Méhészeti programok

• 1150 válasz
  • 472871 megtekintés
Re:Méhészeti programok
« Válasz #1050 Dátum: 2024. Január 10. 15:39 »
Tisztelet Méhésztársak!
Szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy közeleg a Kaposvári Méhésztalálkozó!
40 kiállító, új helyszín.
Időpont 2024. január 20. szombat
http://www.omme.hu/kaposvari-mehesztalalkozo-2024-januar-20/
Nagyernyei Attila

« Válasz #1051 Dátum: 2024. Január 22. 15:06 »
Tisztelt Méhésztársak!
Szeretném megelőzni a rosszindulatú pletykákat, emiatt szólok hozzátok.
Anno az OMME szervezésében is részt vettem, majd 1997-től, Kékes Gábor Tolna megyei elnök mellett lettem egyesületünk titkára.
Majd, 2002-től (2 év kihagyással) a Tolna Megyei Méhész Egyesület elnöke.
Ennek a "pályafutásomnak" 2024. január 29-én vége, mivel nem indulok újra az elnöki posztért.
Tehát nem lemondok, megfutamodok, vagy elhagyom a süllyedő hajót, hanem innentől kezdve csak a családomnak, és a méhészetemnek szeretném szánni az időmet.
Tudni kell felállni, abbahagyni, véleményem szerint most jött el az idő.
Mielőtt néhányan felszusszannának, hogy.....hála az égnek, nincs jó hírem számukra.
Teljesen nem vonulok ki a méhészeti közéletből, hiszen a leendő Tolna megyei elnököt (gondolom én) segítenem kell, mert az indulás döcögős lehet.
Egyesületünk anyagilag stabil, soha ennyi pénzünk nem volt, mivel sem a titkár, sem a gazdasági vezető, és én sem, soha egy fillért nem vettünk fel az üzemanyag költségtérítésen kívül!
Tehát ha magamról beszélek, végig társadalmi munkában láttam el a feladatot.
Amennyiben megválasztanak küldöttnek, azt még elvállalom, de semmi többet.
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila

« Válasz #1052 Dátum: 2024. Január 23. 19:24 »
Leendő Tolna megyei elnök. Van már aki vállalja a jelölést, vagy majd úgy lesz, ahogy az élet hozza?

« Válasz #1053 Dátum: 2024. Január 30. 06:44 »
Ki lett az új Tolna Vármegyei Elnök? Már meg kell. hogy legyen az eredmény. Nem tudja valaki, hogy ki az új elnök?

« Válasz #1054 Dátum: 2024. Január 30. 07:12 »
Csere Tibor!
A szekszárdi méhegészségügyi felelős.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1055 Dátum: 2024. Január 30. 18:12 »

« Válasz #1056 Dátum: 2024. Február 03. 06:53 »
Itt a lehetőség Méhésztársak!
"A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) újabb, az eddigitől nagyobb gazda-demonstrációt szervez az Európai Bizottság minap előterjesztett intézkedése ellen, amely intézkedés értelmében újabb egy évvel meghosszabbítanák az ukrán élelmiszerek korlátozás nélküli teljesen szabad behozatalát az EU-ba.
A tüntetés időpontja: február 9, jövő hét péntek, 11:00 óra
A tüntetés helyszíne: Záhony, határátkelő

Két lehetőség van eljutni a helyszínre:
1.   a NAK-MAGOSZ által szervezett buszokkal. A legtöbb megyéből indulnak buszok, melyek menetrendjéről a megyei NAK Igazgatóságnál lehet érdeklődni. Méhészeti szaktanácsadóink is tudnak erről tájékoztatást adni.
2.   saját szervezésben. Azok a méhészek, akik szeretnének részt venni a demonstráción, összeállnak és saját vagy a helyi tagszervezet költségére, minél többen egy járműben, elmennek.

Az OMME képviselői (elnökségi tagok és a központi iroda munkatársai) ott lesznek a helyszínen, készíttetünk táblákat, feliratokat. Viszünk szendvicseket és vizet is.

Aki jön, az hozzon magával fejhálót (méhész-kalapot), ha van, méhészruhát, füstölőt. A füstölőket is fellógatjuk a transzparensekre. Kérjük, részvételi szándékukat jelezzék a megyei szaktanácsadójuknál.

Kérjük, mi méhészek is csatlakozzunk minél többen a demonstrációhoz, hiszen a mi piacunk is az olcsó (és hamis) importmézek miatt omlott össze és Brüsszel szemmel láthatólag nem tesz értünk semmit!

