Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743620 megtekintés
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #1740 Dátum: 2016. Április 24. 11:05 »
Pink panther!
Azt is mond az ismerősödnek, hogy ahhoz mennyi keret, műlép és cukor is kell.
Pláne, ha ilyen "kellemes" idő lesz, mint most.
Hihetetlenül megnőtt a méhcsaládokkal való foglalatosság költsége, különösen a méhtakarmány(cukor) felhasználás miatt.
Ha szép idő van, és jó eredmények, akkor jó ha sok méhcsalád van.
Ha etetni kell, akkor a kevesebb néha többet ér.
Nagyernyei Attila

*

zümi

• 1382
« Válasz #1741 Dátum: 2016. Április 24. 12:22 »
Na erre mondták az "öreg" méhészek néhány évvel ezelőtt, hogy nem kell aggódni, majd megoldódik a sokaság. Aki szívből csinálja a méhészkedést, az ezután is fogja, aki meg csak a pénzt látja benne, az úgy is kihullik.

"Robotur írásával egyet értek.
Sőt tegnap az OMME Küldöttgyűlésén is pont ezt tettem szóvá, mivel a hordós értékesítés elég jól bedugult, sokan a piacon való mézeladásban látják a megoldást.
Le kell hűtenem őket, mert vagy csúnya kudarc lesz a vége, vagy kivívják a régóta oda járó méhészek haragját.
Számtalan példa van arra, hogy az újonnan felbukkanó szerencsevadászok, alávágnak az évtizedek óta piacozó kollégáknak, és ebből komoly konfliktusok alakulnak ki."

"Nekem viszont az a tapasztalatom, hogy az alacsony mézár irreális szaporításra ösztönöz, Egy ismerősöm 30-ról akar 120-ra szaporítani akác után. Már meg is rendelte a bölcsőket.
Amíg elviszik és kifizetik a mézet legalább cukoráron, addig az őrület folytatódni fog."

Azért, közölnék veletek egy "jó hírt"!
Kettő évvel ezelőtt nagy lelkesedéssel egyik kollégám sógora látott nagy bizniszt a méhészkedésben, amit rögtön el is kezdett!
Valamilyen oknál fogva ez a nagy lelkesedés annyira alább hagyott, hogy már a pergetőjét is árulja!!!!
Tőlem is kérdezte esetleg szükségem van-e valamire!
Kérdeztem mi történt, hogy ilyen hamar megunta a méhtartást.
Annyi volt a válasz: ALLERGIÁS vagyok, MEG, KELL A HÁZRA A PÉNZ....
Érdekes 2 évvel ezelőtt nem volt allergiás??
Gondoltam mindegy is, legalább eggyel kevesebben vagyunk :-)

Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

zümi

• 1382
« Válasz #1742 Dátum: 2016. Április 24. 12:23 »
Még néhány rossz év, aztán lemorzsolódnak a nagy álmokban ringatózó egyének!
Amikor már a kutyának sem kellenek a hirdetett méhcsaládok, meg nyomott áron megy el a mézünk, akkor lesz drasztikus változás.
Addig csak beszélgetünk róla....

« Utoljára szerkesztve: 2016. Április 24. 12:30 írta zümi »
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #1743 Dátum: 2016. Április 24. 12:41 »
Csak az a félő, hogy ezek az álmodozók addigra hazavágják a méz piaci árát, (mert a hordós oda van) és leverik a családok árát is. Minden mindegy alapon hozzá nem értő módon, felelőtlenül fognak árulni mindent.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1744 Dátum: 2016. Április 24. 16:30 »
Én bármit ráteszek. A házamat, a 3 használt autót, az erdőimet, földjeimet mindent, arra, hogy ha az Uniós támogatás megszűnik, 2 éven belül a tagság legalább 75%-a távozik az omméból. Ez pedig nem 2/3-ad, hanem 3/4-ed. Ez pedig feltételezi, hogy a tagság zöme nem jókedvéből hanem kényszerből omme tag.
 Már pedig az egyesületek, vagy is az egyesülések azért azok amik, hogy ne kényszerből legyenek benne  az emberek, ha nem önként. És még az sem lenne baj, ha az egyesületi tagság kényszerből van. Az a kurva nagy baj, hogy ez csupán 1 dolog. Ha minimum 3-4 dolog kényszerítene bele valakiket akármilyen egyesületbe, sokkal stabilabb lenne a helyzet. Még 1 évvel ezelőtt is az volt a véleménye sokaknak hogy ez az 1 dolog, nevezetesen az uniós támogatás elégnek bizonyul, legalább is egy jó darabig még. De mostanság mintha megrendült volna a támogatási rendszer. Igaz, ma ez még jobban csak a földalapú támogatásoknál, és azok között is a kis földterületekkel rendelkező birtokosok kifizetéseinél jelent meg. De, itt viszont már komoly probléma van a kifizetésekkel. Az MVH ugyan is minden okot megragad, még olyanokat is amiket két évvel ezelőtt nem vett figyelembe, hogy ne kelljen fizetni. Persze a kis birtokosok érdekeit nem védi senki. Reméljük a méhészekét igen.
 No, most jó lobby tevékenységgel ezt el lehet odázni, de szerintem jobb nem lesz a helyzet.
 Itt lesz fontos az omme elnök és a kormány közti jó kapcsolat. Ezért vagyok kíváncsi, hogy mi lesz.

