Na erre mondták az "öreg" méhészek néhány évvel ezelőtt, hogy nem kell aggódni, majd megoldódik a sokaság. Aki szívből csinálja a méhészkedést, az ezután is fogja, aki meg csak a pénzt látja benne, az úgy is kihullik.
"Robotur írásával egyet értek.
Sőt tegnap az OMME Küldöttgyűlésén is pont ezt tettem szóvá, mivel a hordós értékesítés elég jól bedugult, sokan a piacon való mézeladásban látják a megoldást.
Le kell hűtenem őket, mert vagy csúnya kudarc lesz a vége, vagy kivívják a régóta oda járó méhészek haragját.
Számtalan példa van arra, hogy az újonnan felbukkanó szerencsevadászok, alávágnak az évtizedek óta piacozó kollégáknak, és ebből komoly konfliktusok alakulnak ki."
"Nekem viszont az a tapasztalatom, hogy az alacsony mézár irreális szaporításra ösztönöz, Egy ismerősöm 30-ról akar 120-ra szaporítani akác után. Már meg is rendelte a bölcsőket.
Amíg elviszik és kifizetik a mézet legalább cukoráron, addig az őrület folytatódni fog."
Azért, közölnék veletek egy "jó hírt"!
Kettő évvel ezelőtt nagy lelkesedéssel egyik kollégám sógora látott nagy bizniszt a méhészkedésben, amit rögtön el is kezdett!
Valamilyen oknál fogva ez a nagy lelkesedés annyira alább hagyott, hogy már a pergetőjét is árulja!!!!
Tőlem is kérdezte esetleg szükségem van-e valamire!
Kérdeztem mi történt, hogy ilyen hamar megunta a méhtartást.
Annyi volt a válasz: ALLERGIÁS vagyok, MEG, KELL A HÁZRA A PÉNZ....
Érdekes 2 évvel ezelőtt nem volt allergiás??
Gondoltam mindegy is, legalább eggyel kevesebben vagyunk :-)