Méhlegelő

• 2967 válasz
  • 1246436 megtekintés
*

Bicska

• 601
Re:Méhlegelő
« Válasz #1515 Dátum: 2017. Május 05. 15:48 »
Most az marad meg, aki úszni tud. Komolyan gondolja a méhészkedést, szereti a méheket, és nem hisz az eldorádóban, a könnyű nagy pénzben. Ez a nagy eső és szél nagyon nem tetszik. Remélem, egy közepes akác még kikerekedik idén.

Bicska
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

*

Kitin

• 934
« Válasz #1516 Dátum: 2017. Május 05. 17:36 »
Szeretem a méheket." Nagyon könnyű munka, az év folyamán mindössze néhány hónapot kell csak dolgozni" :o.
Ma például úszni is lehetett az udvaron, lehet, hogy a pörgetést is megússzuk? Úszás közben a következő képeket készítettem:

*

robi 75

• 1013
« Válasz #1517 Dátum: 2017. Május 05. 18:25 »
Itt má nem lessz semmi.
Üdv:robi

« Válasz #1518 Dátum: 2017. Május 06. 18:50 »
Robi kicsit "öreges" kinézetű ez az erdő, vagy a kép csalóka?

*

izso60

• 573
« Válasz #1519 Dátum: 2017. Május 06. 20:22 »
Üdv Uraim!
Hát,ha nem is öreges,de száraz!

*

robi 75

• 1013
« Válasz #1520 Dátum: 2017. Május 06. 21:22 »
Úgy van nem egy öreg erdő, pár méterre a földtől oké minden, de ott meg nincs nagyon semmi sem, fölötte meg nincs hajtás, imitt amott véletlen.

« Válasz #1521 Dátum: 2017. Május 06. 21:30 »
SZERINTEM A 30 ÉVES MÉHÉSZKEDÉSEM ALATT MÉG NEM VOLT ILYEN ÁLLAPOTÚ AZ AKÁC ERDŐ NEM ELFAGYOTT , HANEM NAGYON MEGFÁZOTT !!!!!!  EDDIG 20 KM SUGARÚ KÖRBEN MINDENHOL EZT LÁTOM : 3 -4 méteres fiatal akác szép zöld fehéredik , több méteres öreg akácok kopaszak !!!!!!!! AZ OMME AKÁC FENOLÓGIAI ÁLLAPOT JELENTÉST FRISSíTENI KELLENE , HOGY A MÉHÉSZEK TISZTÁBAN LEGYENEK A JELENLEGI SIRALMAS HELYZETTEL !!!!

« Válasz #1522 Dátum: 2017. Május 06. 22:24 »
mézengúz

A tv-ben mondták, hogy tán 85-óta nem volt ilyen komoly tél.
Szerintem sem a tavaszi hajnali fagy, hanem inkább a Január okozhatta. Amit az Áprilisi hajnali fagy okoz, az olyan mint amikor a Tisza kiönt az ártérre és visszavonul, látni merre mekkora a fagykár mert asszem 2011-ben 4 méter magasságban nálunk minden tiszta rozsdabarna volt, végig vonalban, fölötte meg szép zöld, nem felejtem.
Ha kimegyek most az erőbe, átlátok az akácfákon. Hét elején kimegyek, mondom megnézem a "virágzást"
még levél is alig van a fákon, nem pedig virág. Érdekes, de jól tettem, hogy kimentem repcére, pedig még 2 hete havazott, lám-lám erre megajándékozott..
Legyen így az akáccal is. Reménykedjünk.
Apropó, a gyümölcsösömben alig tudom visszaverni a moníliát. Bogár most nem sok van, de egyszerűen hetente váltogatva permetezek, és vagy a kajszi, vagy az őszi, de most a meggy tiszta monília. Nem tetszenek most a fák, valahogy csak úgy vannak, a szőlő piszokul lemaradva, csemege kukorica nehezen kelt ki, elég hidegek még az éjszakák. No hát szerintem több itt a baj, de ahogyan a repcéről jöttek a hírek, hátha hasonlóan jó lenne vagy egy kicsivel jobb a többi.
Reménykedjünk, Kevanaar

« Válasz #1523 Dátum: 2017. Május 06. 23:25 »
2017 04. 19-20. 80-100 km szél két napon át , 0.5 c hőmérséklet hőérzete= -10 c foknak felelt meg , ezt kellet volna kibírnia az égbe meredő akácfáknak !!!!

