Méhészeti programok

• 1150 válasz
  • 472941 megtekintés
Re:Méhészeti programok
« Válasz #1125 Dátum: 2024. Február 15. 06:59 »
Akkor kérdezd meg a verebeket, ha ezt csicsergik...
Nagyernyei Attila

« Válasz #1126 Dátum: 2024. Február 15. 07:22 »
Na látod ez vicces volt.

De a verebek meg azt mondják kérdezzelek meg téged.
Talán némelyik veréb már nem madár?

« Válasz #1127 Dátum: 2024. Február 15. 08:25 »
9 órakor Bross Péter az OMME elnöke a Kossuth rádióban.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1128 Dátum: 2024. Március 08. 13:11 »
Szarka Tamás írta:

Sziasztok!
Az imént az alábbi levelet továbbítottam minden OMME elnöknek akinek az emailcíme az OMME honlapon elérhető!
Gyertek ti is!

"Kedves Méhésztárs,
Szeretettel meghívlak a hétvégi Gazda és Méhésztüntetésre. A tüntetés szigorúan politika mentes, azért vonulnak az emberek az utcára, mert így már nem képesek megélni a hivatásukból!
Követeljük többek között az Ukrán MézImport azonnali tilalmát. A kommunikációt az agrártárca és az OMME között, hiszen az OMME hivatalos leveléből kiderül, hogy hiába szakmaközi szervezet ami jogszabály szerint megkerülhetetlen, de csak a közlönyből értesült a döntésről. Ha volt kommuinikáció az OMME és az agrártárca között, követeljük, hogy azt hozzák nyilvánosságra! Ha Bross Péter már annyira hiteltelen lenne, hogy az Agrártárca nem áll szóba vele, amit az OMME levele bizonyít akkor követeljük, hogy ezt adják tudtunkra!
Követeljük a támogatások azon évben történő kifizetését amikorra szólnak!
Követeljük a vám eltörlésének kompenzációját, hiszen harmadik országokban nem azonos feltételekkel termelnek, mint mi. Így versenyelőnyben vannak velünk szemben!
Ha csak tízen leszünk, de én ott leszek és kiállok az ágazatért, én már elégedett leszek! Hiszen megtettem mindent ami tudtam! Te kiállsz a méhészekért?
Kérlek, hogy hirdesd meg a rendezvényt a tagszervezetedben és te is gyere át a parlament elé az OV után vasárnap!
Tisztelettel: Szarka Tamás, egy egyszerű méhész, aki ebből a gyönyörű hivatásból szeretne megélni"

« Válasz #1129 Dátum: 2024. Március 08. 18:52 »
Köszönöm Péter!
Eddig úgy terveztük megy az egész család, de ez olcsó cirkusz, ahol a néző a bohóc.

*

Apis

• 192
« Válasz #1130 Dátum: 2024. Március 08. 20:06 »
Azt azért senki se felejtse el, hogy egy ilyen tüntetés megszervezése iszonyú munkát, tapasztalatot és pénzt igényel. A záhonyi tüntetésre volt pénz a tagdíjunkból, a MAGOSZ- nak meg tapasztalata a szervezéséhez. Erre nincs pénz mivel az OMME ezt nem támogatja és szervezőknek tapasztalatuk sincs a szervezéshez, de tenni akarnak valamit!Ezért tűnhet szervezetlennek az egész tüntetés de ha valakinek ebben nagyobb tapasztalata van és pénzt is tud rá szerezni az csináljon jobbat! Nekem minden elismerésem a szervezőknek és a leendő résztvevőknek! Ők nem futelhuszárok!

« Válasz #1131 Dátum: 2025. Január 14. 17:49 »
Tisztelt Méhésztársak!
Idén is lehetőségetek van viasz-műlép cserére Szedresben.
Mivel nem lesz Szekszárdi Tavaszváró Méhésznap, így sokan kerestetek, hogy szervezzem meg ismét a viasz-műlép cserét.
Időpont: 2025.Február 1. szombat, 8 óra 30-tól, 11 óráig!
Helyszín: Szedres, Garay u. 12.
Műlép igényeteket előre jelezzétek a készítőnek!

Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila

*

Koki

• 222
« Válasz #1132 Dátum: 2025. Január 14. 18:19 »

Mivel nem lesz Szekszárdi Tavaszváró Méhésznap,
Nagyernyei Attila

Mi történt?

