Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743502 megtekintés
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3780 Dátum: 2019. Szeptember 22. 19:44 »
Csak két szó amely tökéletesen hiteltelenné és fölöslegessé teszi a hozzászólást.
"Most is."

Ennyi, és ez nem igényel további hozzáfűznivalót. ;)

Üdv. jani bátya

« Válasz #3781 Dátum: 2019. Szeptember 29. 13:04 »
Általában próbáljunk meg röviden és lényegre törően írni, mert a hosszú szöveg fárasztó.
 Van azonban olyan is amikor a lényeg kicsit hosszabb szöveget igényel.
A válaszok összemosása, vagy is a több személynek egy szövegben megadott válasz is eléggé fárasztóvá teszi az írást, ha mást nem de ezt legalább érdemes szétválasztani, és személyenként megválaszolni.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3782 Dátum: 2019. Október 02. 21:36 »
"No, 1111111111, nem is a Methanosarcinia a lényeg, hanem a kipusztult Csuja, aki számomra minden szimpátiám ellenére -vélelmem szerint- Csonka mesterhez hasonlóan szintén nem a rovarbiológia sámánja. A méhek immunbiológiája és "falósejtjei" tekintetében is erős tévedésben van,
Üdv. jani bátya

Kedves János!

A régi jó viszony alapján kérdezem, hogy Mit ártottam neked, hogy hamis állításokat teszel a tudásomról? Soha nem adtam rá okot.

A méhek és általában a rovarok immunrendszere nagyon kevéssé ismert és amit ismerünk róla az azt mutatja, hogy nagyon eltér a gerincesekétől. Ennek oka nagy valószínűséggel az, hogy az ősszájúaknak, ahova a rovarok is tartoznak nem rendelkeznek vérrel és zárt vérkeringési rendszerrel. A másik oka lehet, a gerincesekéhez képest rövid élettartam, ami elégtelen is egy olyasfajta immunitás kifejlődésére, aminek van értelme a hosszabb élettartam esetén. Még két sajátosságuk van a rovaroknak, amivel kompenzálják hiányosságukat. Az egyik a hihetetlen szaporodási sebességük. A másik pedig, a genetikailag rögzített és feromonokkal irányított viselkedési szabályozásuk.

Ha már a szakszerűséget kéred számon rajtam, akkor itt egy fórum keretei között, tehát ismeretterjesztési szinten ennyiben tudom összefoglalni a gerincesek és a rovarok közötti különbséget az immunitására vonatkozóan.

Utóirat: János! Ismered a telefonszámomat, ha bármi problémád van bármikor felhívhatsz, ahogy régen. Ugye nincs harag?

Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #3783 Dátum: 2019. Október 03. 02:19 »
Laci!

Aranyszájú barétom, te félreolvastad a dolgot, az idézett szöveg Nem Jani bátyától, hanem tőlem származik.

Olvasd vissza, kérlek, honnan eredeztethető Jani bátya felhörkenése. Éppen Csonka professzort elemeztük Jenővel, s annak kapcsán-mellékszálként került szóba a rovarok, szűkebb értelemben a mézelő méhek immunitása, immunrendszere. E beszélgetés során -a te telefonos válaszod nyomán- tett egy kijelentést Jenő, amelyre Jani bátya beszállt, s kioktatta Jenőt, aki pedig csak azt próbálta tudatosítani, hogy egyes immunsejtek jelenléte a haemolimfában még nem analóg az adaptív immunrendszerrel...

