Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743557 megtekintés
*

kiskakas

• 3249
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #1725 Dátum: 2016. Április 20. 20:35 »
QUQURIQ !!!

FELHÍVÁS!!!

Kedves, méhész Barátaim!

Április 23. (szombat) -ra mindenkit várunk a tisztújító közgyűlésünk befejezésére!
Legalább olyan fontos a mostani részvétel, mint az április 2. volt!
Az időjárás a közgyűlésnek kedvez, és a szomjazó földeknek!
Az Április 2. tisztújító közgyűlés záró aktusának fontossága erősítheti meg a 420 küldött többségi szavazatát!
A demokratikusan lefolytatott küldötti akarat végére most tehetjük rá a záró pecsétet!
Ezért nagyon fontos a részvételetek!!!

Aki a szakmai változást akarja, mindenki jöjjön el, mert ezek nem nyugszanak bele a küldöttek akaratába, pedig Ők koordinálták a szavazást!!!

Köszöni a közreműködéseteket, a Kiskakas, Baldavári László
« Utoljára szerkesztve: 2016. Április 20. 23:57 írta kiskakas »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1726 Dátum: 2016. Április 22. 21:17 »
QUQURIQ !!!

Ahogy így elnézem a Kft hasznát, az OMME felé, hamar fel lesz számolva!....

Kiskakas, Baldavári László

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1727 Dátum: 2016. Április 23. 18:17 »
Mindent fel kell számolni.
 Újságot , kft-t stb.
 A pénzt szét kell szórni.
 És az Ommet át kell nevezni. Uniós pénzt kordinálló, és osztogató, méhészeket magasról leszaró egyesületre.
Ez lesz csak a haladás.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Április 23. 18:22 írta Vivaldi »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1728 Dátum: 2016. Április 23. 18:33 »
QUQURIQ !!!

Istenem!

Végre három és fél év után, a közgyűlésen újból a szakmánkról beszéltünk!
Nem volt egyetlen önfényezés, sem csúsztatás, sem mellveregetés...
A SZAKMA!!!
Mindkét  tábor érdeke egy volt!
A mézhamisítás megszüntetése, és a jobb méz árak kivívása!!! ;D
Mint hallhattuk, egy csomó új dolgot hoz létre az OMME !
A méhészet minden szakterületét átvilágítja, felkavarja az állóvizet, ami már kezdett bealgásodni...
Soós Ügyvéd úr, nagyon ügyesen rávilágított, hogy egy 13 500 fő körüli "giga" civil egyesületnek van beleszólási joga az UNIÓ rendelkezéseibe. Ritka az ilyen erő, ami mögé még a családtagok is csatlakoznak.
A méhészettel szimpatizáló közvélemény mindig nagy támogatásáról biztosította a méhészeket!
Egy valakinek nem mondtunk még köszönetet!
Bross Péter feleségének, Erikának!
Köszönjük Erika, hogy hozzájárultál, hogy Pétert megint elrabolhassuk a családtól!
13 500 méhészért vállalt Péter közszereplést, a méhész családok sorsáért fog, dolgozni.
Legyél férjedre büszke, segíteni fogjuk munkáját, hogy több időt tölthessen Veletek!
A választási hajrá, mindenkit megviselt, még a nyerteseket is.
Visszaáll a hétköznapi rend, teli új és új feladatokkal, aminek a megoldása adja az újabb erőt!

Köszönet a 13500 méhész Társam nevében!

Az OMME Kiskakasa!  Baldavári László

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1729 Dátum: 2016. Április 23. 18:49 »
QUQURIQ !!!

Vivaldi!

Idézet

"Mindent fel kell számolni.
 Újságot , kft-t stb.
 A pénzt szét kell szórni.
 És az Ommet át kell nevezni. Uniós pénzt koordinálló, és osztogató, méhészeket magasról leszaró egyesületre.
Ez lesz csak a haladás".

