No Huber és Kíváncsi111 álnevű esetleg méhész kollégák,
Annyit mondtam, hogy a darazsak elszaporodása segít az atkáknak.
Erre Ti nekemugrottatok, ilyen baromságot még nem halottatok.
Erre belinkeltem a cikket.
Egyikőtök elmondta, hogy nem hallott a cikkről, így adott királyi kinyilatkoztató "mindenki hülye" véleményt. Most a fia segített megérteni a cikket.
Most annyi a kötekedés részetekről, hogy jó jó, hogy ja de az Varroa Jacobsonii. De tovább már megint nem olvastátok a szakirodalmat:
fura módon a Varroa Jacobsonii-ról beszél. A mi európai méhünket A.M.-t nem ez az atka gyötri, hanem a Varroa Destructor. A legújabb tudományos irodalom tud arról, hogy a V.D. a európai mézelő méhen kívül is képes tartózkodni más rovarfajokon de azoknak nem parazitája. Ezért állításod, mely szerint a méhek atkája képes a darazsak fiasításában szaporodni, nem igaz.
A darazsakon áttelelni sem képes, mert az áttelelő megtermékenyült anyadarázs a tél folyamán olyan hőmérsékleten telel, amelyet a varroa néhány órán át sem képes elviselni.
Szerintem felesleges vitáznom veled. Olvasd el a szakirodalmat, és ne egy cikkből gondolt megérteni a világot.
https://en.wikipedia.org/wiki/Varroa_jacobsoniThe hosts switching between the eastern A. cerana and the western A. mellifera is the major factor that broadens the pathological transmission of V. jacobsoni.[6] It has spread worldwide with the exception of Australia, Antarctica[7] and central Africa. Tehát megint mellé lőttél.
Valahogy az az érzésem, hogy mindegy mit írok, Ti beleköttök. Hülyeséggel. Nem baj.
A cikk szerint tehát a Varroa Jacobsoni itt lehet EURÓPÁBAN, de én nem értek az atkához, HUBER uram meg olyan közel van a tűzhöz, mindenféle sokéves anyagokból szívesen válogat, tegye már fel a V. Jacobsonii elterjedési térképét. (Lényegtelen, de fórumozgassunk, ha már van még egy kis idő, amit értelmetlenül szeretnénk eltölteni.)