Az eredeti "beszólás" tehát nem téged, hanem Jenőt célozta:

"No, 1111111111, nem is a Methanosarcinia a lényeg, hanem a kipusztult Csuja, aki számomra minden szimpátiám ellenére -vélelmem szerint- Csonka mesterhez hasonlóan szintén nem a rovarbiológia sámánja. A méhek immunbiológiája és "falósejtjei" tekintetében is erős tévedésben van, de ezt most semmi pénzért ki nem bontanám, ha valakit valóban érdekel, küldök egy aránylag friss hazai doktori értekezést, mely a mézelő méh sejt-közvetítette immunitásával foglalkozik, s a főszaktudományos Csuja Lacának és Csonka akadémikusnak is hasznosítható információkat nyújthat:
http://doktori.bibl.u-szeged.hu/9885/1/gabor_erika_2018_phd_disszertacio.pdf"

Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy a felsorolásba kíváncsi 111-et is vedd a sorba ,mert lassan egy éve tavaly októberben igen szkeptikusként nyilatkozott ezzel a phD értekezéssel kapcsolatban!
Idézem:" Az interneten ma már megszámlálhatatlan butaságot olvashatunk, mert a rendszerek a valótlan állításokat is elmentik, amelyeket a hiszékeny emberek tényként élnek meg."

Üdv. jani bátya

Hogyan, s miképp kerültél a képbe azt Jenő idézett szövegrészlete illusztrálja, s ha az abban foglaltak úgy hangzottak el, ahogy Jenő tolmácsolta, akkor nem kérnék elnézést ama kijelentésemért, hogy a rovarbiológia, szűkebben véve a rovarimmunológia terén nem tekintelek autentikusnak. Márpedig Jenő memóriája köztudottan kitűnő, én nem kérdőjelezném meg, jól emlékezik-é...

A Csonka Imre féle "szakírói" tevékenység kvalitásairól pedig veled nincs miről polemizálni, Csonka Imre sajnos oly messze van a szakma bizonyos részeitől, hogy az értékelhetetlen. Természetesen a szakma azon részéről beszélek, melyben némi kompetenciám van, tehát a talaj és méz mikroelem-tartalmáról szóló -sajnos tényleg csonka- "kutatómunkája" alapján vélekedek így róla, a méhészeti szakírói, szakelőadói munkásságáról kérdezd Molnár Jenőt, gondolom, neki meg a méhészet területén lehet markáns és kijegecesedett véleménye a "Mesterről".

Cinkeskanna!!! De Cserényi helyretette. ;) ;D

Amikor a videón a méh fagocitája elkapta a nozémaspórát. Na erre mondta Tsanyi, "ez olyan, mint amikor az oroszlán egyben lenyeli az elefántot." :-[  Én meg felhívtam a Csuját előadás közben, hogy "Te! Van a méhnek falósejtje? Erre a Csuja. Van az Apád f...a. Majd lesz neki, ha lesz immunrendszere. Ennyire nem lehetsz hülye. -mondta nekem, pedig én csak kérdeztem  :'( :'( :'(
De itt a videón rajta van. Az előadó most vetítette le. A'szongya Csuja: Zavarjátok el a ...folytassam ;D ;D ;D
..............

............

Látható, hogy ez a Csuja is olyan, mint a falusi prostitúció, OK, hogy nincs, de komoly igény lenne rá. Ha másért nem is, de segíthetne emlékeznünk a hősi korra, amikor repesve ittuk a jó Csonka akadémikus szavait, de ha az emlékek felidézésében nem kívánna részt venni, a küszöbön álló demonstráció szervezésében komoly szerepe lehetne.

No, 1111111111, nem is a Methanosarcinia a lényeg, hanem a kipusztult Csuja, aki számomra minden szimpátiám ellenére -vélelmem szerint- Csonka mesterhez hasonlóan szintén nem a rovarbiológia sámánja. A méhek immunbiológiája és "falósejtjei" tekintetében is erős tévedésben van, de ezt most semmi pénzért ki nem bontanám, ha valakit valóban érdekel, küldök egy aránylag friss hazai doktori értekezést, mely a mézelő méh sejt-közvetítette immunitásával foglalkozik, s a főszaktudományos Csuja Lacának és Csonka akadémikusnak is hasznosítható információkat nyújthat:
http://doktori.bibl.u-szeged.hu/9885/1/gabor_erika_2018_phd_disszertacio.pdf

