van ebben a történetben is, legfeljebb vállalni nem meri, hogy ő uszította a csatlósát. Az már a csatlós baja, hogy közismert szorgalmával igyekezett képességei és az elvárások felett teljesíteni... 
« Utoljára szerkesztve: 2019. Október 09. 00:17 írta Fehér Viktor »

« Válasz #3800 Dátum: 2019. Október 09. 07:31 »
Szomorú, hogy már attól is kell félni, hogy egy méhészklubon mit mond az ember.
Hiába, vannak olyanok akik árgus szemmel figyelnek mikor lehet feljelenteni valakit, mert ebből élnek.
Fenyeget fehér Viktor, hogy majd nyilvánosságra hozza a hangfelvételt, aztán jajj nekünk.
Végül is ez a cél, hiszen választás lesz.
A nagy politika teljesen leképeződött a civil életre.
Azt eddig is tudtuk, hogy két oldal van az OMME-ban.
Tehát a tényekről ami a Szekszárdi Méhészklubon elhangzott.
Amikor bejelentetem, hogy feljelentettek, Bross annyit mondott,hogy....megérdemelted Attila.
(Milyen főnök ez?...ezt ellenfeleim állítják :P)
Aztán elmondta, hogy többször megkért ne írjak olyan dolgokat ami támadási felületet ad.
Az itteni hőzöngők meg állandóan arról regéltek, hogy Bross adja a számba a meséit, hogy mit írjak le.
Ennek pont a fordítottja igaz, amit ott ki is veséztünk.
Azt is elmondta, hogy az elnökségi üléseken a 4 muskétás (Akiket Somi nevezett így először.), állandóan hátráltatják az érdemi munkát, gyakorlatilag a napirendi pontok elfogadása órákat vesz igénybe, mindenbe belekötnek.
A választások előtt jó pár hónappal én azt remélem, hogy az OMME-nak végre olyan vezetése lesz, amely a szakmával foglakozik.
Engem részben azért jelentettek fel, mert többször megfogalmaztam, hogy borsódzik a hátam az ügyvédektől....azoktól akik állandóan a jogi csűr-csavarokat keresik, és nem a méhészek érdekében a szakmával foglalkoznak.
Annyit elmondhatok amióta az OMME-ban jogászok csücsülnek, dúl a közéleti háború.
20-25 éve is voltak komoly problémák, de a hangulat mindig családias volt, senkinek nem fordult meg a fejében, hogy a bíróságra futkározzon, egymás között elintéztük.
Én sem örvendek, hogy bíróságra citálnak, mert volna más, jobb dolgom is.
Szeretnének megleckéztetni, ezekre tesznek kísérletet.
Aki bírja a méhészeti közéletben zajló háborúsdit, talpon marad.
Aztán ha letisztulunk, talán a méhekről is esik némi szó.
Rendkívül durva, csúnya kampányra számítok, mert vannak akiknek az a céljuk, hogy ne legyen béke.
A megoldást többször kiveséztük.
Két egyesület kéne, aztán marják egymást.
Tolna megye erre jó példa, mióta külön vagyunk egy hangos szó sem volt még.
Nagyernyei Attila

« Válasz #3801 Dátum: 2019. Október 09. 12:32 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 30. 00:39 írta kivancsi111 »

« Válasz #3802 Dátum: 2019. Október 09. 15:09 »

20-25 éve is voltak komoly problémák, de a hangulat mindig családias volt, senkinek nem fordult meg a fejében, hogy a bíróságra futkározzon, egymás között elintéztük.

Azok a békés, boldog Cserényi - Fáskerti idők,  ez már igazi nosztalgia. Azért nem kellene a józan ítélőképességet elveszíteni, jó ha tudjuk hogy az OMME sosem volt egy normális szakmai közéletet élő egyesület. Tanúja voltam, hogy választott tisztségviselői, ügyvédek nélkül is marták egymást, sokszor csak azt csinálták az elnökségi- IB üléseken.Már a kilencvenes években leírta egyszer a Méhészet lapban Szandai József jelenleg Nógrád megyei agrárkamarai elnök, hogy az országos egyesület kikokopott karrieristák és szellemi exhibicionisták átjáróházává vált.
A családias hangulatra, egymás közötti elintézésre is lehetne eseteket mondani, ami engem inkább a leszámolásokra emlékeztet.  A rossz hírbe hozás, rágalmazás mindig is kedvelt eszköze volt a méhészeti közéletnek.A demokratikus működés kötöttségeit sokan szeretik mellőzni, minek ide jog, mondják, majd mi megoldjuk.Az egyesületi alapszabály alkotások se voltak konszenzusosak, ment a kiszorítósdi kinek az embere kerüljön be annak előkészítésébe. A klasszikus jogelvek létezését nem szokták megkérdőjelezni.Ilyen például, hogy jog nélkül nincs társadalom.Az OMME azért ezt időről időre megkísérli, s ezért a demokratíkus müködés helyett inkább az ökölharc dívik. A bírósági ítélet az igazság hivatalos megjelenési formája, s jó ha viselkedése során ezt mindenki figyelembe veszi.

« Válasz #3803 Dátum: 2019. Október 09. 18:10 »
Ezt írja Kivancsi111:
"Senki nem kampányol. Miből gondolod?"
Szerintem te azt sem tudod hol van az OMME központ, és úgy mondasz véleményt.
Mondjuk ez csak annak furcsa aki nem olvassa írásaidat.
Nekem nem.
Nagyernyei Attila

« Válasz #3804 Dátum: 2019. Október 09. 19:16 »
111

« Válasz #3805 Dátum: 2019. Október 09. 19:35 »
Azt látom, hogy te nem érted.
Olvasd el a Zöldön Tsanyi írását, és akkor már te is érteni fogod.
Nagyernyei Attila

« Válasz #3806 Dátum: 2019. Október 09. 20:14 »
111

*

leo

• 210
« Válasz #3807 Dátum: 2019. Október 09. 20:49 »
Hol van Geddekas? és Neó és akiket Ő keresett?

*

ata67

• 525
« Válasz #3808 Dátum: 2019. Október 09. 20:52 »
Attila!
Régebben ezt írtam:
http://meheszklub.hu/index.php/topic,27.msg45733.html#msg45733
Lájkoltad is. Egy olyan írást, amire azt hittem megsértődsz...! Hihetetlen! Én zokon vettem volna a bulvár szót.
A bulvár média sajátja, hogy a költségvetésébe beépítik az olyan perköltséget, ami az igaztalan híresztelések miatt van. Ezzel számolnak, az eladások fedezik. A Méhészklub is olyan bulvár volna? Ha igen, régen rossz.
A konkrét személyekről leírt híreket nagyon komolyan alá kell támasztani. Te felelős vagy azért, amit itt állítasz, vagy ami fent hagysz az oldalon. A mondat második fele még nagyobb rizikó!
Üdv: Ata
« Utoljára szerkesztve: 2019. Október 09. 21:06 írta ata67 »

« Válasz #3809 Dátum: 2019. Október 10. 07:06 »
Ezt írja Maya Péter:
"Azok a békés, boldog Cserényi - Fáskerti idők,  ez már igazi nosztalgia."
Szerintem ők nem 20-25 éve voltak.
Nem erről beszélek!
A régi békeidőkről amikor nem rohangált mindenki bíróságra.
Minek az Etikai-Fegyelmi Bizottság?
Nagyernyei Attila