Hír-les

• 5601 válasz
  • 2287818 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #2010 Dátum: 2015. Október 30. 18:08 »

*

Kitin

• 934

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2012 Dátum: 2015. Október 31. 14:50 »
QUQURIQ !!!

Több infót kérünk a brüsszeli tüntetésről...
Hiányoznak a gazdaság politikai hozzászólások.
Sajnos szárnyam szegtem, (nyakamat nem)...
Így sajnos csak sóvárkodva kapcsolgattam a TV csatornákat...
Sok, sok kérdésre várjuk a választ!
Kik fogadtak benneteket?
Mit szólt a rendőrség a tüntetéshez?
Hány országból voltak jelen a méhészek?
Mit szóltak a brüsszeli emberek a demonstációhoz?
Hogy ízlett nekik a magyar minőségi méz?
Tényleg magyar kereskedő is részt vett és támogatta a brüsszeli tüntetést?
Várjuk a sok-sok képes és szöveges beszámolót!
Az itthoni tüntetésről csak annyit, hogy már az áruház láncok a "nyerészkedők" felett eltörték a pálcát!
Megoldás?
...hogy jutalmul, örök életre eltiltsák a méz szakmától Őket!
Nincs most már Gőgös úr, aki kimossa a telereccsentett gatyát...

A mosodás Kiskakas!
« Utoljára szerkesztve: 2015. Október 31. 18:01 írta kiskakas »

« Válasz #2013 Dátum: 2015. Október 31. 16:47 »
Sajnos, hogy nem közöltétek előre, hogy kaptárakkal etetitek a "vörös kakast", lett volna pár darab nálam is ami már semmi másra nem jó. Egy reggelire ,kettő ebédre,egy vacsorára. ;)

Üdv. jani bátya

*

Kitin

• 934
« Válasz #2014 Dátum: 2015. Október 31. 17:29 »
Ma délután a Kossuth rádióban 15:45 körüli műsorban Mészáros beszélgetett a tüntetésről és egyebekről :o .
A hangtárban visszahallgatható

« Válasz #2015 Dátum: 2015. Október 31. 18:18 »
A Budapesti demonstráció margójára.
Csak én személy szerint 6 járókelőt tájékoztattam arról, hogy egyáltalán mit keres ott az utcán ez a kisebb "embertömeg." Szerintem kb 200-an lehettünk. Hiányoltam egy vagy akár több óriás transzparenst vagy kivetítőt.
Sajnálatos volt a kihangosítás hiánya amikor volt akkor meg a minősége. 5 méterről már nem lehetett hallani semmit. A tájékoztatóknál a méhészek annyira körbefogták az "előadókat" hogy a civil érdeklődők már nem fértek az információkhoz így azok belterjesek maradtak.. Szerintem ha nem lett volna a média akik 1-1,5 percben tudósítottak a híradókban szerintem nem sokat ért az egész.
A járókelők megítélése is megosztott volt a demonstrációról. A többség támogatta s a "veletek vagyunk" szavakat használta a beszélgetés közben. Olyan is volt aki úgy ítélte meg, hogy azért vagyunk ott mert nagyon ráérünk, és olyan is aki csak úgy élte meg, hogy akadályozzuk a gyalogos forgalmat. A helyszín sajátossága miatt sajnálatosan a járda szélén elhelyezett vasgolyókba több idős hölgy megbotlott és elesett mert a tömegben nem vette észre őket. Sajnos szerintem a hatás elmaradt, mert nem érzem, hogy Tomi papa szavaival éljek a vízcsapból is ez a téma folyna, akár tegnap, akár ma. Remélem nem csak egyperces hír lesz ez az egész, és érdemi intézkedések történnek az illetékesek részéről. Pár ötletet is adtunk az elnök számára átgondolás miatt.

Üdv. jani bátya

« Válasz #2016 Dátum: 2015. Október 31. 18:27 »
A kinti tüntetők most a 40 órás buszozás fáradalmait pihenik ki, de vigaszul egy kép amit ott készítettem.