Ettől függetlenül azzal viszont tangenciálisan foglalkoznék, hogy Csonka Mester mekkora ökörséget mondott, amikor a méhek hemolimfájában található "falósejtek" Nosema spóra-falásáról értekezett. Ez a mutatványa valóban analóg a cink mikroelemmel és a cukoretetés borzalmaival kapcsolatos "kutatásaival" Ha valakinek van archivuma és főleg ideje, keresse már elő a Méhészet 2011. évi augusztusi és szeptemberi számait, s fussa át a "Méhészakadémia" rovatban a Méheink egészsége és A kiszolgáltatott méh című "akadémiai székfoglalókat"... Hiába tette helyre ezeket az ökörségeket Cserényi Doki, máig meggyökeresedett a köztudatban, hogy a cinket kiraboltuk a talajainkból (pedig csak a cinkbádog pörgető és tárolóedények kerültek lecserélésre), s hogy a finomított répa- nádcukor halálos méreg a méhek számára.

Eszméletlen tévesztés, ha Csonka akadémikus a Nosema spórákat a méh haemolimphajában véli megjelenni, s ott a "falósejtek" áldozatául válni. A Nosema spórái 5-7 mikrométer méretűek (egy átlagos baci ennek mintegy tizede, egy vírus akár a legkisebb bacinál is jóval kisebb), mely spórák a kifejlett méh középbelében csíráznak, s a csírázásnak indult  mikrosporidia poláris filamentuma a bél hámsejtjébe fúródik. Ezen csőszerű poláris filamentumon keresztül a spóra kétmagvú csírája bejut a bélhámsejtbe. Ott a protoplazmában a csíra több fejlődési alakon (planont, mikront, meront és sporont) keresztül szaporodik fel. A bélhámsejtet nagyon sok spóra tölti ki a folyamat végén, s a bélhámsejt elpusztul, leválik a bélfalról és halad a végbél felé. Súlyos esetben a méhegyedben nagyon sok, több tízmilliónyi (százmilliónyi) spóra képződhet.

Láthatóan a Nosema kórokozó nem jut be a haemolimfába, ezért az ott található sejtes immunitást biztosító "falósejtekkel", immunfehérjékkel esélye sincs találkozni. Érdemes Gábor Erika PhD értekezésére egy kis időt szánni, sokkal könnyebb lesz megérteni a szociális méhünk immunitását, ráadásul egyes megállapításai segíthetnek a vegyszerhatások méh-immunitásra gyakorolt hatásának megértésében, s inspirálhatnak a megfelelő (és esetleg eredményre vezető) útkeresésben.

No, még egy ideig tudnék rágcsálódni Csonka mester eklektikus gondolatain, lenne néhány megjegyzésem Dr. Hegedűs Dénes országos roadshow-ihoz is, de igazad van Jenő, a mi dolgunk most nem a szakmázás, hanem a tünci-tüntetés szorgalmazása...

Tudom, hogy itt divat a mi Lacinkat kitiltani, ha valamilyen demonstráció közelít, de most itt az ideje, hogy végre a sarkunkra álljunk, s egy emberként kiáltsuk, követeljük: Adjátok vissza a demonstráció lelkét, adjátok vissza Csuja Laci Geddekast!!!

Nos, ezek voltak az előzmények, s ezek alapján kértelek, hogy még szelíd szóval se dorgáld a jó Jani bátyát. Esetünkben nem neki kell magyarázkodnia, a szövegemet idézőjelek közé zárta, legfeljebb nem kanárisárga alapokon, ám jól olvashatóan.

