Méhészeti programok

• 1150 válasz
  • 472958 megtekintés
Re:Méhészeti programok
« Válasz #1080 Dátum: 2024. Február 05. 07:59 »
Ez megint nem igaz, hogy régen meg kellett volna tenned, csak vártál. Berci utolsó előtti olvasható hozzászólásának időpontja:

"kmai kérdések / Re:A méhcsaládok általános állapota
« Dátum: 2023. Október 17. 08:26 »"

Azóta csak egy képet rakott be, és tőled idézett egy teljesen ártatlan írásodat.

Igazság fáj. Ja én is repülök. Tudnád mennyit repültem az elmúlt hónapokban...
De ennek másfél hónap múlva vége, mert nekem is kell majd a méhekkel foglalkoznom.

*

oszkár

• 1226
« Válasz #1081 Dátum: 2024. Február 05. 10:45 »
Kabaré amiket írsz Attila!
A "nyugalom " szigete lesz a fórum újra ,ha B.P. békén hagyna egy ideig. Vagy teljes mértékben tudsz azonosulnia írásaiddal?

A tüntetést már régen meg kellett volna szervezni! (Nem most csatlakozni a gazdákhoz.)
Kimondottan a kutyulmány mézek ellen! Most egyszerűbb" csatlakozni mi?
A gazdák nélkül meg, impotens az egész képviseletünk!?

A tartalék családjaid különben hogy teleltek?  Képekkel illusztrálhatnád őket. ( a legbikábbat megnézné sok mindenki.) Még most ,míg nincs összepakolva egy sem.

*

izso60

• 573
« Válasz #1082 Dátum: 2024. Február 05. 19:23 »
Üdv. Uraim!                                                                                                                                         Azt gondolom pár (ember)örömére már régen nem szóltam ezen a fórumon, most is "sokat gondolkodtam" hogy van-e értelme, de gondoltam emlékeztetem a klubvezető "Urat" hogy mire hozta létre ezt a fórumnak nevezett........,,ságot. Amikor régen a harcostársaival is és vele is mentek a csörték, és Én hiányoltam a szakmai vitákat akkor azt mondta az "Úr" hogy ez nem az a fórum, itt politikai vitáknak van helye. Csak szólok nem fogom vissza keresni ezeket a vitákat, emlékeznek még ezekre sokan, és nem volt öröm akkor sem, de úgy látszik hogy van még lejebb is

« Válasz #1083 Dátum: 2024. Február 05. 20:14 »
Ezt kéri oszkár tőlem.
"A tartalék családjaid különben hogy teleltek?  Képekkel illusztrálhatnád őket. ( a legbikábbat megnézné sok mindenki.) Még most ,míg nincs összepakolva egy sem."
Ha holnap időben kiérek a méhekhez fogok képeket készíteni.
Fotelban a biztonsági öveket bekapcsolni!
Nagyernyei Attila

*

leo

• 210
« Válasz #1084 Dátum: 2024. Február 05. 20:30 »
Attila gondolkozz! Hallgasd a többséget!

« Válasz #1085 Dátum: 2024. Február 05. 22:06 »
..................... de gondoltam emlékeztetem a klubvezető "Urat" hogy mire hozta létre ezt a fórumnak nevezett........,,ságot. Amikor régen a harcostársaival is és vele is mentek a csörték, ................

Akár milyen furcsa Vivaldi írásának vannak megszívlelendő részletei, ..........."
A Fekete-Fehér Méhészklub pont ezért jött létre, és személy szerint, OV-n és Küldöttgyűléseken többször javasoltam ezt.
Általában egyedül maradtam, amikor az átláthatóságot követeltem, és már megunásig mondtam, hogy
"Nincs zárt ajtó nincs titok" egy közhasznú, szakmai civil szervezetben.
Te ekkor hol voltál Vivaldi?
..............
Be kell látnia az elnökségnek is, hogy az OMME nem az övék!
...................
Azon kéne dolgoznunk, OMME-nak, az összes európai egyesülettel közösen, hogy a kiváló termelői mézek kerüljenek a fogyasztók asztalára.
Radikális megoldások nélkül pedig maradnak a "nyomott árak", mert a fogyasztók az "ócccsóóóó mézet" emelik le a polcokról.
Ebbe pedig tönkre fogunk menni, és a folyamat már el is kezdődött.
...................

Nagyernyei Attila

..........Mert az igazság csak úgy szembejön, bárki bárhogy is próbálja kikerülni. És most mintha kezdene szembe jönni, igaz Attila?
De mindenki tudta, egyszer eljön ez az idő is. Te is Attila, csak te valamiért, te időközben nem kaptál észbe, mint a kontroll csoportos elvbarátaid, és nem falcoltál le valami mellék útra. Ők megtették, talán rá jöttek, az igazsággal ütközni kurva kellemetlen.
A méhész közélet neked abból áll, hogy elmondunk mindent, csak Takácsot és Bross urat ne emlegessük...................

A tájékozatlanságomból fakadó sületlenségeimről.
Nem győzöm elmagyarázni, minden tevékenysége az elnöknek vagy a vezetőségnek azon múlik, hogy az hasznos e a tagságnak.
Mondanák egy példát, de sajnos muszáj vagyok a politikából ide citálni.
Antall József miniszterelnökről mondták, hogy 24 órát dolgozik.
Lehet, hogy ez igaz is volt. De, jobb lett volna, ha egy órát sem dolgozik, vagy egy percet sem, mert annyi kárt csinált az országnak és a szavazóinak is, / én magam is rá szavaztam/ hogy jobb lett volna, ha nem csinál semmit, előbbre jutottunk volna.
Lehet, hogy Bross sokat dolgozik, / bár én ezt kétlem, és az is kérdéses, hogy kinek az érdekében/, de annak semmi pozitív eredménye a tagságot illetően.
Én azt mondom, ajánljunk fel neki, 1 millió forint fizetést, azzal a kitétellel, hogy soha többé nem teheti be a lábát az omme központba. Biztos, hogy még így is jobban járunk, mi méhészek.

