Kakaskukorékolás

• 4219 válasz
  • 1769565 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #1440 Dátum: 2015. December 10. 23:38 »
Naivitás azt gondolni, hogy mind a 117 helyi szervezet képes lenne önálló jogi személyiségként működni.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1441 Dátum: 2015. December 11. 07:35 »
Véleményem szerint pedig nincs más út, hogy megreformáljuk az OMME működését.
Az apró, néhány tíz fős egyesületek beintegrálódhatnak a közepesekbe, nagyobbakba.
Szerintem annak semmi értelme annak, hogy megyénként 10-12 kis létszámú OMME alapszervezet működjön, csak azért, hogy a jelenlegi vezetés tudja őket manipulálni!
A szaktanácsadók, és a nem önálló egyesületek teljesen eltorzítják a demokratikus működést, mert a vezetés szinte megköveteli tőlük, sőt mind a szaktanácsadókat, mint az alapszervezeteket anyagilag magukhoz láncolják, ezzel gyakorlatilag bújtatva szavazatot vásárolnak.
A megelőző időszakokban ez azért nem volt probléma, mert probléma sem volt!
Most, hogy két tábor van, a méhészek és a küldöttek nem tudják érvényesíteni szabad akaratukat, mert például Cserényi doktor honnan veszi a bátorságot, hogy nyíltan megmondja kikre KELL szavazni?
Azon kívül, hogy ez minden alapvető jogunkat sárba-tiporja, még felháborító is!
És ha momentán erre én kemény megjegyzést teszek, azonnali etikai vizsgálatot kezdeményez ellenem doktor úr.
Alapjaiban kell az OMME belső működését megváltoztatni, és ehhez minél több méhész, küldött véleményét ki kell kérni.
A jelenlegi vezetés ilyen dolgokkal nem bíbelődik, mert többször kijelentették, hogy az OMME egy vállalat.
Igen a vállalatnak már hivatala is van.
Ez a hivatal jelenleg egy kifizető ügynökség, egy pénzelosztó, és ehhez még a küldöttek áldásukat is adták.
Kíváncsi lennék, ha valós információkhoz jutnának a küldöttek, hogy szavaznának?
Most megy a szembekötősdi, maszatolás, önfényezés de már nem sokáig.
Mi azt szeretnénk, ha az OMME újra a méhészek székháza, családias hangulatú érdekvédelmi központja lenne.
Amennyiben a küldöttek az utóbbira szavaznak, a jelenlegi vezetésnek még hírmagja sem maradhat.
Úgy is fogalmazhatnék, hogy elég volt a titkolódzásból, ajtó kinyit.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1442 Dátum: 2015. December 11. 12:36 »

-Egyetértek a Nagyernyei Attila  által írtakkal.  Odáig is elmerészkedek, hogy hogy az OMME  működése  egy              kvázi "független "irodán keresztül is megoldható .
-Feladat-központúságban kell gondolkodni ! Ez pedig a mos toldozott rozzant alapszabály  szerint lehetetlen !   
 -A vezetésnek pedig el kell látnia operativ feladatokat is .
-Tehát más felkészültségű,habitusu, attitüdű emberekre  van szükség, akik tudják, és akarják is kezelni a konfliktusokat,értik a nonprofit szféra jelentőségét. 
-Ha önálló,és független szervezeti egységek lépnek szövetségre ,akkor pedig a legcélszerűbb működési forma a szövetség.  /Lássuk be, hogy a szép számú  tagság  a Bross Péter nevéhez köthető időszak alatt megszerzett előnyök miatt  van. Viszont hallatlanul nagy az inaktív/érdektelen/ passzív réteg az aránya,és nagy a kevés méhcsaládot gondozók száma is!
- Figyelem! : ! A jövőben :több feladat, bonyolultabb helyzetek,más jellegű kihívások is lesznek ! - ez vizionálható a mostani helyzetünkből !  (Nem részletezem ,de nem a méhészkedésre fókuszáltam elsődlegesen )
             Véleményem szerint az elkötelezett méhész keresi a megoldást bajainkra......ezt útravalónak szánom .

