Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3164 válasz
  • 1167811 megtekintés
*

Koki

• 222
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #3075 Dátum: 2025. Január 06. 07:53 »

Általában azok nyüszítenek akiknek nincs tartaléka, és nincs méze.
Nekik nem mindegy az ár?

Jól vésd be a képet, amit itt küldtem!!!

Üdv: Kira

« Válasz #3076 Dátum: 2025. Január 06. 17:30 »
Úgy látom Koki egyet ért a 2.400-as üveges akác árral, és az 1.400 Ft-os virágméz árral, különben nem küldene nekem ilyen tükröt.
Én mindig azt hangoztattam, és hangoztatom a mai napig, hogy legalább a saját munkánkat becsüljük.
Tudom nehéz a méhészkedésből manapság megélni, de aki otthon csücsül és várja a sült galambot az sajna tönkre fog menni.
Ez egyszerű mint a faék.
Emiatt több méhész már úgy döntött elmegy egy biztosnak tűnő munkahelyre, de nem várja meg, hogy totál becsődöljön.
Sokan eddig is a méhészkedést kiegészítő mellékfoglalkozásnak szánták.
Akik viszont csak ebből élünk, ott padlógáz, és próbálunk kitörni.
Más lehetőséget nem igen látok.
Aki pedig totálisan tőkeszegény, és valóban se méze, se pénze az mire vár?
Ehhez minek kell tükörbe néznem?
A tükör csak a valóságot mutatja, ami néha fájdalmas.
Mindentől függetlenül továbbra is úgy látom az egyedüli kilábalási lehetőségünk ebből kritikus mézpiaci állapotból, ha a mézhamisítás ellen drasztikus módon fellépünk, a többi UNIÓ-s országgal.
Mi magyarok ehhez rohadt kevesek vagyunk, 20 éve ezen rugózunk.
Állítólag 150-170 ezer tonna hamis méz került az európai fogyasztókhoz.
Ha ez így marad szomorú jövő elé nézünk.
Az élelmiszer hamisítás bűncselekmény, ez megtorlást igényel.
Nagyernyei Attila

*

Koki

• 222
« Válasz #3077 Dátum: 2025. Január 06. 18:04 »
Az is nagy baj Attila, hogy nincsenek információid, saját írásaidat veszed alapul a következő hozzászólásodhoz. Mondhatnám az előző szüli a következőt. Van egy saját magad által felállított világod, melyet részben alakít az egyetlen barátod. Ne higgy neki! Eddig mindig átvertek.
Próbálj meg belegondolni a méhészek helyzetébe!
Lassan olvasd, és többször!
Aki neked ott azt mondta:
"Mondták, hogy ők 2.400-ért adják az akácot, a vegyes virágmézet meg 1.400-ért."
Nem azért csökkentették az árat, mert mások alá vágnak. Azért csökkentették, mert a boltokban lehet kapni olcsó vegyest, áfával, és egyéb járulékos költséggel ennyiért. Az gyártja, akiért kockásra ülted a seggedet. Nekem ezzel semmi bajom, mert ha lenne rögvest ki kellene pengetnem egymilliót. Tudod, Szarka esete.
Szeretnének azok a méhészek megélni, ott van a termésük, és 650 helyett megpróbálják 1400-ért eladni.
"Magamban...ezek nem normálisak!"
Lehet. Én viszont másként látom. Megpróbálnak valamit. Sokan mások is. Megélni valamiképpen a munkájukból, amiért megdolgoztak, miközben rájuk rohadt a ruha a 40 fokban. Álmatlan éjszakáikon a jövőt próbálták másként tervezni, végül felfogják adni. Mások meg vámmentesen kereskednek a kínai szeméttel, amit senki nem tud bizonyítani, ezért lehet, hogy nem is igaz, csak a rosszmájúak terjesztik...

Te valamiért ellenségként kezeled ezeket az embereket, pedig Te vagy a méhészek ellensége, mert soha nem emeled fel a hangodat a mézhamisítás ellen valamiért.
Ismét ugyan abban a csapdában vagyunk, mint eddig. Na és mi van az érdekképviselettel?

Kapsz Te olyan megtorlást, hogy belezakkansz.
Ki fogja megtorolni, amire nincs bizonyíték?
Szólalj meg! Van erre egymilliód?

"Meggyőződésem, hogy egy dekával nem ad el többet, csak magát hülyíti, a méhészkollégáinak megy egy jókorát alávág."

De. Többet elad. A boltiból is több fogy, mert olcsó. Arról nincs véleményem, mert nem akarok egymilliót fizetni. Biztosan állíthatom, hogy a boltokban lévő mézek minden kritériumnak megfelelnek, mi sem bizonyítja jobban, mint az általad is megválasztott érdekvédelmi egyesületünk vizsgálati eredményei egyértelműen igazolják.
Akkor meg néhányan miért nyüszítenek:

"Általában azok nyüszítenek akiknek nincs tartaléka, és nincs méze."