A "falósejtekről" meg itt is megtalálható az idézett PhD-dolgozat. Azért ezt tettem föl, mert ugyan van több közlemény is a rovar-immunitásról, ám érdemes koncentrálni arra is, hogy a mézelő méhek immunitása jelentősen eltér pl, az ecetmuslicáétól, s amit méhünk elveszített az egyedi immunitás oldalán a törzsfejlődés során, azt az ún. "szociális immunitás" révén tisztességgel pótolta neki a Teremtő...

Azt sajnos nem tudom, hogy Jenő a telefonos segítségkérés során kitért-e a méh "falósejtje által bekebelezett Nosema spórára", mert ha igen, akkor a hozzászólásomban lévő logikai levezetés egy biológusban is fel kellett volna vetődjék...

Ha nem, akkor viszont a "falósejtek és immunrendszer hiánya" félretájékoztatás, de gondolom, mindezzel te is tisztában vagy...

« Válasz #3784 Dátum: 2019. Október 05. 08:19 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 30. 00:40 írta kivancsi111 »

« Válasz #3785 Dátum: 2019. Október 05. 12:27 »
Kiváncsi111
Én nem tudom, te rájöttél e már mit akarnak? Ha nem, én elmondom.
Mivel érveik nincsenek a teljesítményük meg 0, ezért szívesen vitatkoznak veled mindenről, kiskutyáról, borról, szarvasról, dióról stb.
A lényeg, hogy a vita középpontjába nem Bross, és a sóhivatallal sem egyenértékű omme legyen, hanem minden más ezenkívül.
 És sajnos, itt meg kell említeni Tomipapát, aki szándékosan vagy csak tudatlanságból, de partnerük.
Nézd meg. Legutóbb leírtam azt hiszem a "szakma politikában", hogy mit tartok az omméról. Ahhoz persze senkinek nincs hozzá fűzne valója, de a te diótermésedhez, /ami nagyban kötődik a méhészkedéshez, és a méhésztársadalomhoz/ ahhoz már tudnak írni.
 Sajnos, tomipapa dagályos és fárasztó írásai sokakat elriasztanak még akkor is, ha igaza lenne, azok közül is akik olvasnak.
 Én tartom magam. Engem  nem érdekel senkinek a dió mogyoró, vagy a bab termése, sem a szakálla, sem a szeme színe. Brosst sem bírálnám, ha nem lenne elnök, és neki sem a biciklijével, hanem a végzett munkájával foglalkoznék, már ha lenne.
Csak azért írom a provokációkat figyelmen kívül kell hagyni, ne dőlj be nekik.
« Utoljára szerkesztve: 2019. Október 05. 12:31 írta Sagittarius A »

« Válasz #3786 Dátum: 2019. Október 05. 15:15 »
111

« Válasz #3787 Dátum: 2019. Október 06. 08:50 »
Ezt írja kivancsi111 tévesen:
"A Klubvezető Úrnak és feletteseinek ugyanakkor részben megálljt parancsol."
Nekem Fehér Viktor (Tomipapa mikulás,aki az ördöggel is cimborál) biztosan nem fog megálljt parancsolni.
Úgy fogalmaznék, hogy ő ehhez kevés.
Soha nem gondoltam volna, hogy visszasírjátok az elmúlt vezetést, akik kitiltottak, kussoltattak, ordítottak.
Azonnal magatokról állítottatok ki egy bizonyítványt, hogy melyik stílus tetszik nektek.
Majd a küldöttek döntenek addig meg nyugi "Tamások".
Nagyernyei Attila

« Válasz #3788 Dátum: 2019. Október 07. 23:43 »
Na ezt is megértük!
Már a bíróság is olvassa a Fekete-Fehér Méhészklubot.
Holnap többet írok, de csak annyit amennyit az ügyvédem engedélyez.
Ne aggódjatok, a honlapunk nincs veszélyben.
Akkor mi történt?
Nem tudjátok?
Jövőre OMME elnök választás, ez pedig a kampánynyitó....
Vigyázzatok kiről mit irkáltok!
Nagyernyei Attila

« Válasz #3789 Dátum: 2019. Október 08. 01:16 »
Na ezt is megértük!
Már a bíróság is olvassa a Fekete-Fehér Méhészklubot.
Holnap többet írok, de csak annyit amennyit az ügyvédem engedélyez.
Ne aggódjatok, a honlapunk nincs veszélyben.
Akkor mi történt?
Nem tudjátok?
Jövőre OMME elnök választás, ez pedig a kampánynyitó....
Vigyázzatok kiről mit irkáltok!
Nagyernyei Attila

Atilla!

