Zöld gondolatok

• 526 válasz
  • 148038 megtekintés
Re:Zöld gondolatok
« Válasz #255 Dátum: 2019. Október 14. 00:05 »
A bigadéros nem felejt jeligére!

“Né mán” !
“Ne mán”.

https://www.portfolio.hu/befektetes/20191013/pofonegyszeru-lenne-elkerulni-a-klimakatasztrofat-csak-vissza-kell-nyulni-az-osi-modszerhez-403695

Idézetek a cikkből:

-"Építkezzünk fából
Első hangzásra furcsán hangzik az ötlet, azonban ha fából építkeznénk, akkor ezzel annyi szolgálatot tehetnénk a Földnek, mint a világon működő összes megújuló energiát termelő erőmű.”

-“ A tanulmány szerint az erdők és a faépületek menthetik meg a bolygót a klímakatasztrófától, aminek érdekében meg kellene állítani az erdőírtásokat és ösztönzőrendszert kellene kidolgozni a fa alapú építkezés elterjedésének elősegítésére. “

A gyengébbek miatt,a kísértő múlt “oka folytán”,megelőzvén szerény személyem "dics himnuszát",még egyszer,ezek ”itten”,fentebb  leírtak idézetek.
Na még egyszer hátha leesik.
Ugye ebből az is következik - ismét csak a csak gyengébbek kedvéért- a fentiek nem az én meglehetősen szerény agyam szüleményei.
Újra Idézetek a cikkből :
- "egyetemi tanulmány szerint"
- "A New York Times október elején megjelent cikke szerint"

A brigadéros
« Utoljára szerkesztve: 2019. Október 14. 00:52 írta Csányi Antal »

« Válasz #256 Dátum: 2019. Október 14. 06:52 »
Né' máá' Te he...!

No ne máá'!

Mááá' meg főriada a Briggagyéros esmeg, kiesék a fotöjből, oszt veti a diót, bukfencet, plántálja a fát.

Én se pihentem közben, oszt utánanéztem, van-e már globális fölmelegedés, oszt azt meg mi okozza?

Megtudtam, hogy valóban a nyakunkon(?) a felmelegedés, korunkban már nem is látszik a szárítón, mi is van a nyakunkban...

A fő'melegedést meg a tehén-, világviszonylatban a kérőzőfing okozza, nem az erdők fogyatkozása, mint azt több autentikuss és nemzetközi kutatócsoport a mellékelt cikkekkel és diagrammokkal is illusztrálta ...!

https://index.hu/tudomany/til/2019/08/03/tenyleg_a_tehenfing_nyirja_ki_a_foldet/

Egy kis tudományos tehénbüfi és -fingológia:

http://www.agr.unideb.hu/ebook/allatelettan/a_krdzk_emsztse.html

Azért lesz megoldás, a brigagyéros ültetnivalója fogytával tehénbüfiztető és -fingató mozgalmat is indíthat. Akkorra már úgy sem éri meg a gigaméhészkedés, helyette gondolom a marhabüfiztető és -fingató ződbiznicbe fektet az európai méhész-szakma krémje is...

Bross amerikai mentora is már régen váltott a bölénybizniszre, az új méhész-vezérek mostanság hazatérve kénytelenek lesznek a "Bölényfingató és büfiztető voltam Ámerikában" című videójukkal házalni...

No, egy szellemes argentin "útkeresés":

https://www.fastcompany.com/3028933/these-backpacks-for-cows-collect-their-fart-gas-and-store-it-for-energy

Hajrááá, Brigagyéros, arccal a metántermelő tehénfing és -büfi felé...! Le a kérőzőkkel...!
« Utoljára szerkesztve: 2019. Október 22. 18:37 írta Fehér Viktor »

« Válasz #257 Dátum: 2019. Október 14. 08:07 »
"A bigadéros nem felejt jeligére!"
Asszociálva-- A brigadéros nem jelent  jeligére. :-X

Olvasva az előző hozzászólást -szintén párosítva- Attilát nem e valami hasonló hozzászólás miatt citáltálják a bíróságra? :-\

Üdv. jani bátya

« Válasz #258 Dátum: 2019. Október 14. 08:56 »
Felesleges a vergődésed Jani bátya. Nem. Olvass vissza, vagy kérdezd meg a  feljelentő(ket) ha Te is "kíváncsi" vagy, de erre a hangulatkeltésre nincs szüksége senkinek, vagy ha tényleg nem tudod, esetleg a Klubvezető Úr átküldi neked az idézést.
Különben már a Klubvezető Úrtól régebebn is megtudhattuk, hogy nem az "ügyfél", hanem a bíróság idéz be. ::)
Emlékszel. Inkább berakom:

Mármint Bross Péter megkérdezte az eljáró bírót, hogy őt ki idézte be.
A bíró válasza, hogy természetesen ő.