Üdvözlettel: OMME elnökség"

« Válasz #1057 Dátum: 2024. Február 03. 07:50 »
Záhonyba. Ok. Margit! Normális?

"Brüsszel szemmel láthatólag nem tesz értünk semmit!"

Tehát Záhonyba.

« Válasz #1058 Dátum: 2024. Február 03. 08:28 »
Kíváncsian várom hányan lesztek ott!
Egyébként a románok, olaszok is a fő demonstrációt a határon tartották.
Nektek semmi nem jó?
" A hiba az Ön készülékében van!"
Nagyernyei Attila

*

Berci

• 317
« Válasz #1059 Dátum: 2024. Február 03. 09:48 »
Itt a lehetőség Méhésztársak!

...a mi piacunk is az olcsó (és hamis) importmézek miatt omlott össze...

Üdvözlettel: OMME elnökség"[/color]

« Válasz #1060 Dátum: 2024. Február 03. 17:59 »
Erről az "átkozott" és üldözött glükózszirupról azt hallottam, hogy a célközönsége a török nép, valamint ezt az Aranynektár már több mint 20 éve árulja Németországban.
Az egyik szaktanácsadó aki nem rég volt Németországban látta ezt a terméket, de mellette nem sokkal ott volt a fél kilós akácméz, 7.8 Eurós áron.
Ha valaki a glükózszirupot választja, az kevesebb mint a felébe kerül.
Az ő baja, ha megveszi.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1061 Dátum: 2024. Február 03. 22:02 »
Törökméz? Jó fejfájás ellen. Eredetileg Teri Harangozó-zta be. Akkor még 50%/50% volt a keverési arány. A modernebb változatban is ennyi. Mára viszont 90/10. Ide is kellene egy 9/11. Mi ennek az oka?
Covid, Brüsszel, háború, migránsok, már ugye ha nem nemzeti migránsok.
Így van Attila. Az ő baja ha megveszi. Meg a méhészeké. Szerencséd van. Majd ha a méhészetből kellene megélned mint régen, akkor talán felébrednél. Én is könnyen dumálok, mert nem ebből élek, de soha nem adnám el magamat, és a méhésztársaimat. Nem kell a duma, látjuk kinek dolgozol. Aki meg rád szólt ma, őt kitiltottad. Nincs neked már méhész barátod egy sem, pedig az többet ér mindennél. Szégyen amit művelsz!!!

https://www.youtube.com/watch?v=Rr6r8Be0l-0&t=83s&ab_channel=DemeterZsuzsi

« Válasz #1062 Dátum: 2024. Február 04. 00:22 »
Erről az "átkozott" és üldözött glükózszirupról azt hallottam, hogy a célközönsége a török nép, valamint ezt az Aranynektár már több mint 20 éve árulja Németországban.
Na, ha ez így van, akkor az lenne a tiszteletteljes kérésem, hogy alakítsanak egy Aranyszirup kft-t, aminek a logójában nincs utalás méhekre, a címkére meg ne írjak rá a honig, honey, méz  szavakat semmilyen összefüggésben. Uvegezzenek tiszta szirupot a törököknek, nem értem miért kell elrontani azzal a 10%kal...
Ez aztán táptalaja lesz minden rosszindulatú pletykának a méhészek között. Mert a sok hülye nem tudja a megfejtést a nyomorúságára:
a törökök.
LOL. B+