« Válasz #1524 Dátum: 2017. Május 06. 23:39 »
30 éve vagyok méhész nagy szerelem volt de már elmúlt !!!!!!!!

« Válasz #1525 Dátum: 2017. Május 07. 07:31 »
Most néztem a TV-ben Font Sándor nyilatkozatát, aki azt mondta a téli fagy 30-70%-os kárt okozott a szőlőültetvényekben.
Ezt onnan látni, amikor kihajt a szőlő, a kis szőlőfürtbimbók leesnek, nem kötnek a vesszőhöz.
Kicsit hasonlít ahhoz amit itt fejtegetünk az akáccal kapcsolatban.
Ez a szomorkás időjárás rátesz a hangulatra egy lapáttal.
Én ettől függetlenül reménykedek, mert a méh egy csodálatos rovar.
Az a parányi megmaradó nektárt is fel fogják kutatni.
Rajtuk biztosan nem fog múlni, nekem továbbra is szerelmem a méhészkedés.
Ne csüggedjetek!
Ha mindent megtettetek a siker érdekében, akkor kár aggódni.
Nagyernyei Attila

*

Kitin

• 934
« Válasz #1526 Dátum: 2017. Május 07. 08:35 »
szerda hajnalra azt mondja az időkép, hogy 2 fok  :(  és szeles nap

*

Kitin

• 934
« Válasz #1527 Dátum: 2017. Május 07. 08:50 »
"OMME AKÁC FENOLÓGIAI ÁLLAPOT JELENTÉS"

Valami nem stimmel az biztos!
Most kellene sürgősen megszólaltatni Ottó bácsit, talán ő meg tudná mondani, hogy érdemes-e útnak eredni vagy sem.
Azonnal feltenni az OMME honlapra és nem ám majd egy hónap múlva utólag valamelyik újságban egy cikk, hogy mi volt.

*

robi 75

• 1013
« Válasz #1528 Dátum: 2017. Május 07. 08:58 »
Engem kiidegel az időjárás, tönkreverte a környék akácait úgy ahogy a képen van. Így is voltak elég gondok a szakmában beleértve a mézpiacot meg az árakat, de esküszöm ezek apró malőrnek tűnnek a mostani helyzethez képest.
Azok a gondok mind megoldhatóak voltak,  mostmeg állok a teraszon szentségelek és köpködök.  Ráadásul a méheket is csak gyalog tudom megközelíteni,  sártenger közepén vannak,  lenne helyem állandó, kőút mellett, de ott meg mindig megdézsmálnak valamit. Vagy a méhekből visznek vagy a kocsit szedik szét a kurva annyukat. 
« Utoljára szerkesztve: 2017. Május 07. 10:07 írta robi 75 »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1529 Dátum: 2017. Május 07. 19:46 »
QUQURIQ !!!

OMME méhlegelő: 2017. 05.07. 19:40 A kiszolgáló nem található!

Hol van az OMME új honlapja amit az küldöttgyűlésen ígértek?
Hol van a repce és az akác fenológiai jelentése?
Az utolsó akác fenológiai jelentés április 11. mit kezdjünk ezzel???
Erre vándoroljunk?
Ezért valakinek, valakiknek felelni kellene, mert nagyon sok méhész zsebéből kemény pénzeket húznak ki!
Igaz, régen sem volt OMME honlap, most sem sokat ér sok millióért...

Kiskakas