Nem értettem a múltkori "meglepis" írásod, de azt nem gondoltam volna, hogy ilyenről lehet szó, amikor fel akartad csigázni az érdeklődésünket...

Már többször megfogalmazódott bennem, hogy miért válaszolok olyan embereknek akik soha nem méhészkedtek NB-ben, nem vándoroltak, nem szűkítettek.
Gyakorlatilag azt sem tudják miről írok.
Mindenkinek nyomorékok a családjai, csak az övék fordulnak ki állandóan az erőtől a kaptárakból.
A sötétben tapogatódznak, de nekünk ez nem fura, mert maguk is sötétek.
De ha például Dr.Hegedűs Dénest említettem, vagy Zoltán Béla bácsit akkor abba kötöttek bele.
Ez a hatalmas önteltség ez az óriási ego sokszor visszaüt.
Az alázat, mások tisztelete náluk ismeretlen.
Egyébként ezt nem tanítják, vagy jön zsigerből vagy nem.
A gyűlölet, a cikizés, mások fikázása a céljuk.
Azért picit nézzünk a dolgok  mögé is.
Hamarosan elnökválasztás, indul a kampány aminek része az ő viselkedésük.
Azért lesz fiúk számotokra egy kis meglepi is, de majd ha odaérkezünk megtudjátok.
Most csak rugózzatok még kicsit, hamarosan az egész Fekete-Fehér Méhészklub megutál benneteket.
Csak így tovább!
Nagyernyei Attila

Írd már meg, kérlek, lesz-e további "meglepi" is, mert már rohadtul unjuk, hogy éjszakánként az izgalomtól nem tudunk aludni, csak dörzsölgetjük egyfolytában össze a bokánkat....

..........
Igazából a kutya ott van elásva, hogy nem tudják feldolgozni, hogy Brosst nem utálom.
Ezért mindet elkövetnek, de irdatlan nagyokat is hibáznak.
Pedig a java még hátra van fiúk....
Majd valamelyik nap a szakmapolitikában kifejtem véleményem a közelgő választásról is.
Addig meg éjszakánként lehet dörzsöli a bokákat, mert ahogy nézem néhányan elég rossz alvók.
Nagyernyei Attila

Különben ez a "rossz-alvó" szindróma is attól van, hogy csak igéred mindig a "nagy durranást", mi meg már aludni sem tudunk felajzottságunkban...

Most is két bokadörgölés között többször is kiugrottam az ágyikóból és a FF klubot nyitogattam egyfolytában, hátha megírod, hogy milyen volt a GigaAnti előadása, bírták-e a csillárok, sikerült-e újraanyásítaniuk az agyonoxálsavazás miatt meganyátlanodott családokat (nem úgy történt-e most az oxálsavazással, mint egykor az anyaferomonosan mézeltetett családok visszaanyásítási kísérletével).

No, 11111111111111111111111, talán majd holnap többet is elárulsz erről a meglepiről, meg a többi, tervezett meglepiről is, GigaAnti előadásáról nem is beszélve.

Szép, rózsás álmokat, üdítő pihenést, s kelj holnap üdén, kisímultan, teljesen kipihenten, mert holnap is lesznek brossos teendőid....