« Utoljára szerkesztve: 2025. Január 06. 18:09 írta Koki »

« Válasz #3078 Dátum: 2025. Január 06. 18:34 »
Ezt írja nekem tudatlanul Koki:
"Te valamiért ellenségként kezeled ezeket az embereket, pedig Te vagy a méhészek ellensége, mert soha nem emeled fel a hangodat a mézhamisítás ellen valamiért."
Aha, valóban.
Nem láttalak Záhonyban, és Brüsszelben sem.
Az már akár mellékes is lehet, hogy semmi hasznuk sem volt, sőt.....
Hány előadó is volt a témában a Szekszárdi Tavaszváró Méhésznapokon?
Az összes előadót én hívtam meg, de kár erről vitázni.
Nagyernyei Attila

*

Koki

• 222
« Válasz #3079 Dátum: 2025. Január 06. 21:09 »

Nem láttalak Záhonyban, és Brüsszelben sem.
Az már akár mellékes is lehet, hogy semmi hasznuk sem volt, .

Mellékes. Neked. Most rá van írva törvényileg, hogy mézek keveréke.
Na ennyi eszed van....

*

neo

• 1000
« Válasz #3080 Dátum: 2025. Január 07. 08:49 »
.
Mindentől függetlenül továbbra is úgy látom az egyedüli kilábalási lehetőségünk ebből a kritikus mézpiaci állapotból, ha a mézhamisítás ellen drasztikus módon fellépünk, a többi UNIÓ-s országgal.
....
Nagyernyei Attila
Attila!
 Ami kritikát most írok, azt ne vedd magadra, mert Te megtetted azt, amire lehetőséged volt.
Arról a kezdeményezésemről akarok írni, hogy a jogi szabályozást kell megtámadni, mert az a hamisítás törvényi biztosítéka. Az OMME a minisztériumnak el is küldte a javaslatomat, ahonnan az a válasz jött, hogy az OMME korábbi kívánságainak megfelelően jár el a jogszabály változtatás ügyében, ebben a szakaszban már nem lehet változtatni a követeléseken. Az AM-t igazából meg is értem, azt azonban a Péter a Küldöttgyűlésen  megemlítette, hogy az AM el fog küldeni a fenébe. Igaza is lett. Talán azért, mert ő így akarta? Arról miért nincs szó, hogy a bíróságon támadjuk meg a jogszabályt? Ahhoz nem kell az AM. Persze, nem árt, ha magunk mellé tudtuk volna állítani. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem kell hozzá a többi uniós tagország, az OMME is kezdeményezhette volna, és a talán még most sem vagyunk elkésve. Csak hát szükség lenne egy uniós szakjogászra, aki jártas abban, hogy mi az eljárásrend. Na ezt a Bross Péter vezette OMME semmiképpen nem akarja meghallani. Ehelyett csinálja az antidömping eljárást. Az is arról tanúskodik, hogy  olyan hűbele balázs módjára megy, mint a címkézési  változtatás kérelme. Semmiféle előzetes tájékozódás, hogy vajon mi is szükséges hozzá, vagy a címkézési ügyben éppen mi lenne a kritikus szabályozási pont. Például az antidömping esetében az OMME tagok személyes adatai. Ezt azért tudni lehettet volna előre is.  Aztán ha ez az akadály el is hárul, sikerül is győzni az ügyben, akkor mi lesz? Hát nem Kínából jön be a hamis méz, hanem Indiából. Olyan szándékos tévútra vezetés filingem van.
Miért van olyan érzésem, hogy az OMME vezetése direkt a rossz irányba akarja vinni a tagokat? Lehet, hogy már az is le van zsírozva, ha a csökkenő méhcsaládszám miatt a tagdíjak nem fogják fedezni az apparátus működését, akkor érkezik majd máshonnan kiegészítő támogatás? A méhészek úgyis kinyírják egymást az egymásnak alá menő áraikkal. Ami szerintem a normális folyamat. Ha a hordós mézet nem veszik, akkor mennyi a valós piaci ár? Ha 600-ért veszik, akkor az 1200 az dupla annyi bevétel. A cél pedig az, hogy ne legyen valódi méz a piacon. Mert az alacsony árak, csak késleltetik a tönkremenetelt, de nem akadályozzák meg.
Azt szoktam mondani, ha nem tudom magam megvédeni, akkor megérdemlem. Ha egy olyan piacon (EU) ahol a kereslet felét tudja csak az eus méhész megtermelni, a másik feléről pedig mást sem hallani, hogy hamisítvány, akkor ha nem tudja a méhészét megvédeni az érdekvédelmi szervezete, akkor az eus méhész megérdemli, hogy tönkretegyék. Mert ő választotta magának ezt az érdekvédelmi szervezetet.