Ejnye, ejnye!
Csak ennyi telik Belőled???
Ma úgy látszik, hogy nem voltál a Közgyűlésen?
A Kft -től Ludányit hol láttad???
Mit ír majd az OMME újságjában???
Vagy csak úgy látatlanban fogja szini Bross Pétert a főnökét?
Annyira sügér a csávó, hogy még a mai napig nem kért bocsánatot!!!
Azt meg várhatja, hogy Bross megkeresi!....
Tudom, hogy Te továbbra is üzemeltetnél olyan Kft-t ami veszteséges!
Ez már a korábbi írásaidból kitűnt!
Tehát, segíts ahol tudsz, úgy is a méz árakon szeretsz lovagolni...
Vivaldi Barátom!

A szekeret húzni kell, nem vissza húzni...

Kiskakas, Baldavári László

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1730 Dátum: 2016. Április 23. 21:05 »
Ami jó azt inkább, meg kell változtatni és nem felszámolni.
 A másik az "csak ez telik tőled."
 Én úgy gondolom, de inkább ne legyen így, nagyon könnyű dolgom lesz. Kurva sok jól megfogalmazott irományt fogok kerekíteni a következő időkben.
 Mert már elgondolkoztam azon, hogy Bross, vakmerő, vagy egyszerűen vak, mint a cigány lova. Ez minden induló elnökjelöltre értendő lenne, már ha lettek volna volna induló elnökjelöltek. Mészárostól persze nemigen vártunk már semmit, csak azt, hogy működtesse valahogy az egészet amit eddig.
 De, Brossal szemben óriási a várakozás, és főleg azok részéről akik hatalomra segítették.
 Ugyan is, azok a problémák amik előttünk állnak, még csak attól se függenek, hogy ki az elnök. Mert rettenetesen nagy baj van olyan szervezettel ami csupán egy, számmal leírva 1 dologtól függ.
 Ez olyan mint a menekült válság, szinte megoldhatatlan. Az egész omme léte és nem léte az idióta unió /direkt kisbetű/ támogatásától függ. Ez az omme ugyanis rögtön szét esik minimum 120 egyesületre azonnal, ha a támogatás megszűnik. A támogatás meg mind tudjuk adomány. Hogy az adományokkal mi a baj?
 Először is, mindig sokba kerülnek. Igaz, vannak akik jól járnak vele rövid távon, de a többség és főleg hosszú távon nagyon rosszul jár, mert mindig adni kell érte valamit, ami először nem is tűnik szembe. Hogy példát is mondjak, az unióba való belépés ára volt  Magyarország teljes termelői kapacitásának felszámolása.
 Másodszor a támogatás mindig torzítja az ágazatot. Előtérbe helyezve olyan embereket, vállalkozásokat, akik támogatás nélkül, életképtelenek, és a támogatás megszűntével ők omlanak össze legelőször. Tehát a támogatásokból hosszú távon kidobott pénz, és energia válik.
 Harmadszor a támogatást mint adományt vissza lehet vonni, tehát az adományozó kénye kedvétől függ az egész ágazat.
 A támogatás fejében mindig kérnek valamit, ez örök szabály. Csak lehet, hogy nem jövünk rá elsőre.
 Akár hogyan is nézem mára elértük a maximumot. Lassan minden méhlegelő telítve, egyre több a példa erre.
 A méz  ára letörve, értékesítése előbb csak akadozik majd teljesen le is áll.
 Az unió aki az említett támogatásokat adja ezentúl sokkal inkább fordítja majd a bevándorlásra, mint ránk.
 De ez csak a jéghegy csúcsa, "sokkal több dolgok vannak földön s égen", mint, hogy egy rövid irományba lelehetne írni.
 Nos, innentől megállapítható, hogy Bross vagy nagyon tud valamit vagy nem tud semmit. És ez lenne a magyarázat arra, hogy miért nem volt több induló. Mert ők sejtették mi következik ezért nem indultak.
 De, még bízunk benne, hogy géniusz elnökünk a problémákat megoldja, csak az a baj, hogy én nem nagyon.