« Válasz #2017 Dátum: 2015. Október 31. 18:41 »
Ja és a "kaptárégetés" áldozata.

« Válasz #2018 Dátum: 2015. Október 31. 19:15 »
Hamarosan több kép a demonstrációról.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2019 Dátum: 2015. Október 31. 19:24 »
Pár sor idézet az EB jelentésből. A 7. pontból amelyet küldöttgyűlési megtárgyalásra ajánl.
"(Az EB véleménye szerint, a jelentős költségvonzatú "ad hoc eseményt"-t megelőzően az OMME Elnöksége nem merítette ki a probléma megoldására szolgáló hazai és Uniós jogi, szakmai, érdekvédelmi lehetőségeket. pl. nem egyeztetett az EU-tagállamok méhész szervezeteivel a közös fellépésről. stb. stb. Az utcai tiltakozásnak -mint utolsó lehetőségnek- a hivatalos beadványok, megkeresések, tárgyalások eredménytelensége esetén lenne szerepe. Így az előkészítetlen demonstráció nem érheti el a kívánt eredményt, kiadást jelent a Takács Ferenc kaposvári méhész által kierőszakolt demonstráció. Az EB egyúttal kifejezi elégedettségét és köszönetét azon méhészeknek akik vállalták a tüntetéssel járó kényelmetlenségeket.)

Üdv. jani bátya

« Válasz #2020 Dátum: 2015. Október 31. 19:36 »
Jani bátya!
Erről van szó!
Erre a sor idézetre reagálnék.
"....az OMME Elnöksége nem merítette ki a probléma megoldására szolgáló hazai és Uniós jogi, szakmai, érdekvédelmi lehetőségeket. pl. nem egyeztetett az EU-tagállamok méhész szervezeteivel a közös fellépésről. stb. stb. "
Az OMME semmilyen lehetőséget nem merített ki, ezért kellett a Kaposvár és Vidéke Méhészeinek Egyesület beavatkozása!
Csak jó ha ezt mindenki tudja, mert az OMME vezetői szakmapolitikai tőkét kovácsolnak abból, ami nem az övék!
A cél közös, de nem mindegy, hogy azután mozdulunk, hogy más már csinálja is, és nem akarunk beégni!
Az OMME végig hallgatott!
Amikor sarokba szorították megmozdult!
Nagyernyei Attila

« Válasz #2021 Dátum: 2015. Október 31. 20:04 »