*

Koki

• 222
« Válasz #3081 Dátum: 2025. Január 07. 13:01 »
Nagyon jól megfogalmaztad, de ezt a mondatot végig gondoltad?

Attila!
 Ami kritikát most írok, azt ne vedd magadra, mert Te megtetted azt, amire lehetőséged volt.

Megtette. De kinek az érdekében? A méhészek érdekébe?

Azt szoktam mondani, ha nem tudom magam megvédeni, akkor megérdemlem.

"Lucifer revíziót tart a pokolban, megfelelően gondoskodnak-e az ördögök a rájuk bízottakról.

Az első kondér alatt vígan lobog a tűz, a kondér mellett egy tábla:
NE MÁSSZ KI! Lucifer kérdésére az ördög így felel:
- Ezek itt a németek. Tüchtig nép, betartják a szabályokat.

A következő kondér is mintaszerű, ám tábla helyett itt egy géppisztolyos őr áll.
- Ezek itt az oroszok. Ha valamelyik megpróbál kimászni,
az őr a géppisztollyal visszakényszeríti.

A harmadik kondérnál is minden stimmel, de Lucifer felvonja szemöldökét:
- Nem látom az őrséget, és tábla sincs.
- Ide nem is kell, ezek a magyarok. Ha egy megpróbál kimászni a többi visszahúzza."

*

wr

• 1013
« Válasz #3082 Dátum: 2025. Január 08. 09:22 »
Idézet
Nem akadtam ki, mert sok hasonló akciózó között kell bizonyítanom, hogy jóval magasabb áron is el tudom adni a mézet.
Nyugtával dicsérd a napot. Úgy látszik, a marketingesek nem tanították meg neked, hogy ezt így kell csinálni. Alá kell menni a piac többi szereplőinek az árral, úgy és annyira, hogy azok mind tönkre menjenek vagy abbahagyják, aztán amikor már egyedül maradtál akkor vissza lehet hozni az árat a normál szintre miközben már nincs konkurencia. A nagyok is így csinálják.

« Válasz #3083 Dátum: 2025. Január 08. 14:08 »

Miért van olyan érzésem, hogy az OMME vezetése direkt a rossz irányba akarja vinni a tagokat? Lehet, hogy már az is le van zsírozva, ha a csökkenő méhcsaládszám miatt a tagdíjak nem fogják fedezni az apparátus működését, akkor érkezik majd máshonnan kiegészítő támogatás? A méhészek úgyis kinyírják egymást az egymásnak alá menő áraikkal. Ami szerintem a normális folyamat. Ha a hordós mézet nem veszik, akkor mennyi a valós piaci ár? Ha 600-ért veszik, akkor az 1200 az dupla annyi bevétel. A cél pedig az, hogy ne legyen valódi méz a piacon. Mert az alacsony árak, csak késleltetik a tönkremenetelt, de nem akadályozzák meg.

Bingó! Ki ne emlékezne a covid előtti gyűlésekre, mikor Bross szinte kizárólag arról beszélt, hogy sokan vagyunk, sok a méhcsalád,  meg közlegelők tragédiája stb.
Na most ennek a megoldása zajlik hathatós külföldi segítséggel. Majd ha feleződik a méhcsaládszám, akkor talán lesz érdekvédelem.

Beszédes az is, hogy Záhony után, mikor a kereskedők nyomására mégis beengedte a miniszter az ukrán mézet, az OMME kussolt.

Sőt akkor Nagy István azt mondta, hogy ami bejön az megy is exportra, magyar boltokba nem kerül belőle. Azóta tudjuk, hogy a Penny meg a Metro áruházakban van ukrán méz dömping áron.
És Bross még mindig csöndben van.

És a klubvezető úr is, -aki amúgy kétnaponta fakad ki valamelyik méhésztársa ellen, ha kétségbeesésében leviszi az árait piacszerzés céljából - ebben az ügyben mélyen hallgat.
Nyilván, mivel konfrontálódni kellene a hazugságon kapott miniszterrel. Ezt pedig nem lehet megtenni a tápláléklánc aljáról.

Azért remélem a tavaszi rendezvényekre valaki elvisz pár üveg Metros virágmézet és rákérdez Brossnál, hogy mégis mi ez?

*

wr

• 1013
« Válasz #3084 Dátum: 2025. Január 08. 16:24 »
Jár még valaki ilyen rendezvényekre? Van még ott valami olyan infó ami nem található meg a neten?

*

Koki

• 222
« Válasz #3085 Dátum: 2025. Január 08. 20:02 »
Természetesen járnak.
Akik ismét megszavazták az "érdekképviselet" csapatát.

