Én olyan pletykát hallottam, hogy most úgy megy, hogy a fele hivatalosan csávázott, a másik fele pedig házilag. Én ezt a hírt azért nem tartom kizártnak, mert nem tudom felfogni a minisztérium elképesztő bátorságát arra nézve, hogy engedélyezni merte az EU aggályai ellenében a használatot. Ha volt olyan infója, hogy ez feketén kiterjedt módon zajlik, és a méhészek csendben vannak, akkor nem lehet igaz a káros hatás, tehát nem vállal nagy kockázatot. Egy dologra nem gondolt. Arra, hogy a méhészek azért vannak csendben, mert az NNI-k legfőbb hatása a CCD, amit nagyon sok méhész nem is lát, aki pedig felismeri, az nem tudja bizonyítani. Na ebben kellene lépni, az idei év erre egy kiváló alkalom. Ha sikerülne bizonyítani, akkor egy évtizedes használat kárának megtérítésére lehetne pert indítani a Bayer-Syngenta lobbival szemben. Szerintem ez 100 milliárd forintos nagyságrendű érték. Erre mindenképpen alkalmas lenne a hivatalos engedélyezés. Most még nem késő. A magam részéről én szerepet is vállalnék a bizonyítás levezénylésében.