« Válasz #1063 Dátum: 2024. Február 04. 06:39 »
Ezt írja seed150:
"Majd ha a méhészetből kellene megélned mint régen, akkor talán felébrednél. Én is könnyen dumálok, mert nem ebből élek, de soha nem adnám el magamat, és a méhésztársaimat. Nem kell a duma, látjuk kinek dolgozol. Aki meg rád szólt ma, őt kitiltottad. Nincs neked már méhész barátod egy sem, pedig az többet ér mindennél. Szégyen amit művelsz!!!"
Ebben valóban igazad van, minden vagyontárgyam amit eddig összehoztunk a feleségemmel a méhészetből van, és ezután is ebből szeretnék megélni, és boldogulni.
A jelenlegi forgalmam pedig sok méhész számára álom, de ehhez kell a marketing, és 41 év kitartó mézkiszerelés.
Gyere el hozzám és nézz körül, szívesen látlak, csak a marhaságaidat már unom.
Az viszont élénken érdekel, hogy kinek dolgozok valójában?
Szerintem a családomnak, és senkinek nem vagyok elkötelezve.
Ezt légy szíves fejtsd ki részletesen, ne csak lövöldözz a világban.
Azt nem veszem észre, hogy kevesebb barátom lenne, akik pedig nem kedvelnek rájuk nincs szükségem.
Akit pedig kitiltottam, egyszerű oka volt, egy született b..nkó.
Kár mellé beszélnem, de mivel rákérdeztél másként nem tudtam kifejezni.
Sokszor jeleztem neki, hogy fogja vissza alpári stílusát, hol humorosan, hol keményebben, de akinek ennyi jutott, vele nincs mi tenni.
Most jó helyen van.
Szívesen látlak, segíthetnél a méhek betakarásában is, mert "melegszenek" a fészkek, itt az idő a részleges takarásra.
Ha nem tudod ez mit jelent, megmutatom.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1064 Dátum: 2024. Február 04. 07:49 »
Már mindent megmutattál.
Emlékszem amikor itt egyszer valaki, aki addig az egyik legjobb barátod volt, mennyire felháborodott azon, hogy képes voltál megírni, a híreket csak te közölheted, minden hírt innét tudnak meg a méhészek. Ma már a küldöttséget sem vállalja, egy autóba beülni sem volt hajlandó veled. Nézd végig, kik állnak még melletted.
Semmit nem változtál. Ma is veled mosatják a főnik a szennyesüket, neked a feladatod mosni az agyakat. Aki meg felnyitja a szemeket, azokat kizáratják veled.
Ez a legutóbbi is. Törökméz.

Volt egy török mehemed,
Sose látott méhmézet.
Nem is tudta mehemed,
Milyenek a méhmézek.
Ezért aztán mehemed,
Megeszi a műmézet....

Biztosan emlékszel még arra, amikor a török mehemeden figyelmeztetik a marha farka ráncigálásának veszélyeire. Nem csak birka méhészek vannak...
Rá kellene írni a 90% után: Allah növessze hosszúra a szakálladat. Talán a bánfi hajszeszt is pótolja. Nem kérek semmit az ötletért.

A normálisabbja nem fog Záhonyban bohóckodni. Voltak már főnökeiddel hasonló rendezvényeken, nem lehet már ezzel lecsapolni a gőzt.
Hogy is volt az a nagy dumád, amikor nekünk tudatlan hülyéknek elmondtad a küldöttgyűlési határozat őszi tüntetésének fontosságát, tudod, aminek még nem volt meg a dátuma. Majd amikor leszóltak? Kuss! Te megírtad, ezekért tüntessek? Most pedig ismét szóltak, menjetek tüntetni. Továbbítsd titkárunk! Aztán oda minek menjünk?

Nem megyek a betakarnia  méheket hozzád, mert már az ősszel betakartam, amikor kellett vastagon, nem részlegesen. Bizonyára nem értek hozzá. Egyébként hiába takargatod, olyanok lesznek mint egy éve. Aki régi fórumozó, és tud olvasnia  sorok között, az feleslegesen nem pazarolja az idejét.
 Szamaras idén is megy kacsákért. Invitáltad, miért nem állt meg a szamarával egy éve. Most meg fog állni. Csak szólok...
Mások is jártak arra. Nem láttak repülést, csak szállingózó méheket. Panzán kívül senki nem írja le, pedig itt vannak a fórumon. Hátad mögött kibeszélik, -nem láttam- nekem is mesélték. Valamennyien hazudósak-gondolom. Ja nem.
Te menj el valamire való méhészetbe! Látogasd meg a "taknyosorrú-nak nevezett Gyurikát" akit szintén kizártál. Tudod, akinek azt mondtad, hogy még életedben nem láttál olyan erős családokat mint amik nála vannak, ki is segített fias keretekkel, mert már nem tudott mibe szaporítani, és nem tudta megfékezni másképpen a rajzást. Egyébként egy szintén innét kizárt küldött neki képeket a bölcsős családjairól április 12-én, Ő meg küldött neki képet az első rajáról. De volt már amikor április közepén a "noteszos Embernek" is küldött, és rajtad röhögtek, amikor ismét megírtad azon a napon, hogy ma több családot egy kerettel szűkítettél.
Tehát menjek el hozzád részlegesen takarni? Részleges takarás? Bevallom itt mindenki előtt, most megfogtál.
Azt tényleg nem tudom milyen. Az valami olyasmi amikor az idősödő férfi csak fél potencianövelőt vesz be, és nem tud b...., csak b.szogatni?