« Válasz #3790 Dátum: 2019. Október 08. 06:41 »
Ne tereld a témát Tomipapa!
Nyugi.
Addig amíg én nem vagyok ideges, te se legyél.
Várd már ki türelmesen az estét, ha az ügyvédem hozzájárul felteszem a feljelentést.
Egyébként te ezt már réges-régen beígérted nekem, hogy fel fognak jelenteni.
Akinek ennyi ideje van, hogy bíróságra járjon , ám tegye.
Én is összegyűjthetnék egy csokorral, de majd mindent idejében.
Ne dörzsöljétek a tenyereteket, hogy Attila kilőve.
Sokan hittek már ebben, aztán az OMME közelében sincsenek.
Egyébként tegnap este Bross is adott egy kis ízelítőt a telt ház előtt zajló méhészeknek, hogy kivel is állok szemben.
Na de most már tényleg nem kotyogok többet.
Nagyernyei Attila

*

linen

• 123
« Válasz #3791 Dátum: 2019. Október 08. 06:53 »
https://hvg.hu/gazdasag/20191008_Valsag_johet_a_magyar_mezszektorban
Még hogy válság jöhet, ekkora marhaságot.
Már rég válság van, tömegesen hagyják el, vagy csökkentik brutálisan az állományt a méhészek a környékemen és mennek el munkahelyekre mert nem tudnak megélni.
De ez nem számít, lényeg az elnöki szék megszerzése bármi áron!

« Válasz #3792 Dátum: 2019. Október 08. 06:58 »
Még hogy válság jöhet, ekkora marhaságot.
Már rég válság van, tömegesen hagyják el, vagy csökkentik brutálisan az állományt a méhészek a környékemen és mennek el munkahelyekre mert nem tudnak megélni.
De ez nem számít, lényeg az elnöki szék megszerzése bármi áron!

A link megnyitható változatban:

Így olvasható, a szövegben nem akartam javítani...

« Válasz #3793 Dátum: 2019. Október 08. 07:18 »
111

« Válasz #3794 Dátum: 2019. Október 08. 09:46 »
Ne tereld a témát Tomipapa!
Nyugi.
Addig amíg én nem vagyok ideges, te se legyél.
Várd már ki türelmesen az estét, ha az ügyvédem hozzájárul felteszem a feljelentést.
Egyébként te ezt már réges-régen beígérted nekem, hogy fel fognak jelenteni.
Akinek ennyi ideje van, hogy bíróságra járjon , ám tegye.
Én is összegyűjthetnék egy csokorral, de majd mindent idejében.
Ne dörzsöljétek a tenyereteket, hogy Attila kilőve.
Sokan hittek már ebben, aztán az OMME közelében sincsenek.
Egyébként tegnap este Bross is adott egy kis ízelítőt a telt ház előtt zajló méhészeknek, hogy kivel is állok szemben.
Nagyernyei Attila

Te Atika!

A karikára lőtt döglött lőtéri kutyát se érdekli, hogy téged valaki följelentett, vagy sem. Te dolgod, ti dolgotok.

Az se érdekel, minek kell neked ügyvédi hozzájárulás egy feljelentés közreadásához. Ráadásul azt se értem, miért kell neked saját ügyvéd, hiszen ott az OMME elnökségben egy gyakorló ügyvéd -tudod, aki már bizonyított, s a jó jogerős Csuja is megtapasztalhatta, milyen az, ha ki talál nyílni a pofonosláda teteje-, kérhettél volna támogatást a volt elnöktől is, Ő is ismeri a dörgést.

Vagy nincs bőr a fényes orcádon, hogy hozzájuk fordulj, amikor nem is oly régen rentyölted őket...?

......

Azt látjuk, hogy az édeshez nem értenek, jogi kérdésben meg mindjárt a Soóst kérik.
...............
Azt nem értem miért nekem panaszkodtok?
Péter teljesen nyitott, nincs nála kuss ülj le.

