Kakaskukorékolás

• 4219 válasz
  • 1769555 megtekintés
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #1455 Dátum: 2015. December 14. 08:24 »
Most már fel tudtam venni a fonalat izsó60. A tegnap esti hozzászólásodban már láttam erőt és célt is.
Nyilván tudod, hogy én is egy helyi szervezet elnöke voltam, mint Te vagy jelenleg is. Kiskakasnak és Nagyernyeinek sincs abban teljesen igaza, hogy a helyi szervezetek elnökei és küldöttei a kizárólagos szavazógépek a különböző vezetői fórumokon. Az önállók közül is sokan emelgetik vezényszóra vagy karlendítésre a kezeiket. Ez mindenkinek érdekei szerinti szíve joga.
Az eddigi megnyilvánulásaid más véleményt tükröztek, zavarosnak, hol így hol úgy értelmezhetőeknek tűntek.
Véleményem szerint az önállósodás elengedhetetlenül létszám kérdése egy egyesületnek.
Számításaim szerint 150 fő az a létszám, ami önállóan is életképes, vagy a helyi tagdíjakat kell a szükséges mértékig felemelni, amit a kisebb méhész már nem fog kifizetni, főleg ha a gyógyszer cukor támogatás a kényszer gyógyszerek vásárlását követeli meg.
Pedig egy egyesületnek igen is nagy szüksége van a kis méhészekre is.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1456 Dátum: 2015. December 14. 19:39 »
QUQURIQ !!!

"Életlenül", Kiskakas átváltozott láthatatlanná...
Véletlenül, meghallott egy igen kínos összezördülést Gyulán.
Dögei Imrére (Méhészet főszerkesztőjére) ocsmány módon ráripakodott Cserényi. Valahogy úgy is QUQORÉKOLHATNÁM, hogy belekötött mint sóderbe a cement!
Az OMME elnökhelyettese, tele....szájjal ócsárolta a Méhészet c. lap cikkeit....
Azért Ludányi sem piskóta a szakmai bakikban. Olvassátok csak vissza a méhészeti lapokban...
Cserényi is írt éppen elég badarságot az OMME Tesco újságában, amit nem igen szoktak lektorálni!
Egy biztos! Cserényi leborulhatna Dögei előtt, hogy ennyire visszafogta "idáig" a Kontroll Csoport írásait!
Kiskakas már régen kiQUQORÁÉKOLTA volna az OMME vesztés összes szennyesét, ha kapott volna módot rá!
Persze Cserényi azt szereti, ha mindenki gyűlöli...
No!
A tavaszi választáson minden kiderül....

A derengő Kiskakas

*

izso60

• 573
« Válasz #1457 Dátum: 2015. December 14. 21:00 »
Üdv. Uraim!  Tisztelt Bercsényi !! Örülök hogy valamelyest érted az általam felvetett problémák legalább egy részét.Tévedésben él az, hívják bárhogy is aki azt hiszi hogy attól lesz tökös mert szembe hu...zik a széllel,bárki képes erre, de kérdés marad hogy biztosan jó döntés volt-e. Nem lehet így kijelenteni hogy az OMME alapszervezetek küldöttei mind megzsarolhatók vagy bolondok. Tartom magam olyan tisztességesnek mint bármelyik KCS-os. És nem azért vagyok az OMME alapszervezet vezetője mert én ezt magamnak létesítettem volna hanem éppen a tisztességes, gerinces és nem utolsó sorban normális méhésztársaim kérésére elértem hogy kizárólag az OMME -felé tartozzunk elszámolással, és nem még ide is meg oda is ahol majd a tökösök vezénylik az Ö " demokráciájukat" esetlegesen lesz....va ezzel a másokét. Tőlem senki nem vásárolt szavazatot és nem is lehet ez Nagyernyeinek az üldözési mániája. Egyébként a Dögei Urammal is volt nekem is problémám, de már nem érdekel, rég volt én ha akarok képes vagyok megbocsájtani még ha elfeledni nem sikerül is. Ki nyugalmat,s jó éjszakát mindenkinek!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1458 Dátum: 2015. December 14. 23:14 »
Nem vagyok meglepve dr. Cserényi Péter gyulai brutális produkcióján. Ő ilyen! Egyszerűen nem értem, hogy évtizedek óta hogy fenébe tudta fenntartani a presztizsét? Az ilyen embernek még akkor sincs igaza, ha igaza van, mert az ilyen viselkedés más emberi közösségben teljesen elfogadhatatlan.

Izsó60!
A szembehugyozásos hasonlatodat nem értem.
Az OMME vezérkara nyilvávalóan szabályokat sértő módon viselkedik és erre fel is hívtuk a figyelmét és mégis a törvénysértésre kényszerítették a küldötteket.
Ki hugyozik szembe a széllel? Aki a szabályokat sérti és a többieket is arra kényszeríti vagy aki felhívja a figyelmet arra, "Hé ez a dolog nem stimmel!"?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

atya

• 1043
« Válasz #1459 Dátum: 2015. December 15. 07:49 »
Üdv. Uram! izso60!