Üdv:Kira

« Válasz #1133 Dátum: 2025. Január 14. 18:40 »
Az új elnöknek még bele kell rázódnia a feladatokba.
Egy ilyen rendezvény megszervezése nem kis energiát igényel.
Jövőre, ha minden zökkenőmentesen alakul segítek neki a szervezésben.
Valamint a méhészek érdektelensége általános (amin nem csodálkozom).
Most szombaton KAPOSVÁR!
Üdv:Nagyernyei Attila

*

Koki

• 222
« Válasz #1134 Dátum: 2025. Január 14. 22:06 »

Most szombaton KAPOSVÁR!

Ja. Olvastam.
Ezt láttad?

"9:00 Méhészeti ágazati aktualitások és a jövő
Előadó: Bross Péter, az OMME elnöke"

És ezt?

"Az időjárástól nagyban függő méztermelés kiszámíthatatlan. Bross Péter szerint erre a hektikusságra maximum úgy lehetne piacot építeni, ha a magyar méhész egyetlen csatornán juttatná ki a felvásárlókhoz a nagybani mézet. Viszont ezt 12 ezer méhésszel lehetetlen megcsinálni. Ha a számuk csökken, elgondolkodtató lesz ez az irány."

Jó az irány. Csökken, és még mennyivel csökkenni fog.

https://haszon.hu/haszonagrar/innovacio/meheszek-meztermeles-gondok

Üdv: Kira
« Utoljára szerkesztve: 2025. Január 14. 22:25 írta Koki »

« Válasz #1135 Dátum: 2025. Január 15. 15:22 »
Igen olvastam!
"Én a vegyes nagyobbik részét eladtam 650-ért. Nem írom le ismét a mennyiséget, mert akkor jön a dicsekvős duma. Itthon is fogyogat...
Az tavalyi akácból meg a jövő héten adok el néhány autóval, és még marad több mint hetven mázsám. Az biztosan kitart az újig, mert azért eléggé érezni a "jólétet". Van még a 22-esből 16 hordóval, ki tudja mennyi lesz idén."

Jó az irány.
Akkor mi a gond?
Üdv:Nagyernyei Attila

*

Koki

• 222
« Válasz #1136 Dátum: 2025. Január 15. 17:37 »
Nem értem miért tőlem kérdezgeted, hogy mi a gond.
Egyébként az első 32 hordóval ma vitték el, mert nagyon kell a magas pollenű.

Az irány nem jó szerintem. De az én véleményem nem számít, mások meg jónak ítélik. A demokrácia már csak ilyen.
Kellene egy méhészekért dolgozó érdekképviselet. Viszont a többség nem igényli, lehet nekik van igazuk.

Jó az irány.
Akkor mi a gond?

Majd ezt a gondolatodat pesszimista írásaid után beidézem néha.

« Válasz #1137 Dátum: 2025. Január 19. 08:05 »
Jó reggelt kedves Méhésztársak!

Tegnap ellátogattam Kaposvárra, gondoltam körülnézek egy kicsit a vásárban és bíztam benne, hogy találkozom majd néhány régi, rég nem látott ismerőssel is. (szerencsére így is történt)
Nyilván más hangulata van már az ilyen rendezvényeknek, mint amilyen évtizedekkel korábban volt. És valószínű, hogy azok az idők -számomra kedves idők- már soha nem fognak visszatérni.
Más idők járnak és más szelek is fújnak.
Természetesen meghallgattam BP előadását is. Péter beszélt az ágazatot érintő problémákról és felvázolt néhány általa vélt okot ami miatt a jelen helyzet kialakult. Elmondta, hogy az OMME dolgozik, a miniszter a helyén van, mindenben támogatja a méhészeket itthon is és Brüsszelben is. Mert hát egyébként Brüsszel sok minden problémának -a legtöbb problémánknak- az okozója.
Elmondta, hogy a méhészek sokan és sokat szidják Őt de ha nem Ő lenne az OMME elnöke, akkor mással is ugyan ezt tennék. Ő semmit nem tudott a Záhony után történtekről.
Elmondta, hogy ne féljünk a támogatásoktól. Használjuk ki őket, éljünk bátran a lehetőséggel, álljunk más felfogással az ilyesmihez. Lényeg, hogy a papírjaink legyenek rendben. Kiszámolta, hogy 2026 -ban 17 ezer Ft/család (a pontos számra nem emlékszem) támogatással tudunk/tudnánk élni és ez azért komoly lehetőség.
Összességében -annak ellenére, hogy voltak felvetései amiket magam is úgy gondolok- Péter az idők során, szép lassan egy igazi politikussá avanzsált. Ez van.
Gondoltam -mivel ezt a napot erre szántam-, hogy a következő előadót is megtisztelem a figyelmemmel. Az előadás címe: "Méhészeti pályafutásom. 2024 év értékelése. Hogyan érhetünk el változást? Hogyan tudjuk életben tartani a méhészeti ágazatot?" Nem tudtam ki lesz az illető, de aztán láttam, hogy az a fiatalember aki már az előadások előtt percekig fotóztatta magát és akiről ránézésre azt gondoltam, hogy ez biztos a helyi Fidelitasz feltörekvő prominense.
Elmondta, hogy 10 éve méhészkedik de amúgy rendőr csak hát a rendőrségnél a kereseti lehetőségei....
Feláltam és kijöttem a teremből.
Úgy érzem mostanában nem vágyom ilyen rendezvényekre. De ez persze csak az én érzésem.

