Izso60!
Az integrálódás úgy látom kicsit mélyen érint, ezért bővebben kifejteném gondolataimat.
Jelenleg az OMME-nak 117 vagy 118 ilyen-olyan szervezete van.(Önálló, nem önálló)
Vannak olyan megyék ahol a szervezetek száma meghaladja a tízet, és még egy városon belül is több van.
Ennek az a következménye, hogy vannak olyan "törpe" szervezetek, ahol van elnök, titkár, gazdasági vezető csak tagok alig. (Ez az OMME célja, mert így több elnök, és küldött szavazhat rájuk.

)
Itt a bibi az én meglátásom szerint.
Nézzünk egy példát, a méhegészségügyből.
Ha ilyen sok apró egyesület van, hogy fog az információ áramlani nyúlós esetén?
Sehogy, mivel több apró egyesület van, a hatóság azt sem tudja kivel kell tárgyalni, valamint még egymásnak is betesznek.
Aztán mennyi OV tag, mennyi küldött is "keletkezik" azzal, hogy apró, pici életképtelen egyesületeket tart el az OMME!
Bizony megérett az idő, felnőttkorba értünk.
Aki bírja csinálja, a gyenge elvész....vagy integrálódik.
Ez csak egy lehetőség, nem kötelező!
Az OMME küldötteinek száma több mint a magyar Parlamentté!
Nagyon nehéz úgy döntéseket hozni, hogy egyes témában 2 perces limitek vannak.
Kíváncsi lennék, egy komoly kutatási téma elővezetésre elég lenne e a 2 perc.
A mostanira természetes, mert ha nem ISUZU a terepjáró akkor más, ehhez elég 10 másodperc.
Véleményem szerint a Tolna Megyei Méhész Egyesület belső élete példaértékű, hatékony.
A mi saját egyesületünknek 3 méhészklubja van (A gyönkit elcsábították, pedig azt is én hoztam össze).
Én a 3 klubvezetővel tartom a kapcsolatot, és rajtuk keresztül elérem a több mint 350 méhészt!
Tehát van az anyaegyesület, és a hozzánk tartozó méhészklub.
Bonyhádon, és Pakson is van annyi érdeklődő a klubokon, hogy simán alapíthatnának egy új egyesületet.
Eszük ágában, mert nekik ez a felállás megfelel.
Tudnék még rengeteget írni egy jól működő egyesület belső életéről, ha van rá igény szívesen megteszem.
Nagyernyei Attila