Jó reggelt kedves Méhésztársak!
Tegnap ellátogattam Kaposvárra, gondoltam körülnézek egy kicsit a vásárban és bíztam benne, hogy találkozom majd néhány régi, rég nem látott ismerőssel is. (szerencsére így is történt)
Nyilván más hangulata van már az ilyen rendezvényeknek, mint amilyen évtizedekkel korábban volt. És valószínű, hogy azok az idők -számomra kedves idők- már soha nem fognak visszatérni.
Más idők járnak és más szelek is fújnak.
Természetesen meghallgattam BP előadását is. Péter beszélt az ágazatot érintő problémákról és felvázolt néhány általa vélt okot ami miatt a jelen helyzet kialakult. Elmondta, hogy az OMME dolgozik, a miniszter a helyén van, mindenben támogatja a méhészeket itthon is és Brüsszelben is. Mert hát egyébként Brüsszel sok minden problémának -a legtöbb problémánknak- az okozója.
Elmondta, hogy a méhészek sokan és sokat szidják Őt de ha nem Ő lenne az OMME elnöke, akkor mással is ugyan ezt tennék. Ő semmit nem tudott a Záhony után történtekről.
Elmondta, hogy ne féljünk a támogatásoktól. Használjuk ki őket, éljünk bátran a lehetőséggel, álljunk más felfogással az ilyesmihez. Lényeg, hogy a papírjaink legyenek rendben. Kiszámolta, hogy 2026 -ban 17 ezer Ft/család (a pontos számra nem emlékszem) támogatással tudunk/tudnánk élni és ez azért komoly lehetőség.
Összességében -annak ellenére, hogy voltak felvetései amiket magam is úgy gondolok- Péter az idők során, szép lassan egy igazi politikussá avanzsált. Ez van.
Gondoltam -mivel ezt a napot erre szántam-, hogy a következő előadót is megtisztelem a figyelmemmel. Az előadás címe: "Méhészeti pályafutásom. 2024 év értékelése. Hogyan érhetünk el változást? Hogyan tudjuk életben tartani a méhészeti ágazatot?" Nem tudtam ki lesz az illető, de aztán láttam, hogy az a fiatalember aki már az előadások előtt percekig fotóztatta magát és akiről ránézésre azt gondoltam, hogy ez biztos a helyi Fidelitasz feltörekvő prominense.
Elmondta, hogy 10 éve méhészkedik de amúgy rendőr csak hát a rendőrségnél a kereseti lehetőségei....
Feláltam és kijöttem a teremből.
Úgy érzem mostanában nem vágyom ilyen rendezvényekre. De ez persze csak az én érzésem.