.........
A többit Szekszárdon, Székesfehérváron, Miskolcon és ott hallhatjátok amerre Bross tájékoztatót tart.
Na meg ..........OMME Küldöttgyűlésen.
Nagyernyei Attila

Nédd a már, 'iszen a legkézenfekvőbb megoldás meg eszembe se jutott, pedig egykor tálcán kínáltad a megoldást, látod, most is te sugalltad azt.:

..........
Az OMME "jogi tanácsadójának" jól jön a meló, mert biztos tőke áll mögötte.
A tagdíjunk!
Tehát a Soós ügyvédi irodát azért alkalmazzák, hogy a sorozatos szabálytalanságokat elkövető OMME vezetőket védje a tagság azon részétől akik a szabályos működést igénylik.
Ez jó kis játék a pénzünkön.
..........
Nagyernyei Attila

Felhívnám a figyelmed, hogy dr. Soós ma is az OMME jogi tanácsadója, annak ellenére, hogy egykor a frissen megválasztott Brosst az elnökségi ülésen nemes egyszerűséggel símán "lehazugozta", amikor Bross valami sunyi módon ki akarta tenni a szűrét az OMME-ból. Jó ügyvéd lehet Soós úr, ha ma is ő az OMME jogi tanácsadója...

Most itt lenne az ideje, hogy megfordítsd a helyzetet, ha Soós doktor eddig a szabálytalanságokat elkövető OMME vezetőket védte a szabályos működést igénylő tagsággal szemben, most itt lenne az ideje e paradigma váltásának, most Soós doktor védhetne téged is... Kérd el Brosstól, hátha a tagdíjainkból kifizeti az ügyvédi költségeket a jó elnököd...

Ez meg aztán tényleg túlmegy a határon:

............................
Nagyernyei Attila

Az látszik, hogy elgurult a vérnyomáscsökkentő pirulád, s amikor kerested, a fogalmazásgátló tablettád sikerült meglelned. Akkora lüke képzavart csak tényleg te tudsz összehozni, mint az, mikor Bross "kis ízelítőt ad a telt ház előtt zajló méhészeknek"!

Apuciiii! Mifelénk a jeges Duna zajlik, az sem telt ház előtt, gondolom, Gemencnél sincs ez másképp...!

Azt meg lehet, hogy nem az előadást hallani akaró, feszt "zajló" méhész közösség előtt kellene csócsálni a Babitsban, hogy te éppen kivel állsz szemben, s az sem igazán okos ötlet, hogy Bross bármilyen formában állást foglal az ügyben. Akár reá is visszahullhat...!

Te, öregem lassan szinte mindenkivel szembenállsz, láthatod az írásokból, hogy a méhészek magasról defekálják a képzavaros kampányszövegedet, sokkal inkább a gazdád mézkatasztrófa-roadshowja és a hazai cukorméz-előállítással kapcsolatos hírek foglalkoztatják őket.

Esetleg a saját nyűgödön túl azt is kikurékolhatnád, mi a helyzet azokban a kérdésekben, amiket itt most feszegetnek a méhészek, mert a méhészeket legkevésbé a nyűgeid érdeklik. Ne próbálj itt hangulatot kelteni a "kampányidőszak" égisze alatt, válaszoljatok a gazdáddal a felvetett kérdésekre.

Egyébként ha az ügyvéded nem javasolná az ügyed szellőztetését, megérteném. Nem kell neked fejecskéden vajacskával peckesen sétálgatva előre kikurékolgatni  bármit is, akármit leírsz, annak ódiuma alatt teszed, hogy azt most már akár fel is lehet használni ellened.

Az meg megint rendkívül kínos lehet, ha valamelyik jelen lévő méhész közszemlére teszi a hangfelvételeket a tegnapi kampánnyitó összejövelelről. Rohadt nehezen magyaráznád ki, hogy már megint egy sakkozó galambot próbáltál eljátszani, ám nem turbékolva, hanem  rekedt kappankukorékolás kíséretében...