Barátom mondja tegnap, hogy megy az egyik rendezvényre, mert kellene vásárolnia ezt azt a méhészetébe.
Mondom neki, hogy ott van melletted a méhészbolt (Dávid), és helyben olcsóbb is minden.
Ja tényleg. -a szokás 6alma-
(Olvasgat ám a fórumokon, csak nem mer megszólalni, mert van 3 gyerek, és nem szeretne
belekeveredni semmibe, de azért érdekli amikor mások kapirgálják a gesztenyét.)

Infó mindig van. Nagy duma velő nélkül, és szívják magukba szerencsétlen méhészek a dumát, aztán az ott elhangzottakkal éppen ellentétes történések már fel sem érik ésszel.
Kb. így.

Aszon'gya az egyik: Te! Nézem az órát. Dél van. A mutatók felfelé mutatják a delet. Nézem a térképet, ott meg lefelé van dél. Te érted ezt?

« Válasz #3086 Dátum: 2025. Január 09. 07:19 »
Ezt írja Álanyás:
"Beszédes az is, hogy Záhony után, mikor a kereskedők nyomására mégis beengedte a miniszter az ukrán mézet, az OMME kussolt."
Látod, látod.
Amikor a düh, és a bosszúvágy vezérli az agyatokat akkor születnek ezek a korszakalkotó gondolatok.
Sokkal magasabbról jött az "ukász" a miniszternek.
Csak ez már olyan szint amihez sem a méhészeknek, sem a kereskedőknek nincs rálátása, és befolyása.
Ettől függetlenül életem egyik legnagyobb csalódása a záhonyi kirándulás!
Akkor bennem is összetört valami, amit úgy fogalmaznék, hogy bíztam abban, hogy igazat mondanak.
Hiba volt.
Van aki bevallotta, hogy hazudtak éjjel nappal, van aki pedig ezt túl is licitálja.
Hangzatos kijelentések voltak azon a pénteki napon, hogy...." Ezen a határon soha többé nem jön be egy deka ukrán méz"...majd mutogattak a határ felé, a sok méhész nagy ovációja mellett.
Aztán jött a hétfő, és jött az ukrán méz.
Ennyit a szavahihető politikusainkról.
Ha tökön rúgtak volna azt jobban viseltem volna.
Erről ennyit.
Nagyernyei Attila

*

oszkár

• 1226
« Válasz #3087 Dátum: 2025. Január 09. 09:11 »
"Sokkal magasabbról jött az "ukász" a miniszternek."

Akkor Ő Kinek a csicskája?
Mert a Vezérünkről tudjuk.

« Válasz #3088 Dátum: 2025. Január 09. 12:40 »

Amikor a düh, és a bosszúvágy vezérli az agyatokat akkor születnek ezek a korszakalkotó gondolatok.
Sokkal magasabbról jött az "ukász" a miniszternek.
Csak ez már olyan szint amihez sem a méhészeknek, sem a kereskedőknek nincs rálátása, és befolyása.
Nagyernyei Attila

Leírtam a tényeket, ennyi történt. Az érdekképviselet dolga, hogy kiálljon a tagjai érdekéért, mert ezért fizetjük. Ki a f@szt érdekel,hogy ki adta ki az ukázt?
Gondolod, hogy a német vagy francia gazdák először lecsekkolják, hogy ki hozta a döntést a színfalak mögött és majd ennek tudatában tüntetnek?
Hol élsz te? Miféle gondolkodás ez?

De ha már ilyen bennfentes vagy áruld el, hogy kitől jött az az "ukász"?
És te honnan tudsz erről?

Mi van a Metro-s mézzel? Az ellen fellép az OMME?
Erről nem tudsz valami belsős infót?

*

wr

• 1013
« Válasz #3089 Dátum: 2025. Január 09. 13:34 »
Idézet
Hát má hogy a kék égbe lenne?! Attila, el is hiszed amiket ide leírsz? Egy nagyon egyszerű kérdést teszek fel, válaszolj rá légy szíves!
- Vajon, ki keresi magát degeszre ezzel a helyzettel? Annyit ugye tudunk, hogy nem a méhész, mert annak a kárára történik az egész.
Na ha megvan a válasz, akkor arra is meglesz, hogy kinek mire van rálátása (inkább ráhatása).

Súgok picit. Ez itt pont úgy megy mint a migráncs téma. Soknak eszébe se jutott volna az eu-ba jönni, de hát mé ne jöjjön ha hívják?

Lehet, hogy már kérdeztem, de akkor újra megkérdem. Miért nem működik, a termőföldtől az asztalig? Tudjuk, hogy miért nem. Na de mi akadálya van annak, hogy az én hordómban lévő mézet közvetlenül egye meg a német? Hát az, hogy akkor valaki(k) nem tudnak rajta jó sokat keresni! Nem az ukránt meg a kínait kell szidni, azok is csak próbálnak boldogulni!