üdv. gondolkodó méhész

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1443 Dátum: 2015. December 11. 17:43 »
QUQURIQ !!!

Attila!
"Amennyiben a küldöttek az utóbbira szavaznak, a jelenlegi vezetésnek még hírmagja sem maradhat".
Nem, hírmagja, hanem hím magja, hiába lett előre letolva a gatya...

Kiskakas a rövid látó!

*

izso60

• 573
« Válasz #1444 Dátum: 2015. December 11. 18:15 »
Üdv.Uraim!!   Hát nem talál szavakat az igazi demokráciát szomjazó méhész.  Mi alapján akarjátok eldönteni hogy ki hova integrálódjék! EGY darab OMME van ebbe a parányi országba és a méhész ha úri kedve úgy tartja ennek lehet tagja és nem ilyen-olyan "önálló szervezetnek. OMME alapszervezetekre van szükség, becsületes vezetőkkel és tagokkal ahol ha más vélemény formálódik azt megvitatják és nem lesz ettől senki vak vagy agy mosott. Mert EGY OMME létezik sok kis alapszervezettel.

« Válasz #1445 Dátum: 2015. December 11. 19:59 »

Izso60!
Valamit nem értek: én úgy tudom az önálló szervezet tagja, egyben tagja az OMME-nak is, mivel az önálló egyesületnek szerződése van az OMME-val.
De: az önálló szervezetnek anyagilag és belső ügyvitelét tekintve semmi köze az OMME-hoz, önálló alapszabállyal és szuveneritással rendelkezik. Úgy hogy bocsásd meg nekem, de már megint nem tudlak követni.

Geddekas
Tudtommal a kb. 117 az az önálló és a helyi szervezetek száma  összesen: sacc/kb 50-50 %-ban.
Lehet, hogy én vagyok már ennyire szenilis?

« Válasz #1446 Dátum: 2015. December 11. 21:07 »
Izso60 nagyon eltévelyedett!
Már több önálló egyesület van, mint OMME alapszervezet.
Az önálló egyesületek szövetségével megszűnne az áldatlan állapot, hogy fentről megmondják mi nekünk a jó.
Mindig is mondtam, hogy fordítva ülnek a lovon!
Az önkormányzatiság alapelve, az alulról való építkezés, a méhészek akaratának érvényesítése a küldötteken keresztül.
És mit csinál a jelenlegi vezetés?
Nyomást gyakorol, és átvitt értelemben zsarol.
Azért fogalmazok úgy, hogy átvitt értelemben, mert módszereik kifinomultak, nem túl sportszerűek.
Erről már többször megfogalmaztam ( szókimondó stílusban), hogy a szaktanácsadókat azonnal el kell távolítani az érdekvédelmi munkától!
Még szavazatszámlálók sem lehetnek az én olvasatomban.
Nekik a feladatuk a támogatások kezelése, és ezzel való ügyintézés, nem az OMME vezetőinek a helycsinálás, és ha ebben nem szorgoskodnak, repülnek.
Ebből lett nekem anno elegem!
Az én gyomrom ettől érzékenyebb.
A méhészek érdekében kimondott vélemény, sokszor nem passzol a jelenlegi vezetés elképzelésével.
Lásd alapszabályunk megerőszakolása, saját szájuk ízére formálása.
Nagy ívben lecsinálják, hogy mit szeretnének a méhészek!
7.2 milko a zsebben, aztán pusszant benneteket az OMME elnöke, hogy ez volt a célja.
Most már legálisan veheti fel azt amiért megdolgozott?
Előtte figyelmetekbe ajánlom az EB tavaly őszi jelentését.
Abban mintha az állna, hogy az elnök saját maga által kitűzött időpontra nem végezte el a faladatát!!!!
Nektek nem vicces, semmi ellentmondást nem láttok?
Az én lelkem tiszta, mert simán ellene szavaztam!
Mi lesz ha Csuja másodfokon is nyer?
Ez abban a pillanatban azt jelenti, hogy Dr.Mészáros azonnal visszautalhatja az OMME számlájára a fele gázsiját, mert a Gödöllői Rendkívüli Küldöttértekezlet szabálytalan összehívásáért ő felel, és az egyesületünknek papíron bizonyíthatóan 4 milliós kárt okozott!
Egy kis szakmájába vágót idéznék neki:
"Ptk.339. § (1) Aki másnak jogellenesen kárt okoz, köteles azt megtéríteni."
Kellemes pancsikálást Gyulán!
Nagyernyei Attila