Idézet
Tartom magam olyan tisztességesnek mint bármelyik KCS-os. És nem azért vagyok az OMME alapszervezet vezetője mert én ezt magamnak létesítettem volna hanem éppen a tisztességes, gerinces és nem utolsó sorban normális méhésztársaim kérésére elértem hogy kizárólag az OMME -felé tartozzunk elszámolással, és nem még ide is meg oda is ahol majd a tökösök vezénylik az Ö " demokráciájukat" esetlegesen lesz....va ezzel a másokét.

2014 tavaszi küldöttgyűlésen, a küldöttek felhatalmazták az OMME elnökét, és az IB-t, hogy az egyesület tegyen meg mindet azért hogy megtartsa a KÖZHASZNÚ státuszát. 
Melyik OMME alapszervezet vezetője, és küldöttei ellenezték a közhasznúságról történő lemondást?  (alapszabály)
Téged mint egyesületi vezető, nem is érdekel, hogy most miért kellett mégis a "közhasznúság " miatt módosítani az alapszabályt? Arról nem is beszélve, hogy az elvesztése miatt sem hallottam a hangod oly harsányan mint most mikor a tökösségről beszélsz.
Abban is biztos vagyok, hogy a módosításért is rendesen fizetni kell.
Ha már emlegetted azt a fenemód nagy demokráciát ami most az OMME értekezletein jelen van, akkor mivel magyarázod az elnök azon kijelentését miszerint; "kifelé a régi alapszabály szerint, befelé az újjal dolgozunk és had-szóljon".
Egyébként csak halkan jegyezném meg; 2013 ősze óta, egy jogi tanács kevesebbe került volna, mint pereskedni a saját tagokkal.
Szerény véleményem szerint, rosszul működtetni valamit, és a jó látszatát kelteni, nagyon költséges. (a jó munkához idő kell, a rosszhoz meg még több)
Semmilyen párbeszéd nem alakult ki, az OMME vezetői, és az un K CS között.
Személy szerint én azért jártam el az OMME intéző bizottságának értekezletére, mert szerettem volna ha nem szóbeszéden alapul az álláspontom. Az csak hab volt a tortán, hogy pont akkor volt ott egy könyvvizsgáló, és Dr Ese Ferenc aki felhívta nyomatékosan a figyelmet az alapszabály mielőbbi módosítására, és főként az összeférhetetlenségek megszüntetésére. (Dátum: 2013. ősz.) Én úgy gondoltam, segítő szándékkal tehetek javaslatot, és a szünetben meg is tettem. Érdekes módon csak a fent említett két ember adott igazat abban, hogy az általam felvetett dolgokat, problémákat, nem szabad figyelmen kívül hagyni. (azóta még a nevüket sem hallottam a vezetők szájából)
Mi méhészek pedig már "mindenről" hallottunk, csak arról nem, hogy sikerül-e végre demokratikusan, jogszerűen vezetni, működtetni az egyesületet. 
Ezeket a hibákat nem testálom rád, csak el szerettem volna mondani, és megmutatni azt, hogy én ebből az aspektusból nézem "ezt" a világot.

Üdvözlettel:
Elekes László 
« Utoljára szerkesztve: 2015. December 15. 07:53 írta atya »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #1460 Dátum: 2015. December 16. 10:14 »
Atyát a Takács Feri is megszólta a múltkor a túl őszinte és nyilt véleményeinek megformálása miatt.
Amit leírt, vagy kifogásolt, azok hellyel közel - de inkább közel nagyon fekszenek, tényeken alapulnak.
Az előzőben írtak szintén tények!
Ezek feletti szemet hunyni, és elfogadni egyet jelent a tökösség ellenkezőjével.
Ezt a magatartást hogy lehet úgy leírni, hogy egyszerű, mindenki számára érthető legyen, de senkit ne sértsen?? Szerintem sehogy!
Így inkább nem is írom le:

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1461 Dátum: 2015. December 18. 16:44 »
QUQURIQ !!!

Gáz, hogy nem elég az elég...

Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség a mézbotrányban – meg a korábbi mézbotrányokban is – érintett Klenáncz József mézipari vállalkozót, miután szabálytalan gázvételezést találtak a telephelyén – írja az mno.hu.

Gázlopás gyanúja miatt szállt ki a rendőrség  Klenáncz József mézipari vállalkozó dömsödi telephelyére, és az 52 éves vállalkozót szerdán ki is hallgatták – írja a Magyar Nemzet oldala.

Klenáncz a napokban azzal szerepelt a hírekben, hogy méztermékeiben kínai hamisított mézet találtak. A Klenáncz-féle mézet forgalmazza egyébként az Aldi lánc is. Klenánczot már 2011-ben is megbüntették, mert antibiotikum-származékot találtak a mézében, és már 2007-ben is hamisítással vádolták.

A rendőrség szerint a gyanúsított egy mérőóra nélkül kiépített gázvezetéket használt a tulajdonában lévő járművek tankolására.

Az mno.hu kérdésére a Klenáncz Méhészetnél nem tagadták a rendőrségi eljárást, azonban a társaság munkatársának nem volt felhatalmazása a nyilatkozatra, a tulajdonost pedig nem érte el a lap.