Az más kérdés, hogy én biztosan nem jelentettem volna fel Attilát, mert én ismerem már annyira, hogy ...szóval ismerem ;D
« Utoljára szerkesztve: 2019. Október 14. 09:02 írta kivancsi111 »

*

buksi

• 466
« Válasz #259 Dátum: 2019. Október 14. 09:12 »
Akkor a mostani feljelentő biztos a dolgába  és nem fél

« Válasz #260 Dátum: 2019. Október 14. 09:13 »
Hidd el nincs ebben semmiféle vergődés, inkább figyelemfelkeltés az iránt, hogy próbáljuk meg egymást tiszteletben tartani hiszen lehet úgy is kommunikálni hogy nem próbáljuk személyeskedéssel rögtön földbe döngölni a másikat. Csak ennyi, köszönöm.
Jenő, vagy én vagy Te vagy nagyon mellette a dolognak, de ez előbb utóbb ki fog derülni.

Üdv. jani bátya

« Válasz #261 Dátum: 2019. Október 14. 11:55 »
Akkor a mostani feljelentő biztos a dolgába  és nem fél

Biztos biztos. Nem fél. Egész.

« Válasz #262 Dátum: 2019. Október 14. 12:08 »
Kedves, Aranyos Jani Bátya!

Dehogy nincs ebben részedről valamiféle vergődés, s nem is feltétlenül egyszerű figyelemfelkeltés, s attól meg igencsak messze van, hogy egymás tiszteletben tartásának igényére sikerrel felhívja a figyelmet.

Vergődés biza ez, olyan klubvezér-fajta "bokaösszedörzsölgetős", mely annak vágyát sugallja, hogy sikerüljön már végre a rohadt, személyeskedő "fehérvikit" beperelni, vagy legalább kitudni innen, ha már nagyon csípi a szemeteket.

A kifogásolt válasz semmivel nem konfrontatívabb, személyeskedőbb, cinikusabb, mint a jó Brigadéros üzenete, aki permanensen próbál provokálni, mióta megpróbáltam korlátok közé terelni a méregzöld lobogását, szakmai kompetenciáira történő rávilágítás mellett.

Nem jól fogadta, mint ahogy azokat a hozzászólásaimat sem, ahol etikai, morális és ismeretanyag-béli hiátusaira kívántam rávilágítani.

Azóta megy a "döngölés", annak része ez a vékonyka mellékszál is a szénmérleg, ökológiai lábnyom, klímaerdők telepítése és az ezekhez kapcsolódó jogszabályi háttér közötti ellentmondások kibontása mentén és során.

Nehéz a Brigadérossal megtalálni a közös hangot, ő az emocionális megközelítést igyekszik erőltetni, én a szakmai szempontoknak adnám a prioritást. Süketek párbeszéde ez, de legalább -ha mutogatva, "bemutogatva" is-  valami fajta párbeszédnek is felfogható, még akkor is, ha nem ugyanazt mondjuk két szólamban. A brigadérosnak (ki -mint tudjuk-, nem felejt), e polémia során van alkalma a frusztrációit, preferenciáit és attitűdjeit felvázolni, nekem meg van lehetőségem észérvek és szakmai szempontok segítségével kibontani, mérlegre tenni és megmutatni a nagyérdeműnek gigabarátunk frusztrációit, preferenciáit és attitűdjeit...

Tudom, akinek ez a polémia nem okoz kéjérzetet, az kicsit nehezen emészti, az sem boldog, aki nem az észérvekre nyitott, hanem személyes szimpátia és "antipátia" mentén értékeli a szellemi csörtét, de felhívnám a figyelmed, hogy ez részemről nem becsületbe gázolás, nem a jó hírnévhez, emberi méltósághoz való jog szándékos és tudatos megsértése, hanem egy párbeszéd, melyben szegényes nyelvi és szakmai eszközeimmel, érvrendszeremmel és acélos érveléstechnikámmal igyekszem meggyőzni a vitapartnert, még akkor is, amikor érzésem és véleményem szerint ama partner -gyógyija gurultával- átmegy "műböszmébe", nem lévén eszköze, érvrendszere és érveléstechnikája a kibontakozó vitához.