*

izso60

• 573
« Válasz #1447 Dátum: 2015. December 12. 19:39 »
Üdv. Uraim!!!      Nagyernyei Uram !! Az eltévelyedett Izsó60 tisztában van azzal hogy egyszer csak elharapódzott ez a fene nagy önállósodás, és azóta indult el szépecskén a széthúzás. A méhészek helyi alapszervezeteket (klubokat) hoznak létre ezek egyesülete az OMME!!! Maradjunk ennyiben!! Az önállósodás már magából következően bomlasztó ha tetszik ha nem. Egyébként pont azt favorizáljátok amit többször felrótok a jelenlegi vezetésnek. A diktatúrát. annyi problémátok van a diktatúrával hogy most nem ti diktáltok. Remélem Bercsényi Uram is elolvassa a szösszenetemet és utána még jobban nem tud majd követni ami egyébként érthető is mert én hátul jövök.

« Válasz #1448 Dátum: 2015. December 12. 19:57 »
Izso60!
Nem vagyok sem urad sem parancsolód, de még tanácsadót sem.
Neked az a véleményed, nekem meg ez.
Az önálló egyesültek véleményem szerint sokkal életképesebbek, mert van saját tőkéjük, így nem kell koldulniuk.
Az önálló egyesületek sokkal jobban ki merik mondani a véleményüket (de ezt már ecseteltem), mert nem kell tartaniuk a megtorlástól.
Az önálló egyesületek saját maguk végzik a dolgaikat, nem kell bábáskodni felettük.
Az önálló egyesületek az OMME bevonása nélkül pályázhatnak, ez óriási előny!
Mi 13 éve vagyunk önállóak, és csak az előnyét élvezzük.
Amit viszont óriási gondnak látok, hogy az OMME alapszabálya semmire nem való, csak az önfényezésre.
Sehol nem érződik ki a tagok érdekképviselete, mindenben az "elnökség" dönt.
Mondok egy érdekes saját példát.
A szaktanácsadók választásánál nem kérték ki azoknak a tagoknak és vezetőknek a véleményét, ahol a szaktanácsadó ellátja a feladatát!
Simán fent eldöntötték, hogy mi lesz lent a jó.
Katasztrófa az egész választási rendszer, úgy ahogy van.
Malya Péter ezt már rég feszegeti, de senki nem foglakozik vele.
Utoljára hagytam, de Dr.Soós Tibor az OMME vezetők védőügyvédje (nem az OMME jogi képviselője) is azt javasolta, hogy önállósodni kell.
Ezt is leírtam, hogy ezért kapunk tagdíjkedvezményt.
A jelenlegi vezetés nem elég tökös ahhoz, hogy ezt a lépést megtegye, valamint így sokkal jobban tudják a SAJÁT ÉRDEKEIKET érvényesíteni.
Az önállósodás cseppet sem bomlasztó.
Nagyon jó példa a MOHOSZ, a Magyar Horgászok Országos Szövetsége!
Semmit nem kell tenni csak lemásolni őket, hogy működnek.
Nálunk is van csali, ez a Nemzeti Program.
Ennek hálójában vergődik az ágazat, ezzel "etetik" a méhészeket, ezért kell az OMME tagság!
Nagyernyei Attila

« Válasz #1449 Dátum: 2015. December 12. 21:41 »
Én ezt feladom
Uff!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1450 Dátum: 2015. December 12. 22:29 »
QUQURIQ !!!

Izso60! (aki hetvenkedik)!!!

" Remélem Bercsényi Uram is elolvassa a szösszenetemet és utána még jobban nem tud majd követni ami egyébként érthető is mert én hátul jövök".