« Válasz #1731 Dátum: 2016. Április 23. 21:21 »
Vivaldi ezt írod:
" De, még bízunk benne, hogy géniusz elnökünk a problémákat megoldja, csak az a baj, hogy én nem nagyon."
Mert Te magad vagy a probléma, ezt pedig valóban nem lehet megoldani.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1732 Dátum: 2016. Április 23. 21:41 »
Azért itt álljunk már meg.
 Meg kell magyarázni, hogy mi is lehet a probléma maga.
 Ha én mocsári béka segge alatti méhész is probléma vagyok nektek, akkor nagy baj van. Akkor barátom nagyon rozoga a hajó, ha egy béka brekegés is akkora veszélyt jelent számára, hogy attól kell félni, hogy elsüllyed.
Mert rendes körülmények között, nekem valahol a vezetőségben kellene ülnöm ahhoz, hogy probléma legyek.
 Mert igazából, feltéve ha mind a 12500 omme tag mögöttem állna, akkor sem tudnánk megdönteni az omme elnököt sem befolyásolni a vezetőséget.
 Mert itt ilyen a szervezeti felépítés. Ezt mondja a tagoknak: Fizessétek be a tagdíjat, vegyétek fel a támogatást, aztán ha az elnöknek nem vagytok a haverjai, a többihez semmi közötök.
 Még dagadhatna is a keblem attól, hogy személyemet ennyire befolyásosnak gondolod, de az igazság az, hogy nektek nem én vagyok probléma. Még probléma se vagyok nektek.
 Csupán leírogatom valahogy amit gondolok. De,,,,, mintha úgy érezném néha, hogy vannak itt köztetek akiket még ez is zavar. Tisztára mint a Rákosi korszakban a személyi kultusz.

*

robi 75

• 1010
« Válasz #1733 Dátum: 2016. Április 23. 21:53 »
A felvásárlóm pár napja felvidított egy alacsony repce árral, ezt még letudom egy "rohadt kapitalistákkal" >:(.
A gond az hogy még ez is bizonytalan...... :(. És még az időjárás is betesz ahol tud.
Asszem vége annak az időszaknak mikor még a tehenész is méhész akart lenni ;D, ez szó szerint így volt.
A fent említett két probléma, gyorsan megoldja a méhek gondjait is, meg a túlterhelt legelők problémáját is.
Üdv:robi

« Válasz #1734 Dátum: 2016. Április 23. 22:09 »
Na erre mondták az "öreg" méhészek néhány évvel ezelőtt, hogy nem kell aggódni, majd megoldódik a sokaság. Aki szívből csinálja a méhészkedést, az ezután is fogja, aki meg csak a pénzt látja benne, az úgy is kihullik.

« Válasz #1735 Dátum: 2016. Április 24. 08:12 »
Sajnos még mindíg sok a "méhészleszek", hiába a kétségbeejtő a helyzet egyszerűen még nem jutott el hozzájuk. Még nem érzik a saját bőrükön. Ezek az egyének egy álmot kergetnek, nem a valóságban élnek. Fordítva ülnek a lovon. Mert eleve azt kellene nézni, hogy a termékre van-e kereslet. A termelés értékesítési lehetőség  nélkül, pénzkidobás.  Persze van vállvonogatás, "oszt ha nem viszi a kereskedő majd viszem a piacra" ja, annyi meg nem esik le szerencsétlennek hogy ha mindenki így gondolná és 50-60 méhész jelelenne meg egy piacon, mert kb ennyien ha nem többen vagyunk már a városban, ahol addig 2-3 árúsított. Még a helypénzt sem futná a bevétel.
A mélypont még nem jött el, talán ha az idei akác a hordókban fog "porosodni" még karácsonykor is. De ideje volna változtatni a hivatalos állásponton is, nem kellene már támogatott tanfolyamokra toborozni a szerencsétlen sorsúakat. Így is sokakat belehülyítettek már.
Egyenlőre a gombamód szaporodó méhészeteket látom még a jelen pillanatban is.