« Válasz #1745 Dátum: 2016. Április 26. 21:16 »
QUQURIQ !!!

Ahogy így elnézem a Kft hasznát, az OMME felé, hamar fel lesz számolva!....

Kiskakas, Baldavári László

Kiskakas!

Tudod kit érdekel ez a legkevésbé? Az Egyed Árpád ügyvezetőt. Már régen lezsírozta, hogyha bukta van, akkor felveszik a fürdőre Nagyatádon. Több hete beadta a fürdőre a pályázatát. Az elnökséget is, meg a saját csapatát is csak hülyítette. Cuclizták is a szövegét eddig gyanútlanul. Gondoltam, most már szólok. Nála addig tartott a „méhészek szolgálata”, amíg szabadon áramlott a lé. Most majd a fürdővizet keveri. Szegény fürdőzők! A fürdőhöz is annyit ért, mint a kft-zéshez, még soha nem csinálta. 

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1746 Dátum: 2016. Április 27. 00:09 »
QUQURIQ !!!

Köszönöm az infót!
Akkor ebbe a fürdőbe nem megyek...
Hányadik Kft lesz az eddigi sikere??? :o
Azért ugye a könyvvizsgálatot megvárja??? ::)
Mert ami a mi pénzünk volt, - az ma is a mi pénzünk..., vagy nem???

Az értetlen Kiskakas, Baldavári László

« Válasz #1747 Dátum: 2016. Április 27. 09:04 »
QUQURIQ !!!

Kiskakas!

Tudod kit érdekel ez a legkevésbé? Az Egyed Árpád ügyvezetőt. Már régen lezsírozta, hogyha bukta van, akkor felveszik a fürdőre Nagyatádon. Több hete beadta a fürdőre a pályázatát. Az elnökséget is, meg a saját csapatát is csak hülyítette. Cuclizták is a szövegét eddig gyanútlanul. Gondoltam, most már szólok. Nála addig tartott a „méhészek szolgálata”, amíg szabadon áramlott a lé. Most majd a fürdővizet keveri. Szegény fürdőzők! A fürdőhöz is annyit ért, mint a kft-zéshez, még soha nem csinálta.

Ugyan má, biztosan lebeszélte az akkori elnökkel, hogy beadja a pályázatot. Az OMME kft-s munkája ígysem követelte meg, hogy feljárjon túl gyakran Budapestre. Ha meg csak telefonálgatni kell, azt meg ugye a fürdő igazgatói szobájából is lehet. Ha a tulajdonos OMME nem követelte meg tőle a jelenlétet, és ennyi ideje maradt, akkor úgy gondolhatta, hogy dupla szék, dupla zsozsó.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1748 Dátum: 2016. Április 28. 14:12 »
QUQURIQ !!!

"dupla szék, dupla zsozsó".
Maradjunk a realitások, lefagyott mezején!
Majd, ha a könyvszakértői jelentés leírja, hogy a Kft. mennyit hozott az OMME zsebébe, vagy vitt a zsebünkből, csak úgy lubickolhat, az ügyvezető a meleg vízben...
Tudomásom szerint, nem az emlegetett számok az amikről mindenki tud...
...és ezek már nem EU pénzek, minden a tagdíjunk rovására ment.
Kérdésem?
Ki, kik ezért a felelősek??? :o 8) ::) :-[ :-X

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1749 Dátum: 2016. Április 29. 21:34 »
QUQURIQ !!!

13 000 fős civil szervezet, nem semmi!
Annyi a tennivaló az egyesületben, hogy alig győzik az alkalmazottak.
Volt valaki mostanában a székházunkban???
Hegyén hátán íróasztalok, szekrények, fénymásolók...
Szerintem, éppen ideje lenne egy másik székház után nézni!
Három épület között cikáznak az alkalmazottak.
Parkolni lehetetlenség, azt is pénzért!
Jobb lenne egy külsőbb kerületben egy kertes családi házat venni, ahová az összes iroda elférne, parkolni is lehetne és ingyé!
Arról nem is beszélve, hogy a mostani "pincében" semmi térerő nincsen!!!
Szerintem az egy székház üzemeltetése is sokkal olcsóbb lenne, mint a mostani háromé!
Persze-persze, ez nem a kakasok eszéhez való...

Üdv. Kiskakas!