Ez nem szösszenet, ez egy katyvasz!
Több dolgot összemos, és okoskodik a mi kis szöszkénk...
Annyit nem ér, hogy folytassuk vele a társalgást, mert tipikusan az az ember, akinek ha 100% bebizonyítják a fehérre, hogy fehér, Ő kis szöszkém tovább állítja, hogy fekete!
Csak sajnálni lehet az effajtákat!
Szösszenetünk ezt írogatja!
..csak, hogy lássa a gyöngyöm, hogy miről is van szó!
"Az eltévelyedett Izsó60 tisztában van azzal hogy egyszer csak elharapódzott ez a fene nagy önállósodás, és azóta indult el szépecskén a széthúzás".
Nos!
Pontosan nem tudom megmondani, hogy melyik volt az OMME első önálló szervezete és mikor alakult, de biztosan több mint tíz éve!!!
Az "elharapózás" az utóbbi két évben indult el, "szépecskén"! (ami nem is olyan vidám dolog mint írod savanyúcskán)!
Szöszkénk ez írja megint!
"A méhészek helyi alapszervezeteket (klubokat) hoznak létre ezek egyesülete az OMME"!!!
Öcsém-bátyám!
A méhészek hozták létre az egyesületet, ezután tömörödtek az OMME -be. (nem volt kötelező mint a TSZ-be a belépés!
Megint Szöszkénk erőlködik!
"Az önállósodás már magából következően bomlasztó ha tetszik ha nem".
Soha nem volt gond, az önálló szervezetek és az OMME helyi szervezetek között! Ide is oda is vándorláskor is barátságok szövődtek. Így volt ez az OV is, és egyéb nagy rendezvényeken is!
Minden méhész nevében kikérem magamnak ezt a mondvacsinált provokáló soviniszta kijelentésedet!
Csak, hogy tudd a sötét lelkeddel, az önálló szervezetek vitték előbbre az OMME életét!!!
pl. Jászberényi Mézvásár, szekszárdi, kaposvári, zalai, gyulai, debreceni stb... rendezvények szervezése.
Ez neked széthúzás! Ezt hallaná meg Cserényi, üvöltene kedvére!
Ez megint a Te műved!
" annyi problémátok van a diktatúrával hogy most nem ti diktáltok".
Látod-látod! Te csak a diktatúrában tudsz gondolkodni! Így vagy úgy csak diktatúra legyen.
Egy civil szervezetben csak és kizárólagosan demokrácia lehet!
Miért?
Mert civil szervezet, mindenki önként lépett be!
Azt hisz Cserényi, ha elzavarná Attilát kicseszne vele???
Nem vett fel idáig se támogatást, így legalább megmarad a tagdíja, és nem idegeskedik az üvöltözőkkel, és ilyenekkel mint Te szöszikém is vagy!
Látod!
Ez a baja a Kontroll Csoportnak a mostani vezetéssel!
Nem demokratikusan vezetik a civil szervezetet!
Megint Te jössz!
"Remélem Bercsényi Uram is elolvassa a szösszenetemet és utána még jobban nem tud majd követni ami egyébként érthető is mert én hátul jövök".
Az egyenes ember elölről vállalja fel a véleményét, nyíltan nem sunyi módon hátulról, orvul...

Szösszenetkém!
Minden mondatod, hamis, hazug és vádoló!
Menjél nyugdíjba...

A nyugdíjintézeti Kiskakas!

« Válasz #1451 Dátum: 2015. December 13. 09:33 »
            Izsó 60-nak üzenem!

