mézengúz
A tv-ben mondták, hogy tán 85-óta nem volt ilyen komoly tél.
Szerintem sem a tavaszi hajnali fagy, hanem inkább a Január okozhatta. Amit az Áprilisi hajnali fagy okoz, az olyan mint amikor a Tisza kiönt az ártérre és visszavonul, látni merre mekkora a fagykár mert asszem 2011-ben 4 méter magasságban nálunk minden tiszta rozsdabarna volt, végig vonalban, fölötte meg szép zöld, nem felejtem.
Ha kimegyek most az erőbe, átlátok az akácfákon. Hét elején kimegyek, mondom megnézem a "virágzást"
még levél is alig van a fákon, nem pedig virág. Érdekes, de jól tettem, hogy kimentem repcére, pedig még 2 hete havazott, lám-lám erre megajándékozott..
Legyen így az akáccal is. Reménykedjünk.
Apropó, a gyümölcsösömben alig tudom visszaverni a moníliát. Bogár most nem sok van, de egyszerűen hetente váltogatva permetezek, és vagy a kajszi, vagy az őszi, de most a meggy tiszta monília. Nem tetszenek most a fák, valahogy csak úgy vannak, a szőlő piszokul lemaradva, csemege kukorica nehezen kelt ki, elég hidegek még az éjszakák. No hát szerintem több itt a baj, de ahogyan a repcéről jöttek a hírek, hátha hasonlóan jó lenne vagy egy kicsivel jobb a többi.
Reménykedjünk, Kevanaar