Telefonszámunk:
+36 1 436 2000

Terjesztés HVG Kiadó Zrt.:
+36 1 436 2045
ugyfelszolgalat@hvg.hu

E-mail címünk:
A hvg.hu szerkesztősége:
hvg.hu@hvg.hu

A HVG Hetilap szerkesztősége:
hvg@hvg.hu

Kiskakas!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1462 Dátum: 2015. December 19. 21:53 »
QUQURIQ !!!

Miért érzem úgy, hogy a "Mikulás" nem Gönyü felől hozza az ajándékot?
Éjjel a Mikulás alszik, mert nappal szeretne a gyerekekkel találkozni...
Az ész oszás szele a déli áramlatokkal érkezik, éjszakánként...
Vagy nagy lehet a lelki baja önmagával, mert van miért, vagy a sors már előre megbüntette...
A déli emberek vérmérséklete mindig hevesebb mint az északiaké...
Semmi gond, a tavaszi választáson, lesz akiknek helyre áll és állandósul a vérnyomása, lesz akiknek felmegy az egekig...
Megnyugvásként, ajánlok Nekik egy finom szegedi halászlevet...

A bográcsozó Kiskakas!

« Válasz #1463 Dátum: 2015. December 29. 09:05 »
Látjátok!
http://www.flickriver.com/photos/avant1997/tags/pig/
Nem csak a méz ára ilyen gyalázatos.
A hússal is ezt csinálják.
A disznótartók még nem tüntetnek, pedig ott is nagy a baj.
Nagyernyei Attila

*

robi 75

• 1017
« Válasz #1464 Dátum: 2015. December 29. 09:20 »
Szia Attila!
A disznó tartók a tehéntartókkal együtt, felénk már kimúltak régen. Az uniós csati után a legkitartóbb  háztájiba is abbahagyták, a dobozos "tejjel" nem lehet versenyezni! Istenem de utálom már ezt a szót >:( >:( megversenyeztetném én a ganajokat az nagymamájuk hátán......
Üdv:robi

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1465 Dátum: 2016. Január 02. 18:45 »
QUQURIQ !!!

Mindenki a méz és kereskedelmén marakodik!
Valahogy előkerülnek a régi sérelmek!
Úgy korrekt, ha mindenki leírná a többi cég huncutságát is! Melliferera, Panonhonig, Klenácz…stb…(akik már megszűntek, vagy megszüntette a hatóság kő kemény méz hamisításért)!!!
Nekünk magyar méhészeknek mi a lényeg?
Hogy az EU-ból is és ezzel együtt idehaza is a magyar méz, csak és kizárólag magyar mézként lehessen forgalomba hozni! Ha a kutyulók eredeti kínai mézet szeretnének forgalmazni, megtehetik, de csak magyar méz és felírat nélkül!
Az már megint más kérdés, hogy honfitársunk miért akarja a magyar méhészeket lenullázni?
A Hungarikum szó mint magyar védjegy kötelezhetné  a felettes szerveinket, hogy csak méz HIÁNY esetén kerülhetne be külföldi méz..

Arról meg még senki sem tud,  hogy az év végi EU értekezleten késő éjjel fogadták el sutyiban, hogy az EU-ból bekerülő húsokat clórral fertőtleníthetik le!
Gondolom mindenki tudja, hogy miért…
A Clór sem egy gyermektápszer az emberi szervezetre…

Így kénytelen leszek a baromfiudvaromat és óljaimat bővíteni…

A jó kaját szerető Kiskakas!  BUÉK!!! :D

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1466 Dátum: 2016. Január 04. 19:37 »
Az EU szabályait figyelembe kell venni, amikor a magyar mézpiacot védeni akarjuk.

A minőségi szabályok szigorítása a legbiztosabb módszer a hazai méhészek érdekeinek védelmére. Ezzel a termelő és a fogyasztó is jól jár, viszont a mézkiszerelő üzemek mozgástere szűkül ettől, teháét nagy érdekazonosság a méhészek és mézkereskedők csak ideig-órig van. Ezt a rövid időt viszont ki kell használni.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1467 Dátum: 2016. Január 04. 22:36 »
QUQURIQ !!!

Icinyke, picinyke kakaska csak kérdez??? :o
Tényleg igaz az a hír, hogy az OMME méhészete G-mover?

A sajnálkozó Kiskakas!

ui. ha így halad tovább az Isuzu  terepjáró is elpusztulhat?

*

atya

• 1043
« Válasz #1468 Dátum: 2016. Január 04. 22:40 »
"A sok bába között elveszett a gyerek"  :(  :o  ::)  ???
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1469 Dátum: 2016. Január 04. 22:46 »
QUQURIQ !!!

Pedig nem a bába a lényeg, hanem a...gyerek!
Bába nélkül is megszületik,-tett a gyerek!
A gyerekesség, viszont OMME vezetés játékszere...

...csak a tagság nem érti a játékszabályukat...

A játszóházi Kiskakas! (Ő sem érti)...