Nem szokásom reagálni ,most kivételt teszek azért, mert a legelső írásodból nem tudom megállapítani, hogy hülyéskedsz, ugratsz, vagy komolyan gondolod  amit írsz .
Ugyanis : A kontrollcsoport  más működésű  OMME-t szeretne. Meg szeretnénk erősíteni a méhészek aktív részvételét a döntéshozatalban .
Remélem kritikád nem elvtelen....é s akkor ha úgy érzed Te is, segíts  abban , hogyan lehetne megszervezni azt, hogy a jelenlegi vezetés ,beszélgessen azokkal , akik véleményt fogalmaznak meg !
...és itt van csúsztatás... a más vélemény,- főleg -, ha az nyílvános, nem az OMME szétverésével egyenértékű.
Persze -tudjuk-  könnyebb kimondani/csúsztatni/félrevezetni embereket/a saját szimpátiát gyarapítani,az ellenségképet szítani ....stb., hogy ezek ilyenek, meg olyanok...stb. minthogy leülni , és meghallgatni, hogy mit akarnak, és miért.

Gondolom, az Téged is zavar, mindazzal együtt,hogy ez kötelező az alapszabály szerint is  !                      Biztos vagyok benne , Te is törvény/tisztelő/követő  méhész-polgártárs vagy.
Köszönöm megtisztelő figyelmedet .
üdvözlettel: gondolkodó- kontroll

*

izso60

• 573
« Válasz #1452 Dátum: 2015. December 13. 20:23 »
Üdv. Uraim!!!   Tisztelt  Erdélyi János ! Illendőnek tartom,ha már kivételt tettél velem,hogy ezt megköszönjem és ezúton megköszönöm. És köszönöm az előtted szólóknál kultúráltabb hozzá állást, hozzászólást. Temészetesen az hogy( megszeretnénk erősíteni a méhészek aktív részvételét a döntéshozatalban),nagyon is támogatható cél és nagyon bízom abban hogy ezen kívül még sok olyan közös cél van amit a méhészek jelentős többsége aktívan támogatni képes. Viszont az írásom nem miattad és nem az általad említett célkitűzés miatt született. De ha én és az általam vezetett OMME alapszervezetet nem haragszik annyira a jelenlegi vezetésre mint a KCS egyes tagjai, még nem jelenti azt hogy egyet ért vele és pláne nem hogy akkor ezért most már: bekötött szemű, süket, és még agymosott hülye is. Azért időnként engedtessék meg hogy kikérjük magunknak ezt a hangot.  A kiskakas  azzal vádaskodik hogy én diktatúrában gondolkodom, az helyett hogy elolvasta volna a barátja írását ahol formálódik a diktatúra,ott ugyanis elhangzik hogy ide-oda "kell" integrálódni, és ha mi nem szeretnénk? Az érdekli a "demokratákat"?  Természetesem én is törvénytisztelő,követő méhész-polgártárs vagyok és képes vagyok értelmes párbeszédre is, de nem szeretem a feneketlen vitát.     Én is köszönöm a megtisztelő figyelmedet és még egyszer köszönöm a kivételezést is!!!          Közelgő névnapod alkalmából kívánok neked hosszú boldog életet, sok ilyen higgadt hozzászólást és eredményekben gazdag méhész és civil éveket!!!   Üdvözlettel   izsó60.