*

Berci

• 317
« Válasz #1086 Dátum: 2024. Február 05. 23:50 »
Visszatértem... :)

« Válasz #1087 Dátum: 2024. Február 06. 06:52 »
Remélem a "klónod" visszafogja magát, és akkor értelmes szakmai, és szakmapolitikai csörte alakulhat.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1088 Dátum: 2024. Február 06. 07:27 »

*

Berci

• 317
« Válasz #1089 Dátum: 2024. Február 06. 07:28 »
Remélem a "klónod" visszafogja magát, és akkor értelmes szakmai, és szakmapolitikai csörte alakulhat.
Nagyernyei Attila

A képen amiért szilenciumot kaptam. Egy mondat lemaradt róla. (nem szó szerint): Ha elfogadsz egy tanácsot: Több szódával nem fog ártani!

« Válasz #1090 Dátum: 2024. Február 06. 07:41 »
Kedves Berci és Mindenki!

Mit szólsz, szóltok ahhoz az ötlethez, hogy addig nem írunk egy szót sem (bármennyire is felzaklat a hozzá nemértés mellébeszélés és szekértolása a kórokozóknak)  amíg az összes fórumtársatok, illetve egy ideje a fórumtársaim nem jöhetnek vissza?
Attila többször elgondolkozott a bezáráson. Zárjuk be mi?

*

oszkár

• 1226
« Válasz #1091 Dátum: 2024. Február 06. 10:17 »
Már volt egy ideig így!
DE, amikor az emberfia akkora böszmeségeket olvas nem tudja szó nélkül hagyni.

Próbáljuk ki újra. Nézzük mi lesz.  Régebben, jő pár éve, rengeteget lehetett tanulni az értelmes szakmai vitákból.  Mióta sokakat kizártak a fórumról a szakmaiság NULLA!
A kezdők kérdezni sem mernek. "Itt mindenki hülye és csak a vágyait fogalmazza meg"!

Egyet azért kérdeznék. Attila, Te hogy is lettél "méregkeverő" ami ellen sokáig cikiztél méhészeket?

A "fotelbe bekapcsoljuk az öveket"!   Lássuk a "medvét"! Na nem úgy mint a viccben a vadász!!!! ;D ;D

« Válasz #1092 Dátum: 2024. Február 06. 13:44 »
Akkor most vessük össze ezt:

Azon kéne dolgoznunk, OMME-nak, az összes európai egyesülettel közösen, hogy a kiváló termelői mézek kerüljenek a fogyasztók asztalára.
Radikális megoldások nélkül pedig maradnak a "nyomott árak", mert a fogyasztók az "ócccsóóóó mézet" emelik le a polcokról.
Ebbe pedig tönkre fogunk menni, és a folyamat már el is kezdődött.
Nagyernyei Attila

ezzel:

Idézet
Erről az "átkozott" és üldözött glükózszirupról azt hallottam, hogy a célközönsége a török nép, valamint ezt az Aranynektár már több mint 20 éve árulja Németországban.
Az egyik szaktanácsadó aki nem rég volt Németországban látta ezt a terméket, de mellette nem sokkal ott volt a fél kilós akácméz, 7.8 Eurós áron.

Adódik a kérdés, hogy 6 év alatt hova jutottunk? Hol maradtak a radikális megoldások?
Hol az agrárminiszter, aki rendet tenne legalább itthon? Hol az OMME?
Miért lehet törökökre hivatkozva mindenféle szirupos termékkel elárasztani európát, közben meg 100 milliókat felvenni méz(!)kiszerelés címen?

« Válasz #1093 Dátum: 2024. Február 06. 18:58 »
Ezt kérdezi Álanyás?
"Miért lehet törökökre hivatkozva mindenféle szirupos termékkel elárasztani európát, közben meg 100 milliókat felvenni méz(!)kiszerelés címen?"
A saját véleményem az, mert van rá igény, hiszen ezt a "csóró" réteg fogyasztja.
A minőségi mézet, vagy bioélelmiszerekkel a tehetősebb réteget célozzák.
Én nem látok ebben kivetni valót, viszont a címkéről a MÉZ szónak le kell kerülnie.
Anno a "Tej italról" is le kellett venni a Tej szót, mivel nem tehéntől volt.
Azóta reggeli ital néven kerül forgalomba, a valódi(?) tej forgalmának alig az 1%-a.
A kereskedő azt adja el amire van igény.
Rövid ez a történet.
A kínai mézet (hamisítványt) kell azonnal kivonni a piacról, de erre ebben a korrupt világban csekély esélyt látok.
Azok akik ebből zsírosan meggazdagodnak, mindent elkövetnek, hogy piacon maradjon ez a szutyok.
Szerintem mi méhészek ehhez kevesek vagyunk.
Nagyernyei Attila

*

izso60

• 573
« Válasz #1094 Dátum: 2024. Február 06. 19:14 »
Üdv.Uraim!                                                                                                                                       No pláne ilyen "érdekképviselettel"!!!!!!!!