Ne keresd tehát te sem a konfrontáció lehetőségét, s attól feltétlenül szeretnélek megóvni, hogy provokálj. Fölösleges erőfeszítés és időtöltés, ám alkalmat ad, hogy egymás kölcsönös tiszteletét ellehetetlenítő szópárbajba bonyolódjunk, s ismerve mindkettőnk kitartását, ez nem fest derűs képet a kölcsönös megbecsülést és elfogadást illetően.

Én kerülném a konfliktust, ám ha te nem ezt szeretnéd, inkább privátban jelezd, mégse a nagy nyilvánosság előtt ócskázzuk már egymást...

Buksikának meg azt üzenem -kérlek add át neki, ha találkoztok-, hogy sem a régebbi, sem a "mostani feljelentő" sem én vagyok, Atilla királyotoknak leírtam már, hogy sem örömöt, sem bánatot nem okoz nekem a "meghurcoltatása" és szenvedése. Ezek alapján, mivel nem az én ügyem, meghagyom a probléma  kitárgyalását és az ítélethozatal lehetőségét a bíróságnak. Nincs az ügyhöz közöm, küzdjön az a gordiuszi csomóval, aki összebogozta azt. Én nem "feljelentettem" a klubvezért, hanem néhány alkalommal felhívtam a figyelmét, hogy aki bilit borogat, az számoljon azzal, hogy annak tartalma esetleg ráfröccsen, mi több, akár be is takarhatja. Nem hallgatott a jó szóra, amit szakajtott, most ü es szagujja...

A "mostani feljelentő"  -információim szerint- nem fél, mivel "biztos a dolgában", hiszen nincs félni valója. Féljen az, akinek van...   
« Utoljára szerkesztve: 2019. Október 14. 19:28 írta Fehér Viktor »

« Válasz #263 Dátum: 2019. Október 14. 12:28 »
Hidd el nincs ebben semmiféle vergődés, inkább figyelemfelkeltés az iránt, hogy próbáljuk meg egymást tiszteletben tartani hiszen lehet úgy is kommunikálni hogy nem próbáljuk személyeskedéssel rögtön földbe döngölni a másikat. Csak ennyi, köszönöm.
Jenő, vagy én vagy Te vagy nagyon mellette a dolognak, de ez előbb utóbb ki fog derülni.

Üdv. jani bátya
Tehát azt mondod nem kellet volna a Klubvezető Úrnak úgy kommunikálnia. Annak, aki folyamatosan mellébeszél, erre már többször figyelmeztették, és ennek ellenére azokkal is hadakozik, akik egy szót sem szóltak hozzá, és a fórumon sem vitapartnereink.
Nézd Jani bátya! Szerintem Te sem úgy közölted volna a "hírt" ha hallasz valamit azon a piacon. Miért kell ilyen gyerekesnek mondható figyelemfelkeltő bohó-ckodással megpróbálni lejárni az egyik "muskétást"? Most nem sorolom fel a többi sérelmesnek, vagy annak hitt klubvezetői kijelentést ez ügyben, mert az már tényleg Attila lejáratására engedne következtetni, arra pedig nem vagyok hajlandó, még ha ezt úgy is érzi néha, amikor felhívom a figyelmét egyeseknek, hogy az nem úgy van.
Természetesen ismertük a piaci sztorit, de nem foglalkoztunk vele, sőt eljátszották többen a "hír" nem is hírt.
De nem ám úgy van az, bele a közepébe. Akkor jön a jó szándékú, Te nem kéne ebbe belemenni, mert baj lesz... Erre a reakciója:
Ezt írja kivancsi111 tévesen:
"A Klubvezető Úrnak és feletteseinek ugyanakkor részben megálljt parancsol."
Nekem Fehér Viktor (Tomipapa mikulás,aki az ördöggel is cimborál) biztosan nem fog megálljt parancsolni.

Most nem akarom már keresgélni, de Attila írta valahol, hogy az Elnök Úr is kérte erre.