« Válasz #1736 Dátum: 2016. Április 24. 09:19 »
Robotur írásával egyet értek.
Sőt tegnap az OMME Küldöttgyűlésén is pont ezt tettem szóvá, mivel a hordós értékesítés elég jól bedugult, sokan a piacon való mézeladásban látják a megoldást.
Le kell hűtenem őket, mert vagy csúnya kudarc lesz a vége, vagy kivívják a régóta oda járó méhészek haragját.
Számtalan példa van arra, hogy az újonnan felbukkanó szerencsevadászok, alávágnak az évtizedek óta piacozó kollégáknak, és ebből komoly konfliktusok alakulnak ki.
Arra kértem a küldötteket, hogy vigyék el a hírt szűkebb régiójukba, hogy a jelenlegi nem túl kecsegtető kilátások miatt, ne akciózzák le az üvegben eladásra kínált mézüket a termelők.
Ez felér egy öngyilkossággal.
Aki szereti a mézet, és "megszokta" az árat úgyis megveszi.
Én is tapasztalom, hogy mellettem 1.600-1.700 Ft-ért is kínálnak szép akácmézet, amikor én 2.500-ért adom már 3 éve.
Nem szabad a saját munkánkat leértékelni, valamint visszafelé (fölfelé) nagyon nehéz alakítani az árakat.
Nem riogatásként írom, de szerintem a kínaiakon kívül 2016-ban még senki nem pergetett akácmézet.
Fazekas Gyula tegnap elmondta, hogy még nem látszik a méz árának az "alja".
Egy közepes termés esetén jócskán 1.000 Ft alatt lehet az induló ár.
Véleményem szerint a szakmailag felkészült (nem trükköző) méheket szerető, megszállottak simán túléljük a válságot.
Attól nagyobb szűrőt pedig, amit az alacsony mézár produkál nem tudok elképzelni.
Mindig az a baj, hogy sokan vagyunk, éppen elegen.
Hamarosan eldől ki az igazi fanatikus méhész, aki nem csupán egy nagy bulinak, egy pénznyerő automatának tekint a kaptárakra, hanem együtt dobban a szíve a méhcsaládokkal.
A méhek szeretete nem méhcsaládszám függő!
Lehet hobbi és kis méhész, valamint profi is "Ízig-vérig méhész!"
Én egyáltalán nem vagyok betojva.
Sok tényező ellenünk dolgozott, hogy gyengén fogyott a méz.
Bross elmondta, hogy az ilyen enyhe telek nem kedveznek a mézfogyasztásnak, valamint a kínai veszedelem továbbra is fennáll.
A kitartóké a jövő.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1737 Dátum: 2016. Április 24. 10:00 »
...
 Ugyan is, azok a problémák amik előttünk állnak, még csak attól se függenek, hogy ki az elnök. Mert rettenetesen nagy baj van olyan szervezettel ami csupán egy, számmal leírva 1 dologtól függ.
...

Sajnos nem jársz küldöttgyűlésre. Ha lettél volna, láthattad volna, hogy a komoly munka már elkezdődött. Dr. Hegedűs Dénes elnindult a szaktanácsadókkal a kitűzött első feladat megoldására. Tóth Péter elindult a második feladat megoldására. Alig telt el két két, és a csapat - nagykoalíció, ha tetszik elkezdett komolyan dolgozni. C.a. 50 % a korábbi vezetésből maradt, 50 %-ban megújult a vezetés. Ez pont jó arány egy kiegyensúlyozott munka irányába.

Szóval nem egy ember változott, hanem 50 százalékban a vezetés. Én azt gondolom, hogy munkákból van elegendő. A tagok megnyíltak, és elkezdték elmondani a megoldási javaslataikat egy-egy problémára. Talán azért most, mert korábban Kuss volt. 

És az is elhangzott, hogy az elnökségi munkában nem csak a vagyoni felelősség lesz közös, hanem a döntés is. Így a korrekt. Ez időnként persze lassabb, de a demokráciának van ára.

Arra kérlek, hogy ne legyél olyan, mind a malacka, aki elmegy a nyuszikához, majd "a nyíló ajtóba beordít, b..m.. a porszívód!". Ne feltételezz, és arról fórumozz, hanem figyelj, dolgozz. Az Egyesület mi vagyunk. Amit mi hozzáteszünk javaslatokkal, munkával az mind előre viszi a szekeret.

« Válasz #1738 Dátum: 2016. Április 24. 10:04 »

......Milyen jövő elé nézünk?