« Válasz #1453 Dátum: 2015. December 13. 21:07 »
Izso60!
Az integrálódás úgy látom kicsit mélyen érint, ezért bővebben kifejteném gondolataimat.
Jelenleg az OMME-nak 117 vagy 118 ilyen-olyan szervezete van.(Önálló, nem önálló)
Vannak olyan megyék ahol a szervezetek száma meghaladja a tízet, és még egy városon belül is több van.
Ennek az a következménye, hogy vannak olyan "törpe" szervezetek, ahol van elnök, titkár, gazdasági vezető csak tagok alig. (Ez az OMME célja, mert így több elnök, és küldött szavazhat rájuk. :P)
Itt a bibi az én meglátásom szerint.
Nézzünk egy példát, a méhegészségügyből.
Ha ilyen sok apró egyesület van, hogy fog az információ áramlani nyúlós esetén?
Sehogy, mivel több apró egyesület van, a hatóság azt sem tudja kivel kell tárgyalni, valamint még egymásnak is betesznek.
Aztán mennyi OV tag, mennyi küldött is "keletkezik" azzal, hogy apró, pici életképtelen egyesületeket tart el az OMME!
Bizony megérett az idő, felnőttkorba értünk.
Aki bírja csinálja, a gyenge elvész....vagy integrálódik.
Ez csak egy lehetőség, nem kötelező!
Az OMME küldötteinek száma több mint a magyar Parlamentté!
Nagyon nehéz úgy döntéseket hozni, hogy egyes témában 2 perces limitek vannak.
Kíváncsi lennék, egy komoly kutatási téma elővezetésre elég lenne e a 2 perc.
A mostanira természetes, mert ha nem ISUZU a terepjáró akkor más, ehhez elég 10 másodperc.
Véleményem szerint a Tolna Megyei Méhész Egyesület belső élete példaértékű, hatékony.
A mi saját egyesületünknek 3 méhészklubja van (A gyönkit elcsábították, pedig azt is én hoztam össze).
Én a 3 klubvezetővel tartom a kapcsolatot, és rajtuk keresztül elérem a több mint 350 méhészt!
Tehát van az anyaegyesület, és a hozzánk tartozó méhészklub.
Bonyhádon, és Pakson is van annyi érdeklődő a klubokon, hogy simán alapíthatnának egy új egyesületet.
Eszük ágában, mert nekik ez a felállás megfelel.
Tudnék még rengeteget írni egy jól működő egyesület belső életéről, ha van rá igény szívesen megteszem.
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1454 Dátum: 2015. December 13. 21:54 »
QUQURIQ !!!

Izso60 mester csendesebbre vette, ez így helyén való, igaz nem válaszolt a nekünk szegezett vádjaira.
Így is jó!
Neki ez a véleménye...
Amit Attila feszeget kérdést, hogy a sok kis egyesülettel mit is lehetne kezdeni, hát, hathatósan semmit, itt még az OMME laptopjai sem segíthetnek...
Új egyesület alapítása felesleges!
Kicsit gondolkozzunk közösen!
Minden kakas kapirgálhatna a saját szemétdombján!
A terméktanács idejében, ki töltötte ki a támogatásos nyomtatványainkat?
Igen, jó a válasz, maga a méhész, vagy a felesége, vagy a gyereke, vagy az unokája...
Megkapta a támogatási összeget?
Igen, mindenki maradéktalanul.
Lenne megoldás?
Igen!
Minden szervezet megkaphatná a Nemzeti Programos támogatást, mert magyar méhész!
Az Ő méhcsalád számai is benne vannak az EU- felé leadott össz magyar méhcsalád számba.
Akkor a nem OMME-s méhészek nevében kik veszi fel a támogatást?
...ha! ...minden magyar méhész pályázhatna támogatásra... ez lenne az igazi demokrácia.
A Nemzeti Programunkból az MVH-nak mennyi munkaerő bérét és járulékait használunk fel a szaktanácsadói hálózat fenntartására?
Jutna mindenkinek támogatási pénz?
Át kellene-e csoportosítani pénzeket?
Minden szervezet önálló lenne, csak koordináló szerepe lenne az OMME-nak.
A lusta szervezetek elnökei erősködnek az OMME helyi szervezet mellett! Ezek az elnökök a nagy ész osztók, vezetőségi kézemelők árnyék szavazói!
Az önálló szervezetek elnökei a "tökösek", mert be merték vállalni az önállóságot, a döntés hozást, a munkát!
Ez az igazság!
Nem az a fa...a gyerek, aki a faluban lépten nyomon azt hangoztatja, hogy én vagyok a méhészek helyi elnöke!
Mi is a dolga?
Év végi beszámoló, év értékelő és slussz!
Mert sokszor még az OV-ra sem járnak el!
Ott meg azt sem tudja, hogy miről kellene szavazni, csak figyeli a vezetőséget, hogy mikor emelik a kezüket!
Az önállóaknak meg van elképzelésük, koncepciójuk!
Ott is vannak azért agy mosottak, akik csak ritkán járnak mindenre...
A jelenléti ívek magukért beszélnek...

A túl demokratizált Kiskakas!
« Utoljára szerkesztve: 2015. December 13. 22:07 írta kiskakas »