Üdv. Uram! izso60!
Tartom magam olyan tisztességesnek mint bármelyik KCS-os. És nem azért vagyok az OMME alapszervezet vezetője mert én ezt magamnak létesítettem volna hanem éppen a tisztességes, gerinces és nem utolsó sorban normális méhésztársaim kérésére elértem hogy kizárólag az OMME -felé tartozzunk elszámolással, és nem még ide is meg oda is ahol majd a tökösök vezénylik az Ö " demokráciájukat" esetlegesen lesz....va ezzel a másokét.
2014 tavaszi küldöttgyűlésen, a küldöttek felhatalmazták az OMME elnökét, és az IB-t, hogy az egyesület tegyen meg mindet azért hogy megtartsa a KÖZHASZNÚ státuszát.
Melyik OMME alapszervezet vezetője, és küldöttei ellenezték a közhasznúságról történő lemondást? (alapszabály)
Téged mint egyesületi vezető, nem is érdekel, hogy most miért kellett mégis a "közhasznúság " miatt módosítani az alapszabályt? Arról nem is beszélve, hogy az elvesztése miatt sem hallottam a hangod oly harsányan mint most mikor a tökösségről beszélsz.
Abban is biztos vagyok, hogy a módosításért is rendesen fizetni kell.
Ha már emlegetted azt a fenemód nagy demokráciát ami most az OMME értekezletein jelen van, akkor mivel magyarázod az elnök azon kijelentését miszerint; "kifelé a régi alapszabály szerint, befelé az újjal dolgozunk és had-szóljon".
Egyébként csak halkan jegyezném meg; 2013 ősze óta, egy jogi tanács kevesebbe került volna, mint pereskedni a saját tagokkal.
Szerény véleményem szerint, rosszul működtetni valamit, és a jó látszatát kelteni, nagyon költséges. (
a jó munkához idő kell, a rosszhoz meg még több)
Semmilyen párbeszéd nem alakult ki, az OMME vezetői, és az un K CS között.
Személy szerint én azért jártam el az OMME intéző bizottságának értekezletére, mert szerettem volna ha nem szóbeszéden alapul az álláspontom. Az csak hab volt a tortán, hogy pont akkor volt ott egy könyvvizsgáló, és Dr Ese Ferenc aki felhívta nyomatékosan a figyelmet az alapszabály mielőbbi módosítására, és főként az összeférhetetlenségek megszüntetésére. (Dátum: 2013. ősz.) Én úgy gondoltam, segítő szándékkal tehetek javaslatot, és a szünetben meg is tettem. Érdekes módon csak a fent említett két ember adott igazat abban, hogy az általam felvetett dolgokat, problémákat, nem szabad figyelmen kívül hagyni. (
azóta még a nevüket sem hallottam a vezetők szájából)
Mi méhészek pedig már "mindenről" hallottunk, csak arról nem, hogy sikerül-e végre demokratikusan, jogszerűen vezetni, működtetni az egyesületet.
Ezeket a hibákat nem testálom rád, csak el szerettem volna mondani, és megmutatni azt, hogy én ebből az aspektusból nézem "ezt" a világot.
Üdvözlettel:
Elekes László