Értelmetlen reagálni egy-egy ember megjegyzéseire az OMME jövőjét illetően,főleg , ha az légből kapott,megalapozatlan üres szóáradat.

Le kell szögezni viszont: az OMME vezetésében kialakult állapot nagyban azok munkájának elismerése, akik vették  fáradtságot,és utánanéztek dolgoknak, törvényeket értelmeztek, helyzetet értékeltek, hangjukat hallatták.

- Az ún . kontroll csoport sohasem vádaskodott, véleményét megalapozottan mondta el.
- Az OMME-t mindig egységes egészként kezelte,a méhészek kizárólagos képviselőjének tartotta, értéknek tartotta, kiállt érte.
- Igen  sajnálatos, hogy többször is bizottsági munka értékével felérő tényfeltárást kellett elvégeznie !
- Éltünk a vélemény nyilvánítás szabadságával ! 
- Fő irányelvünk: Az OMME  hozzá igazítása a változásokhoz !  /Ez az idő parancsai is  . /
- Itt szervezeti belső(felépítési, működési) és külső kapcsolati-tőkéről- folyamatokról is szó van . 
- Folyamatokat értékelni csak hosszabb előkészítés után szabad !
- Közmegjegyzésként felhívom a figyelmet a szóhasználatra ! ( lehet ,és szabad nem  ugyanaz ,ezek a szavak sajnos több anyagban hozzászólásban zavart okoznak !
- A jövőnk olyan lesz amilyenné tesszük mi méhészek!  No ez mit jelent/het ?
-  Csodákat nem várunk/várhatunk a jelen helyzetben. A  méhész szemléletünkön , mindenképpen változtatni kell !
- A nagylétszámú, ámde sok/színű/érdekű méhészek  aktív magjának bővülnie kell .
- A szervezetben világos egyértelmű,közérthető fogalmak használatával célszerű tovább ténykedni. 
- Az OMME felvállalt céljai, és az ehhez kapcsolódó feladatai szerteágazóak,tehát több nem méhészethez kapcsolható  szakma jelenlétét is igénylik. 
- Szükség van az innovatív méhész társadalom minden aktív/tehetséges részvevőjére.
- A jövő csak úgy érint meg bennünket pozitívan,ha tudunk együtt (értsd,jogilag megalapozott szervezett formában) cselekedni ! Ez a vezetés nagy kihívása! Ennek a feltételeit körvonalazta a tegnapi küldöttgyűlés egy előremutató egyöntetű pozitív  vélemény nyilvánítása is !     
- Semmi nem autómatikus! Mindenért ki kell állni! Jogainkat képviselni kell ! Felkészült szakemberekre van szükség ! És ...költségek, és rizikó is jelen vannak ! 
-A jelen " társadalmi körülmények " nem kedveznek a méhészeteknek . Objektív körülmény ! -ez is indokolja az újabb lehetőségek/utak keresését.
 ---Az itt leírtakat köznyelven-közérthetően fogalmaztam, kihagyva a szakmai zsargont, csak a lényeges csomópontokra koncentráltam.
 Van ,- és kell is legyen -a méhészekben annyi kurázsi,összetartás, szolidaritás-érzet, hogy fontosabb a jövőnk  megalapozása ,mint a múltba révedés. 
                                                  Tudjuk..,"ki mint vet,úgy arat" !   
   Ezen  magyar közmondás nemcsak saját háztájinkra,vállalkozásunkra, hanem a nagy közösségünkre is igaz kell legyen!   
                                          üdvözlettel: Erdélyi János

« Válasz #1739 Dátum: 2016. Április 24. 11:00 »
Attól nagyobb szűrőt pedig, amit az alacsony mézár produkál nem tudok elképzelni.

Nekem viszont az a tapasztalatom, hogy az alacsony mézár irreális szaporításra ösztönöz, Egy ismerősöm 30-ról akar 120-ra szaporítani akác után. Már meg is rendelte a bölcsőket.
Amíg elviszik és kifizetik a mézet legalább cukoráron, addig az őrület folytatódni fog.

Robi75!
Mennyit mondott a felvásárló repcére?