« Válasz #2022 Dátum: 2015. November 01. 08:40 »
Egy kis pihenés után, néhány gondolat a brüsszeli utunkról, és a demonstrációról.
Először is a Tolna megyei méhészek nevében megköszönöm az OMME-nek, hogy átvállalta az utazás és szállásköltségünket.
Az utazásról annyit, hogy egy csodálatos Mercedes busszal tettük meg az utat, arról, hogy szétültük a hátsónkat nem a busz tehet.
Németországban annyi autó közlekedett, hogy sokszor csak lépésben tudtunk haladni.
Brüsszel egy műanyag város.
Látszik,  hogy a pénz nem számít, gyorséttermekből, kávéházakból, és a márványból nincs hiány.
A belváros szép, de személy szerint nekem Pécs, Eger és Szeged is jobban tetszik.
A demonstráció csendesen, jó hangulatban telt el.
Egy rendőrségi mikrobuszból figyeltek ránk a rend őrei, de némi mézkóstoló után már nem igen foglalkoztak velünk.
A horvát kollégák egy óriási transzparenssel készültek, náluk jobban működik a marketing mint az OMME-ben!
Nem helységnevek voltak, mert az senkit nem érdekelt volna, hanem szlogenek, hogy mit szeretnénk a demonstrációnkkal elérni.
Fekete József és Takács Ferenc folyamatosan beszéltek a különböző médiáknak.
Ahhoz képest, hogy nem sok idő volt a szervezésre, véleményem szerint elég nagy port kavartunk,itthonról folyamatosan kaptuk a méhészektől a telefonokat, hogy velünk vannak.
Elmondhatom, hogy egy hangos szó, nézeteltérés nem volt, sem a buszon, sem az utcán!
Végig vidám hangulat és természetesen NON-STOP szakmapolitika jellemezte utunkat.
Abban sokan egyet értettünk, hogy az OMME nagyon megosztott!
A mi buszunkon is kézzel tapintható volt, ha olyan érkezett (hála az égnek nem sokan voltak) akik az OMME vezetés postásai, hogy másról kezdtünk el beszélgetni.
Lassan mindenki megtanulja, hogy ki az aki előtt hírzárlatot kell elrendelni, mert rögtön leadja a drótot.
Nem is volna ezzel semmi baj, ha nem színezné ki a hallottakat, mert egy adott információt minimum két kétféleképpen lehet kommunikálni.
Lásd a bírósági ítéletet!
Mindenben győztünk, mondja az OMME elnöke!
Közben a lapot már rég ki sem adhatnák!
Vissza a brüsszeli eseményekhez.
Jöttek a hírek az "elnökségi" ülésről is, de a postán kapott 215. november 14.-i küldöttgyűlési beszámolóban is olvasható, hogy az EB sem ért egyet az "elnökség" demonstrációt megelőző munkájával.
Én már akkor csak egy kérdést tennék fel a tisztelt EB-nek.
A meghívóban szereplő 10. napirendi pontot az "Elnöki tiszteletdíj"-at, hogy kell értelmezni?
Egyszer munkabér, utána meg tiszteletdíj?
Esetleg a munkabéren felüli plusz prémium?
A Küldöttértekezletre mindenki hozzon meleg ruhát és egynapi hideg élelmet,mert hosszúnak ígérkezik.
Végezetül, úgy értékelem a brüsszeli demonstrációt, hogy minden körülményt figyelembe véve egy rendkívül sikeres akció volt!
Remélem, hogy az összes magyar, horvát, szlovák méhész akik velünk voltak lélekben rövidesen érzik ennek a kézzel fogható hasznát.
Nekünk magyaroknak a célunk közös, viszont a megoldáshoz vezető utat látjuk másként.
Hamarosan választás, hogy ki melyik utat választja, attól függ, hogy hajlandó e teljes részletességgel meghallgatni mindkét oldalt, vagy az OMME propaganda iroda vakító politikájának az áldozatai leszünk.

Nagyernyei Attila

*

atya

• 1043
« Válasz #2023 Dátum: 2015. November 01. 10:51 »
Idézet
Jöttek a hírek az "elnökségi" ülésről is, de a postán kapott 215. november 14.-i küldöttgyűlési beszámolóban is olvasható, hogy az EB sem ért egyet az "elnökség" demonstrációt megelőző munkájával.
Mi van???
Nem az EB elnöke tett javaslatot anno arra, hogy a küldöttek szavazzák meg a beszámolót???
Azt hitték hogy a KUSS rájuk is vonatkozott??
Miért nem vizsgálták azt amit most előterjesztettek??
Miért nem húznak már el, mint a vadlibák??
A t....m kivan az összes Megalkuvóval.
Mindenkit szeretnék emlékeztetni arra, hogy volt egy szavazás! A végeredményt mindenki megtalálja csak vissza kell keresni!!!!
Mi van Itt ???
KÉREK MINDEN KÜLDÖTTET, HOGY TEGYEN MÁR RENDET !!
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #2024 Dátum: 2015. November 01. 13:30 »
További képek megtekinthetők itt is a Brüsszeli tüntetésről. Nem akarom megterhelni a fórum oldalát, ezért ide a weboldalunkra tettem fel a galériát.http://www.sunlightapiary.eu/galery.php?lang=HU