« Válasz #1750 Dátum: 2016. Április 30. 14:45 »
Sokan vagyunk egyesületi tagok,de mire elegendő ez ?  A jövő megadja majd rá a választ !
Dobó Istvánt idézem a 16. századból... a falak ereje nem a kőben vagyon , hanem a védők lelkében.Ezt jól véssük az eszünkbe !
Magunkba nézve :
Ma még a mennyiséget   csak követi a minőség.
Nem ismerünk fontos egyesületi jellemzőket .
Nem lehetünk biztosak benne, hogy létszámunkkal arányos a befolyásunk,sőt elismertségünk!
Sokan szemléletváltást sürgetünk a tagok körében.
Problémáinkat magunknak kell feltárnunk,és rájuk a megoldást keresni.

A szervezet nem közpréda ,hanem híd a megoldáshoz vezető úton.
Az aktivitást kifejteni akaróknak meg kell adni a cselekvés lehetőségét.
A társadalmi folyamatok,a természeti változások sokszor kedvezőtlenek számunkra. 
Rendszeresség,rendszerezés,következetesség,tudatosság alapvető feltételei a hatékonyságnak.
Az egyéni ambíciókat acélok szolgálatába kell állítani.
Ja...és fórumainkon hagyjuk otthon azt a kabátot , amelyen a sérelmeink vannak!
Ne kergessünk fantomokat,be használjunk homályos kifejezéseket,melyből kaptunk az előző időben !
A grémiumoknak a vezetési struktúrában meg kell felelni az elvárásainknak. 
Magunk körül kell rendet tenni a saját érdekünkben . - Többek között azért, hogy a tagsági elvárásoknak a vezetés meg tudjon felelni. Közérthető,egyfajta közmegegyezésen alapuló alapszabály segíthet 
bennünket a kiegyensúlyozottabb egyesületi élet irányába.
  Többször is kértem az itt fórumozókat, -igaz csak általánosságban-hogy érdemben fórumozzanak !
Magánügyeket intézzétek el egymást között. Érdektelen számunkra, ...ki, kinek mikor mit mondott ...stb. 
Dobóhoz visszatérve .. jó lenne , ha "lelkünk"nem üres lenne .
 - Rengeteg még a közös ügyünk,amiről tudunk, és amiről még nem tudunk.....mert ilyen az élet. 
 - Kár az elpazarolt energiáért , az elveszített időért/lehetőségért.
      nehézség a a kaptárakba   : E. János

« Válasz #1751 Dátum: 2016. Május 02. 17:31 »
QUQURIQ !!!

Kiskakas!

Ugyan má, biztosan lebeszélte az akkori elnökkel, hogy beadja a pályázatot. Az OMME kft-s munkája ígysem követelte meg, hogy feljárjon túl gyakran Budapestre. Ha meg csak telefonálgatni kell, azt meg ugye a fürdő igazgatói szobájából is lehet. Ha a tulajdonos OMME nem követelte meg tőle a jelenlétet, és ennyi ideje maradt, akkor úgy gondolhatta, hogy dupla szék, dupla zsozsó.

Ugyan má, biztosan úgy gondolta, hogy három szék, az háromszoros zsozsó. A nagyatádi térségi szennyvíztársulás is fizeti évek óta, mint koordinátort havonta háromszázezer körül. De ezt is biztosan megbeszélte a korábbi elnökkel meg az elnökséggel. Biztosan ezért emelték fel a kft-s bérét százezerről ötszázezerre. Hülyék gyülekezete.

*

izso60

• 573
« Válasz #1752 Dátum: 2016. Május 02. 20:53 »
Üdv. Uraim!
Tisztelt  E János!
És Erdélyi Uram szerint az " egyfajta közmegegyezésen alapuló alapszabály" szerint az fizet tagdíjat akinek Úri kedve úgy tartja akinek pedig nem az sz...k rá, de azért az észt majd Ő osztja (oszt kész)!
Méhésztársi üdvözlettel: Egy józanul,de másként gondolkodó tagdíj fizető méhész!
« Utoljára szerkesztve: 2016. Május 02. 21:00 írta izso60 »

« Válasz #1753 Dátum: 2016. Május 02. 21:40 »
Már megbocsáss, mindent elmondhatsz magadról csak azt, kérdőjelezem meg, hogy józanul gondolkodsz, merthogy másként az biztos.
Szerintem jelentős ellentmondásba keveredtél magaddal a hozzászólásodban.
A tények szerint most is csak az fizet tagdíjat, akinek "úri kedve" úgy diktálja. Viszont tagdíjfizetés nélkül az egyesületi ügyekbe nem igazán tud beleszólni senki.
Több soron elolvastam Erdélyi János hozzászólását és nem igazán tudom értelmezni mi motiválta írásod.
A közmegegyezésen alapuló alapszabállyal van problémád? Vajon mi?

Üdv. jani bátya

« Válasz #1754 Dátum: 2016. Május 03. 07:37 »
                                          Válasz Izsó 60-nak !

A céltalanságok önmagukat minősítik ! Kivételek mindenkor lesznek is ! Ezek erősítik a szabályt !

E. János