*

Koki

• 222
« Válasz #1138 Dátum: 2025. Január 19. 09:19 »
Köszönjük (meg) Belphegornak a beszámolót!

Mert hát egyébként Brüsszel sok minden problémának -a legtöbb problémánknak- az okozója.
Tudjuk. Semmit nem tesznek a mézhamisítás megfékezésére mert arra soha nem kérte őket senki, sőt...

Az innét kizárt Seed150 osztrák kollégái (gyárigazgató, villamosmérnökök) tudják, hogy méhészkedik Seed, és mesélték neki a napokban, hogy az osztrákok sok üzletbe visszaviszik az ott vásárolt magyarországi mézeket. Visszakapják a pénzüket, számlát sem kell bemutatni. Mézek keveréke. Egyesek ezért tüntettek valamikor, most meg Brüsszelre mutogatnak.

Elmondta, hogy ne féljünk a támogatásoktól. Használjuk ki őket, éljünk bátran a lehetőséggel, álljunk más felfogással az ilyesmihez. Lényeg, hogy a papírjaink legyenek rendben. Kiszámolta, hogy 2026 -ban 17 ezer Ft/család (a pontos számra nem emlékszem) támogatással tudunk/tudnánk élni és ez azért komoly lehetőség.
 mostanában nem vágyom ilyen rendezvényekre. De ez persze csak az én érzésem.

Teljesen igaza van ebben szerintem Brossnak. A papírjaink legyenek rendben, és a kaptárra legyen besütve a szám. Ennyi. A többi a kutyát sem érdekli. Annyi méhcsalád után van itt támogatás, amennyit a méhész beír. Volt itt már a fórumon olyan "méhész", aki aztán jött a  dumával, hogy aki bűncselekményről tud, -költségvetési csalás- és törvény értelmében nem jelenti, az ugyanolyan..blablablabl.

Ő semmit nem tudott a Záhony után történtekről.

Attila! Figyusz! Nem mondtad el Péternek? Nekünk nem, de az érthető, hiszen nem kell nekünk mindent tudni. Kérlek mihamarább tedd meg, mert Ő sem tudja.

Ezt írja Álanyás:
"Beszédes az is, hogy Záhony után, mikor a kereskedők nyomására mégis beengedte a miniszter az ukrán mézet, az OMME kussolt."
Látod, látod.
Amikor a düh, és a bosszúvágy vezérli az agyatokat akkor születnek ezek a korszakalkotó gondolatok.
Sokkal magasabbról jött az "ukász" a miniszternek.

Úgy érzem mostanában nem vágyom ilyen rendezvényekre. De ez persze csak az én érzésem.

Nem csak a tiéd. Még a rendezvények szellemét is ellopták. Üdv a klubban!

*

wr

• 1013
« Válasz #1139 Dátum: 2025. Január 19. 09:51 »
Idézet
Elmondta, hogy 10 éve méhészkedik de amúgy rendőr csak hát a rendőrségnél a kereseti lehetőségei....
Menjen át katonának, azok most sokkal jobban keresnek. -:) A 10 évre meg csak annyit tudok mondani, én ismertem olyat, aki 3 év méhészkedés után már elkezdte osztani az észt, nem csak helyben, de a nagy nyilvánosság előtt is.
Idézet
Hogyan érhetünk el változást?
Mi sehogy, mert mindig az erősebb kutya fog izélni. Törvényeket kellene hozni, vagy módosítani, de azt nekünk nem áll módunkban, akinek meg igen annak meg jó így ahogy van.