« Válasz #264 Dátum: 2019. Október 14. 16:36 »
Nagyon aranyosak vagytok, hogy így aggódtok értem.
Talán dutyiba nem kerülök.
Szívesen közreadnám az idézés tartalmát, de az ügyvédem még nem bólintott rá, meg Fehér Viktor már ugrana a témára.
Attól meg egyáltalán ne tartsatok, hogy a bili tartalma rám fröccsen,  amitől Fehér Viktor (Tomipapa) igen félt engem.
Először be kéne csinálnom, de valahogy ez nem megy.
Oldottam már meg hasonló dolgokat "OMME bűnös galerije" címszó alatt, aztán mi lett belőle?
Ha a témát szeretnétek folytatni, javaslom a gőzölgőben tegyétek.
Ezek a "barna" gondolatok nem ide valók.
Tényleg ne dörzsöljétek már annyira sem a sarkatokat, sem a tenyereteket mert még csalódni fogtok.
Várjatok türelmesen, a tárgyalásról biztosan beszámolok.

Nagyernyei Attila

« Válasz #265 Dátum: 2019. Október 19. 07:43 »
Inkább hallgassátok az őszi falevelek hullását.
De ne így...
Nagyernyei Attila

« Válasz #266 Dátum: 2019. Október 19. 10:37 »
Köilük a dőmbetorte,
Inenn nezék szérteszet,
S hollgatam a fák luhelló
Lévelenek lágy nészet.

« Válasz #267 Dátum: 2019. Október 21. 00:27 »
Ajjjajajjj!
Mit akar?

https://www.agrotrend.hu/hireink/facsemetek-termeleset-tamogatja-az-agrarminiszterium

Ez a brigadéros.
Azt a “spermamamens” provokátorját!
Má meg a “fotöj”,meg az a “híjántusa”, meg a “fenye” nagy “ emoscionyális megközelítősdije”

Mindenki számára érthető legyen ezért a kedveskededésem alapjául szolgáló idézetek “Piktorkámtól“.
Avagy az Ű kedvéért-idegen szóval-reflektálásaim okai:

-“etikai, morális és ismeretanyag-béli hiátusaira kívántam rávilágítani”

Há!Vannak nekem “olyanaim”?
Há!Nincsen a!
Várj csak!Morális a lehet,hogy van,sőt,ha jóó megnézem akko biztosan van.
Várj csak!Etikai “hiánytusom” klímaügyben?Az tényleg van.
Várj csak!És “erdőtelepítésügyileg”?na ott “ténleg” van,sokkal több erdőt “kelletetett vona mán” ültetnem.
Ördöge van ennek a Piktornak!

-“permanensen próbál provokálni, mióta megpróbáltam korlátok közé terelni a méregzöld lobogását, szakmai kompetenciáira történő rávilágítás mellett.”

“Né mán” mi van nekem!
Szakmai kompetenciám!
Akkor én “mán” mégiscsak kompetensen loboghatok?
Vagy mégsem ezt akarta “mondané“ ez a jószándékú internet betyár?

-“ez a polémia részemről nem becsületbe gázolás, nem a jó hírnévhez, emberi méltósághoz való jog szándékos és tudatos megsértése, hanem egy párbeszéd, melyben szegényes nyelvi és szakmai eszközeimmel, érvrendszeremmel és acélos érveléstechnikámmal igyekszem meggyőzni a vitapartnert, még akkor is, amikor érzésem és véleményem szerint ama partner -gyógyija gurultával- átmegy "műböszmébe", nem lévén eszköze, érvrendszere és érveléstechnikája a kibontakozó vitához.”

Na!
Kezdjük a végérül.
Kedve nincs a “műböszmének” még csak rád gondolni sem!
A Te szegényes nyelvi és szakmai eszközeid és érvrendszereid miatt,ha néha szóba elegyedik Veled,igencsak szégyelli magát.

Mid van Neked?Acélos érveléstechnikád?
Ezt úgy “híják” az ”ittenyiek” kötekedéstechnika.
Belekötsz Te mindenbe,még egy egyszerű faültetési javaslatba is!
Aztán csodálkozó képet vágsz,hogy a másik nem hagyja magát.

A sok hülye meg faültetési napot szervez?Azok mind hülyék,meg az milliónyi ember is aki rájött,hogy a klímaváltozás ellen egyik hatékony lépés az erdőtelepítés?

Újra elálmosodtam,egyébként is úgy tartod”nem lévén eszköze, érvrendszere és érveléstechnikája a kibontakozó vitához”

Na csá Piktorkám!

Ui:Az öreg szomszéd nagymama nem tudta az unokája nevét kimondani,így lett Katona Viktorból Piktorkám,az Ormánság legnyugatibb falvàban,kb. az úrnak a 1960. évében.

« Utoljára szerkesztve: 2019. Október 21. 02:42 írta Csányi Antal »

*

Attila

• 285
« Válasz #269 Dátum: 2019. Október 21. 21:15 »